Kameo: Elements of Power

Kameo: Elements of Power is een game die al zo\'n vijf jaar in ontwikkeling is. De game was oorspronkelijk gepland op de GameCube, maar verhuisde met Rare mee naar de Xbox. Midden 2004 werd Kameo echter voor onbepaalde tijd uitgesteld en geruchten deden meteen de ronde dat de game naar de 360 zou verhuizen. Uiteindelijk bleken die geruchten allemaal waar te zijn en de game ligt vanaf 2 december in de winkels, tegelijk met de launch van de 360 zelf. Persoonlijk heb ik al op Kameo zitten wachten sinds de Cube aankondiging en heb een aantal jaar geleden zelfs een Xbox gekocht, mede om deze game. Of het wacht de moeite waard is geweest lees je in deze review.

Aangezien Kameo de eerste 360 review is op FOK!games zijn er een aantal zaken die iedereen natuurlijk wil weten. Naast het altijd belangrijke aspect gameplay is het deze keer ook interessant om te kijken naar hoe het eruit ziet, en dan in het bijzonder op een gewone 4:3 TV. We beginnen echter met het verhaal.

In het kort komt het erop neer dat je als Kameo de trollenkoning Thorn en je slechte zus ervan moet weerhouden om hun kwade plannen te laten uitvoeren. De vrede op aarde hangt af van jou. Niets bijzonders op zich, maar de manier waarop het verhaal verteld wordt is erg leuk en enerverend. De verschillende speelbare én niet speelbare personages hebben allemaal wel iets grappigs, hetzij in de conversaties, hetzij in de manier hoe ze doen. Het gebeurt regelmatig dat je met een glimlach zit te spelen.

Het eerste deel van de game (dit deel kan je ook spelen op de demopods in de verschillende winkels door het land) is vooral een tutorial voor de rest van de game. Je leert in dit gedeelte omgaan met je elemental warriors die je gebruikt voor én het verslaan van vijanden, én het oplossen van puzzels en obstakels. De elemental warriors zijn monsters die in Kameo zitten en hierin kan ze veranderen door een simpele druk op één van de gekleurde knoppen. Je leest meer over de elemental warriors in het volgende deel van de review, het gameplay gedeelte.