FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 maart 2004

Uitslagen HCE (6-03-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanavond.

NEC - RBC Roosendaal (1-2)
45' Zonneveld 1-0
56' Molenaar 1-1
60' Daelemans 1-2

Geel: Leiwakabessy (NEC), Thompson (RBC), Lammens (RBC)

Willem II - Fc Groningen (2-0)
81' Denneboom 1-0
90'+3 Hadouir 2-0

Geel: Florťn (Gro), Krstev (Gro)

Roda JC - Fc Zwolle (1-1)
51' Redan 1-0
63' Van Dinteren 1-1

Geel: Zuurman (Zwo)

RKC Waalwijk - Ajax (0-1)
41' Olfers 0-1 (ed)

Geel: Grygera (Aja)

ADO Den Haag - AZ (2-3)
11' Stroeve 1-0
31' Van Galen 1-1
50' Castelen 2-1
86' Wijker 2-2
90' Meerdink 2-3

Geel: Bodde (ADO), Saavedra (ADO), Kromkamp, Elkhattabi, Van Galen, Landzaat, Lindenbergh (allen AZ)

De huidige stand

Politie pakt 'vrijgezellenontvoerder'

Kusjes_Fruitijsje had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrijgezellendag heeft ervoor gezorgd dat de politie van Assen vanochtend op weg moest om een mogelijke ontvoerder te arresteren. Getuigen hadden namelijk een geblinddoekte vrouw in een auto zien zitten en de politie gewaarschuwd.

Vanaf de carpoolplaats Assen-Zuid zou een zwarte personenauto vetrokken zijn met daarin een geblinddoekt persoon. De bestuurster, een 29-jarige inwoner van Assen, werd ter hoogte van het viaduct Oranjekanaal gedwongen te stoppen. Al snel werd duidelijk dat de 27-jarige geblinddoekte passagiere naar haar vrijgezellenfeest 'ontvoerd' werd.

Nadat de agenten de vrouwen hadden uitgelegd dat de blinddoek snel tot verwarring kan leiden konden de twee verder rijden.

Goede doelen geven riante salarissen

VEMP had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat niet-kerkelijke doelen hun directies riant hoge salarissen betalen. In het onderzoek werd gekeken naar de financiŽn van de 21 grootste charitatieve doelen in Nederland.

Vooral bij gezondheidsfondsen is het salaris erg hoog. Zo bleek dat de direceur van het Leger des Heils 26.000 euro per jaar ontvangt, maar de directeur van de Hartstichting 170.000 euro. De directies van de Nierstichting en het Koningin Wilhelmafonds incasseren per jaar ruim een ton. Volgens een woordvoerster van de Hartstichting gaat het echter om bruto jaarsalarissen, inclusief onkostenvergoeding.

Ook de medewerkers van de goede doelen verdienen doorgaan niet slecht. Een werknemer van SOS Kinderdorpen verdient gemiddeld ruim 55.000 euro per jaar. Bij de Hartstichting valt gemiddeld 53.000 euro te verdienen en bij Amnesty International 51.000 euro. Een werknemer bij het Leger des Heils verdient gemiddeld 35.000 euro per jaar, meer dan de directie.

Uit het onderzoek bleek ook dat Plan Nederland (voorheen Foster Parents Plan) 74,6 miljoen euro aan giften binnenkrijgt. KWF is met 58,4 miljoen een goede tweede. Op de twee laatste plaatsen staan Amnesty International (11,2 miljoen euro) en SOS Kinderdorpen (10,8 miljoen euro).

Twee jaar geleden stapte interim-mamanger R. Pagano op bij Foster Parents Plan nadat ophef was ontstaan over zijn salaris. Hij ontving voor een driedaagse werkweek 18.000 euro per maand. Na het openbaar maken van dit feit zegden duizenden donateurs hun lidmaatschap op.

Opschudding door driekoppige kikker

Diverse submitters hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Inwoners van een dorp in het zuidwesten van Engeland zijn driftig op kikkerjacht, nadat op een kinderdagverblijf een merkwaardige kikker opdook. Het beest had drie koppen en zes poten.

"Een van de kinderen zag de kikker op de oprit zitten”, aldus de directrice van het kinderdagverblijf. "We dachten eerst dat er kikkers aan het paren waren, maar toen zagen we ineens dat het ťťn dier was." De personeelsleden wisten het dier te vangen, maar de kikker ontsnapte toen nieuwsgierige ouders een kijkje kwamen nemen.

Volgens wetenschappers is er niets bekend over een dergelijke mutatie. Amfibiedeskundige Marie Orchard uit de nabije stad Bristol maakte uit de omschrijving van de kleuterleidsters op dat het dier waarschijnlijk ongeveer twee jaar oud is. BBC-deskundige Mike Dilger zei dat het vaak voorkomt dat een kikker een extra teen heeft, omdat kikkers primitieve dieren zijn. De kikker die in het dagverblijf opdook heeft mogelijk last van een mutatie als gevolg van milieuvervuiling.

Een plaatje van het beest is op de site van de BBC te vinden.

Oudste man ter wereld overleden

bordewolf had ons via de de nieuws-submit te melden:

De oudste geregistreerde man ter wereld, Juan Riaduvets Moll, is gisteren op 114-jarige op het Spaanse eiland Menorca overleden. De oorzaak van zijn overlijden was een verkoudheid. Riaduvets Moll nam deze titel oktober vorig jaar over van Yukichi Chiganji, een Japanner.

De man hield er overigens aparte leefgewoontes op na. Zo sliep hij dagelijks vijftien uur. Ook deed hij aan een dieet van vis, olijfolie en tomaten. De man zelf beweerde dat dit de basis was van zijn lange leven. Het is niet bekend wie de titel nu overneemt.

Paul de Leeuw mag niet in Villa Felderhof

De Vereniging Arbeiders Radio Amateurs (VARA) wil niet dat Paul de Leeuw meewerkt aan het NCRV-programma Villa Felderhof. De socialistische omroep verbiedt De Leeuw aanwezig te zijn in het NCRV-programma , omdat de VARA De Leeuw exclusief voor zichzelf wil houden. Volgens de VARA heeft De Leeuw een exclusiviteitscontract met de omroep: ''Als zijn gezicht overal te zien is, hebben de kijkers niet meer het gevoel dat hij bij Nederland 3 hoort. Dat leidt tot verwatering van ons merk.''

