Nederland en Frankrijk delen de punten in doelpuntloos gelijkspel

Nederland en Frankrijk hebben vrijdagavond gelijkgespeeld. In Leipzig kwamen beide ploegen niet tot scoren en werd het 0-0. Xavi Simons dacht even de man van de avond te gaan worden, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel voor Denzel Dumfries.

Het duel tussen Nederland en Frankrijk begon veelbelovend. In de eerste minuut kreeg het Nederlands elftal direct een goede kans via Jeremie Frimpong. De 23-jarige voetballer begon als rechtsbuiten en werd diep gestuurd door Xavi Simons, maar zijn inzet werd net gekeerd door de doelman van Frankrijk. Ook de Franse ploeg kreeg een aantal mogelijkheden in de openingsfase en in de veertiende minuut was Frankrijk dichtbij de openingsgoal. Adrien Rabiot brak door en wilde de kans gunnen aan Antoine Griezmann, maar het passje naar de Franse aanvaller was niet helemaal zuiver en Griezmann kon het niet goed afwerken en het bleef 0-0.

Frankrijk nam steeds meer controle over de wedstrijd en Nederland kon maar moeilijk een vuist maken tegen de Franse ploeg. Frankrijk kreeg in de tweede helft wat kansjes, maar Oranje overleefde. Uit het niets leek het Nederlands elftal na twintig minuten zelfs op voorsprong te komen in Leipzig. Na een schot van Depay kwam de bal voor de voeten van Simons die raak schoot, maar al snel werd duidelijk dat het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Daarna nam Frankrijk weer over, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren en werd voor het eerst dit EK niet gescoord. Door het gelijkspel hebben beide landen vier punten uit twee wedstrijden. Nederland staat aan de leiding doordat het meer doelpunten heeft gemaakt dan Frankrijk.