Duitsland wint ook tweede EK-wedstrijd en klopt Hongarije

De Duitse voetballers zijn hun thuis-EK uitstekend begonnen. In de openingswedstrijd waren ze vrijdag al met 5-1 te sterk voor Schotland, woensdag rekende die Nationalelf in Stuttgart met 2-0 af met Hongarije, dat zeker geen slechte indruk maakte.

Hongarije begon met een 3-1 nederlaag tegen Zwitserland en had de punten dus hard nodig. Binnen een paar seconden was het al bijna raak, maar Manuel Neuer redde. De Duitsers begonnen ook aanvallend, maar konden ondertussen niet voorkomen dat Hongarije de nodige kansen creeërde.

De Hongaarse kansen leverden niks op, de Duitse wel: na 22 minuten stuurde Jamal Musiala een steekpassje naar Ilkay Gündogan, die terug gaf op Musiala en het toptalent raak zag schieten. Dominik Szoboszlai tekende nog bijna voor de gelijkmaker uit een vrije trap, maar Neuer redde opnieuw.

De Duitser doelman moest scherp blijven: Willi Orban's kopbal kwam bij hem terecht, maar Roland Sallai schoot de rebound binnen, helaas voor hem wel vanuit buitenspelpositie. De Hongaren speelden na rust goed door en Barnabas Varga was de volgende die bijna scoorde, maar ook dat lukte niet.

Wederom was het vervolgens raak voor de Duitsers: na een dik uur werd Gündogan bediend door Maximilian Mittelstädt en de aanvoerder trapte de 2-0 binnen. Hongarije wist daarna niet veel meer voor elkaar te krijgen, op een klein momentje in de slotfase na, en dus won Duitsland met 2-0.