Concertreview Supersub

Zanger Maginn is onmiskenbaar Brits. Zijn voorkomen doet af en toe zelfs denken aan Britten als Noel Gallagher. Maar het is vooral zijn lijzige stemgeluid dat Supersub zo aan Britpoppers als Oasis en Sterophonics doet denken. Gelukkig leunt Supersub qua vocalen niet enkel en alleen op Maginn. Door de contrasterende, soms liefelijke zangpartijen van gitarist Willemsen en toetsenist Keyzer klonken de liedjes van Supersub live zeer divers.

Hoe Brits het misschien ook aandoet, Supersub maakt meer dan Britpop. De band flirt graag met soul en blues. Veel klassieke één-tweetjes tussen het hammondorgel en de blazers, en een mandharmonica in 'Devine right' geven Supersub een bluesy sound. En het bombastische nummer 'I know you want it' staat bol van de blues en de soul. Uit het hele optreden, dat feilloos werd gespeeld, bleek dat de Supersubs uit stuk voor stuk kundige muzikanten bestaat.

De nummers volgden elkaar tijdens het concert vlug achter elkaar op, Maginn sprak weinig tegen het publiek, en daarom klom Supersub na vijftig minuten alweer van het podium. Jammer, want het publiek was net lekker op gang. Supersub speelde weliswaar alle nummers van de nieuwe plaat, afgewisseld met een aantal nummer van voorgaande albums, toch voelde het optreden eigenlijk te kort. Na twee nummers toegift verzekerde Maginn het publiek dat 'Springfield Road' echt het laatste nummer zou zijn, maar drukte op het hart dat dit zeker niet het laatste optreden zou zijn! Gelukkig maar. Supersub bewees in Paradiso niet alleen dat het prachtige liedjes voor 'Mighty Baby' heeft geschreven, maar dat het bovenal een prima live-band is.