FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 september 2003

Dijkshoorn schoffeert Tiësto fans

Oud Big-Brother columnist Nico Dijkshoorn heeft vele dance liefhebbers tegen zich in het harnas gejaagd met een column op Veronica.nl over DJ Tiësto. ID&T spreekt zelfs van een relletje van deze ''oud Big-Brother bewoner''. Nu was Dijkshoorn nimmer bewoner van het Big-Brother huis, maar schreef hij slechts columns over het programma, die hij ten tijde van de eerste Big-Brother (1999) nog op Fok! publiceerde.

In zijn column noemt Dijkshoorn de muziek van Tiësto onder meer ''Walt Disney Dance. Thematische Pretparkhouse voor avondvullend amusement''. Tiësto zelf schildert hij af als, ''de leegste huls onder de DJ's'', een DJ die ''kouwe kak trance'' maakt.

Op het forum van Tiesto.com zelf schrijven boze fans onder andere: ''Meneer Dijkshoorn thuis opzoeken hem zo gruwelijk hard op zijn bek slaan....Psss Trancekakkers, hoe durft ie. Hele dagen tv kijkend omdat meneer te lui is om zijn stoel uit te komen. Om vervolgens vanaf die plek een lafhartig eenzijdig interview te schrijven''.

-
Gewraakte column op Veronica.nl

Dochter Marijnissen jongste gemeenteraadslid

_Razorblade_ en Rooiegeweten had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente raad van Oss krijgt het jongste gemeenteraadslid van Nederland. De 18-jarige Lilian Marijnissen, dochter van SP-voorman Jan Marijnissen, zal donderdag in de gemeenteraad van Oss beëdigd worden als lid van de SP-fractie. Vorig jaar november is in Oss in verband met een gemeentelijke herindeling een nieuwe raad gekozen. Lilian Marijnissen kreeg daarbij 550 voorkeursstemmen, ruim voldoende voor een raadszetel. Ze was destijds met haar zeventien jaar echter te jong om deel te gaan uitmaken van de raad.

Nu ze dan 18 is zal een zittend SP-raadslid plaats maken voor Marijnissen. In Oss is de SP de grootste partij. Lilian Marijnissen studeert politicologie in Nijmegen. Ze wil zich als raadslid vooral gaan bezighouden met zaken die betrekking hebben op jongeren. Naast haar vader is ook haar moeder actief voor de SP. Ze zit ook in de gemeenteraad.

FIA over banden

Afgelopen maandag kreeg de FIA van vertegenwoordigers van Michelin, Williams en McLaren de nieuwe Michelin-banden voor en na gebruik te zien. De FIA is ervan overtuigd dat deze banden wel weer aan de regels voldoen.

Eerdere berichten suggereerden dat de FIA de regelgeving omtrend de banden ineens veranderd of anders geinterpreteerd zou hebben. Volgens het persbericht van de FIA is dit niet correct, de maximumbreedte van het loopvlak van de voorbanden staat al sinds 1999 op 270mm. De FIA geeft aan nooit gesuggereerd te hebben dat dit tijdens gebruik niet zou gelden.

Tevens vindt de FIA het jammer dat de teams met Michelinbanden zich niet eerder gemeld hebben in verband met mogelijke overschrijding van de toegestane breedte van de banden. Ondanks dat wordt de zaak door de FIA nu als gesloten beschouwd en kan het kampioenschap zonder problemen verder.

Voetbal: Uitslag Tsjechië-Nederland

Het Nederlands Elftal speelde vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië in Praag. Oranje moest een 3-1 nederlaag slikken.

Nederland begon rustig aan de wedstrijd in Praag. Met Rafael van der Vaart voor het eerst op de linkerkant en Edgar Davids in het centrum, stond er ook weer het spitsenkoppel Kluivert-Van Nistelrooy.

Na acht minuten beging Edgar Davids wederom een overtreding in kort tijdsbestek, waarvoor hij geel ontving. Die kaart kwam hem vijf minuten later duur te staan. Een Tjechische steekpass viel goed in het strafschopgebied van Oranje. Davids liep van achter op zijn tegenstander in. Scheidsrechter Batista honoreerde de overtreding met een strafschop plus gele kaart. Nadat Davids was vertrokken, schoot Jan Koller de strafschop feilloos in (1-0).

Advocaat haalde vervolgens Marc Overmars naar de kant en bracht Paul Bosvelt in de ploeg. Nederland speelde daarop veelvuldig rond op de middenhelft in de hoop een spits te kunnen bereiken. Aanspelen in de buurt van het vijandelijke doel was er echter niet bij.

Een snelle omschakeling bij Tsjechië zeven minuten voor rust leidde tot de tweede treffer. Karel Poborsky stifte de bal fraai over de uitkomende doelman Van der Sar (2-0). Van Nistelrooij besloot even voor de pauze zijn frustratie op de enkels van Pavel Nedved te koelen, hij ontving hiervoor de gele kaart. Ander leed bleef Oranje in de eerste helft bespaard. De Tsjechen incasseerden nog geel.

Frank de Boer bleef in de kleedkamer achter, in zijn plaats kwam Andre Ooijer. Het Nederlandse ondertal uitte zich in het begin van de tweede helft niet. De Tsjechen verschenen eenmaal gevaarlijk voor Van der Sar, die goed redde.

Na een uur spelen scoorde Van der Vaart uit het niets de 2-1 met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Nederland diende daarop nog eenmaal te scoren om zich vrijwel zeker te wanen van kwalificatie. Van Hooijdonk kwam daarop in de ploeg voor Van Nistelrooij.

Oranje bleef de aanvallende partij, waar Tsjechië op de counter bleef loeren. Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd mocht Van Hooijdonk van ver aanleggen uit de vrije trap. Hij schoot echter over.

In blessuretijd verdiende Nederland nog een hoekschop, waarbij Van der Sar mee naar voren ging. De corner werd echter afgeslagen en in de tegenstoot besliste Milan Baros het duel.

Dankzij de overwinning op Nederland plaatst Tsjechië zich voor het EK van 2004 in Portugal. Nederland is nu veroordeeld tot een dubbele beslissingswedstrijd in november tegen een andere nummer twee uit de kwalificatiegroepen. De slechtst denkbare tegenstander zou daarin Engeland of Duitsland kunnen zijn, maar dit wordt pas later duidelijk.


