Een kijkje achter de Reviewschermen van FOK!

Claudia Angenent
Bij het maken van een review komen heel wat dingen kijken.

Reviewplanner
Zodra Angelic1 (Angel) een aanbod krijgt voor materiaal word het in de reviewplanner gezet die gemaakt is door MrSubtle en daarin kunnen wij reviewers de artikelen claimen. Zodra Angelic1 (Angel) dan het materiaal thuis gestuurd krijgt wordt het meteen doorgestuurd naar de reviewers. Dan zijn de reviewers aan de beurt om hun review in te plannen, ook dit gebeurt in de reviewplanner.


Hierboven zie je de planning van de afgelopen maand. Zoals je ziet zijn er wat gaten gevallen dit kwam door de downtime. Maar normaal zitten we op maximaal twee reviews per dag. Zodra je review ingeplanned is in de tool ziet het er zo uit.

De DPS (Digital Publishing System)
Achter de FOK!Frontpage hangt een heel systeem zodat het posten voor de nieuwposters, columnisten en reviewers een stuk makkelijk wordt. Dit wordt de DPS genoemd.

Zoals je kan zien is de DPS met van alles uitgerust. De reviewers maken alleen gebruik van het blokje reviews en images. De DPS is compleet van eigen FOK!hand afkomstig. Highlander en Breuls hebben vele uren zitten developen aan dit systeem.

Het maken van een review in de DPS is vrij gemakkelijk als je het eenmaal doorhebt. Zodra je de review hebt aangemaakt in de DPS komt hij in het embargo overzicht te staan. Daarin kan je de review wijzigen.

Zo zag deze review eruit in de DPS onder embargo.

Embargo?
Een review onder embargo houdt in dat hij voor de users nog niet te zien is, maar achter de schermen al klaar staat. Zodra het embargo wordt verwijderd van de review zal hij automatisch in de reviewtracker komen te staan.