DVD: Duran Duran - Sing Blue Silver en Arena


Deze DVD geeft een goede indruk van alle opwinding en hysterie rond de live-concerten van Duran Duran. In 1984 toerden ze door Canada en Amerika. Het was hun eerste grote toer als hoofdact in deze twee landen. In 79 dagen werden er 29.000 kilometers afgelegd, 51 shows gespeeld in 43 steden voor 550.000 uitzinnige fans.

De gehele toer werd gefilmd voor deze "achter de schermen documentaire", die je een blik gunt in de fascinerende wereld van de lol, de glamour, de vermoeidheid en de voldoening van drie maanden toeren.

Toen ik de DVD ging bekijken herinnerde ik me direkt dat ik deze documentaire al gezien had. Waarschijnlijk is het in de jaren '80 uitgezonden op de Engelse televisie, want zodra de eerste beelden en klanken starten verschijnt er kippenvel op mijn arm. De dingen die de leden van de band zeggen, de beelden, de muziek... ik weet het allemaal nog uit mijn hoofd. Al ruim 15 jaar volg ik de band niet meer, maar blijkbaar zitten de herinneringen diep in mijn geheugen gegrift.


Na het bekijken van de DVD besef ik me ook weer waarom ik destijds zo idolaat was van Duran Duran. Het was ook echt een steengoede band met een dosis creativiteit en originaliteit die je tegenwoordig nog maar zelden tegen komt. En hun live-concerten waren een waar spektakel en zeker voor die tijd! De DVD is uitgevoerd in een mooie fluwelen doos. Helaas zijn de teksten op de doos moeilijk te lezen. In de box zitten nog 5 zwart/wit foto's van de leden van de band en een mooi boekje vol met zwart/wit tourfoto's.

Van de twee DVD's is deze duidelijk mijn favoriet. Ik zie liever de band puur dan het film-verhaal van "Arena".


TRACKLIST:
Intro
Press Conference
Load In/Backstage
Is There Something I Should Know?
Meeting the L.A. Raiders
On The Road Again/Planet Earth
John on touring
Simon and Nick on image and recording in New York
Francesco Scavullo photo shoot
Back on the road
Girls on Film
Coca Cola press conference
Visit to F.B.I.
Discussing Filing/Eyes of a Stranger
In New Orleans
Save a Prayer
Oakland, California
Soundcheck/Backstage
Hungry Like The Wolf
Careless Memories
The end of the tour

Foto's: Denis O'Regan