FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 november 2010

Canada bevestigt trainingsmissie Afghanistan

Canada heeft dinsdag bevestigd dat 950 militairen en ondersteunend personeel voor trainingstaken in Afghanistan zullen blijven als de Canadese gevechtsmissie in 2011 afloopt.

De trainers zullen in de omgeving van Kabul gestationeerd worden en blijven daar tot 2014, zei minister van buitenlandse zaken Lawrence Cannon. Hij bevestigde daarmee eerdere uitspraken van een hooggeplaatste regeringsmedewerker tegen het persbureau Associated Press.

De Afghaanse president Hamid Karzai wil dat Afghanistans eigen leger- en politiemacht uiterlijk 2014 de verantwoordelijkheid voor de beveiliging van het land overnemen. De NAVO heeft toegezegd Afghaanse militairen en agenten op te leiden, maar de commandant van de trainingsmissie, de Amerikaanse luitenant-generaal William Caldwell, zei eerder deze maand dat hij ongeveer negenhonderd instructeurs te kort kwam.

Premier Stephen Harper benadrukte dat de trainingsmissie zich tot militaire bases zullen beperken. "Vechten wordt niet toegestaan. Onze militairen zullen Afghaans personeel trainen op bases en in klaslokalen", zei Harper. Hij voegde eraan toe dat Canadese militairen bijna tien jaar in Afghanistan hebben gediend en veel verliezen hebben geïncasseerd. "Het is van belang dat wij hun offers eren en de vooruitgang die zij hebben geboekt consolideren."

De Canadezen verloren in Afghanistan meer dan 150 militairen, terwijl meer dan vijftienhonderd gewond raakten. Sinds 2005 waren de Canadezen in de provincie Kandahar gestationeerd, een bolwerk van de Taliban.

Hiddink bezorgd over temperament Turkse spelers

Guus Hiddink stoort zich als bondscoach van Turkije soms aan het temperament van zijn spelers. "Je ziet vaak in Turkse wedstrijden spelers heel emotioneel reageren op beslissingen van scheidsrechters", concludeert hij. "Als we in Europese wedstrijden hetzelfde doen, pakken we veel onnodige gele kaarten. Dat kan ons in cruciale wedstrijden schorsingen opleveren."

Hiddink staat na nederlagen in de EK-kwalificatie tegen Duitsland en Azerbeidzjan behoorlijk onder druk. "Ik probeer het team te verjongen, zodat we ook na 2012 een goede kern hebben", focust de bondscoach zich vooral op de lange termijn. "Maar dat neemt niet weg dat we tegen Azerbeidzjan gewoon de punten hadden moeten pakken." Woensdag staat er in de Amsterdam Arena een oefeninterland tegen het Nederlands elftal op het programma.

Waar de Marokkaanse bondscoach Eric Gerets ook meerdere in Nederland geboren spelers kan selecteren, heeft Hiddink die luxe bij Turkije niet. "Er zijn genoeg Turkse spelers uit de tweede of derde generatie die hier wonen. Waarom ze niet doorbreken, kan ik niet verklaren. Wanneer ik het heb onderzocht, licht ik jullie direct in."

Bij vragen of het kwakkelende Ajax in de toekomst een beroep op hem zou kunnen doen, hield Hiddink zich bewust op de vlakte. "Voorlopig ben ik bezig de Turkse ploeg op te bouwen. Ik wil nog niet teveel nadenken wat er daarna gaat gebeuren. Maar natuurlijk ben ik ook de jongste niet meer."

Motie van wantrouwen Berlusconi op 14 december

De Italiaanse Kamer van Afgevaardigden beslist 14 december over het lot van de regering van premier Silvio Berlusconi. Dit is dinsdag besloten tijdens overleg van de president met de voorzitters van de Kamer en de Senaat.

Berlusconi zal het parlement 13 december toespreken. De dag daarop zal worden gestemd over een motie van wantrouwen, melden Italiaanse persbureaus.

Voormalig bondgenoot Gianfranco Fini wil dat Berlusconi aftreedt en heeft deze week de steun van zijn fractie aan de regering opgezegd. Hierdoor is Berlusconi niet meer verzekerd van een meerderheid en is de kans groot dat Berlusconi de stemming zal verliezen. In dat geval zal hij moeten aftreden.

Bulgaarse blunderarbiter mag jaar toekijken

De zoveelste blunder van Angel Angelov is hem duur komen te staan. De Bulgaarse arbiter mag dit seizoen geen wedstrijden meer fluiten. De Bulgaarse voetbalbond besloot represailles te nemen tegen Angelov, omdat hij zaterdag tijdens de wedstrijd tussen Litex Lovech en Lokomotiv Sofia enkele discutabele beslissingen had genomen.

Angelov werd al drie keer eerder geschorst vanwege zwak optreden. Litex won het duel met 1-0, maar volgens tegenstander Lokomotiv heeft Angelov bewust de uitslag beïnvloed. De arbiter liet na Lokomotiv een vrije trap te geven toen een speler overduidelijk werd vastgehouden, waarna Litex uit de tegenaanval scoorde. Angelov moest na afloop door politie-agenten worden beschermd tegen woedende spelers en fans van Lokomotiv. "Ik fluit naar eer en geweten", beweerde Angelov na het treffen. "Ik heb beoordeeld wat ik zag."

Stoneman: "Verschil met Formule 2 is groot"

Vandaag heeft Dean Stoneman zijn eerste Formule 1-ervaring opgedaan. Als beloning voor zijn Formule 2-titel mocht de Brit testen voor het team van Williams. 

"Dit was weer even wat anders", aldus Stoneman. "Het verschil met een Formule 2-auto is behoorlijk groot, vooral op het aërodynamische vlak. Het was dan ook goed om de dag te beginnen met wat aërodynamische werkzaamheden. In de middag kon ik de snelheid geleidelijk opvoeren en aan het einde van de dag kon ik op zoek gaan naar de limiet van de auto en kijken waar ik nog wat tijd liet liggen."

"Deze testdag was een geweldige ervaring en het team heeft me goed geholpen", ging de coureur verder. "Het was een eer om met een Formule 1-auto te kunnen rijden."