Volgens de NCRV had de Leeuw had al toegezegd dat hij zou komen, in een uitzending waar ook Frans Bauer te gast zou zijn. Maar twee weken geleden stuurde De Leeuw een mailtje; hij mocht niet van de VARA. De omroep verbood De Leeuw deze week overigens ook al om mee te doen aan Wie is de mol van de AVRO. Bovendien weigert de VARA al langere tijd om eigen cabaretfragmenten af te staan voor Andermans Veren van de AVRO.

NetcoŲrdinator Ton F. van Dijk van Nederland 1 is totaal niet te spreken over het oncollegiale gedrag van de VARA: ''De VARA verstaat de tekenen des tijds niet. In plaats van samen te werken, vecht die omroep met andere publieke omroepen. Bovendien nodigt de VARA in haar eigen programma's wel allerlei sterren van andere omroepen uit.''

De Leeuw vindt de kwestie zelf te ''kinderachtig voor woorden'' om erop in te gaan.

Enquete: 'Begrotingstekort mag boven drie procent'

Uit een onderzoek van het bureau Intomart, in opdracht van RTL nieuws, blijkt dat ruim de helft van de ondervraagden vindt dat het begrotingstekort groter mag worden dan 3 procent. Als het tekort dan toch ingedamd moet worden, vindt een meerderheid dat er bezuinigd moet gaan worden. Eťn derde vindt dat de lasten dan verzwaard moeten worden.

Voor de rest blijkt uit het onderzoek, dat onder 500 mensen is gehouden, dat driekwart van mening is dat zorg en de sociale zekerheid moeten worden ontzien, mocht er bezuinigd worden. Ook onderwijs en veiligheid zouden buiten schot moeten blijven. Slechts zestien procent vindt dat nieuwe investeringen in deze sector moeten worden geschrapt.

Vrouw verkracht na wachten bij stoplicht

In Roosendaal is de politie op zoek naar de daders van een uiterst brutale verkrachting van een 37-jarige vrouw. Het slachtoffer, afkomstig uit Halderberge, stond rond vier uur vanochtend voor een rood stoplicht toen een gewapende man bij haar in de auto stapte. Hij dwong haar naar een terrein aan de Heerma van Vossstraat in Roosendaal te rijden.

Daar aangekomen trokken twee andere mannen de vrouw uit de auto waarna de gewapende man de auto verliet en de vrouw verkrachtte. Vervolgens gingen de mannen er lopend vandoor en lieten de vrouw achter.

Justitie neemt de zaak hoog op en heeft vijf man op de zaak gezet. Er is geen duidelijk signalement van de daders, maar het gaat vermoedelijk om lieden van Zuid-Europese danwel Noord-Afrikaanse afkomst.

Wetenschappers op ijsschots gered

Een helikopter heeft de twaalf Russische wetenschappers die in nood verkeerden op een ijsschots nabij de Noordpool gered. Eerst was er nog sprake van dat de ijsschots te dun was voor een helikopter om te landen, maar uiteindelijk is alsnog een helikopter geland om de wetenschappers te redden. Ze zijn naar het eiland Spitsbergen vervoerd.

De twaalf Russen hadden op het moment van de redding al meer dan 3000 kilometer op hun ijsschots afgelegd. Ze deden hierop metingen aan het klimaat. Afgelopen woensdag kwamen ze in nood door een tien meter hoge ijsmuur die hun kamp vernietigde. Alle inwoners bleven echter ongedeerd en ze wisten met nooduitrusting in het resterende gedeelte van het kamp te overleven.

GroenLinks bereid tot hulp bij onderduiken

Om het uitzetbeleid van minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken te ondermijnen zijn veel lokale en provinciale politici van GroenLinks bereid om de wet te overtreden; de zogenoemde 'burgerlijke ongehoorzaamheid'. De GroenLinksers willen uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen die uitzetting boven het hoofd hangt, helpen om onder te duiken. ''Laat ze ons maar oppakken, dan maar een proefproces. Als je het uitzetten bemoeilijkt, hoop je dat ze zich in Den Haag nog eens achter de oren krabben'', ze zegt de fractievoorzitter van GroenLinks in Almelo.

Eduard van Zuijlen, lid van de Groningse provinciale staten, noemt onderduiken ''het alternatief'' voor uitzetting. ''Ik moedig het verzamelen van onderduikadressen aan''.

De opstelling van de lokale en regionale politici sluit aan bij een oproep die GroenLinks-partijleider Femke Halsema vorige maand deed. Zei riep op om het verzet tegen het uitzetbeleid niet te staken na de instemming van de Tweede Kamer. ''We hebben een traditie van burgerlijke en bestuurlijke ongehoorzaamheid, van het opzetten van alternatieve opvang. Het is niet aan mij om te bepalen wat jullie moeten doen. Maar ik wil wel een partijdebat beginnen over deze vraag'', zo zei Halsema toen.

Het Groningse statenlid Van Zuijlen meent dat hij eigenlijk helemaal niet burgerlijk ongehoorzaam is door onderduiken aan te moedigen. ''Niet ik, maar de regering is ongehoorzaam aan internationale verdragen, of in elk geval aan de geest daarvan''.

Namens de VVD zegt Kamerlid Arno Visser het ''uitermate dubieus'' te vinden dat een politieke partij bestuurlijke ongehoorzaamheid organiseert'. ''Dat is fundamenteel ondemocratisch. Nog erger vind ik dat je die mensen een heilloos perspectief biedt. Ze hebben geen toekomst in Nederland.''

In Wageningen weigert GroenLinks-wethouder Tineke Strik in ieder geval al voorlopig mee te werken aan het uit woningen zetten van afgewezen asielzoekers. ''Zolang de uitzetcentra er niet zijn, kunnen ze nergens naartoe. De IND heeft de gemeente gevraagd voor vier mensen een uitzettingsprocedure te beginnen. Hier doen we dus niet aan mee.''

Volgens het Vreemdelingenbesluit moet bij de plaatselijke politie worden gemeld dat je onderdak verleent aan illegalen, doe je dat niet dan staat daar een straf op van een half jaar cel of een boete.

