Een kijkje achter de Reviewschermen van FOK!

CD





Donderdag-middag: Hmm eens kijken of er nog nieuwe CD's in de planningstool staan op dit moment. Ik open Internet Explorer, zoek mijn gebruikersnaam en voer mijn wachtwoord in. Het duurt even voordat de pagina is geladen maar daar komt dan de lijst te voorschijn. Ja! Helemaal te gek, de CD van X-Qlusive Luna. Zonder te twijfelen claim ik hem. Dan is het afwachten totdat hij je toegewezen wordt, want er kunnen meerdere personen zich inschrijven voor 1 product. Na 2 dagen wordt hij dan toch werkelijk op mijn naam gezet en dan is het wachten op de postbode.

Dinsdagochtend: *PLOF* Ik schrik wakker, ja! de CD is binnen. Nieuwsgierig Aagje dat ik ben trek ik de envelop open en zie daarin het zilveren hoesje van ID&T. Zonder op de klok te kijken draai ik de volume knop van mijn radio wijd open. Al snel had ik de buren aan de telefoon want het was toch wel heel vroeg om dit soort herrie te draaien vonden ze. De CD had ik voor de officiële release datum binnen, dus ik keek snel in de reviewplanner of ik hem als Preview kon plannen. Ja gelukt! er is nog een plekje open voor de officiële release datum.

Na de cd een paar keer geluisterd en vergeleken te hebben met wat livesets van X-Qlusive Luna begin ik te tikken in Word. Zodra ik klaar ben met tikken zet ik alles klaar in de DPS. Standaard CD-review layout: Intro, CD en mening en de tracklist. Als dan alles netjes in de DPS staat gaat het naar het spellingchecktopic in FP-crew. Daar is Lizardtattoo weer zo vriendelijk geweest om al mijn spelfouten eruit te halen. Snel nog even verbeteren en dan kan hij online! Dan maar afwachten wat de FOK!users er van vinden.

Party/Evenement





Spannend! Ik heb mij zojuist opgegeven voor een party in de reviewplanner, het is X-Qlusive Luna om precies te zijn. Ook hierbij geldt dat meerdere mensen zich in kunnen schrijven voordat hij definitief geclaimd kan worden door een persoon. Een paar dagen later staat dit artikel op de status aangevraagd. Dat houdt in dat Angelic1 (Angel) het aangevraagd heeft bij Q-dance. Een paar dagen na de aanvraag bij Q-dance krijg ik een mailtje dat het rond is en dat ik welkom ben bij X-Qlusive Luna om er een review van te maken.

Helemaal happy verkleed ik me op zaterdagavond in mijn feestkleding. Op weg naar Amsterdam! Daar aankomen ga ik richting de VIP entree. Daar sta je dan, tussen de mensen met VIPkaartjes met een plastic tasje met een camera erin. Er loopt een jongen langs mij heen die druk in gesprek is met een vriend van hem " Nee ik mag niet naar binnen met mijn camera, en ze kunnen hem ook niet bewaren voor mij."

Nou daar gaan ik dan, voordat ik mij kan melden bij de persbalie moet ik eerst langs de security. Die staan mij raar aan te kijken dat ik met een camera aankom in een plastic zak. Er wordt zelfs nog gezegd "Moet je die niet voor mij verstoppen?" "Nee hoor deze moest ik meenemen voor een van de fotografen vannavond." Ik mag doorlopen en kom aan bij de persbalie. Daar staat Juultje van Q-Dance alweer te lachen, "Ej! Daar ben je." Ik laat de camera achter bij Juultje en krijg mijn bandje om en kan doorlopen.

Binnengekomen is het altijd rondkijken naar decor en aankleding van de zalen, die zet ik dan ook altijd meteen in mijn outbox van mijn telefoon als sms-je. Met de line-up in mijn zak ga ik eens kijken wat ik wil horen en waarover ik wil reviewen. Elke detail zet ik in mijn telefoon, ik wil namelijk alles vermelden in de review. Het moet namelijk niet zo'n standaard party-review worden er moet wel wat gemeld worden.

Als ik de volgende dag wakker word na een nacht feesten kijk ik in mijn telefoon en haal daar de informatie uit. Word wordt opgestart en ik begin te tikken. Daarna kijk ik op de Q-dance site om te kijken of de foto's al online staan. Ik sla de foto's op verklein ze, en zet ze met bronvermelding in de review. Daarna gaat er een mailtje naar Q-dance om te melden dat ik foto's heb gebruikt en dat er een bronvermelding bij staat.

Als dan alles klaar is gaat alles in de DPS en word het gecontroleerd, en dan kan hij online. Zelf probeer ik altijd party-reviews maximaal twee dagen na het feest online te zetten.