Excuses Wilders aan PVV-kiezers

PVV-leider Geert Wilders biedt zijn excuses aan aan zijn kiezers, omdat hij kandidaten voor de Tweede Kamer niet voldoende heeft gescreend. Dat heeft Wilders dinsdagavond gezegd tijdens een spoeddebat over de affaire rondom PVV-Kamerlid Eric Lucassen.

"De PVV heeft fouten gemaakt, en daar ben ik voor verantwoordelijk", zei Wilders. "Door onze spectaculaire groei hebben wij verzuimd adequaat antecedentenonderzoek te doen. Hiervoor wil ik namens de PVV mijn verontschuldigingen aanbieden aan onze kiezers en aan de hele Tweede Kamer, als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk."

Lucassen raakte vorige week in opspraak, nadat bleek dat hij buurtgenoten had geterroriseerd en was veroordeeld wegens ontucht. Maandag besloot Wilders dat Lucassen kon aanblijven als PVV-Kamerlid. Wel mag hij niet meer namens de PVV het woord voeren in de Tweede Kamer.

Wilders ging na vragen van de linkse oppositie ook in op het verleden van Kamerlid James Sharpe. Sharpe raakte dinsdag in opspraak, toen bleek dat hij tot voor kort directeur was van een telecombedrijf dat in 2008 in Hongarije een boete heeft opgelegd gekregen voor misleiding van consumenten.

Wilders wees erop dat Sharpe niet door de strafrechter is veroordeeld. Het gaat om een 'administratieve sanctie' van de Hongaarse mededingingsautoriteit, zei Wilders. "Ik zit het niet goed te praten, maar het is in geen enkel opzicht te vergelijken met iemand die zich voor de strafrechter heeft moeten verantwoorden."

Wilders noemde het wel 'onzinnig' dat Sharpe dinsdag in eerste instantie ontkende dat zijn bedrijf een boete had gekregen.

Loting ATP Finals 2010 bekend

De loting voor het finaletoernooi van de ATP Tour in Londen is bekend. Het toernooi, dat in de bekende O2 Arena wordt afgewerkt, gaat komende zondag van start.

In de eerste groep is de huidige nummer één van de wereld Rafael Nadal ingedeeld met Novak Djokovic, de nummer drie van de wereldranglijst. Ook Tomás Berdych (6) en Andy Roddick (8) zitten in de groep van de Spanjaard.

Roger Federer, nummer twee van de wereldranglijst, treft in de groepswedstrijden Robin Söderling (4), Andy Murray (5) en David Ferrer (7). De Schot Murray opent het toernooi tegen Söderling. In de avond nemen Federer en Ferrer het tegen elkaar op. Een dag later treffen Djokovic en Berdych elkaar in de middag, terwijl Nadal het in de avond zal opnemen tegen Roddick.

In het dubbelspel zijn de gebroeders Bryan, eerste op de wereldranglijst, gekoppeld aan de koppels Melzer/Petzschner (8), Dlouhy/Paes (4) en Fyrstenberg/Matkowski (6). In de andere groep bevinden zich de koppels Bhupathi/Mirnyi (3), Kubot/Marach (5), Nestor/Zimnojíc (2) en Moodie/Norman (7). Zij starten allen zondag aan het toernooi.

Eis: jeugddetentie na spannen stalen kabel over weg

Tegen een 16-jarige jongen uit het Gelderse Lunteren is elf dagen jeugddetentie en 150 uur werkstraf geëist wegens het spannen van een stalen kabel over de weg. Daardoor brak in mei van dit jaar een 17-jarige Edenaar zijn nek toen hij van zijn brommer werd geslingerd.

Twee jongens van 15 en 16 eveneens uit Lunteren krijgen als het aan justitie ligt een werkstraf van honderd uur. Zij hebben volgens het OM niet genoeg gedaan om de versperring van de Dorpsstraat in Lunteren ongedaan te maken. Twee jongens op een brommer reden tegen de kabel aan en werden van het voertuig geslingerd. Daarbij brak een van hen zijn nek. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat.

De drie jongens meldden zich na het ongeluk met hun ouders op het politiebureau. De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.

'Kabinet aangetast door affaire-Lucassen'

De geloofwaardigheid van het kabinet is aangetast door de affaire rondom PVV-Kamerlid Eric Lucassen. Dat heeft de linkse oppositie dinsdagavond betoogd tijdens een spoeddebat met premier Mark Rutte (VVD).

D66-leider Alexander Pechtold wees erop dat Lucassen in opspraak is omdat hij buurtgenoten zou hebben geterroriseerd. "Hoe geloofwaardig is nog de harde aanpak van straatterreur door het kabinet?" vroeg Pechtold zich hardop af.

PVV-leider Geert Wilders houdt er volgens Pechtold een dubbele standaard op na. Wilders bepleit harde straffen voor 'straatterroristen', maar laat Lucassen in zijn fractie zitten.

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema memoreerde dat de afgelopen paar jaar zeven PVV-Kamerleden in opspraak zijn geraakt. Wilders maakte daar bezwaar tegen, omdat er met uitzondering van Lucassen niemand is veroordeeld. "U moet niet het beeld oproepen dat mijn fractie bestaat uit halve criminelen", zei Wilders.

Volgens PvdA-leider Job Cohen kan premier Rutte niet langer blijven zwijgen over de affaire, omdat de coalitie maar 76 zetels achter zich heeft. "Het lot van de coalitie hangt telkens opnieuw af van één stem. De minister-president kan niet blijven zeggen dat hij niets met de kwestie te maken heeft."

Rutte heeft zich tot nu toe niet over de affaire uitgelaten. Hij vindt het een interne kwestie van de PVV, heeft hij tot nu toe gezegd. Dat standpunt hebben ook de coalitiepartijen VVD en CDA.

FIFA zeer kritisch op WK-bid Nederland

De kans dat Nederland en België het wereldkampioenschap van 2018 toegewezen krijgen, lijkt flink te zijn geslonken. Wereldvoetbalbond FIFA heeft zich in een rapport zeer kritisch getoond over de kandidatuur van de Lage Landen, blijkt uit informatie van de BBC.

Het rapport vormt een belangrijke richtlijn voor de 24 stemgerechtigde leden van het uitvoerend comité, die op 2 december bepalen aan welk land het toernooi wordt toegewezen.