Gaan we naar 2.4 liter motoren?

De Formule 1 teambazen proberen al een tijdje tot een overeenkomst te komen tot het reduceren van de motorinhoud. Dit zou de kosten aanzienlijk kunnen verminderen en ook de snelheid naar beneden halen.

Het idee was om de motorenfabrikanten simpel twee cilinders van een bestaande V10 af te laten halen. Dit zou dan een 2.4 liter V8 opleveren. Dit zou ook veel voordeel opleveren voor de autoindustrie, omdat deze kleinere motoren gebruiken voor hun produktiemodellen. In het verleden is dit idee geblokkeerd door BMW.

Omdat een beslissing unaniem dient te zijn is hier nooit iets van gekomen. Nu is er schijnbaar een compromis als Ferrari ingaat op het aanbod om minder te gaan testen. Iedereen, behalve Ferrari, wil het testen drastisch verminderen. Ferrari wil wel heel graag overstappen op 2.4 liter motoren.

Ecclestone liet eerder deze week weten graag naar 20 races en 20 testdagen per jaar te willen gaan om zo de kosten te verlagen. Volgens de teambaas van Renault, Flavio Briatore, moet de Formule 1 zijn kosten met 40 tot 50 procent verminderen en is dat zeker ook mogelijk.

Ecclestone denkt dat het allemaal niet zo gemakkelijk zal gaan en volgens hem is de enige mogelijkheid om de teams minder geld te gaan geven.

Een kijkje achter de Reviewschermen van FOK!Bij een nieuw FOK! hoort ook een nieuwe Frontpage. Dat brengt nogal wat dingen met zich mee. De meeste vaste FOK!users zullen dan ook vast wel weten hoe een review wordt gemaakt en wat er allemaal bij komt kijken. In het maken van een review gaat nogal wat werk, tijd en geregel zitten. Daarom leek het ons een leuk idee om jullie eens uit te leggen wat er allemaal bij komt kijken.

Aan deze review hebben mee gewerkt: FLIPNEUS, Meiske78, Notorious_Roy en Miss_bleu

Driekwart scooters in overtreding

Of het ook een landelijk beeld betreft kun uit deze cijfers niet concluderen, maar uit controles die de politie afgelopen jaar in Breda en omgeving heeft gehouden blijkt dat er aan 75% van de gecontroleerde voertuigen iets mankeert. De meeste bekeuringen (40%) werden gegeven voor het opvoeren van de scooters.

Zo'n 25% van de scooterrijders reed zonder helm, 10% van de scooters maakte te veel herrie; veel scooterrijders kregen meerdere bekeuringen tegelijk.

In totaal werden in Breda, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Etten-Leur, Moerdijk en Zundert 2.220 bekeuringen uitgedeeld. Volgens de politie blijft het percentage overtreders ongeveer gelijk, maar wordt de ernst van de overtredingen wel minder.

Van Basten wacht op aanbod Ajax

Marco van Basten heeft laten weten gecharmeerd te zijn van het aanbod van de KNVB, maar hij wacht liever eerst af of Ajax met hem verder wil.

Ajax wil Van Basten voor 1 april duidelijkheid bieden over zijn toekomst bij de club. Van Basten zou graag zijn huidige werkzaamheden voort zetten, om in de toekomst nog te kunnen doorgroeien bij Ajax. Voor de KNVB lijkt het de tweede keer te worden dat ze bot vangen, maar er is nog een andere mogelijkheid.

Ajax-directeur Arie van Eijden liet in het AD weten een duobaan voor Van Basten bij KNVB en Ajax niet uit te sluiten: Ik begrijp dat de KNVB inmiddels denkt aan een bondscoach die tegelijkertijd ook bij een club werkzaam is. Die optie kan in onze gesprekken worden opgenomen, maar inhoudelijk ga ik verder nergens op in."

Ecclestone niet blij met Ferrari

Bernie Ecclestone baalt van de dominantie die Ferrari in de eerste dagen van het nieuwe seizoen laat zien. Hij had het liever spannender gehad.

Ecclestone had gehoopt en verwacht dat Ferrari het dit seizoen een stuk moeilijker zou krijgen. Vorig seizoen was van het begin tot het eind spannend en als het aan Ecclestone ligt, dan is dat dit jaar weer zo. Echter als Ferrari de lijn door trekt van de eerste dagen zou het wel eens een saai seizoen kunnen worden.

Ecclestone liet in duidelijke bewoordingen zijn teleurstelling blijken: "Het was niet de bedoeling dat Ferrari zo snel zou zijn. Ze hadden allerlei problemen moet hebben met de banden en de motor, maar niks van dit allen gebeurde. We hebben een nieuwe kampioen nodig. Ik had gehoopt op Kimi, maar op dit moment zou ik mijn geld niet op hem zetten. Dit was niet de dag waarop we gehoopt hadden."

Uiteraard spreken hier commerciŽle belangen die Ecclestone heeft en moet de race nog worden afgewacht.

Extra uitzending van FOK!Radio

Fok! RadioNa enig uitstel is het vanavond dan eindelijk zover. FOK!Radio zal vanavond vanaf 21:00 uur live te horen zijn vanuit het huis van users Vleermuis en Furby in Eindhoven. Nolius en SunChaser verzorgen de presentatie, maar een flink aantal gasten zal vanavond aanwezig zijn.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

De avond begint om 19:00 uur met het ActionRadio programma 'Get Down Saturdaynight' waarin de lekkerste danceclassics worden gedraaid. Ook dit programma komt live vanuit Eindhoven.

Om 21:00 uur begint FOK!Radio, de eindhoven special! Aanwezig zijn uiteraard gastheren Vleermuis en Furby. Daarnaast zijn Mr.Orange, Cynix, Harrie, Just_Me, BigMac, Recyclez, Knut, On_air en een paar geheime gasten in de studio. Maar in de uitzending zal ook Lord_Dreamer & Furby: de confrontatie! plaats vinden. Verder hebben we contact met Yvonne via skype en zal Cynix live shoarma gaan bestellen.

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Maar dit keer doen we dat niet via een topic op het forum. Je kunt namelijk live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had.

