BelgiŽ na gelijkspel als tweede door naar volgende ronde EK voetbal

België heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de achtste finale van het EK voetbal. De Rode Duivels speelden in Stuttgart met 0-0 gelijk en gaan als tweede naar de volgende ronde.

Vooraf hadden alle ploegen drie punten na twee wedstrijden en was nog van alles mogelijk in groep E. België hinkte op twee gedachtes tegen Oekraïne. Gelijkspel was voldoende voor plaatsing in de volgende ronde, maar bij winst was groepswinst mogelijk en dus speelden de Rode Duivels heel gecontroleerd tegen Oekraïne. Toch kreeg België via Romelu Lukaku in de eerste helft een goede kans, maar verder kwam het niet.

Na rust was het in het eerste half uur van de tweede helft nog meer aftasten en waren er weinig kansen voor zowel België als Oekraïne. In de laatste tien minuten namen de Oekraïners meer risico en kregen daarbij ook kansen en werd een corner van de lijn gehaald, Ook België kwam er een aantal maal gevaarlijk uit, maar gescoord werd er niet. België is als tweede door in de poule en speelt in de achtste finales tegen Frankrijk. Voor Oekraïne is het einde toernooi.