De FIFA heeft de kandidaatstellingen van de landen getoetst aan zeventien 'risicofactoren'. Nederland en België kwamen daarbij als slechtste uit de bus. "De regering van beide landen heeft geen garanties kunnen geven over de voorwaarden die door de Fifa zijn gesteld", staat in het rapport. Verder is er kritiek op het aantal hotelkamers en de trainingsaccommodaties.

Een ander nadeel is dat de FIFA een groot toernooi liever niet in twee verschillende landen laat plaatsvinden. Het gezamenlijke bid van Portugal en Spanje heeft hetzelfde probleem. Rusland krijgt kritiek op de gebrekkige infrastructuur. Engeland beschikt over de beste papieren. Volgens de FIFA zijn daar relatief weinig investeringen nodig om alles op orde te krijgen.


FIFA zeer kritisch op WK-bid Nederland - Bron: Novum/AP

Waterpoloërs verliezen van Kroatië

De Nederlandse waterpoloërs zijn de World League met een verliespartij begonnen. Oranje trof in de eerste wedstrijd Europees kampioen Kroatië en ging met duidelijke cijfers ten onder: 15-7. (4-0, 3-2, 2-3 en 6-2)

Vooral in de eerste en laatste periode was het klasseverschil tussen de Europees kampioen en Nederland te zien. In de tweede en derde periode toonde Oranje zich gelijkwaardig, maar maakte het echter nooit aanspraak op de zege.

Aan de kant van Oranje was Tjerk Kramer met drie treffers topscorer. Robin Lindhout, Lars Gottemaker, Jeroen Cavaljé en Matthijs Lucas wisten allen eenmaal te scoren. Aan Kroatische zijde waren Miho Boskovic en Petar Muslim met vier doelpunten het meest trefzeker.

Op 7 december staat de tweede wedstrijd in de World League op het programma. Oranje neemt het dan in Eindhoven op tegen het Italiaanse team. Zij eindigden tijdens het EK in Zagreb op de tweede plaats. Griekenland is vervolgens de derde opponent van Nederland.

De ploeg van bondscoach Johan Aantjes bereidt zich door middel van deelname aan de Wolrd League voor op het Europeens kampioenschap van 2012, dat in eigen land gehouden zal worden.

Herman Kruis coach HDM

Herman Kruis is de nieuwe trainer van de hockeysters van HDM. Hij volgt bij de club uit Den Haag de onlangs opgestapte Wessel Verhoeff op.

Kruis, die onlangs na twee jaar werd ontslagen als bondscoach van de Nederlandse hockeyvrouwen, was in de jaren '90 al eens trainer van de mannen van HDM. Hij heeft een contract voor de rest van het seizoen ondertekend. In februari zal er gepraat gaan worden over een eventuele verlenging van de samenwerking.

Van Marwijk: "Respect voor Drenthe"

Bert van Marwijk haalde gisteren Ryan Babel en Royston Drenthe bij de selectie om de afmeldingen op te vangen. Nederland oefent morgen tegen Turkije. De bondscoach lichtte de keuze van debutant Drenthe toe.

Drenthe wordt dit seizoen door zijn hudige ploeg Real Madrid verhuurd aan promovendus Hércules Alicante en daar is de Nederlander in korte tijd uitgegroeid tot één van de smaakmakers. "Ik heb respect voor de manier waarop Drenthe zich heeft ontwikkeld", aldus Van Marwijk tegenover OnsOranje.

De bondscoach is zeer gecharmeerd van de voormalig speler van Feyenoord: "Hij ging op erg jonge leeftijd naar Real Madrid. Het is hartstikke moeilijk in zo’n selectie. Toen moest hij weg. Maar hij handhaaft zich niet alleen bij Hércules Alicante, hij doet het er erg goed. Dat soort spelers is altijd in beeld bij ons."

Rode Duivels moeten omreizen

Het Belgische voetbalelftal speelt komende woensdag in Voronezj een oefenwedstrijd tegen Rusland. De Rode Duivels hebben echter forse vertraging opgelopen bij de reis doordat het vliegtuig niet in de stad kon landen.

Door de dichte mist werd de piloot gedwongen uit te wijken en uiteindelijk te landen in Moskou, ongeveer 500 kilometer noordelijker. Na een tijdje wachten werd besloten niet meer op te stijgen, waardoor de selectie nu in de hoofdstad moet overnachten. Morgenochtend 11 uur (plaatselijke tijd) zal alsnog naar Voronezj vertrokken worden, waar om 19.00 uur de oefenwedstrijd begint.

Brouwers: "Dit is pure pech"

Roel Brouwers baalt van de spierscheuring, die hij afgelopen zaterdag in het competitieduel met 1. FC Köln opliep. De verdediger van Borussia Mönchengladbach rolt deze periode van de ene blessure in de andere.

Brouwers blijft derhalve sukkelen met blessures, aangezien hij drie weken geleden ook al tegen een kwetsuur aanliep. Net hersteld van een kniekwetsuur scheurde hij een spier. Zorgen maakt Brouwers zich niet.

"Ik ben nooit een blessuregevoelige speler geweest. Dit is pure pech", weet Brouwers tegen De Limburger. Voorlopig moet Brouwers rust nemen. "Ik baal juist extra omdat het met mezelf en de ploeg de laatste weken goed ging."

Borussia Mönchengladbach doet het de laatste weken goed in de Bundesliga, maar staat nog altijd in de onderste regionen. Zaterdag werd gewonnen van hekkensluiter en aartsrivaal Köln (0-4).

Meer bekend over The Witcher 2 Collectors Edition

Vandaag werd al bekendgemaakt wanneer The Witcher 2 uitgebracht zou worden, maar CD Projekt beloofde ook meer informatie te geven over het spel, en dan vooral over de Collectors Edition. En die informatie is nu bekend.
 

De speciale editie zal volgens de geruchten 129,99 dollar kosten, maar aangezien de genoemde releasedatum afwijkt van de datum die eerder vandaag bekendgemaakt werd, hoef je daar niet al te veel waarde aan te hechten op dit moment; beschouw dit maar als een gerucht. CD Projekt RED zal donderdag meer laten weten.

