Teleurstellend Engeland komt niet verder dan gelijkspel tegen Denemarken op EK

Engeland heeft ook in het tweede EK-duel niet kunnen overtuigen. Tegen Denemarken kwamen de Engelsen na een vroege voorsprong niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Engeland was vooraf een van de grote favorieten. Tegen Servië kon het in de eerste wedstrijd al niet overtuigen en ook in de tweede wedstrijd hadden de Engelsen het lastig. Toch kwamen ze na een kwartier op voorsprong, na een aanval over rechts kwam de bal gelukkig voor de voeten van Harry Kane, die de 1-0 binnenschoot.

Denemarken was niet onder de indruk van Engeland en nam de wedstrijd in handen. Met goede aanvallen werden de Denen steeds gevaarlijker en uiteindelijk zou de verdiende gelijkmaker vallen. Morten Hjulmand schoot van afstand prachtig raak via de binnenkant van de paal.

In de tweede helft probeerde Engeland het in eerste instantie wel, maar heel veel beter werd het niet bij de Engelse ploeg. Denemarken kwam er een aantal maal gevaarlijk doorheen bij de verdediging van Engeland, maar het bleef 1-1.

Door het gelijkspel blijft Engeland aan kop in groep C. Na twee wedstrijd hebben ze vier punten, Denemarken en Slovenië volgen met twee punten. Servië staat op één punt.