Een proteststem!

Onze proteststemmen maken dat er geen goed kabinet kan komen. Of beter gezegd: geen professioneel kabinet. Deze professionaliteit zou dan moeten bestaan uit kennis van met name lopende en bestaande dossiers en specifieke kennis van haar onderdelen.

Miljoenen Nederlanders willen dat er nu eindelijk iets gedaan wordt aan de alsmaar haperende woningbouw, asielstop en afhandeling van bestaande dossiers zoals de toeslagenaffaire en aardbeving schade in Groningen. Persoonlijk koos ik voor NSC omdat daar genoeg oude politieke drab inzat van het CDA maar wel met kennis van veel zaken. Met als felle ster aan de politieke hemel dossiertijger Omtzigt. Dat er zoveel Nederlanders op PVV, NSC en BBB gestemd hebben komt vooral omdat de partijen in het huidige demissionair kabinet zich hebben laten leiden door de gevoelens van de vele bewoners van ‘grachtengordels’ in dit land: geld genoeg en sociaal alleen voor de bühne met D66 voorop. D66 dat alleen aan hun eigen achterban duidelijk kon maken waarom die 25 miljard voor het milieu absoluut nodig was maar de rest van Nederland met alleen maar vragen achterliet: waarom geen huizen? Waarom geen echt gerichte aanpak van de armoede? Het is een hechte woke gemeenschap dat terecht is afgestraft en nog steeds afgestraft wordt. Ook in de Europese Unie probeerde een, in eigen land afgeschoten en zwaar gewonde D66, de Sociaal Liberale VVD te cancelen, wat uiteraard niet gaat lukken. Maar toch, de alomvattende arrogantie. De achterkant van je politieke lijf is eraf geschoten, je strompelt en toch nog een grote smoel hebben.

In feite beseffen wij met z’n allen niet echt wat we gedaan hebben door PVV zo groot te maken. Het protest is duidelijk en het huidige kabinet, of kabinetten, had dit veel eerder moeten oppakken maar heeft dit nagelaten. Mocht er al een kabinet met PVV, NSC, VVD en BBB gevormd kunnen worden dan zullen we er binnen een jaar weer van verlost zijn zo schat ik in. Een proteststem heeft zelden inhoud. Het is woede en zoals met iedere woede aanval is er geen enkele vorm van rationaliteit. Nu de woede bekoeld is zien we de worsteling in de formatie al, het zal niet gaan lukken. Pieter Omtzigt en zijn mede Kamerleden en die van de VVD hebben niets met de ‘vluchtige dogma’s en weinig steekhoudende politiek’ van PVV en BBB. Politiek bedrijven is geen natte vingerwerk!