De inhoud van de Collectors Edition: 

  • Making-of DVD
  • Officiële Soundtrack
  • Landkaart
  • Boek met de tekeningen van/voor het spel
  • Sculpture van Geralt
  • Temerian Munt
  • Dobbelsteenset
  • 3 Stickers
  • Speelkaarten en spelregels
  • Vervloekte munt en Pamflet
  • 2 poppetjes om uit papier te maken (+ bonus)
  • Game Disc 

The Witcher 2: Assassins of Kings zal op 17 mei uitgebracht worden voor de PC.

the witcher 2 CE

 

Onderzoek naar 'pistoolincident' Almere City

De politie Flevoland gaat een feitenonderzoek doen naar aanleiding van geruchten over een 'pistoolincident' in de kleedkamer van Almere City FC. Dat bevestigde een woordvoerster van het korps vandaag. Volgens geruchten zou voetballer René Osei Kofi een medespeler hebben bedreigd met een pistool.

Osei Kofi (19) kwam vorige week vrijdag in het nieuws omdat hij op staande voet was ontslagen door Ajax. De Amsterdammers hadden de voetballer verhuurd aan Almere City FC, dat de huurovereenkomst per direct ontbond na een incident dat vorige week woensdag had plaatsgevonden. Beide clubs wilden geen mededelingen doen over de reden waarom Osei Kofi is weggestuurd.

De politie heeft geen aangifte binnen gekregen. "Ambtshalve gaan we toch een feitenonderzoek doen, waarbij alle betrokkenen worden gehoord", aldus de zegsvrouw.

Onderzoek naar'pistoolincident' Almere City
Onderzoek naar'pistoolincident' Almere City (Foto: ANP)

Ierland wil geen beroep doen op noodfonds EU

Ierland heeft dinsdag nog eens onderstreept dat het geen beroep doet op het noodfonds van de Europese Unie. Premier Brian Cowen verklaarde in het Ierse parlement in Dublin dat de staatsuitgaven tot medio 2011 gedekt zijn en dat de regering geen steun nodig heeft. Ierse functionarissen bespraken echter met hun Europese ambtgenoten 'hoe marktrisico's kunnen worden uitgesloten'. Op de financiële markten heerst onzekerheid of Ierland de kosten kan dragen van de redding van zijn banken, die in problemen zijn geraakt toen de vastgoedmarkt instortte en riskante leningen niet meer werden afbetaald. Vier maanden nadat Griekenland werd gered, bestaat angst dat de financiële paniek van Ierland kan overslaan op andere kwetsbare eurolanden, zoals Portugal en Spanje.

EU-commissaris voor monetaire aangelegenheden Olli Rehn zei dat de EU zich in samenwerking met de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en Ierland concentreert op de Ierse bancaire sector. "Dit gaat niet over de overleving van de euro, dit is een zeer ernstig probleem in de bancaire sector van Ierland", zei Rehn.

Steun voor de Ierse banken zou wel de Ierse staat van een zware last verlichten. Volgens Jean-Claude Juncker, hoofd van de groep van zestien eurolanden, zou het noodfonds van 750 miljard euro dat de eurolanden in het voorjaar samen met het IMF hebben opgericht gebruikt kunnen worden om de Ierse banken te steunen.

De Ierse regering wil geen beroep op het noodfonds doen, omdat dit als een blamage zou kunnen overkomen bij de Ierse kiezers die mogelijk begin volgend jaar een nieuw parlement moeten kiezen. De regering hoopt dat de gemoederen bedaard en de rente weer gedaald zullen zijn als zij in 2011 weer geld moet lenen.

Behalve over Ierland zijn er ook weer zorgen over Griekenland, dat in het voorjaar door de andere eurolanden en het IMF uit de nood werd geholpen. Oostenrijk liet dinsdag weten zijn tranche van het noodkrediet van 110 miljard euro vast te houden, omdat Griekenland niet aan de voorwaarden voldoet. "Als zij de targets missen, moeten wij dat bespreken", zei de Oostenrijkse minister van financiën Josef Pröll. "Ik ben bereid de tranche uit te betalen als de cijfers kloppen."

De Europese dienst voor statistiek Eurostat meldde maandag dat het Griekse financieringstekort over 2009 aanzienlijk groter is uitgevallen dan verwacht. Om voor het volgende deel van de lening in aanmerking te komen, moet Athene het tekort jaarlijks met een bepaalde hoeveelheid verminderen.

De Griekse minister Giorgos Papakonstantinou zei dat Griekenland in 2010 de grootste bezuinigingsoperatie ooit in de eurozone tot stand heeft gebracht. "Wij zullen onze doelen voor 2011 volledig respecteren en alle noodzakelijke maatregelen treffen", zei hij.

EU-voorzitter Herman van Rompuy waarschuwde dinsdag voorafgaand aan de besprekingen voor een ondergang van de hele EU. "Wij moeten allemaal samenwerken om het overleven van de eurozone veilig te stellen", zei de anders zo bezonnen Belg. "Wanneer de eurozone niet overleeft, zal de Europese Unie niet overleven", voegde hij eraan toe.

Voor meer achtergrondinformatie, zie dit bericht.


(Foto: Novum)

Twee christenen gedood in Noord-Irak

Gewapende mannen zijn maandag in Mosul, in het noorden van Irak, een huis binnengestormd en hebben twee christenen doodgeschoten. Bij een tweede aanslag ontplofte een bom bij het huis van een christen. Een omstander raakte door de explosie gewond.

De Iraakse christenen waren vorige maand ook al doelwit van een aanslag. Militanten bestormden toen een katholieke kerk in Bagdad. Bij de vier uur durende aanslag kwamen 68 mensen om het leven.

Enkele dagen later vielen opstandelingen huizen van christenen in Bagdad aan, waarbij nog eens vijf mensen omkwamen. Een groep die banden heeft met Al-Qaida eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op.

Wilde achtervolging eindigt in sloot

De marechaussee heeft dinsdagmiddag drie Duitsers aangehouden na een wilde achtervolging. De achtervolging eindigde toen de auto van de drie mannen in een sloot langs de A7 belandde. Een van de mannen bleek een nog onbekende hoeveelheid geld bij zich te hebben, waarvan hij de herkomst niet kon verklaren, meldt de marechaussee.