Webcam
De uitzending is live te volgen via een webcam. Deze kun je hier vinden.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gsaten bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh ChrisJX, (en vele anderen) eruit ziet? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Hoe kan ik luisteren?
FOK!Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl
Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf op de Frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kun je mailen naar radio@fok.nl. Oude uitzendingen terug luisteren kan via deze pagina! Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Van Nistelrooy op schot

Ruud van Nistelrooy heeft Manchester United hoogst persoonlijk naar de halve finales van de FA Cup geschoten. De spits scoorde tweemaal in het duel met Fulham (2-1).

Nadat Fulham in de 21e minuut brutaal de leiding had genomen via een benutte strafschop van Steed Malbranque, kwam United los. Twee minuten nadien klopte Van Nistelrooy van dichtbij keeper Edwin van der Sar voor de eerste maal. Na rust verrichte de Nederlandse keeper diverse reddingen. In de 62e minuut moest hij echter nog eens capituleren (2-1). Fulham kreeg nog wel een kans via Boa Morte, maar hij scoorde niet.

Overige kwartfinales:
Portsmouth - Arsenal 1-5
Millwall (1) - Tranmere Rovers (2)
Sunderland (1) - Sheffield United (1)

DNA moet 'wreker van Zuuk' ontmaskeren

calvobbes herschreef en meldde ons via de nieuws-submit:

Een gewelddadig mysterie houd het kleine plaatsje Zuuk (gemeente Epe) al 6 jaar bezig. Wie is diegene die het dorpje al al die jaren met terreur in zijn greep houdt? DNA onderzoek heeft justitie een stapje dichterbij de oplossing gebracht, uit sporenonderzoek zou blijken dat de dader een vrouw is.

Als je ťťn van de 350 inwoners van Zuuk bent die nog nooit slachtoffer is geworden van vernieling, doorgesneden remleidingen, een bedreiging of zelfs brandstichting, dan heb je mazzel. In de 6 jaar dat de terreur aanhoudt is bijna iedereen in het dorp al eens slachtoffer geworden.

Alle misdrijven zijn te herleiden tot de 42 jarige veerhouder Gerrit Bosch. Eerst was allťťn hij de klos maar daarna werden ook mensen uit zijn omgeving, werk, sportvrienden of kennissen het slachtoffer. Zelfs mensen die alleen maar met Bosch praatten konden dezelfde dag of binnen een week op een wraakactie rekenen. Ondanks de vele aanslagen en dreigbrieven wist de politie tot nu toe nog steeds niet achterhalen wie de dader is. Ook al gonsde het van geruchten in het kleine dorp.

Het begon allemaal in 1998 met de echtscheiding van, de toen 35-jarige, Bosch. Hij zou indertijd een liefdesaffaire hebben gehad met zijn 15-jarige buurmeisje, tevens oppas. Niet lang daarna verschenen de eerste boodschappen in graffiti op muren: 'Gerrit Bosch is een pedofiel' was te lezen op diverse schuren in de buurt. Vanaf toen werd iedereen die iets met Bosch te maken had lastig gevallen.

Zelfs nauwe contacten konden al een gevaar opleveren. Afgelopen september werd het rieten dak van een huis in brand gestoken. De brand werd net op tijd ontdekt en de familie kon op tijd het huis ontvluchten. Mogelijke motief, ťťn van de bewoners had tijdens het 'Zuuker feest' met Bosch gepraat. Ook Bosch zijn tandarts is het slachtoffer geworden van brandstichting. In augustus werd zijn auto in brand gestoken.

Het enige bruikbare spoor wat de politie tot nu toe heeft gevonden is wat DNA materiaal waaruit zou blijken dat de dader een vrouw is. Daarmee staan een ex-minnares, zijn ex-vrouw en haar familie hoog op het lijstje van verdachten. Bosch zelf werd ook al regelmatig beschuldigd van de misdrijven maar lijkt door de vondst van het DNA buiten schot te blijven.

Nu justitie een spoor heeft gaan ze over tot grootschalig DNA onderzoek. Dat is het enige spoor wat nog ergens heen zou kunnen leiden, zelfs beloningen van politie (5.000 euro) en verzekeraar Univť (10.000 euro) hebben niet geholpen. Ze gaan nu het gevonden DNA vergelijken met het DNA van vrouwen die een band hebben (gehad) met Bosch in de hoop de daarmee de dader te vinden.

Naast het vrijwillige DNA onderzoek worden de vrouwen ook verzocht mee te werken aan een schrijftest. Zo zou de politie kunnen onderzoek wie de schrijver is van de dreigbrieven.

Dat DNA onderzoek wordt verwelkomd door het hele dorp ''Eindelijk komt de oplossing in zicht'', verzucht een boerin, die het slachtoffer is geworden van brandstichting. ''Wat mij betreft komt het veel te laat. We leven hier al jaren in angst en onzekerheid, het is nauwelijks meer te doen. Als ik zelf word opgeroepen? Ja, dan doe ik mee. Geen probleem. Alles is ondergeschikt aan het oplossen van deze idiote zaak.'' De vrees zit er dan ook goed in bij de bewoners. In een uitzending van NOVA van vrijdag vertelde een vrouw dat ze elke avond als ze haar kinderen naar bed bracht hoopte dat ze de volgende dag nog wakker zou worden.

Wanneer de uitslag van het DNA onderzoek bekend wordt is niet bekend.

Nog meer bewijs voor water op Mars

Na het nieuws van afgelopen dinsdag, dat de Marsrover Opportunity aanwijzingen voor water op de planeet Mars heeft gevonden, zijn er nu nieuwe bewijzen. De andere Marsrover, Spirit, heeft aan de andere kant van de planeet bewijs aangetroffen dat ook daar in het verleden water is geweest.

De ontdekking werd gedaan in een vulkanische rots, genaamd Humphrey, toen de Spirit onderweg was van zijn landingsplaats naar de krater Bonneville. De Mars-onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de veranderingen aan de rots zijn ontstaan doordat een vloeibare substantie eroverheen is gestroomd. De hoeveelheid water die in de omgeving van de rots Humphrey ooit is geweest, is vermoedelijk veel kleiner dan dan bij de plaats waar de Opportunity afgelopen dinsdag aanwijzingen voor water vond.

