Wilson krijgt meer tijd

Justin Wilson krijgt meer tijd van Jaguar om zich te bewijzen.

Wilson zou na zijn aanstelling vlak voor de GP van Hockenheim, drie GP's de tijd hebben om zich te bewijzen. In middels in ook geraced op de Hungaroring en dus zou de komende GP op Monza beslissind zijn voor Wilson.

David Pitchford heeft echter te kennen gegeven dat hij nog geen beslissing zal nemen. Hij zal waarschijnlijk pas aan het einde van het seizoen besluiten over Wilsons kansen bij Jaguar in 2004. "We moeten hem dit weekeinde een probleemloos pakket bieden. Daar zijn we nog niet in geslaagd, want in Duitsland en in Hongarije is hij uitgevallen. Alleen dan kan Justin zijn potentieel tonen."

"Het wordt een ingewikkelde afweging waarbij wordt gekeken naar ervaring, de mate waarin iemand een teamspeler is, het vermogen om zich aan te passen in een groeiende onderneming en de geschiktheid voor de uitdaging die voor ons ligt, naast nog vele andere factoren," aldus Pitchford.

Door het ruime aanbod van kwalitatieve rijders aan het einde van dit seizoen hoeft Jaguar zich totaal geen zorgen te maken voor de opvulling van het stoeltje naast Mark Webber. Het is bekend dat Wilson niet veel geld met zich meebrengt. Hij zette aan eht begin van dit seizoen een aandelenfonds op om aan voldoende middelen te komen om bij Minardi te kunnen rijden.

Jaguar wil een flinke stap voorwaarts maken met Webber en daar is geld voor nodig. Daarom staat ook 'onze' Jos Verstappen op de potentiele lijst van Jaguar. Onze landgenoot heeft namelijk een aanzienlijke hoeveelheid sponsorgeld die hij met zich mee zal brengen.