Een marechaussee zag de twintigers dinsdag rond 16.15 uur op de A7 bij Nieuweschans de Duitse grens passeren. Bij het zien van de wagen van de marechaussee ging de wagen er met hoge snelheid vandoor. De marechaussee zette de achtervolging in.

Uiteindelijk verloor de bestuurder van de auto van de Duitsers op een parallelweg naast de A7 de macht over het stuur, waarna de wagen uit de bocht vloog en op de kop in de sloot belandde. Samen met de politie haalde de marechaussee de mannen uit de auto.

De auto is in beslag genomen. De marechaussee onderzoekt de zaak verder.

Nijmeijer bekent leggen bommen

Tanja Nijmeijer geeft toe dat zij ook bommen heeft gelegd. Met de nieuwe bekentenis heeft de Nederlandse strijdster van de Colombiaanse rebellenbeweging Farc haar kans op amnestie verspeeld, stelt de Colombiaanse ambassadeur in Nederland, Francisco José Lloreda, in een reactie. "Ze is een terroriste, die zware misdaden heeft begaan."

Nijmeijer bekende in een televisie-interview van de Wereldomroep dat ze bommen heeft gelegd. Nijmeijer geeft hierbij een indruk van haar dagelijkse bezigheden bij de Farc, zoals het graven van loopgraven. De loopgraven moeten dekking bieden tegen vliegtuigen van het Colombiaanse leger.

De Nederlandse zegt verder dat haar guerrillatraining heel zwaar was. "De training was heel streng, met veel discipline. Ik huilde heel vaak, maar dat deed ik stiekem, zodat niemand het merkte." Op dat moment vroeg ze zich wel af waar ze aan was begonnen, bekent Nijmeijer. "Ik dacht niet dat ik het kon."

[Video] Voetballer tekent voor enorme misser

Veel voetballers schieten de bal tegen de touwen, zodra ze voor een open goal staan. Dit gaat echter ook wel eens mis, wat Khalfan Fahad uit Qatar inmiddels heeft bewezen.

Tijdens een wedstrijd van de nationale ploeg van Qatar begaat Fahad namelijk een enorme blunder. Aanvankelijk doet de speler alles goed. Hij jaagt door, weet de bal te veroveren en dribbelt vervolgens naar het open doel. Daar laat hij dan zien, dat het toch erg lastig is om voor open doel te scoren en werkt de bal prompt tegen de paal. Qatar voor verloor de betreffende wedstrijd, die tegen Oezbekistan werd gespeeld, vervolgens met 1-0.

Is dit de grootste misser ooit of ken je nog meer faalhazen? Zet ze hieronder neer!


De bewuste kans, die vakkundig om zeep wordt geholpen

ATP rekent op afgeslankte kalender

De kans is groot dat het nieuwe tennisseizoen twee of drie weken korter gaat duren. Dit heeft de Association of Tennis Professionals (ATP) vandaag bekend gemaakt.

"Ik verwacht dat we tot een goede balans komen tussen de wensen van de spelers en het aantal toernooien", waren de woorden van voorzitter Adam Helfant. De preses deed deze uitspraak na afloop van de loting voor de World Tour Finals, die in Londen worden gehouden.

Rafael Nadal en Roger Federer deden eerder al een oproep om de huidige kalender in te korten. Op die manier zou overbelasting voorkomen moeten worden. "Elke speler heeft zijn eigen ideeën over wat de ideale kalender zou zijn," vervolgde Helfant. "We zullen het nooit unaniem eens worden, maar zoeken naar de juiste balans."

Download de Prince of Persia in Amerika

Aanstaande vrijdag komt de HD-remake van Prince of Persia uit in Europa en die zal beschikbaar zijn op Blu-Ray. Over een release in Amerika was nog niks bekend maar Ubisoft heeft vandaag bekendgemaakt dat de trilogie alleen te downloaden zal zijn via PSN over een maandje voor de Amerikanen.

De trilogie bestaat uit The Sands of Time, Warrior Within en The Two Thrones en elk spel zal draaien op 720p en 3D bevatten. Elk spel zal $14,99 gaan kosten.

PoP

Zwaargewonde bij bizar ongeval

Een man is dinsdag in Oirsbeek zwaargewond geraakt nadat hij meters werd meegesleurd door zijn eigen auto. De politie spreekt van een bizar ongeval.

De man reed dinsdag rond 17.45 uur met zijn auto over de Oirsbekerweg. Daar raakte hij drie wagens in de flanken. De nog onbekende man stopte hierop en wilde uitstappen. Volgens omstanders maakte hij een verwarde indruk.

Tijdens het uitstappen zette hij mogelijk onbedoeld zijn wagen in zijn achteruit. Op de een of andere manier werd ook het gaspedaal geactiveerd, aldus de politie. De auto van de man kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een andere wagen. De man lag op dat moment onder zijn eigen voertuig.

Het slachtoffer is met in ieder geval een gebroken heup opgenomen in een ziekenhuis.

'Ierland moet EU-geld accepteren'

Ierland verkeert in een ernstige financiële crisis, maar trots weerhoudt het land ervan EU-hulp te vragen. Omdat deze crisis, net de Griekse, de hele Eurozone kan beïnvloeden, wordt vermoed dat Ierland wordt verplicht hulp te aanvaarden om de stabiliteit van de Euro te waarborgen.

Ierland lijkt het volgende EU-land dat bij Brussel moet aankloppen, na de Griekse bail-out en de vrees dat ook Spanje en Portugal in aanmerking komen. De speculatie wordt gevoed door uitlatingen van EU-president Herman van Rompuy, die stelt dat de unie in een 'overlevingscrisis' verkeert. Het risico voor de hele Eurozone zou door de schuldencrisis van de genoemde landen zo groot zijn, dat de Euro als munteenheid kan mislukken. Als dat gebeurt, valt de EU uiteen, aldus Van Rompuy. Ondertussen vermoeden investeerders dat zowel Portugal als Ierland verplicht zullen worden om noodhulp te aanvaarden.