Salade met stukje duim

In een restaurant in Ohio (USA), vond een 22-jarige vrouw een stuk duim in haar salade. De dag ervoor had een keukenmedewerker van het Red Robin Gourmet Burgers restaurant zich in zijn linkerduim gesneden tijdens het snijden van sla. Daarbij raakte hij het topje inclusief een stukje van de nagel kwijt.

In de haast om medische hulp te zoeken voor de medewerker kon men het topje niet vinden. De keuken werd schoongemaakt en gedesinfecteerd, maar in plaats van volgens de regels al het voedsel dat aanwezig was weg te gooien, werd de salade in de koelkast gezet en de volgende dag geserveerd.

De vrouw had het grootste gedeelte van haar salade al op toen ze de afschuwelijke vondst deed. Zowel zij, als de medewerker die zich in zijn duim sneed, zullen getest worden op ziektes die via bloed overgedragen kunnen worden zoals hepatitis en HIV.

Parkeerwacht bang voor Hells Angels

Hells Angels in Haarlem kunnen ongestoord fout parkeren voor hun clubhuis in de buurt van het NS-station; parkeerwachters durven daar namelijk al sinds 1998 niet meer te controleren. Toen ontstond een ernstig incident waarbij leden van de motorclub medewerkers van een particuliere wegsleepdienst bedreigden.

De dienst wilde na dat incident alleen nog bij de Hells Angels Haarlem optreden als de politie de veiligheid van de controleurs kon garanderen. Dit is tot nu toe niet gelukt vanwege gebrek aan mankracht. ''We kunnen niet voortdurend met een politiewagen achter de controleurs of de wegsleepdienst aanrijden,'' verklaart een woordvoerder van de politie Haarlem. De politie zegt overigens niet te hebben geweten dat de controleurs het clubhuis al lange tijd mijden.

Politie, openbaar ministerie en gemeente zijn inmiddels een overleg gestart over de situatie.

Hardrijdende man steelt flitscamera

Een Zwitserse automobilist had na een ritje waarbij hij de maximumsnelheid aanzienlijk overschreed weinig zin in een boete en besloot de flitscamera die hem gefotografeerd had mee te nemen. Zijn diefstal mocht echter niet baten: korte tijd later kon hij alsnog opgepakt worden.

De 30-jarige man reed met 153 kilometer per uur over een weg waar maar 80 was toegestaan. Omdat de man al meerdere malen beboet was voor snelheidsovertredingen was hij bang voor zwaardere sancties en besloot hij naar de flitspaal terug te keren. Hij brak de deur van het apparaat met geweld open en ontvreemdde de flitscamera. Hij veroorzaakte hierbij een schade van bijna 25.000 euro.

Kort nadat de verdachte aangehouden werd, bekende hij zijn diefstal. De film is weer in handen van de politie, maar is zo beschadigd dat deze niet meer bruikbaar is.

Renault te conservatief in kwalificatie

Bij Renault zijn ze teleurgesteld in de kwalificatie. De eerste zelfkritiek is er meteen te horen.

Pat Symonds, executive director of engineering bij Renault, denkt dat de strategie te conservatief is geweest. Met een vijfde en negende plaats morgen bij de start, heeft het team zich zeker niet slecht gekwalificeerd. Toch had men gehoopt dichter bij de top te zitten. Vooral de achterstand van een seconde op Michael Schumacher vindt men bij Renault te groot.

Symonds vertelt: "Natuurlijk hadden we gehoopt hoger op de grid te staan, maar we hebben dan ook altijd erkend dat het dit jaar allemaal wat dichter op elkaar zou zitten. We zijn misschien wel iets te conservatief geweest met onze strategie."

Fernando Alonso is wel tevreden met zijn kwalificatie: "Ik ben tevreden met m'n ronde: de wagen had een goede balans en ik denk dat we het maximale uit ons pakket hebben gehaald in kwalificatie-trim. Ik maakte geen fouten, en ik denk dat een vijfde positie op de grid een goed resultaat is na een productieve dag. Ik kijk met vertrouwen uit naar morgen."

Herder verklaart de liefde met schapen

Een Engelse herder heeft zijn liefde op een bijzondere manier aan de vrouw van zijn dromen verklaard. Hij gebruikte geen rozen, bonbons of andere cadeau's, maar ordende zijn schapen zo dat ze de zin 'Ik hou van je, je bent de mijne' vormden.

Om het kunststuk voor elkaar te krijgen had de 26-jarige herder vooraf noten in de gewenste positie uitgestrooid. Met behulp van zijn herdershonden leidde hij zijn 480 schapen naar het voedsel. Toen alle dieren juist stonden, maakte de man vanaf een heuvel snel een foto en leverde deze bij zijn geliefde af.

Alle moeite ten spijt meldde de vrouw de herder dat ze juist ťťn dag eerder iemand anders gekozen had.

Cipier geschorst voor foto's Dutroux

Een cipier van de gevangenis in Aarlen (BelgiŽ) is geschorst omdat hij foto's zou hebben verspreid waarop Marc Dutroux te zien is als gevangene. De foto's werden deze week in het franstalige blad 'La Libre Match' gepubliceerd.

Op de foto's, die gemaakt zijn in de gevangenis van Aarlen, is niet alleen de cel van Dutroux te zien, maar ook de verdachte zelf, die in gevangenisplunje op de gang een bekertje koffie neemt.

Justitieminister Laurette Onkelinx heeft na de publicatie een onderzoek naar de herkomst van de foto's ingesteld, wat heeft geleid tot het verhoor en de schorsing van de cipier. Onkelinx ziet de zaak als corruptie als de gevangenisbewaarder zich zou hebben laten betalen voor zijn diensten. Naast een administratieve schorsing is daarom ook een strafrechtelijk onderzoek begonnen.

Dutroux op de voorpagina van het tijdschrift 'La Libre Match'. De titel luidt: 'Dutroux: De foto's van zijn leven in de gevangenis'.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.

Ajax wil routinier erbij komend jaar

Ronald Koeman heeft laten weten dat hij Louis van Gaal zal vragen een routinier voor volgend seizoen aan te trekken.