De tussenstand in Groep 3:
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Tsjechië76101920-3
2. Nederland75111615-6
3. Oostenrijk7304910-11
4. Moldavië720565-14
4. Wit-Rusland810734-20


Speel mee in de FOK!Competitiemanager, meld je aan voor vrijdag 18:00 uur!

Corry Konings en de Rekels weer terug

Het is alweer 35 jaar geleden dat ze bij elkaar waren, maar de echte fans worden beloond. Corry Konings gaat komend voorjaar een cd opnemen met haar oude Rekels. Of er ook optredens gaan komen is nog niet bekend.

Wie kent 'Huilen is voor jou te laat' nou niet? In 1970 was dat de grote hit van Corry en de Rekels. De single stond 41 weken in de hitparade. Maar veel meer hits kwamen er niet. De band en Konings gingen twee jaar later 'wegens onenigheid' uit elkaar. De nu 52-jarige Corry ging daarna solo verder. De Rekels gingen verder met zangeres Hannie. "Maar we hebben elkaar altijd een warm hart toegedragen", zegt Corry Konings nu.

Tijdens een reünie afgelopen zomer is het idee voor een hernieuwde samenwerking ontstaan. Naast nieuwe nummers voor een cd willen Corry en de Rekels ook een televisiespecial en dvd maken.

Uitslag Tsjechië-Nederland

Het Nederlands Elftal speelde vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië in Praag. Oranje moest een 3-1 nederlaag slikken.

Nederland begon rustig aan de wedstrijd in Praag. Met Rafael van der Vaart voor het eerst op de linkerkant en Edgar Davids in het centrum, stond er ook weer het spitsenkoppel Kluivert-Van Nistelrooy.

Na acht minuten beging Edgar Davids wederom een overtreding in kort tijdsbestek, waarvoor hij geel ontving. Die kaart kwam hem vijf minuten later duur te staan. Een Tjechische steekpass viel goed in het strafschopgebied van Oranje. Davids liep van achter op zijn tegenstander in. De scheidsrechter honoreerde de overtreding met een strafschop plus gele kaart. Nadat Davids was vertrokken, schoot Jan Koller de strafschop feilloos in (1-0).

Advocaat haalde vervolgens Marc Overmars naar de kant en bracht Paul Bosvelt in de ploeg. Nederland speelde veelvuldig rond op de middenhelft in de hoop een spits te kunnen bereiken. Aanspelen in de buurt van het vijandelijke doel was er echter niet bij.

Een snelle omschakeling bij Tsjechië zeven minuten voor rust leidde tot de tweede treffer. Karel Poborsky stifte de bal fraai over de uitkomende doelman Van der Sar (2-0).

Van Nistelrooij besloot even voor de pauze zijn frustratie op de enkels van Nedved te koelen, hij ontving hiervoor de gele kaart. Ander leed bleef Oranje in de eerste helft bespaard. De Tsjechen incasseerden ook nog geel.

Frank de Boer bleef in de kleedkamer achter, in zijn plaats kwam Andre Ooijer. Het Nederlandse ondertal uitte zich in het begin van de tweede helft niet. Beide teams kregen enkele mogelijkheden. Van der Vaart schoot slap naast.

Na een uur spelen scoorde Van der Vaart uit het niets de 2-1 met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Nederland diende daarop nog eenmaal te scoren om zich vrijwel zeker te wanen van kwalificatie.

Van Hooijdonk kwam in de ploeg voor Van Nistelrooij. Oranje bleef de aanvallende partij, waar Tsjechië op de counter bleef loeren. Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd mocht Van Hooijdonk van ver aanleggen uit de vrije trap. Hij schoot over.

In blessuretijd verdiende Nederland nog een hoekschop, waarbij Van der Sar mee naar voren ging. De corner werd echter afgeslagen en in de tegenstoot besliste Milan Baros het duel.

Dankzij de overwinning op Nederland plaatst Tsjechië zich voor het EK van 2004 in Portugal. Nederland is nu veroordeeld tot een dubbele beslissingswedstrijd. De slechtst denkbare tegenstander zou daarin Engeland of Duitsland kunnen zijn, maar dit wordt pas later duidelijk.


Tsjechië - Nederland 3-1 (2-0)
15' Koller 1-0
38' Poborsky 2-0
61' Van der Vaart 2-1
90'+4 Baros 3-1

Tsjechië: Cech, Jiránek, Ujfalusi, Bolf, Grygera (Hubschman/25), Galásek, Poborsky, Rosicky (Baros/61), Nedved, Smicer (Vachousek/81), Koller

Nederland: Van der Sar, Reiziger, F. de Boer (Ooijer/46), Stam, Cocu, Overmars (Bosvelt/20), Van Bommel, Davids, Van der Vaart, Kluivert, Van Nistelrooij (Van Hooijdonk/70)


De tussenstand in Groep 3:

Pos.ClubAWGVPV-T
1. Tsjechië76101920-3
2. Nederland75111615-6
3. Oostenrijk7304910-11
4. Moldavië720565-14
5. Wit-Rusland810734-20

Buitenlichamelijke waarnemingen zullen worden getest

Wetenschappers van o.a. de Universiteit van Edingburgh hebben woensdag op the Annual meeting of the British Association for the Advancement of Science gezegd op wetenschappelijke wijze aan proberen te tonen of Buitenlichamelijke Waarnemingen (Out of Body Experiences) bestaan of niet. De onderzoeken zullen uitgevoerd worden in 25 ziekenhuizen in Engeland.

Er zijn talloze mensen die zeggen dat ze tijdens een operatie uit hun lichaam getreden zijn. Ze zweefden onder het plafond, en zagen de chirurgen de operatie op hun lichaam uitvoeren. In de ziekenhuizen zullen tijdens de operaties specifieke objecten geplaatst worden, waarvan de patiënt niet weet. In totaal zullen honderd patiënten die zeggen dat ze een buitenlichamelijke waarneming hadden geïnterviewd worden, en zodoende zal bewezen worden of de patiënt daadwerkelijk uit zijn of haar lichaam getreden is.