Iers landschapIn Ierland ligt dit echter gevoelig. Het land werd pas in de jaren 20 onafhankelijk, na een felle strijd tegen de Britten. Volgens de Ierse regering komt een bail-out neer op het overdragen van soevereiniteit aan Brussel, wat voor veel Ieren een vernedering is. De regering wil de komende vier jaar 15 miljard euro bezuinigen, en het begrotingstekort terugdringen van 12 naar 3 procent. Sommigen vrezen evenwel dat deze voor een klein land enorme bezuinigingsronde de economische crisis zal verergeren. In Brussel heerst dan ook de mening dat Ierland maar beter een bail-out kan accepteren. Dublin blijft er echter bij dat het, althans voorlopig, op eigen benen kan staan.

Ierland kende in de jaren 90 een sterke economische groei. Het was een populaire vestigingsplaats voor multinationals vanwege de lage vennootschapsbelasting, en de werkloosheid was laag. De laatste jaren werd er veel gebouwd, en leunde de regering sterk op inkomsten uit onroerendgoedbelasting. Door de kredietcrisis stortte de onroerendgoedmarkt echter in, en zakten de prijzen met 50 tot 60 procent. De banken bleven zitten met schulden door dubieuze leningen aan projectontwikkelaars. De Ierse economie was in 2008 de eerste in de Eurozone die in een recessie terechtkwam. Momenteel zit een op de acht Ieren zonder werk.

Maandag en dinsdag sloten veel beurzen in Europa, maar ook Wall Street, onder meer door zorgen om de Ierse financiële situatie in het rood. Het IMF, de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank houden Ierland in de gaten. De ECB heeft al leningen aan Ierse banken verstrekt die ze op de financiële markt niet hadden gekregen.

Jean-Claude van Damme in Muppet-film

Jean-Claude van Damme is gevraagd voor een rolletje in The Muppets, een nieuwe film over de bekende poppenreeks. Wat de rol inhoudt is nog onduidelijk. Jack Black, Zach Galafianakis, Billy Crystal en Alan Arkin zijn al binnengehaald voor gastoptredens, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Jason Segel, bekend van onder meer Knocked Up en Forgetting Sarah Marshall, speelt de hoofdrol van een man die probeert de Muppets weer een show op te laten voeren om een noodlijdende filmstudio uit de brand te helpen. Hij nam samen met Nicholas Stoller, die het scenario voor Gulliver's Travels schreef, het script voor zijn rekening.

Galifianakis speelt een zwerver, Arkin een gids, terwijl Blacks personage ontvoerd wordt. Chris Cooper, Amy Adams en Rashida Jones spelen naast Segel andere belangrijke rollen in de film. Het is nog niet bekend wat zij gaan spelen.

The Muppets moet 15 februari 2012 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.


Jean-Claude van Damme gevraagd voor rol in Muppet-film (Foto: Novum)

[NFL] Dallas wint, Eagles imponeren

De Dallas Cowboys hebben hun eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Jason Garrett gewonnen. In New York waren de Giants niet opgewassen tegen de herboren Cowboys. Vooral rookie Dez Bryant was belangrijk voor de Cowboys.

Bryant imponeert al het gehele seizoen en lijkt een goede kandidaat om de rookie van het seizoen te worden. Een touchdown van Jon Kitna naar Bryant bezorgde Dallas in de eerste helft een comfortabele voorsprong. Brian McCann voegde daar nog een touchdown aan toe door een pass van Eli Manning te onderscheppen en 101 yards over te steken. In de tweede helft voegden Felix Jones en Miles Austin nog punten toe en won Dallas uiteindelijk met 33-20 van de Giants. Het was voor de Cowboys pas de tweede winst dit seizoen.

Philadelphia maakte maandagavond gehakt van Washington. Onder leiding van de teruggekeerde Michael Vick namen de Eagles in het eerste kwart al een 28-0 voorsprong en gaven ze Washington geen enkele kans om er nog een wedstrijd van te maken. Vick wierp vier touchdowns en voegde daar nog twee touchdowns over de grond aan toe. Hij leidde zijn team daarmee naar een van de grootste overwinningen uit de historie van de organisatie. Het werd 59-28 voor Philly.

De wedstrijd met het spectaculairste einde was in Jacksonville. De plaatselijke Jaguars namen het op tegen de bezoekende Houston Texans en de wedstrijd leek richting de verlenging te gaan. Met nog een paar seconden op de klok namen de Jaguars de gok en wierp quarterback David Garrard op hoop van zegen een 'Hail Mary' richting de endzone. De bal werd door een Texans verdediger naar beneden geslagen en het leek erop dat men ging verlengen, maar de verdediger sloeg de bal recht in de handen van Mike Thomas, een receiver van de Jaguars. Die liep zo de endzone in en bezorgde zijn team, met een score van 31-24, een belangrijke en verbazingwekkende overwinning.

Hieronder vind je de overige uitslagen.

Baltimore @ Atlanta 21 - 26

Detroit @ Buffalo 12 - 14

Minnesota @ Chicago 13 - 27

New York Jets @ Cleveland 26 - 20 (verlenging)

Cincinnati @ Indianapolis 17 - 23

Tennessee @ Miami 17 - 29

Carolina @ Tampa Bay 16 - 31

Kansas City @ Denver 29 - 49

Seattle @ Arizona 36 - 18

St. Louis @ San Francisco 20 - 23 (verlenging)

New England @ Pittsburgh 39 - 26

[Update] Bizarre Creations sluit zijn deuren

[Update 20:24] Activision zelf heeft gereageerd en geeft aan dat in de afgelopen drie jaar het fundament van het race-genre veranderd is. Ze hebben met Bizarre geprobeerd een nieuwe IP op de markt te brengen, Blur, maar dit is helaas niet gelukt. Bizarre is een getalenteerd team maar vanwege de economische veranderingen zal er ook naar de toekomst van de studio gekeken moeten worden. Dat zou ook een verkoop van de studio kunnen betekenen.

[Update 19:47] Website Giantbomb komt met een quote dat het bedrijf in een 90 dagen periode zit om te overleggen en voor ontslagen. “Bizarre Creations will be going through a ‘90-day consultation period, statutory redundancy.’”


[Origineel 18:45]

De geruchten gaan dat Activision de deuren van een van zijn ontwikkelaars heeft dichtgedaan. Bizarre Creations, vooral bekend om de Project Gotham Racing-games zou door Activision zijn gesloten en alle 200 werknemers zouden zijn ontslagen. 

