X, FB en Instagram deleted

Van de week heb ik mij voorgoed afgemeld bij Facebook, Instagram en X. Het maakt mij geen reet uit of Meta en X data verzamelden van mij wanneer ze het maar niet misbruikten en ze beloofden dat ze dat niet zouden doen. Dat geloof ik natuurlijk want ik ben hartstikke goedgelovig. Eigenlijk niet! Maar ook geen last van paranoïde trekjes m.b.t. mijn data. Ik heb niets te verbergen dat belastend voor mijzelf zou kunnen zijn. Dit wil niet zeggen dat ik mijn gegevens aan het jonge volk wil geven dat te lui is om eerlijk hun vreten te verdienen.

Ik mag niet polariseren, ook niet discrimineren, ik mag niet zeggen dat de meesten van deze vaak jonge gasten niet opgevoed zijn in liefde maar in haat. De meeste Nederlanders polariseren wel en vaak discrimineren ze ook met de grootste ontkenning dat hun onvermogen tekent. Hun onvermogen het linkse establisment in Nederland te overtuigen van de waanzin waarin wij beland zijn. De waanzin van de dag dat er straks weer asielzoekers buiten de poorten van Ter Apel liggen kou te lijden of gewoon wegregenen.

Frustraties worden breed uitgemeten in woord en filmpjes op TikTok en daarna op FB en Insta. Alle ellende en leed wordt gedeeld. Alle frustraties ook. Ik ben het zat en duik straks veilig in mijn cocon. Ik hoef onze adolescenten niet meer te zien strijden voor iets onmogelijks: dat Israel en Palestina een twee staten grondgebied krijgen. Die constante stroom aan ellende. Natuurlijk maakt het jonge mensen en dan met name studenten wereldwijd gek van machteloosheid. Verbrande kinderen na alweer een luchtaanval door Israel op een vluchtelingenkamp. En alles wordt gedeeld op social media.

Social media is psychologische horror aan het worden waar men zich overschreeuwt met woorden. Waar miljarden professoren en andere wetenschappers zich ophouden en allemaal hun verschrikkelijk intelligente kennis delen. Waar het ene achterlijke filmpje na het andere debiele filmpje zich aan je opdringt. Reclames door je strot worden geduwd met een snelheid van het licht. Waar miljoenen kinderen hun toekomst aan het verliezen zijn omdat ze niet meer doen wat nodig is voor hun toekomst. Huiswerk schiet erbij in, slapeloze nachten en een diepe eenzaamheid legen hun breinen ….. Sommigen zitten er inmiddels 6 uur per dag en meer achter.

Ik duik het script van mijn vierde boek in en probeer te verdrinken in mijn eigen fictieve beelden van een door mijzelf geschetste werkelijkheid. Laat mij met rust.