Party: Q-Base

Een paar maanden geleden ging er een gerucht rond dat Q-dance zou komen met een mega groot nieuw evenement in Duitsland. De eerste teasers kreeg je gewoon al kippenvel van. Iedereen weet nog wel hoe die grote bunkerfoto eruit zag. Al redelijk snel daarna werd de naam bekend gemaakt: "Q-base". Snel besloot ik samen met wat vrienden om er heen te gaan, en ook al snel kwamen we er achter dat het ons handig leek een huisje ergens te huren voor dat weekend. Mijdrecht - Niederrhein is toch snel 154.9 km dat rij je s'-morgens vroeg niet meer terug.

Vrijdag was het dan zover, na mijn werk werd ik opgehaald door Paxlie om richting het vakantiepark te gaan. Rebelbitch en The_Emporor waren daar toen al aanwezig. Omdat wij niet wisten in welk huisnummer we zaten belde we The_Emporor op die antwoorden met "Zone 9 en zodra je Q-base auto's ziet kan je parkeren. "Wij nog heel droog tegen elkaar "Die maakt een geintje joh!" Maar hij maakte geen geintje en we konden inderdaad onze auto parkeren achter een stel Q-base wagens. Ze zaten zelf kennelijk op hetzelfde park als wij zaten. Na een leuke pre-party die nacht in ons huisje werden we zaterdag nogal brak wakker en besloten we die middag in het zwembad te gaan hangen. Dat dachten meerdere Q-base feestgangers kennelijk ook. Want overal in het zwembad hoorde je mensen praten over Q-base en wat ze die nacht zouden aantrekken.

Na een ontzettend leuke middag en ons klaar maken voor Q-base stapten we eindelijk in de auto op weg naar Duitsland. Voor de zekerheid hadden we toch onze paspoorten maar meegenomen, want je weet tenslotte maar nooit. We zouden 20km moeten rijden naar het terrein toe volgens routenet, dus het zou naar ons weten niet langer mogen duren dan ongeveer een half uurtje. Maar net voorbij de Duitse grens kwamen we al stil te staan. Ja hoor stau! (file!) Op het moment dat we de snelweg afkonden zag je een lange rij met rode lichtjes die nog zeker een paar km stil stonden. Overal begonnen mensen naast hun auto's te lopen, snel in de berm hun blaas leeg maken en overal lagen kotsplekken op de weg. Dit was alles behalve leuk. We hebben zelf nog ruim 30 minuten met mensen kunnen staan praten zonder de auto een cm te hoeven verplaatsen. Na 2.5 uur! in deze lange rij te hebben gestaan kwamen we aan op het terrein. Daar werd de weg in drie delen verdeeld, zodat men rustig een kaartje kon kopen om te parkeren. Daarna werden we rondgeleid voor een parkeerplekje, het parkeerterrein zag er al aardig druk uit. "Ach nu mag het de pret niet meer drukken want we zijn er", denk je dan nog. Maar je dan kom je er achter dat je er nog lang niet bent.

In de verte zie je een mooi bord met "welcome to Q-Base", en daarachter een enorme berg met mensen die vervoerd moesten worden met pendelbussen richting het daadwerkelijke event-terrein. De moed zakt je totaal in je schoenen wanneer je al eerst 2.5 uur in de file hebt gestaan en vervolgens moet je nog eens een uur wachten op een pendelbus. De sfeer was nog redelijk gezellig bij de bussen, ook al hoorde je al heel wat mensen die er nu totaal geen zin meer in hadden. En geef ze eens ongelijk, wij stonden eigenlijk ook op het punt van "Zullen we terug gaan?" Tot overmaat van ramp begon het ook nog eens te regenen en toen begon de stemming bij de bussen wel klote te worden. Zodra er een nieuwe bus aan kwam rijden werd er vanaf achter heel hard geduwd waardoor de mensen vooraan echt als sardientjes in een blik zaten. Zelf werd ik letterlijk gedragen richting de bus, mijn voeten waren van de vloer af. Eenmaal in een bus richting Timboektoe (dat stond op de bus en zo voelde het ook) was het maar net 5 minuten rijden, en dan begin je je echt af te vragen waarom je in godsnaam dat kleine stukje niet mag lopen. Al snel kreeg ik te horen van de beveiliging dat het niet is toegestaan te lopen op de basis of anders had alles met hekken afgezet moeten worden.

Nadat alle drie de bussen bij de ingang waren aangekomen werd de hele boel losgelaten op de ingang. Snel ingecheckt en richting het feest. Het begon steeds harder te regenen, en mijn humeur zakte zwaar onder het vriespunt. Welkom op Q-base Claudia, en veel plezier!