Komende week praat Ronald Koeman met Louis van Gaal over de invulling van de selectie voor volgend seizoen. Daarbij zal worden geÔnventariseerd op welke posities Ajax versterkingen nodig heeft en welke huurlingen worden teruggehaald naar Amsterdam. Waar Koeman zeker om zal vragen is een routinier. Waar na de winterstop lyrisch werd gesproken over de rol van de jongeren, is sindsdien gebleken dat de jongeren de ploeg nog niet kunnen dragen.

Koeman wil al langer een routinier bij de selectie hebben: "Sinds het vertrek van Cristian Chivu zijn we al op zoek, maar het is heel moeilijk." In Jaap Stam, Mark van Bommel en Phillip Cocu ziet Koeman geschikte kandidaten: "Maar hun komst zal Ajax zich niet kunnen permitteren, denk ik."

Zeven gezinsleden gedood door lawine

In Turkije zijn deze morgen zeven leden van hetzelfde gezin omgekomen toen hun huis werd bedolven onder een lawine. Onder de doden zijn verscheidene kinderen. Vier andere gezinsleden raakten gewond.

De gewonde gezinsleden konden door militairen onder de sneeuw vandaan worden gehaald en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Het ongeval had plaats in het oosten van Turkije. Deze streek staat bekend om zijn strenge winters en is momenteel in de greep van een koudegolf.

Afgelopen week vielen in het zuidoosten van Turkije ook al drie doden door een lawine.

Schilderij Van Gogh in kosmos teruggevonden

vinnycentral had ons via de de nieuws-submit te melden:

De Hubble Ruimtetelescoop heeft in de kosmos een vrijwel gelijkende kopie gemaakt van het schilderij 'Sterrennacht' van Vincent van Gogh.

Op 8 februari maakt de telescoop met de ACS-camera een foto van het expanderend halo, een kring rond een ster of satelliet, rond de ster V838 Monocerotis. Deze ster bevindt zich op ongeveer 20.000 lichtjaar van de aarde, aan de buitengrens van onze Melkweg. Op de spectaculaire foto is te zien hoe een gigantische ster het interstellair stof rond de Monocerotis laat oplichten, vermoedelijk door explosies.

Van Gogh maakte zijn schilderij in 1889 in de Franse plaats Saint-Rťmy. Het werk hangt in het Museum of Modern Art in New York.

Bron: Spacetelescope.org
Links de foto van de Monocerotis en rechts het schilderij van Van Gogh.

Dossier: De historie van Apple ComputerIn januari 2004 was het twintig jaar geleden dat Apple de Apple Macintosh 128k introduceerde. Steve Jobs toonde op 24 januari 1984 voor het eerst de Apple Macintosh 128k aan de aandeelhouders op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. De Mac 128k was bedoeld voor de gewone man en moest met zo weinig mogelijk kabels werken. Dat zou het begin zijn van veel meer. Apple is onbetwist van enorme invloed geweest, en is dat nog steeds, op de huidige computersystemen.


Steve Wozniak en Steve Jobs aan het klussen


Open het dossier

Jos Verstappen toch in de F1?

Ruud Wildschut van Wilux wist in het Formule 1-programma op SBS6 te melden dat hij Jos Verstappen heeft gevraagd te heroverwegen of hij nog bij Minardi zou willen rijden.

Wilux zou als hoofdsponsor van Minardi dolgraag een Nederlander willen hebben. Daarnaast heeft ook Muermans besloten Minardi te sponsoren. Eerder was Muermans samen met Trust nog in onderhandeling met Jordan om Verstappen daar onder te brengen.

In een persoonlijk telefoongesprek heeft Ruud Wildschut Jos Verstappen gevraagd of hij eventueel bij Minardi zou willen rijden dit jaar. Verstappen zou niet afwijzend hebben gereageerd, maar wel de resultaten van Minardi van dit weekend willen afwachten. Wie Verstappen zou moeten vervangen bij Minardi en verdere details zijn voorlopig onbekend.

Christelijk Ede boos over Bloeiende Maagden

''Godslasterlijk en aanstootgevend'' dat vinden de christelijke fracties in Ede van een optreden van theaterduo 'de Bloeiende Maagden' dat volgende maand in het plaatselijke theater De Reehorst moet plaatsvinden. CDA, SGP en de ChristenUnie vinden het weerzinwekkend dat het theater een dergelijk optreden in de Gelderse gemeente toestaat.

''Het gaat de grenzen van betamelijkheid ver te buiten onder het mom van kunst'', meent ChristenUnie-raadslid Teka Baanstra-Griffioen. De partij heeft samen met SGP en CDA een brief geschreven naar de directeur van het theater ťn de wethouder van cultuur in Ede. ''In de brief hebben wij duidelijk gemaakt, dat met de programmering van dergelijk theaterstuk een grens overschreden is en dringen er op aan om bij de programmering in de toekomst terdege rekening te houden met een groot deel van de Edese bevolking''.

De Bloeiende Maagden geven mensen die naar hun voorstelling I.N.R.I. willen gaan overigens in de voorafkondiging een thuisblijfadvies voor als ze '' eens lekker een avondje willen ontspannen, willen blijven geloven waarin ze nu geloven en een ontmoeting met De Zoon niet voor mogelijk houden.'' Degenen die juist ''van deze aarde geknald willen worden en bevrijd willen worden uit de wereld van pijn, lijden en dood'', wordt juist aangeraden ''het risico'' te nemen. ''Wie wil leven in weergaloze extase ga met ons mee. Kom naar de Bloeiende Maagden en zij zullen u de hemel in sleuren''.


Persfoto I.N.R.I

De Bloeiende Maagden bestaan uit Minou Bosua en Ingrid Wender. I.N.R.I is reeds het zesde programma van dit cabaretduo. Hun vorige voorstelling 'Lege maag' werd door kunstkritici wel omschreven als een mengeling van porno, theater en cabaret.

Zomer 2003 heetste sinds 1500

Hanz0 had ons via de de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek van Zwitserse wetenschappers is gebleken dat de zomer van 2003 de heetste Europese zomer sinds het jaar 1500 was. De resultaten van het onderzoek zijn in het tijdschrift 'Science' gepubliceerd.

De wetenschappers kwamen tot hun conclusie na het combineren van verschillende onderzoeken. Zo werd er gekeken naar de dikte van jaarringen van bomen, oude weerkundige verslagen en naar de resultaten van ijsboringen.