"Als ze de objecten waarnemen terwijl het brein niet functioneert, toont dit aan dat de ziel zich afgescheiden heeft van het brein", zegt neuropsychiater Peter Fenwick. "Deze mensen krijgen informatie binnen, terwijl ze uit hun lichaam getreden zijn. Sommigen hebben het over 'mind sight'". Fenwick zegt, dat als niemand de speciale objecten opgevallen is, de theorie als niet waar beschouwd kan worden. Daarentegen, als de speciale objecten wel gezien zijn is dit het bewijs dat OBE's wel bestaan.

MSK Zilina ontslaat zijn trainer

De tegenstander van FC Utrecht in de eerste ronde van de UEFA Cup MSK Zilina heeft haar trainer ontslagen. Milan Lesicky wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte competitiestart.

De club uit Slowakije pakte in de zeven gespeelde wedstrijden slechts zeven punten. Na de nederlaag van 3-0 tegen SCP Ruzomberok was de maat vol.

De voormalig doelman Juraj Simurka volgt Lesicky op als trainer bij MSK Zilina.

15 maanden voor vader die 13-jarige zwanger maakte

bumberklevers, Roel's Weblog, Ambrosius en Pete(r) hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 33-jarige man die de dochter van zijn ex-vriendin tot twee maal toe zwanger heeft gemaakt, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Tegen de man werd eerder 2,5 jaar geëist.

De rechter vond dat de man schade heeft toegebracht aan het vertrouwen van het meisje, die de vriend van haar moeder als haar eigen vader beschouwde. Ook heeft hij het meisje, door haar zwanger te maken, haar kinderjaren ontnomen.

Gedragskundigen omschreven de man in rapporten als kinderlijk en verwend. De man zou niet in staat zijn zichzelf te redden en afhankelijk zijn van anderen. Hij werd daarom ook beschouwd als sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Na zijn gevangenisstraf zal de man door de reclassering begeleid worden.

Zweedse minister in levensgevaar na aanslag

De Zweedse minister van buitenlandse zaken, Anna Lindh, is vandaag neergestoken toen zij in een warenhuis in Stockholm aan het winkelen was.

De dader, vermoedelijk een man, stak Lindh in haar borst, buik en arm. Ondanks een spoedoperatie in het ziekenhuis is haar toestand nog steeds kritiek. Of de dader al is aangehouden is momenteel nog niet duidelijk.

Wat het motief van de aanslag is is vooralsnog onbekend.
Sommige bronnen speculeren dat het te maken heeft met het referendum over de invoering van de Euro in Zweden, wat zondag plaats zal vinden.
Anna Lindh is een fanatiek voorstander van de Euro.

Hoewel het niet de eerste keer is dat er in Zweden een aanslag op een politicus is gepleegd (In 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme in Stockholm doodgeschoten na een bioscoopbezoek) maakte Anna Lindh geen gebruik van lijfwachten.

Het bericht is gesloten, omdat ze overleden is. Hier kunnen jullie dat bericht lezen.

Kamervragen over A'damse moskee

Het Parool meldt dat de regeringsfracties van CDA en VVD willen dat de Amsterdamse Ar-Rahmane moskee, waar een felle machtsstrijd wordt gevoerd tussen gematigde en fundamentalistische moslims, gesloten wordt. Aanleiding zijn aanwijzingen dat er banden bestaan tussen de moskee en islamitisch terrorisme.

Al enige tijd onderzoekt de binnenlandse veiligheidsdienst AIVD verdachte praktijken in en rond de moskee. Stadsdeel Oud-Zuid, waar de moskee is gevestigd, probeert al maanden tevergeefs inzicht te krijgen in de activiteiten van de moskee. In Amsterdam circuleren bovendien geruchten dat de moskee, in de Van Ostadestraat, steun zou verlenen aan islamitisch terrorisme. Er zijn ook aanwijzingen dat enkele van de moslimterroristen die de aanslagen uitvoerden op het World Trade Center (WTC) in New York op 11 september 2001, onder wie vliegtuigkaper Mohammed Atta, de Ar-Rahmane moskee hebben bezocht.

De Tweede-Kamerleden Geert Wilders (VVD) en Camiel Eurlings (CDA) hebben gisteren schriftelijke vragen gesteld over de moskee aan de ministers van Binnenlandse Zaken, Justitie en Buitenlandse Zaken. Eind deze maand zal de Kamer hierover debatteren met het kabinet.

Mocht blijken dat er in de moskee een fundamentalistische versie van de islam wordt gepredikt, moet die worden gesloten vinden CDA en VVD. Met behulp van de LPF zou een Kamermeerderheid ontstaan die daar voor is.

In Amsterdam ligt nog een moskee onder vuur: de al-Tawheed-moskee. Oók die wordt verdacht van banden met islamitische fundamentalisten. In april drongen de VVD-Kamerleden Wilders en zijn fractiegenote Ayaan Hirsi Ali aan op sluiting van de moskee.

De moskee heeft bovendien nauwe banden met de omstreden islamitische school As Siddieq in stadsdeel De Baarsjes. PvdA-wethouder Rob Oudkerk kondigde voor de zomer aan dat er een rapport zou verschijnen over de school, maar dat is nog altijd niet gebeurd.

Zaak tegen AEL-voorman en broer verdaagd

De rechtbank in Almelo heeft de rechtszaak tegen de broers Nabil en Tariq Marmouch aangehouden tot oktober. Een internet-expert legt dan uit óf en hoe e-mailtjes en e-mailadressen te misbruiken zijn. De advocaat van de broers stelt namelijk dat een zakenman, die door de broers zou zijn opgelicht en afgeperst, e-mails en facturen van eerdere deals met de gebroeders Marmouch heeft vervalst.

De zaak draait om een gebeurtenis van donderdagavond 22 november 2002, op de parkeerplaats bij McDonald's in Hengelo-Zuid. Een Enschedese zakenman wil een partij laptops kopen. Hij heeft eerder zaken gedaan met Haagse verkopers van - zwarte - computers; via e-mail en internet. De Hagenaars hebben nieuwe handel voor de zakenman; voor 11.500 euro aan laptops. Na een aanbetaling worden de computers bij het bedrijf van de Enschedeër bezorgd; op de parkeerplaats bij Hengelo moet de koper de rest betalen - 5500 euro.

