Kameo: Elements of Power

Zo, we zijn aangekomen bij het gedeelte dat ik normaal gesproken het minst belangrijk vind; de graphics- en geluidssectie. We zijn echter aanbeland bij een nieuwe generatie spelconsoles en dan is het toch wel interessant om wat beter te kijken naar de graphics en niet alleen te letten op sfeer en de algemene indruk van de graphics zoals normaal.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Kameo ziet er fantastisch uit. We hebben allemaal al wel screenshots en trailers gezien, maar dit was vooral op een HDTV aangezien Microsoft hiermee wil pimpen. Het goede nieuws is echter dat Kameo ook op een gewone, 15 jaar oude, 4:3 TV fantastische looks heeft. Niets Xbox 1.5, gewoon next-generation Xbox!

De kleuren zijn helder, de textures zijn van hoge kwaliteit en de graphics zijn super scherp. Kameo is veel en vele malen mooier dan de mooiste Xbox titels als Ninja Gaiden en Conker: Live & Reloaded. De verschillende werelden waarin je komt zijn allemaal erg levendig, overal gebeurt wel wat. Het centrale deel (de Badlands), is constant oorlogsterrein voor de trollen tegen de elven, de thuishaven van Kameo (Enchanted Kingdom), is een kleurrijk paradijs met geweldige licht/zoneffecten en het boslevel (Forgotten Forrest) voelt aan als een echt bos waarin blaadjes vallen en beestjes rondlopen. Het levendige design, gecombineerd met het goede gebruik van kleuren, zorgt ervoor dat Kameo zowel grafisch en qua sfeer staat als een huis. Super gewoon. Het enige kleine puntje dat je kan aanbrengen als \\\'minpunt\\\' is dat de werelden op zich niet echt origineel zijn. Elke game heeft wel een waterlevel, een boslevel en een sneeuwlevel. Maar ja, op dat nou echt als iets negatiefs te zien? Nope, dat is niet nodig.

Naast graphics is ook het geluid van een game van belang voor een goede sfeer. Bij Kameo zit het ook op dit vlak wel goed. De soundtrack is goed, niet zo magistraal als bijvoorbeeld een Final Fantasy, maar toch zeker de moeite waard om gewoon aan te houden tijdens het gamen. De gesproken stemmen van alle characters zijn geweldig; de stemacteurs zijn duidelijk boven gemiddeld. Nu er steeds meer gesproken teksten in games zitten is het wel goed om te weten dat in ieder geval Rare goede acteurs aanneemt. De stemmen passen allemaal goed bij de verschillende personages. Het is niet zo dat je ineens een enorme trol met een piepstemmetje tegenkomt of iets dergelijks.

Het uiterlijk van Kameo (de game, niet het personage natuurlijk) is dus dik in orde, het klinkt goed en de laadtijden tussen de verschillende werelden zijn ook nog eens kort. Petje af voor Rare dus.