Nadat de laatste twee games van Bizarre, Blur en James Bond: Bloodstone niet echt een succes was, zou het voor Activision de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen. Microsoft zocht al naar een andere ontwikkelaar voor de Project Gotham-serie. Of dit 100% waar is is nog even afwachten, maar daar kunnen wij hoogstwaarschijnlijk vanavond meer over vertellen.

Bizarre

 

Twee Nigeriaanse talenten op stage bij BV Veendam

BV Veendam krijgt twee talentvolle spelers uit Nigeria op stage. Het betreft de 18-jarige centrumspits Abdulwaheed Afolabi en de 20-jarige Abdulmalik Muhammed; een rechtsbuiten.

De komst van de twee spelers is het eerste resultaat van een samenwerking tussen BV Veendam en de Voetbalacademie in Nigeria van Tijjani Babangida.

Babangida is geen onbekende voor de Nederlandse voetbalwereld. De aanvaller, voormalig Nigeriaans international, speelde in zijn actieve carrière voor VVV Venlo, Roda JC, Ajax en Vitesse.

Het is de bedoeling dat beide spelers ervaring opdoen op het Europese continent. De twee zullen de komende periode meetrainen met de selectie van BV Veendam en oefenduels spelen met de gecombineerde selectie van FC Groningen, BV Veendam en Cambuur Leeuwarden. Vanwege hun komst worden er extra wedstrijden ingepland.

De komst van deze stagiairs is mogelijk gemaakt door oud-Veendammer Ruud Sanders. De eigenaar van Redema Groep uit IJsselstein is zeer begaan met het lot van BV Veendam en heeft uitgesproken dat hij de club ook in deze moeilijke periode hoe dan ook blijft steunen. Zijn rol in de komst van de twee talenten uit Nigeria is daar een sprekend voorbeeld van.

Final Fantasy XIV Online krijgt langere 'gratis' periode

Square Enix heeft bekendgemaakt dat ze voor een tweede keer de 'eerste dertig dagen gratis' gaan verlengen voor MMORPG Final Fantasy XIV. Om hiervan gebruik te mogen maken moet je een account gemaakt hebben en een personage gekocht hebben voor aanstaande vrijdag 19 november 23:59.

Volgende week donderdag komt de eerste grote patch voor Final Fantasy XIV die een hoop zal moeten veranderen voor spelers van het spel. Het spel heeft een erg slechte start achter de rug door slechte reviews en veel klagende spelers. Square Enix is nu hard bezig met het spel verbeteren en verloren zielen terug te winnen met de verbeteringen aan het spel. Na de update van volgende week zal er nog één in december volgen en nog één in begin 2011.

FFXIV

VWA constateert amper overtredingen met Offerfeest

Controleurs van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) hebben dinsdag weinig overtredingen van de slachtregels voor het islamitische Offerfeest geconstateerd. Op een boerderij in Hedel zijn vier personen, onder wie twee slachters, beboet die betrokken waren bij het illegaal onbedwelmd slachten van drie schapen.

In Zundert heeft de politie een garage-eigenaar en een veehandelaar beboet wegens het illegaal slachten van een schaap. Het dier was afgemaakt in de garage achter een woning. Controleurs van de VWA konden de handelaar die het schaap had verkocht, herleiden via het oormerk dat het dier droeg. Het schaap had naar een geregistreerd slachthuis vervoerd moeten worden. Tijdens controles in geregistreerde slachthuizen zijn geen incidenten geconstateerd.

Het Offerfeest, dit jaar van 16 tot en met 18 november, wordt door moslims gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren. Voor het feest worden in Nederland duizenden schapen en geiten ritueel geslacht.


Weinig overtredingen slachtregels Offerfeest geconstateerd (Foto: Novum)

Guus Meeuwis kan enorm lachen om persiflage

Guus Meeuwis is in zijn nopjes met de persiflage die vrijdag te zien was in de TV Kantine. De 38-jarige zanger werd door Carlo Boszhard neergezet met het liedje Aan de Schijt. "Ik vermaak me er enorm mee."

Het filmpje werd na de uitzending enkele tienduizenden keren bekeken op internet. "Het is heel leuk", zegt Meeuwis op Radio 538. Ook zijn kinderen kunnen hun lol niet op volgens hun vader. "Ze vinden het zo gaaf dat ze telkens weer willen kijken. Ik heb het wel negentien keer teruggekeken", bekent de zanger.

De cd's en dvd's van Meeuwis, die maandag een optreden had in Carré, vliegen over de toonbank. De zanger weet zelf niet hoeveel gouden en platina platen hij al heeft verzameld. "Tussen de vijftien en twintig denk ik, ik weet het niet precies." Meeuwis kreeg maandag goud voor zijn dvd Groots met een Zachte G en zijn album Het Beste van Guus Meeuwis en dubbel platina voor de plaat NW8. "Het blijft leuk", vindt de Brabander. "Als het niet leuk meer is, moet je ermee ophouden."


Guus Meeuwis (Foto: Novum)

Maxeda verkoopt De Bijenkorf aan Selfridges

Maxeda Retail Group heeft overeenstemming bereikt over de voorgenomen verkoop van luxe warenhuis De Bijenkorf aan Selfridges Group Limited, een dochteronderneming van het in Canada gevestigde Wittington Investments, voor een niet nader genoemd bedrag.

Het was reeds bekend dat Maxeda, eigendom van Kohlberg Kravis Roberts & Co, Cinven Group, Permira en AlpInvest Partners, De Bijenkorf wilde verkopen, nadat het midden september warenhuisketen V&D al verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital Partners. Maxeda wil daarnaast lingeriewinkelketen Hunkemöller van de hand doen.

Dow Jones meldde al eerder dat Selfridges bij de laatste vier bieders hoorde. Selfridges Group is bekend van warenhuizen als Selfridges in het Verenigd Koninkrijk, Brown Thomas in Ierland en Holt Renfrew in Canada.

In de persverklaring geven de partijen geen verkoopprijs vrij. Maxeda wilde ongeveer 280 miljoen euro krijgen voor De Bijenkorf, maar volgens bronnen was deze prijs vanwege het beperkte groeipotentieel te hoog.