Vanaf dat moment verschillen de verklaringen. De zakenman verklaart dat twee donkere knapen een pistool (zilverkleurig) op zijn hoofd zetten. De computertransactie zou zijn omgeslagen in een ripdeal.

Verdachte Tariq Marmouch (20) vertelt een ander verhaal. Hij zegt de koper te hebben willen oplichten door (goedkopere) laptops met een buitenlands toetsenbord te slijten. Dat zou de Enschedeër door hebben gekregen en die zou in woede zijn ontstoken: ''Ik dacht wegwezen'', aldus Tariq in een verklaring. De zakenman achtervolgt de auto met de twee verkopers en drukt die volgens Tariq van de snelweg. Zij springen uit hun auto en zetten het op een lopen; op die wijze weten ze te ontkomen.

Dik drie maanden na de vermeende gewapende afpersing, opent de Twentse recherche een onderzoek. Waarom pas dan, met zo'n geschokte rechtsorde, vraagt rechtbankpresident G.J. Stoové. Officier van justitie V.G. Smienk moet het antwoord schuldig blijven. Eerder meldde Netwerk dat de zakenman Nabil Marmouch ineens herkende van tv, vanwege zijn werkzaamheden als bestuurslid van de Arabisch Europese Liga (AEL).

Het OM en de verdediging van de broers stonden in de rechtszaak lijnrecht tegenover elkaar. Justitie gelooft de bedreigde zakenman. ''Geloofwaardig en authentiek. Mensen die de geschokte koper pal na de afpersing hebben gezien en gesproken, onderschrijven zijn lezing''. De aanklager erkent wel dat er geen bewijs is dat Nabil betrokken is geweest bij de afpersing. Hij verwijt (één van) de broers verder de diefstal/heling van een laptop uit een modezaak in Tubbergen en van computers in Amsterdam; de eigenaar daarvan claimt 117.000 euro schade.

Nabil Marmouch zou zich volgens justitie bovendien fel hebben verzet bij zijn arrestatie. De advocaat van de broers ziet 'zwakke plekken' in het dossier. Volgens hem is er, los van de aangifte, geen bewijs voor de afpersing.

Wordt in oktober vervolgd..

Denneboom blijft toch

Romano Denneboom zal waarschijnlijk toch niet verhuurd worden aan ADO Den Haag.

Denneboom heeft namelijk een 'verhelderend' gesprek gehad met SC Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde. De aanvaller die sinds twee weken met de beloften meetraint wegens onsportief gedrag vertelde dat hij 'positiever' met de situatie om zal gaan. 'Als Foppe de Haan de kans rijp acht, zal hij hem terughalen,' aldus Van der Velde.

Vorige week leek het onvermijdelijk dat de 22-jarige Denneboom door zou gaan bij Heerenveen. Hij mocht op zoek naar een nieuwe club waar hij op huurbasis heen zou kunnen. De voorzitter ziet de zaak nu anders: "Een positieve Denneboom is natuurlijk een meerwaarde."

Gené klaar om in te vallen

Marc Gené is klaar om in te vallen voor ploeggenoot Ralf Schumacher, mocht hij niet fit verklaard worden.

Schumacher zal morgen pas duidelijkheid krijgen of hij mee mag racen dit weekend. Dan zal hij namelijk de medische test ondergaan bij FIA-dokter Sid Watkins. Schumacher liep afgelopen weekeinde een hersenschudding op na een zware crash.

Schumacher is naar eigen zeggen klaar voor de race en is gedreven om weer te gaan rijden. Ook Williams denkt dat Schumacher zal kunnen rijden, maar mocht Watkins nou geen goedkeuring verlenen, dan staat Gené te trappelen om weer een race te rijden. Gené reed in 1999 al voor Minardi.

Ook voor Ralph Firman staat er morgen een laatste medische test op het programma. Naar verwachting zal deze goed aflopen en zal de Brit gewoon plaats nemen in zijn bolide. Zsolt Baumgartner zal echter wel meereizen naar Italië voor het geval dat.

NEC-bestuur blijft aan

Er zal niemand zijn die het echt verwachtte en het is dus ook niet gebeurd: het bestuur van NEC blijft aan.

Na het opstootje met de gemeente Nijmegen van afgelopen week dreigde het NEC-bestuur dat ze gezamelijk zouden aftreden als de wedstrijd niet naar donderdag zou mogen worden verplaatst. Na een gesprek met de gemeente maakte het bestuur dit dreigement niet waar.

Na een gesprek met loco-burgemeester Paul Depla was er aan de kant van het bestuur voldoende vertrouwen om samen in Nijmegen te werken aan een verdere uitbouw van NEC. De wedstrijd zal echter nog steeds niet verplaatst worden.

"Barbiepoppen zijn belediging voor Islam"

realist_ik, spambam en GhostArmor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Saoedische muttawa, de politie die toeziet op de naleving van religieuze voorschriften, heeft bekend gemaakt dat Barbiepoppen een belediging voor de Islam zijn. De pop staat vanaf vandaag dan ook op de lijst met aanstootgevende voorwerpen.

Officieel is de Barbiepop al langer verboden in Saoedi-Arabië, maar is ze nog wel te vinden op de zwarte markt. "Joodse Barbies, met hun onthullende kleding, en beschamende houdingen en accessoires zijn een symbool van het verval van het geperverteerde Westen. Laten we oppassen voor haar gevaren en voorzichtig zijn", geeft de muttawa op haar website weer. Posters met bovenstaande boodschap zullen worden verspreid op scholen en worden opgehangen op straat.

Andere dingen op de lijst met aanstootgevende voorwerpen zijn onder andere Valentijnsdaggeschenken, kleding met kruizen erop, parfurmflessen in de vorm van een vrouwelijk lichaam en decoratieve kopieën van religieuze voorwerpen, omdat die beschadigd kunnen raken en zo de Islam beledigen.

Onderzoek naar omkoping door Griekenland

De UEFA stelt een onderzoek in naar aanleiding van de wedstrijd Armenië - Griekenland.

