OekraÔne blijft hopen op EK na zege op Slowakije

Op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland heeft Oekraïne de eerste punten binnen. De ploeg verloor vorige week verrassend met 3-0 van Roemenië, maar vrijdag ging het in Düsseldorf beter: 2-1 winst tegen Slowakije, dat juist begon met een stunt tegen België (1-0).

Bij Oekraïne werd de bezem flink door de ploeg gehaald na de openingswedstrijd, met onder meer een andere keeper en aanvoerder, terwijl Slowakije logischerwijze met dezelfde opstelling begon. Dat leverde al vrij snel succes op: na een dik kwartier kopte Ivan Schranz de 1-0 binnen. Nadat hij ook tegen België scoorde werd hij zo voorlopig gedeeld topscorer, samen met Jamal Musiala.

De Slowaken hadden de voorsprong uit kunnen breiden, maar doelman Anatoliy Trubin hield het Oekraïnse doel verder schoon. De Oekraïners begonnen vat op de wedstrijd te krijgen, Slowakije moest doelman Martin Dubravka én de paal bedanken dat het met een voorsprong de rust in kon.

Kort na rust was het dan gedaan met die voorsprong: Mykola Shaparenko was trefzeker. Niet veel later viel Feyenoorder David Hancko aan Slowaakse zijde geblesseerd uit en een kwartier voor het einde van de wedstrijd viel de genadeklap: invaller Roman Yaremchuk tekende op heerlijke wijze voor de 2-1 overwinning voor Oekraïne, dat zo mag blijven hopen op de achtste finales.