Schotland en Zwitserland spelen gelijk op EK ondanks prachtdoelpunt van Shaqiri

Zwitserland en Schotland hebben in hun tweede groepswedstrijd de punten gedeeld. In Keulen werd het tussen beide landen 1-1.

Zwitserland had zich bij een overwinning op Schotland zich al kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Maar na een kwartier keken de Zwitsers tegen een achterstand aan. Een schot van de Schot Scott McTominay werd door Fabian Schär van richting veranderd en verdween in het doel.

Tien minuten had Zwitserland nodig om de achterstand goed te maken. Xherdan Shaqiri zorgde met een prachtig doelpunt voor de gelijkmaker. De Schotten verspeelden slordig de bal, waarna de linkspoot profiteerde. Snel na de 1-1 dacht Zwitserland op voorsprong te komen, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel

In de tweede helft was de eerste kans voor Zwitserland. Dan Ndoye draaide goed weg bij de verdedigers van Schotland, maar de spits schoot net naast. Ook Schotland was dicht bij de voorsprong. Uit een vrije trap kopte Grant Hanley op de paal.

Daarna kregen Zwitserland en Schotland nog enkele mogelijkheden, maar zou het 1-1 blijven. Tien minuten voor tijd werd nog een doelpunt van Breel Embolo afgekeurd, opnieuw vanwege buitenspel.

Door het gelijkspel is Zwitserland nog niet helemaal zeker van de achtste finales.