De bewuste wedstrijd in groep 6 werd door Griekenland met 0-1 gewonnen. Vryzas zorgde in de 36e minuut voor de enige treffer in de wedstrijd. er is echter een inspecteur aangesteld die een onderzoek naar de geldigheid van de uitslag zal doen, zo maakte een woordvoerder van de UEFA vandaag bekend.

De voorzitter van de Armeense voetbalbond (FFA), Ruben Hayrapetan, meldde aan de vierde official dat enkele van zijn spelers benaderd waren in een poging tot omkoping. Door de winst van deze wedstrijd is Griekenland nu zo goed als zeker van kwalificatie. Door op 11 oktober op eigen grond tegen Noord-Ierland minimaal een punt te pakken of bij puntverlies van Spanje gaan de Grieken door naar de eindronde. Mocht Griekenland verliezen en behaalt Spanje volledig rendement, dan alleen gaan de Spanjaarden direct verder naar Portugal. Dit op basis van het onderling resultaat. Spanje behaalde een 2-0 zege in Griekenland en Griekenland kwam met een 1-0 overwinning terug uit Spanje.

De inspecteur is gevraagd om voor de laatste kwalificatieronde, die op 11 oktober plaats zal vinden, zijn verslag te presenteren.

Vrouw wordt meegesleurd door trein

Roel's Weblog, Tippy, luc75 en Droefvogel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Centraal Station in Oss is dinsdagavond een 27-jarige vrouw uit Venray ongeveer vijftig meter meegesleurd door een trein. Dit gebeurde doordat de vrouw met haar voet bekneld was geraakt tussen de treindeuren.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De NS doet in afwachting van de uitslag van het onderzoek geen verdere uitspraken, maar geeft wel aan dat de beveiliging van de deuren functioneerde.

Vanwege het ongeval is het treinverkeer tussen Oss en Wijchen enige tijd stilgelegd. Over de aard en ernst van de verwondingen van de vrouw is nog niets bekend.

Begin juni werd op hetzelfde perron een echtpaar meegesleurd door een trein. De man en vrouw wilden over de loopbrug voor gehandicapten de trein in, toen die plotseling vertrok.

Qurei nieuwe premier Palestijnen

De Palestijnse voormalige parlementsvoorzitter Ahmed Qurei is de nieuwe premier van de Palestijnse Autoriteit. Qurei is de opvolger van de vorige week opgestapte Abbas. Het eerste wat hij zal doen is het formeren van een "crisiskabinet", bestaande uit zes tot acht ministers.

"President Arafat vroeg mij om deze taak op mij te nemen, en ik heb het geaccepteerd", zegt de nieuwe premier tegen journalisten in Ramallah. Verwijzend naar de laatste geweldsuitbarsting in het Midden-Oosten zei Qurei: "Ik heb met de functie ingestemd en moet deze crisis het hoofd bieden".

Qurei werd afgelopen zondag als kandidaat voorgedragen, maar wilde eerst garanties van de VS en de EU dat zij Israël onder druk zetten om zich te houden aan de routekaart naar de vrede. Deze moet leiden tot de stichting van een Palestijnse staat in 2005. Het is onduidelijk of Qurei de garanties heeft gekregen.

FNV geeft het kabinet laatste kans

FNV-voorzitter De Waal heeft premier Balkenende voor de laatste keer opgeroepen om nog met de FNV te praten over de bezuinigingsplannen. In een brief waarschuwt hij dat tegen de plannen veel maatschappelijke weerstand bestaat tegen "een pakket harde maatregelen".

"U staat op een tweesprong", schrijft De Waal. Hij vindt dat Balkenende zijn "obsessie dat Nederland meer moet bezuinigen dan welk Europees land ook" moet loslaten.

Volgens De Waal biedt de FNV een geloofwaardig alternatief voor de kabinetsplannen. Zo wil de vakcentrale de onroerendzaakbelasting (OZB) niet afschaffen. Met dit belastinggeld moet de regering jongeren meer uitzicht geven op een baan.

De vakcentrale CNV stelde eind augustus voor de lonen alleen te laten stijgen door middel van een eenmalige uitkering, alleen als het kabinet voor Prinsjesdag zou laten weten bereid te zijn de bezuinigingen af te zwakken.

Op dat ultimatum is nog geen reactie gekomen. Voorzitter Terpstra noemt dat "eigenlijk een schande". Hij wacht nog tot maandag 12 uur af, en wil het voorstel dan intrekken.

Flash mob in Praag loopt volledig uit de hand

Beetle had ons via de newssubmit een geheel vertaald en herschreven bericht gestuurd. Hartelijk bedankt daarvoor!

De laatste tijd was het 'hot news': flash mobs. Spontane bijeenkomsten om het publiek te verbazen en dan ook weer even spontaan op te houden. Ook in het voormalige Oostblok is de rage aangeslagen. Zo ook in Praag.

In deze stad had de geplande flash mob niet het gewenste effect: daar liep het volledig uit de hand. De flash mob werd gehouden in een supermarkt van Carrefour. Een journalist probeerde daar foto's van te maken. Hij werd echter, voordat hij een antwoord had gekregen, in elkaar geslagen door een beveiligingsbeambte.

Organisator Daniel Docekal had de mob georganiseerd om een lokale wet, die het verbiedt om foto's te maken in supermarkten, aan te kaarten.

"De journalist werd plotseling vastgepakt en naar de grond gewerkt. Hij werd geschopt en weggevoerd van de winkelvloer naar een soort interne gevangenis", aldus Docekal. Hij documenteerde het geheel met een verborgen compacte camera. De beelden zijn te zien op zijn weblog.

Het voorval met de journalist was niet het enige. Zo werd een andere mobber ook slachtoffer van buitensporig geweld. Ook hij legde vast wat hem overkomen was. Zijn verwondingen werden op het net gezet. Ondertussen hebben beide heren gezegd gerechtelijke stappen te zullen ondernemen.

Het toepassen van buitensporig geweld is een probleem in Tsjechië. Mensen worden in elkaar geslagen door beveiligingsbeambten, vrouwen worden seksueel lastig gevallen. Het doel van de flashmob was aandacht vragen voor dit probleem, hetgeen ook tot op zekere hoogte gelukt is. Het ministerie van Justitie in de Tsjechische republiek heeft echter nog niet gereageerd naar aanleiding van dit incident.

