DVD: World's greatest dad

Robin Williams speelt in World’s greatest dad een docent literatuur en een vader van een oversekste zoon. Genoeg elementen dus om de lachspieren eens flink te trainen zou je zeggen. De film valt onder het genre drama/komedie. Zal dit een ouderwetse lekkere komedie met Williams worden? Of is het klinkklare drama!

Lance Clayton (Robin Williams) droomde er ooit van een beroemd schrijver te worden, maar helaas voor hem heeft hij het niet verder weten te schoppen dan literatuurdocent aan de lokale hogeschool. Kyle, zijn enige zoon, is een onuitstaanbare eikel die het bloed onder de nagels van zijn vader weet te halen. Naast dat hij zijn vader non-stop op de kast weet te jagen is Kyle ook nog eens vreselijk oversekst en houdt hij er kinky gewoontes op na. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is heeft Lance ook nog een vriendin die het liever niet aan de grote klok hangt dat ze een relatie met hem heeft. Wanneer Lance op een avond zijn vriendin thuis afzet is Kyle alleen thuis en geniet daar met volle teugen van. Want wanneer zijn vader thuis aankomt blijkt dat Kyle zichzelf heeft opgehangen tijdens het masturberen. Zijn kinky gewoonte was namelijk wurgseks. Het is allemaal te gênant voor woorden en Lance wil het dan ook niet naar buiten laten komen dat hij zo is gestorven. Ironisch genoeg lijkt de grootste tragedie uit zijn leven alle deuren voor Lance te openen.

Waar Robin Williams vaak genoeg leuk uit de hoek kan komen heeft hij in deze film een vrij serieuze rol. Terwijl hij toch als acteur best veelzijdig is, komt hij met dit karakter gewoon niet goed uit de verf. De overige karakters in de film zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Zo zijn de leerlingen op school de standaard highschool leerlingen die je bijna in elke film tegen komt. Het lijkt in eerste instantie dan ook een slechte tienerfilm waar je naar zit te kijken. Er zitten wel een aantal goede hilarische momenten in de film, maar hij past toch zeker beter bij het genre drama. Voor een echte “zwarte” komedie had het verhaal wel wat zwarter en harder gemogen. Het is zeker niet de film die je gaat verwachten als je naar de hoes kijkt of de achterkant van de doos leest. Sta open voor alles en dan zal hij verrassend uit de bus komen rollen. Heb dus totaal geen verwachtingen bij het kijken van deze film, dan kan hij namelijk leuk overkomen en zal je er enthousiast over zijn. Voor mensen die hem opzetten met in hun achterhoofd een goede komedie te gaan kijken zullen er bekaaid vanaf komen . Je gaat deze film geweldig vinden om compleet niets. Wij vonden het drie sterren waard.