In de top tien van warmste Europese zomers ooit staan negen jaren van na 1988. Volgens de onderzoekers is er sinds 1977 'een exceptioneel sterke, niet eerder vertoonde opwarming' aan de gang in Europa. Mogelijke oorzaken hiervoor werden niet genoemd.

Terpstra wil homo-sportheld

Waxxer had ons via de de nieuws-submit te melden:

Erica Terpstra, de voorzitter van sportkoepel NOC*NSF, heeft in een toespraak op een conferentie over discriminatie op het Amsterdamse sportveld aangegeven dat de sport homoseksuele idolen nodig heeft.

Volgens de voormalige minister blijft homoseksualiteit ook voor amateursporters taboe als zij zich niet kunnen spiegelen aan voorbeelden. Zolang homoseksuele sporters niet uit de kast komen, blijft de strijd van NOC*NSF tegen discriminatie vruchteloos, aldus Terpstra. "Homoseksuele sporters integreren niet, ze verbergen zichzelf en dat is een enorm probleem."

Behoefte aan 120 extra moslimscholen

In Nederland is zeker nog behoefte aan 120 islamitische basisscholen. Dat meldt het AD vandaag op basis van een onderzoek van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Uit een peiling onder allochtonen in een aantal grote steden blijkt dat 30 tot 40% van de Turkse en Marokkaanse ouders hun kinderen het liefst naar een moslimschool zou sturen.

Op dit moment telt Nederland 42 islamitische scholen. Van de 1,5 miljoen kinderen in het basisonderwijs zijn er ongeveer 100.000 van Turkse of Marokkaanse afkomst. Van hen zitten er nu 7.500 op islamitische scholen. Wanneer er 120 scholen bijkomen kunnen er nog 30.000 kinderen terecht op een moslimschool.

Tweede-Kamerleden van PvdA, LPF en D66 zitten niet op deze ontwikkeling te wachten. ''We moeten geen extra energie en geld stoppen in nieuwe islamitische scholen'', zegt D66-Kamerlid Lambrechts. LPF-Kamerlid Kraneveldt vindt het een ‘verontrustend signaal. ''We moeten het moeilijker maken om islamitische, dus bijzondere scholen op te richten.'' PvdA'er Hamer: ''Het is onwenselijk als er zoveel islamitische scholen bij zouden komen. We kunnen het nu niet verbieden, maar het is beter voor de integratie als die kinderen naar bestaande scholen gaan.''

Het CDA heeft er geen problemen mee, en noemt het de vrije keuze van de ouders. ''Wel moeten wel scherp blijven kijken naar de prestaties van islamitische scholen'', zegt CDA-Kamerlid Sterk.

Momenteel wordt nu in zeker tien steden gewerkt aan de oprichting van nieuwe islamitische scholen. Dat zijn Amsterdam, Alkmaar, Delft, Den Haag, Harderwijk, Hilversum, Lelystad, Rotterdam, Utrecht en Vlaardingen. Bovendien ligt er het plan om ook in Den Haag een middelbare islamitische school op te richten.

Leefbaar Rotterdam uit de gratie

Uit een peiling van het Rotterdams Dagblad in samenwerking met onderzoeksbureau Interview/ NSS blijkt dat Leefbaar Rotterdam niet meer geliefd is bij de Rotterdamse kiezer. De partij zou nu nog maar 5 van de 17 zetels overhouden die ze vorige keer onder leiding van Pim Fortuyn behaalde. De PvdA profiteert van deze gang van zaken. De sociaal-democraten, die door toedoen van Fortuyn voor het eerst de oppositie ingedrukt werden, komen uit op 19 zetels, mťťr nog dan in de periode vůůr Fortuyn. Twee jaar geleden kregen de sociaal-democraten er 11, zes jaar geleden 15.

De coalitiepartners van Leefbaar Rotterdam verliezen niet. De VVD zou van 4 naar 7 zetels gaan, en het CDA zou op 5 blijven staan.

De SP stijgt van ťťn naar 3, en GroenLinks, waar het flink rommelt, zakt van 3 naar 2.

Fractievoorzitter Ronald SÝrensen van Leefbaar Rotterdam is ''diep teleurgesteld'' over het resultaat van de peiling: ''Waarom kunnen mensen niet zien hoeveel werk we al hebben verzet?. Wat me nog meer schokt, is dat een flink deel van de Leefbaar aanhang een terugkeer naar de PvdA overweegt. Dit vind ik zů deprimerend.''

SÝrensen is ook verbaasd over de hernieuwde populariteit van de PvdA, temeer omdat hij vindt dat de partij ''geen steek'' veranderd is sinds de overwinning van Fortuyn. ''Het enige wat de PvdA'ers doen is kritiek leveren.''

Fiscus ontziet ook beruchte families

Niet alleen sommige beruchte woonwagenkampen en motorclubs hoeven geen belasting te betalen, ook lid zijn van een beruchte familie kan een middel zijn om aan de belasting te ontkomen. Uit geheime documenten blijkt dat de fiscus in haar computers ook bepaalde families als berucht aanmerkt. Zij hoeven geen aanslag te verwachten.

De Telegraaf meldt dit vandaag nadat ze zeer uitgebreide informatie hebben gekregen van een klokkenluider van de belastingdienst. Volgens hem gaan complete families de 'ijskast' in, wat wil zeggen ze met rust gelaten worden. Tientallen zigeunerfamilies genieten al meer dan tien jaar een soort fiscale vrijstelling. Alleen al in Rotterdam krijgen zo'n honderd personen geen invordering van de fiscus vanwege dit beleid.

De Telegraaf heeft het hele artikel uit de krant toegankelijk voor iedereen op internet gezet, inclusief scans van prints uit belastingcomputers. Zo valt te lezen dat intern door de fiscus wordt gemeld: "ivm hoogte schuld voor nwe aanslagen geen vordering meer toepassen, betreft beruchte zigeunerfamilie". Maar ook: "Geen nieuwe invorderingsmaatregelen treffen. Betreft zigeuners (IJskast)".

Drie Nederlanders in UEFA top 20

Johan Cruijff, Ruud Gullit en Marco van Basten behoren volgens de Europese voetbalsupporters tot de 20 beste spelers in d historie van het eurpees voetbal.