Tuinkabouter zwemt tuin uit

Blauw Oog herschreef en submitte het volgende bericht:

Een tuinkabouter in Wilnis is door de dijkdoorbraak per ongeluk zijn tuin uit gezwommen en bij een verkeerd adres aangespoeld. De 'drenkeling' is met hulp van de gemeente De Ronde Venen, waar Wilnis onder valt, op zoek naar zijn eigen tuin.

Door middel van een nieuwsbrief die ter plaatse wordt verspreid, wordt naar de rechtmatige eigenaar van de kleine zwemmer gezocht. De tuinkabouter heeft een geel broekje aan en draagt een plastic camera om zijn nek.

Bij de gemeente heeft zich inmiddels één mogelijke eigenaar gemeld.

Amerikaan verstuurt zichzelf via luchtpost

Hiawatha, FG, Tippy, Jan JV, spambam, t1m.nl en Spotter2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Dallas is een man uit New York opgepakt die dacht goedkoop op reis te kunnen: hij liet zich per luchtpost versturen naar zijn ouders.

De man had zich door een expeditiemedewerker van zijn werk in een krat laten opsluiten en vloog zo op de kosten van de baas naar zijn ouders. Toen hij daar werd afgeleverd, kraakte hij het krat open met een koevoet, schudde de hand van de geschrokken postbode en liep weg.

De postbode waarschuwde de politie, die de man vervolgens arresteerde. De FBI onderzoekt nu hoe de man in twee dagen 2250 kilometer heeft kunnen afleggen, zonder dat het personeel van drie verschillende luchthavens dat merkte.

Man (21) in A'dam beroofd en verkracht

In de nacht van dinsdag op woensdag is in Amsterdam een 21-jarige man beroofd en daarna op een hotelkamer verkracht. De jongeman liep om 05:00 uur na een een avond stappen in de richting van het Centraal Station. Op het Oudekerksplein (de Wallen) werd hij door een negroïde man hard in zijn rug geduwd. De belager vertelde een pistool te hebben en gaf zijn slachtoffer een paar harde klappen in zijn gezicht.

De belager dwong de man mee te lopen naar de Dam, daar werd bij twee banken geld gepind van het slachtoffer. Daarna moest hij mee naar een hotel op het Damrak. Daar boekte de dader een kamer en nam zijn slachtoffer mee.

Op de kamer werd de jongeman verkracht. Hierna zag het slachtoffer kans zijn belager met een zwaar voorwerp op zijn hoofd te slaan. Die liep een hevig bloedende hoofdwond op, vluchtte met zijn kleding onder de arm naakt de straat op en holde via een steeg naar de Nieuwendijk. Dat was woensdagmorgen rond 6.30 uur.

Vanavond plaatst de politie een foto van de dader op politie-amsterdam-amstelland.nl

Belgische Blokker stort in

Roel's Weblog en snakehunter hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond elf uur vanmorgen is een deel van de Blokker in de Zeelaan in De Panne (België) ingestort. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

De instorting is vermoedelijk ontstaan doordat een steunpilaar van het achterste deel van het gebouw het begeven heeft. Door alert optreden van het winkelpersoneel konden, voorzover bekend, alle klanten op tijd geëvacueerd worden.

In de raadszaal van het stadhuis van De Panne is een slachtoffercentrum ingericht, voor het geval er toch gewonden of doden worden gevonden in het gebouw.

Laporta: Catalonië onafhankelijk

Als het aan Barcelona presus Juan Laporta ligt speelt Catalonië binnenkort met een eigen ploeg voor de toernooien van de EK en WK.

Laporta: "Het wordt tijd dat we met een eigen nationale ploeg onafhankelijk van Spanje gaan spelen." Het Catalaans elftal speelt tegenwoordig enkel met kerst voor een goed doel, dat moet gaan veranderen.

Catalonië kan zich net als Wales in Groot-Brittanië onafhankelijk inschrijven. Op die manier krijgt de ploeg toegang tot de kwalificatietoernooien. Bijkomend voordeel is dat de winnaar van de Catalaanse bekerstrijd een UEFA plaats krijgt toebedeeld. De Catalaanse clubs kunnen ondertussen gewoon in de Spaanse competitie blijven spelen.

De Spaanse bond heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Laporta.

Voetbalverbod in Buenos Aires


Een Argentijnse rechter heeft in Buenos Aires alle voetbalwedstrijden voor twee weken verboden. Hij deed dit om de politie de gelgenheid te geven om orde op zaken te stellen. De Argentijnse voetbalbond heeft daarop de competite in heel Argentinië stilgelegd.

In Buenos Aires raakten anderhalve week geleden zeventig mensen gewond door supportersrellen bij een wedstrijd tussen Boca Juniors en Chacarita Juniors. De politie had totaal geen veiligheidsmaatregelen getroffen.

Rechter Mariano Bergés vond het nu genoeg geweest. Het voetbalverbod geldt niet alleen voor de profs, maar ook voor de jeugd- en vrouwenvoetballers en alle futsallers. De Argentijnse bond besloot daarop uit het oogpunt van competitievervalsing om het verbod landelijk te laten gelden.

''Boete voor jonge koper van alcohol''

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Telegraaf meldt dat minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met minister Donner van Justitie gaat bekijken of het mogelijk is om jongeren onder de 16 jaar die alcoholische dranken bestellen of kopen, een straf op te leggen. Onder de 16 mag je in een café of supermarkt namelijk geen biertje of een andere alcoholische versnapering kopen.

Op dit moment is enkel de verstrekker verantwoordelijk, tot groot ongenoegen van de horecabranche, de slijters en de supermarkten. De Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is blij met het voornemen. Ze wijst er op dat jongeren onder de 16 die op een brommer rijden ook een boete krijgen.

Kogelbrief-afzender was 48-jarige man

De kogelbriefstuurder die gisteren werd gearresteerd is een een 48-jarige, alleenstaande Rotterdammer van Indische komaf, zo heeft de polite bekend gemaakt. Hij is degene die de afgelopen anderhalf jaar tientallen prominente Nederlanders, onder wie minister-president Jan Peter Balkenende, doodsbedreigingen heeft verstuurd die vergezeld gingen van jachtpatronen.

