Ghost Recon Advanced Warfighter

Zoals je net hebt kunnen lezen is de singleplayer mode van Ghost Recon Advanced Warfighter erg goed uitgewerkt, maar veel mensen hebben deze game ook gekocht voor de online mogelijkheden. Zo is het dit keer mogelijk om, zoals gezegd, in totaal met zestien spelers online te gaan. Dit kan zowel tegen de computer als tegen elkaar. Op zich is de multiplayer van GRAW erg leuk, zo zijn de missies uitdagend en ook tegen elkaar kan je erg veel lol hebben. Zo heb ik ook in de potjes die acht tegen acht werden gespeeld bijna geen lag ondervonden wat wel belangrijk is in het heetst van de strijd.

Helaas zijn er nog wel een aantal kritiekpunten te noemen. Allereerst zijn de co-op missies erg uitdagend en leuk om te doen met een aantal mensen. Helaas zijn het er momenteel maar vier waardoor je er toch redelijk snel doorheen bent. Nu twijfel ik er niet aan dat er in de toekomst een paar extra missies ter download beschikbaar gaan worden maar het is toch jammer dat er momenteel niet meer beschikbaar zijn.

Een ander minpunt is dat de snelheid die in de online modus zit te hoog ligt. Het is begrijpelijk dat de multiplayer wat meer actie (en dus snelheid) moet hebben dan in de singleplayer maar op dit moment sprint je bijna als je al crouchend naar voren loopt. Hierdoor ga je, zeker als je tegen de computer speelt, vaak te snel waardoor het spel minder tactisch en meer actie gericht wordt.

Tevens zijn belangrijke gameplay elementen uit de multiplayer gelaten. Zo is de slide die je kan maken in de singleplayer niet aanwezig. (De duikslide, zodat je helemaal ligt zit er overigens wel in). Ook is het niet mogelijk om tegen een muurtje aan te leunen, iets wat zeker voor het tactische aspect in het spel erg belangrijk is.

De matchmaking is ook nog niet geheel vlekkeloos. Het duurt namelijk erg lang voordat alle beschikbare games geladen zijn en als je dan in een spel komt wordt je soms zonder reden er alsnog uit gegooid waarna de matchmaking lijst weer opnieuw geladen moet worden.

Voor de rest zien de (player versus player) maps er goed uit en zijn er meer dan voldoende wapens aanwezig. Zo heb je in het totaal 35 wapens tot je beschikking waarvan 15 exclusief voor multiplayer-modus. In het totaal zijn er vier verschillende speelmodi beschikbaar waaronder de elimination, het veroveren van gebieden en het halen van bepaalde doelen. Ook zit in Advanced Warfighter weer een rank systeem ingebouwd welke afhankelijk is van hoe vaak je wint en als getalletje naast je naam komt te staan.

De genoemde kritiekpunten zorgen er gelukkig niet voor dat de multiplayer niet de moeite waard is. Als je namelijk aan het spelen bent is het vaak erg leuk, maar als je het gaat vergelijken met de singleplayer voelt hij gewoon nog niet helemaal \\\'af\\\'.