Party Review: Dutch DJ Awards

DJ Luna
Bijna elke DJ krijgt een uur om zijn kunstjes te laten zien, alleen de winnaar van de publieksprijs 'talent van het jaar' moet het doen met drie kwartier, die wij overigens voornamelijk doorbrengen terwijl we een beetje bijkletsen met vrienden en bekenden. Om 1:00 begint Erik de Man met zijn set en die is zonder te willen overdrijven erg lekker te noemen, hij heeft met name in het begin een erg prettige platenkeuze en komt gaandeweg telkens meer los. Als scratchend brengt hij het dansende publiek in de stemming voor DJ Luna die een exclusieve Technoset neer zou gaan zetten. Wij hebben een paar keer op ons hoofd staan krabben toen we hoorden dat Luna nu juist techno zou gaan draaien, we wisten wel dat hij het (erg) goed kon, maar het leek ons niet zo heel logisch, zeker gezien Dana na hem plaats zou nemen achter de draaitafels. Op het moment dat Luna begint stroomt de kleine zaal zowaar nog voller, Luna zet een inmens heftige set neer, zo hard dat ik hem alleen maar kan vergelijken met die van DJ Rush op Innercity afgelopen jaar. Keihard stampen, klaarblijkelijk waren wij niet de enigen die hier naar uitkeken, het was gezellig druk op de dansvloer waar we tussen de medewerkers van de verschillende partyorganisaties en natuurlijk een heleboel DJ's heerlijk aan het dansen waren.
achter de draaitafel
De belichting in de zaal was helaas niet echt lekker, niet alleen omdat de lasers continue in je ogen schenen, maar ook omdat het voor mijn gevoel niet echt ten goede kwam aan de sfeer in de zaal... Fotograferen was zowaar nog lastiger dan op de grotere feesten, maar daar gaan we niet over zeuren. We spreken inmiddels tegen een uur of drie in de ochtend, Dana hebben we nog niet gezien en die moet toch echt draaien dadelijk, Luna heeft het gelukkig zo naar zijn zin dat die een paar minuutjes langer echt geen probleem vindt. Ondertussen is DJ Pavo (ook van StrightOn Recordings) al wel achter de draaitafels gesignaleerd, met een platentas nog wel! Onbekend met wat er komen gaat vragen we ons af of Dana wel komt draaien, maar terwijl we op het punt staan dit eens na te vragen bij DJ Pila komt Dana zelf aangelopen, gelukkig voorzien van een platentas.
Dj Dana met DJ Pavo
De MC vertelt ons dat Pavo en Dana back2back zullen draaien en het publiek ziet dit, net als wij overigens, wel zitten. Pavo start en Dana haakt al snel in, telkens weten deze DJ's elkaar verder op te zwepen en zodoende wordt er telkens harder gedraaid. De nog maar kleine groep feestbeesten heeft het inmens naar zijn zin en men lijkt zonder uitzondering allemaal uit zijn/haar dak te gaan. Voor we het weten is het 4:00 en daarmee is het feest officieel afgelopen. Tjeerd van ID&T komt het podium op lopen om het geheel netjes af te sluiten, maar het publiek en de DJ's hebben nog geen zin om te stoppen. Dana start lekker brutaal gewoon een nieuwe plaat in! Het enige wat je achter de draaitafel ziet staan zijn twee uit hun dak gaande DJ's die niet willen stoppen en ook gewoon rustig doorgaan tot 04.15, waarna Tjeerd het mengpaneel bedient en het geluid uitzet op de microfoon na. Hij bedankt iedereen voor de aanwezigheid en voor het stemmen en verdwijnt vervolgens ook weer... Einde feest.

Het was echt supergezellig en erg netjes verzorgd, de enige minpuntjes die ik heb zijn de lasers en dat de zaal wel iets groter had gemogen, maar verder was het echt helemaal top geregeld, zeker voor herhaling vatbaar!