In het huis van de verdachte zijn volgens de politie veel cruciale bewijzen gevonden. Hij opereerde alleen, heeft geen strafblad en had volgens justitie ''waarschijnlijk niet de intentie om zijn slachtoffers daadwerkelijk om te brengen''. Volgens politiebronnen heeft de man een zwaar christelijke achtergrond. Over zijn motieven is nog niets bekend, maar vermoed wordt dat het, zeker de laatste tijd, om het bedreigen alleen zou zijn gegaan. Het lijkt erop dat de moord op Pim Fortuyn hem in eerste instantie tot zijn acties heeft aangezet.

In het grootschalige, dertien maanden durende politieonderzoek is nauw samengewerkt met douaniers en medewerkers van TPG Post. Doordat in de dreigbrieven veelvuldig over garnalenhersens en hersengarnalenmassa werd gesproken, vermoedde de politie dat de dader een Indonesische achtergrond had. Daar zijn het namelijk gangbare scheldwoorden.

Naast het doorlichten van de Rotterdamse bevolkingsregisters op verdachte Indonesiërs, heeft de recherche de afgelopen drie maanden iedere avond acht tot tien postzakken doorgespit op kogelbrieven.

De verdachte heeft in ieder geval kogelbrieven gestuurd naar: Mat Herben (LPF), de Amsterdamse officier van justitie mr. Koos Plooy, vice-president Frans Bauduin van de Amsterdamse rechtbank, toenmalig Sparta-coach Frank Rijkaard, Feyenoordtrainer Bert van Marwijk en PSV-coach Guus Hiddink. Tevens stuurde de Rotterdammer zeker zestig dreigbrieven naar Nederlandse media.

Bij zijn aanhouding zei de verdachte: ''Ik weet waarom jullie me komen halen''. Hij kan maximaal vier jaar cel krijgen.

Gedrukte hitlijst kost voortaan geld

Toen begin dit jaar bekend werd dat Mega Charts zou stoppen met de verspreiding van gedrukte exemplaren van de hitlijsten, reageerden veel liefhebbers ontzet. Vooral voor degenen die al jarenlang trouw iedere week de lijsten ophaalden in de winkel, was het een grote teleurstelling dat er een einde leek te komen aan deze jarenlange traditie.

Om deze reden is besloten speciaal voor de liefhebbers de publicatie van de lijsten in afgeslankte vorm voort te zetten. De gedrukte exemplaren bevatten nu alleen nog de Mega Top 50 en de Nederlandse Top 40, een voortzetting van de Veronica Top 40, die al sinds 1965 als gedrukt exemplaar verspreid wordt.

De lijsten zijn nu niet meer via de detailhandel verkrijgbaar, maar kunnen alleen als abonnement (30 euro per jaar) besteld worden. De overige lijsten kunnen door de consument uitsluitend geraadpleegd worden op de speciaal hiervoor in het leven geroepen website www.megacharts.nl. Hierop staan de single Top 40, de megatop 50, de album top 100, de dance top 30 en de tipparde.


Veronica Top 40 blaadje uit 1967

''Terroristische'' Koerd vrijgelaten

De van terrorisme verdachte Koerd S.B. is gisteren vrijgelaten. De man werd eerder deze week opgepakt op Schiphol, omdat hij op verzoek van de Turkse autoriteiten internationaal gesignaleerd stond. Het land vroeg ook gelijk om zijn uitlevering. De advocaat van B, mr. Victor Koppe, heeft de vrijlating van zijn cliënt bevestigd.

Volgens het OM is B. vrijgelaten omdat hij in Nederland een vaste woon- en verblijfplaats heeft. ,,De procedure blijft gewoon doorlopen. Uiteindelijk zal de rechtbank beslissen of zijn uitlevering kan worden toegestaan'', aldus een woordvoerder van het parket Haarlem.

Turkije wil B. hebben omdat ze hem verdenkt van valsheid in geschrifte en deelname aan een terroristische organisatie in Turkije. B. is een vooraanstaand lid van de Turkse Revolutionaire Partij (TDP). De Turken bestempelen de TDP als een terroristische organisatie. De TDP werkt nauw samen met de vroegere PKK, inmiddels Kadek genoemd.

Israël valt Hamas met F-16 aan

Vanochtend hebben Israëlische F-16's de woning van Hamasleider Mahmoud al-Zahar in Gaza-Stad gebombardeerd. Daarbij zijn drie mensen, waaronder de zoon en de lijfwacht van Zahar, gedood. Het Hamas-kopstuk zelf raakte licht gewond. In totaal vielen er 25 gewonden.

De aanval is een reactie op de twee Hamas-aanslagen van gisteren in Tel Aviv en Jeruzalem. Na de aanval verzamelden duizenden woedende Palestijnen zich bij het twee verdiepingen tellend gebouw, dat compleet werd verwoest.

Doodstraf voor imam wegens Bali-aanslagen

In Indonesië is vandaag imam Samudra ter dood veroordeeld. Volgens de rechter is de imam het brein achter de bloedige aanslagen op Bali, waarbij vorig jaar op 12 oktober 202 mensen omkwamen. De aanklager zei eerder dat de imam de terreurdaden beraamd, georganiseerd en uitgevoerd heeft. Samudra zou onder meer de doelen hebben uitgezocht en de daders met elkaar in contact hebben gebracht.

In de rechtbank riep Samudra ''Allah Akbar'' (Allah is groot). Hij bedankte vorige maand al de aanklagers, omdat ze tegen hem de doodstraf hadden geëist. Hij zei dat zijn executie hem dichter bij God zou brengen. Hij verdedigde toen ook zijn gebrek aan berouw over de aanslagen: ,,De oorlog tegen Amerika is een strijd tegen het kwaad, tegen tirannie en tegen terrorisme. Het is een heilige oorlog volgens de weg van Allah. Berouw over een oorlog tegen Amerika en zijn bondgenoten, staat gelijk aan berouw over een oorlog tegen rechtvaardigheid''.

De advocaat van Samudra gaat tegen het doodvonnis in hoger beroep.

Eerder werd al de 'lachende terrorist' Amrozi, ter dood veroordeeld. Ook hij tekende beroep aan.