De UEFA liet ter gelegenheid van hun vijftigjarig jubileum een lijst samenstellen door de voetbalfans. Per deccenium kon men hun favouriete speler kiezen. Op 10 maart wordt de volgorde van de lijst bekend gemaakt.

UEFA Toptwintig
Franco Baresi (Ita); Franz Beckenbauer (Dui); George Best (NIe); Bobby Charlton (Eng); Johan Cruijff (Ned); Alfredo Di Stťfano (Spa); Eusťbio (Por); Ruud Gullit (Ned); Kevin Keegan (Eng); Paolo Maldini (Ita); Lothar Matthšus (Dui); Gerd MŁller (Dui); Michel Platini (Fra); Ferenc PuskŠs (Hon); Paolo Rossi (Ita); Karl-Heinz Rummenigge (Dui); Marco van Basten (Ned); Lev Yashin (Sov); Zinedine Zidane (Fra); Dino Zoff (Ita).

Teambaas BAR: regels maken F1 gecompliceerd

De mensen die de regels maken in de Formule 1 hebben de sport mogelijk te gecompliceerd gemaakt. Dat stelt teambaas David Richards van BAR.

De teambaas doelt onder andere op de regel rondom de motor, waarvan er tegenwoordig slechts ťťn mag worden gebruikt, en de opeenvolgende kwalificatiesessies op zaterdag, waar er in twee runs per run slechts ťťn ronde wordt gereden. Volgens hem geeft dit een soort waas rondom de sport. Hij betwijfelt dan ook of de toeschouwers deze regels kunnen waarderen.

Na de training op vrijdag had Richards al laten weten deze dag erg vreemd te vinden. "Je weet nooit waar iedereen op loopt en volgens welke strategieŽn wordt gewerkt en zelfs morgenmiddag (de racedag - red.) zullen mensen denk ik nog steeds speculeren over welke ronden iedereen binnenkomt, dus in meerdere opzichten is het niet de duidelijke manier waarop het ging; het kwalificeren met weinig brandstof, enzovoort. Het is behoorlijk verwarrend voor ons, het moet zelfs erg verwarrend voor de toeschouwers zijn." Volgens Richards moet het nog maar eens goed bekeken worden.

Circuit Bahrain bijna klaar

Het nieuwe circuit in Bahrein is zo goed als klaar. Vrijdag heeft het grootste bouwbedrijf in een ceremonie officieel de virtuele sleutels voor het circuit overhandigd aan de organisatie. Daarmee ligt het werk nu voor op schema.

In de historische ceremonie kreeg Shaikh Mohammed een gouden sleutel overhandigd. Hij feliciteerde het hele team dat aan de bouw van het circuit heeft meegewerkt met, wat hij zelf noemt, "het modernste en technologisch meest geavanceerde motorracing-circuit ter wereld." Een droom in de woestijn, zo betitelde hij het circuit.

De afgelopen zestien maanden hebben 3.000 mensen aan het circuit, dat 5,441 kilometer telt, gewerkt. Het woestijncircuit is uniek in de wereld en combineert hoogstaande technologie met mooie voorbeelden van Arabische architectuur en Iconische gebouwen zoals de Sakhirtoren. In minder dan dertig dagen zal de derde race in de Formule 1 worden verreden, de eerste ooit in het Midden-Oosten. Het circuit heeft 150 miljoen Amerikaanse dollars gekost.

Uitslag kwalificatie GP AustraliŽ

Michael Schumacher start zondag in de Grand Prix van AustraliŽ vanaf pole position. De Ferrari-coureur was in de eerste kwalificatiesessie tweede achter Juan Pablo Montoya, maar deze werd in de tweede run derde. Naast de Duitser op de eerste startrij staat staat zijn teamgenoot Rubens Barrichello.

Gianmaria Bruni en Olivier Panis konden tijdens de beslissende kwalificatie niet starten door problemen met hun wagens. Christian Klien kwam de pits wel uit, maar reed in zijn outlap van de baan en moest van zijn team binnenkomen. David Coulthard stond na de eerste sessie vijfde, maar wist in het laatste gedeelte van zijn tweede sessie nog net zijn wagen uit de muur te houden en viel vele plekken terug.

De volledige uitslagen van beide kwalificaties vind je terug op onze F1manager!

Uitslag kwalificatie GP AustraliŽ

Michael Schumacher start zondag in de Grand Prix van AustraliŽ vanaf pole position. De Ferrari-coureur was in de eerste kwalificatiesessie tweede achter Juan Pablo Montoya, maar deze werd in de tweede run derde. Naast de Duitser op de eerste startrij staat zijn teamgenoot Rubens Barrichello.

Gianmaria Bruni en Olivier Panis konden tijdens de beslissende kwalificatie niet starten wegens problemen met hun wagens. Christian Klien kwam de pits wel uit, maar reed in zijn outlap van de baan en moest van zijn team binnenkomen. David Coulthard stond na de eerste sessie vijfde, maar wist in het laatste gedeelte van zijn tweede sessie nog net zijn wagen uit de muur te houden en viel vele plekken terug.

De volledige uitslagen van beide kwalificaties vind je terug op onze uitslagenpagina!

Let the games begin...

Zojuist zijn voor het eerst dit F1-seizoen de teams van de deelnemers aan deze manager vastgesteld, evenals de samenstellingen van de subleagues. Inmiddels hebben zich, in de zeven dagen na het verschijnen van deze nieuwe manager, al meer dan 2000 mensen aangemeld. Wij zijn hier uiteraard heel erg blij mee en hopen dat er nog velen zullen volgen.

Veel succes en veel plezier met deze manager!

De redactie.

Ps. De samenstelling van je team en de subleagues is vandaag nog terug te vinden via je profiel en de subleaguepagina's.

Nog wat cijfers:

Dit waren de cijfers tijdens het vastzetten van de teams
Aantal deelnemers: 2016 (waarvan 96.58 procent met volledig team)
Aantal wissels: 18575
Aantal subleagues: 261
Aantal deelnemers aan subleagues: 1125

Graag willen we ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om te melden dat wisselen vanaf nu 2% van de aankoopwaarde van het te verkopen onderdeel kost. De spielerei is dus afgelopen.

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.