Mario Strikers Charged Football

Eindelijk is hij er dan, de eerste console game van Nintendo die online te spelen is. De grote vraag is nu natuurlijk, hoe werkt het en wat kunnen we in Mario Strikers hier van merken?

Voordat je online kunt gaan spelen in Mario Strikers moet je eerst je profiel aanmaken. Op dit Wii is dit snel gebeurd omdat de basis van je profiel je zelfgemaakte Mii is. Zodra je jouw Mii hebt geselecteerd wordt er een friendcode toegewezen en vanaf dat moment ben je klaar om online te spelen (meerdere mensen op één Wii is dus geen probleem, ieder heeft zijn eigen friendcode die gekoppeld is aan zijn of haar Mii). Op het beginscherm zie je aan de linkerkant jouw Mii en je ranking en aan de rechterkant staat de dagtopscorer in Mario Strikers. De opties die je nu hebt staan onder deze informatie.

In totaal zijn er vier opties (helpfunctie niet meegerekend): Ranked, Friendly, Friend Roster en Leaderboard. Op het leaderboard kun je zien hoe goed, of slecht, je bent en in het Friend Roster kun je jouw vriendenlijst aanpassen door vrienden toe te voegen of te verwijderen. Nu alles ingesteld is en de vriendenlijst aangemaakt is kun je beginnen met de echte online wedstrijden. In Friendly neem je het op tegen één of meerdere vrienden en het is zowel mogelijk om zelf een game op te zetten of in te gaan op een invite.

<\/center>

Bij de ranked matches draait het om het behalen van een zo goed mogelijke uitslag zodat je kunt stijgen op de leaderboards. Je speelt een \\\'best of three\\\' wat inhoudt dat je wint zodra je twee wedstrijden hebt gewonnen. Bij een 1- 1 stand moet er dus een beslissingsduel komen. De uiteindelijke winnaar ontvangt 10 punten, maar ook de verliezer krijgt wat punten voor zijn prestatie. Punten worden bijvoorbeeld ook toegekend voor het aantal gescoorde doelpunten. Als je dik aan het verliezen bent is het hierdoor nog steeds de moeite om de wedstrijd uit te spelen omdat je toch punten verdient.

In zowel friendly als ranked is het mogelijk om een gast uit te nodigen om mee te spelen. Heb je twee Wiimotes en twee Nunchucks dan speelt jouw gast samen met jou tegen de ander. Deze manier van online gamen is eigenlijk het leukst omdat je dan kunt communiceren met je medespeler, als je in je eentje online speelt is het stil. De Wii ondersteunt namelijk nog geen voicechat waardoor online spelen eigenlijk alleen leuk is als je de ander echt kent en na afloop op MSN er over kunt ouwehoeren.

<\/center>

Het zoeken naar en verbinden met een tegenstander op de Nintendo WiFi Connection gaat over het algemeen vrij snel. Ook tijdens het spelen heb je vrijwel geen last van lag. Helaas wil het nog wel eens voorkomen dat je geen verbinding kan maken met de servers, ze lijken nog wat instabiel.