Meisje (12) aangeklaagd door RIAA

Beetle had ons via de newssubmit het volgende vertaalde bericht te melden:

De 12-jarige Brianna LaHara is één van de 261 Amerikaanse aangeklaagden door de Recording Industry Association of America (RIAA), voor het illegaal handelen in mp3 bestanden. Ze is de eerste die de zaak schikte door 2.000 dollar te betalen. Eén dag nadat ze te horen kreeg dat ze was aangeklaagd heeft het meisje geschikt met de RIAA. ($2,- per gedownloade song.)

Volgens de aanklacht had ze meer dan 1.000 nummers beschikbaar staan voor ruil via het Kazaa netwerk. De RIAA heeft gezegd blij te zijn met de schikking en dat er nog 260 zaken lopen.

"We proberen met dit harde signaal aan te tonen dat niemand anoniem is op het internet als je deelneemt aan dit illegale peer-to-peer netwerk, en dat het verspreiden van bestanden dit soort consequenties kan hebben. En wat dit geval duidelijk maakt is dat ouders zich bewust moeten zijn van wat hun kinderen op het internet doen'', aldus een RIAA woordvoerder.

Cary Sherman, president van de RIAA zegt dat de rechtzaken begonnen zijn tegen mensen die gemiddeld meer dan 1.000 bestanden op het netwerk hadden gezet. De muziekindustrie legt de hoofdoorzaak van de 31% omzetdaling bij het downloaden van muziek. ''Dit was nog maar het topje van de ijsberg en er zullen ook aanklachten uitgaan naar universiteiten en studenten''.

Aanslag op internetcafé Jeruzalem

Toad, WiD, Roel's Weblog en K3 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de zelfmoordaanslag op een liftersplaats in Tel Aviv is er gisteravond ook een zelfmoordaanslag gepleegd op een internetcafé in Jeruzalem. Bij die laatste aanslag vielen zeker 6 doden en 40 gewonden. In Tel Aviv kwamen zeker 8 mensen om en raakten ruim 30 mensen gewond.

De radicale Hamas-beweging heeft de twee aanslagen met instemming begroet, en liet op de tv-zender al-Jazeera weten verantwoordelijk te zijn voor de explosies.

De Israëlische regering noemt de aanslagen een bewijs dat de Palestijnse Autoriteit het vredesproces niet serieus neemt. Het leger van Israël doodde gistermiddag nog twee Hamas-leden in Hebron, daarbij kwam ook een Palestijns jongetje van 12 om het leven.

Verstappen en Jordan

De laatste tijd zijn Jos Verstappen en zijn sponsoren aan het rondkijken geweest om te zien waar de Nederlandse coureur volgend seizoen kan gaan rijden. Er wordt gezocht naar een team dat een betere aanbieding kan doen dan Minardi.

Op dit moment lijkt Jordan de enige serieuze optie. Financieel gezien gaat het dit jaar niet echt goed met het Engelse team. Voordeel is wel dat te verwachten is dat het team volgend jaar over betere motoren lijkt te beschikken. Volgend jaar zal het team gebruik maken van een 90-graden Ford V10, dit jaar is het nog een 75-graden motor. Het verschil in prestatie zal moeten worden afgewacht.

Dit seizoen heeft Jordan te kampen met grote motorproblemen. Na 13 Grands Prix is er 15 keer een gele bolide uitgevallen door motorproblemen. Daarmee is het team overduidelijk koploper.

Het is niet waarschijnlijk dat er beslissingen genomen worden voordat de toekomst van beide teams duidelijker is.

Verandering in de CL bekrachtigd

De coaches van de Europese topclubs hebben zich tijdens het UEFA Elite Coach Forum in Nyon unaniem achter het nieuwe 'format' van de UEFA Champions League geschaard.

De veranderingen betreffen het afschaffen van de tweede groepsfase, de definitieve invoering van de silver goal, een betere afstemming van de speelkalender en het 'passief buitenspel staan' aan de orde stellen.

Ook zal de UEFA mogelijk gaan toestaan dat er volgend seizoen bij internationale wedstrijden twee extra wisselspelers op de bank mogen plaatsnemen om de coaches meer vrijheid te geven.

Opmerkelijk genoeg waren er geen Nederlandse coaches bij de vergadering aanwezig. Guus Hiddink van PSV was wel uitgenodigd, maar had andere zaken te doen.

Wilson krijgt meer tijd

Justin Wilson krijgt meer tijd van Jaguar om zich te bewijzen.

Wilson zou na zijn aanstelling vlak voor de GP van Hockenheim, drie GP's de tijd hebben om zich te bewijzen. In middels in ook geraced op de Hungaroring en dus zou de komende GP op Monza beslissind zijn voor Wilson.

David Pitchford heeft echter te kennen gegeven dat hij nog geen beslissing zal nemen. Hij zal waarschijnlijk pas aan het einde van het seizoen besluiten over Wilsons kansen bij Jaguar in 2004. "We moeten hem dit weekeinde een probleemloos pakket bieden. Daar zijn we nog niet in geslaagd, want in Duitsland en in Hongarije is hij uitgevallen. Alleen dan kan Justin zijn potentieel tonen."

"Het wordt een ingewikkelde afweging waarbij wordt gekeken naar ervaring, de mate waarin iemand een teamspeler is, het vermogen om zich aan te passen in een groeiende onderneming en de geschiktheid voor de uitdaging die voor ons ligt, naast nog vele andere factoren," aldus Pitchford.

Door het ruime aanbod van kwalitatieve rijders aan het einde van dit seizoen hoeft Jaguar zich totaal geen zorgen te maken voor de opvulling van het stoeltje naast Mark Webber. Het is bekend dat Wilson niet veel geld met zich meebrengt. Hij zette aan eht begin van dit seizoen een aandelenfonds op om aan voldoende middelen te komen om bij Minardi te kunnen rijden.

Jaguar wil een flinke stap voorwaarts maken met Webber en daar is geld voor nodig. Daarom staat ook 'onze' Jos Verstappen op de potentiele lijst van Jaguar. Onze landgenoot heeft namelijk een aanzienlijke hoeveelheid sponsorgeld die hij met zich mee zal brengen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.