De transactie zal voor advies worden voorgelegd aan de ondernemingsraden en worden besproken met de vakbonden. Daarnaast is goedkeuring van de betreffende mededingingsautoriteiten nodig. Naar verwachting wordt de transactie begin 2011 afgerond.


De Bijenkorf verkocht aan Selfridges (Foto: Novum)

Werkstraf voor Hitlersnor op foto Balkenende

Een 67-jarige man uit Purmerend die in 2004 foto's van toenmalig minister-president Jan Peter Balkenende heeft beklad met hakenkruizen en een Hitlersnor moet een werkstraf uitvoeren van vijftig uur. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Haag dinsdag.

Het hof veroordeelde de man in hoger beroep voor het aantasten van de eer en goede naam van Balkenende. Naast de werkstraf heeft de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week gekregen met een proeftijd van twee jaar. Het OM had een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist.

De man plaatste de bewerkte foto's op internet. Hij zette er teksten bij waarin hij Balkenende vergeleek met Adolf Hitler. Hij werd eerder door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur en ging tegen deze uitspraak in beroep.

Het hof legde de man een kortere werkstraf op dan de rechtbank, omdat het hof van mening is dat de behandeling van de zaak niet heeft plaatsgevonden binnen een redelijke termijn.


Jan Peter Balkenende (Foto: Novum)

Dodelijke praktijken in AC: Brotherhood multiplayer

Assassins Creed: Brotherhood ziet vandaag het levenslicht in Amerika en komende vrijdag in Europa en daarom heeft Ubisoft een nieuwe trailer voor ons. Dit keer zien we multiplayer-actie met verschillende personages die daarin voorkomen en verschillende manieren om ze om zeep te helpen.

Assassins Creed: Brotherhood komt uit voor de PS3, Xbox 360 en PC. Bekijk hieronder de nieuwe trailer.

Igor Antón weer fit

Igor Antón is weer fit. De wielrenner van Euskaltel kwam tijdens de Ronde van Spanje van dit jaar ten val en is volledig hersteld. Hij gaat hierdoor mee op trainingskamp met de wielerploeg.

Toen Antón ten val kwam in de Vuelta droeg hij de rode leiderstrui wat het voor de Bask nog zuurder maakte. Inmiddels is hij daar overheen en richt hij zich op 2011. "Ik ben die veertien prachtige dagen nog niet vergeten. Ik won twee fraaie etappes en heb een aantal dagen de leiderstrui gedragen, wat liet zien dat ik kan meedoen voor de zege in een grote ronde. Ik zal terugkeren met de overwinning als doel. Ik heb wel meerdere valpartijen meegemaakt en weet hoe ik daar mee om moet gaan," aldus de renner van Euskaltel.

Deluge beschikbaar voor Crackdown 2

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de DLC voor Crackdown 2, The Deluge Pack, beschikbaar is om te downloaden op XBLA. De DLC is beschikbaar in twee vormen, een trial en de volledige versie die 560 MSP kost. Wat beide vormen inhouden kan je hieronder bekijken in een extra uitleg.

De trial van de DLC bestaat uit de Capture the Orb-mode die zestien spelers ondersteunt. Daarnaast is er ook een proefje te vinden op de singleplayer co-op arcade Deluge-mode. De volledige versie zal de complete Deluge-mode bevatten naast nieuwe achievements en avatar-awards. Bekijk hieronder de trailer van de DLC en een korte indruk van Project Sunburst voor de Windows 7-telefoon.

'Birgit Schuurman in Playboy'

Birgit Schuurman, de zus van Katja, staat volgende maand in de Playboy. Dat zegt Albert Verlinde in RTL Boulevard.

Het is nog niet bevestigd maar Verlinde weet het zeker, net zoals hij al vroeg bekendmaakte dat Patricia Paay in de Playboy zou staan. Birgit is zangeres en acteerde in films als Floris.

Als de zangeres er inderdaad instaat is dat opmerkelijk. Twee jaar geleden zei Birgit nog dat ze niet in 'dergelijke rukblaadjes' wilde staan. Zus Katja stond al twee keer eerder naakt in het rukblaadje Playboy.

Vettel en Webber praten irritaties uit

Sebastian Vettel en Mark Webber hebben de lucht geklaard. Althans, dat beweert de kersverse wereldkampioen in de Formule 1. Volgens Vettel heeft hij zondag na de laatste grand prix van het seizoen in Abu Dhabi een goed gesprek gehad met ploeggenoot Webber. "Het was voor ons beiden goed", zei de 23-jarige Duitser dinsdag in Salzburg.

Vettel en Webber waren dit seizoen behalve ploeggenoten vooral rivalen. De coureurs van Red Bull botsten tijdens de Grote Prijs van Turkije en hadden het ook buiten de baan geregeld verbaal met elkaar aan de stok. "Maar ik denk dat dit normaal is. Als je op hetzelfde niveau presteert, kom je in elkaars vaarwater en dan probeer je voordeel te pakken waar je kan."

Volgens Vettel zijn de onderlinge irritaties nu uitgepraat. "We hebben het goed kunnen verwoorden."

Vettel en Webber praten irritaties uit
Vettel en Webber praten irritaties uit (Foto: ANP)

[Update] Marvel vs Capcom 3 krijgt een Special Edition met DLC

[Update 19:27] Capcom heeft bevestigd dat het spel 18 februari in de Europese winkels ligt. Daarnaast is onderstaande Special Edition ook bevestigd en zullen Jill en Shuma beide vier weken na de lancering te downloaden zijn voor eigenaren van deze Special Edition.

[Origneel 10:12]
Webwinkel-keten GameStop heeft op hun website de Special Edition van Marvel vs Capcom 3 getoond. De fighting-game komt volgens dezelfde website 15 februari 2011 uit voor de PS3 en Xbox 360. Deze datum is nog niet officieel bekendgemaakt door Capcom dus dat is nog even wachten.

De Special Edition zal $70 gaan kosten, of hij ook naar Europa komt is nog niet bekend. Bekijk hieronder de inhoud;

  • Steelbook case met exclusieve art work.
  • Comic/Art book - Een 12 pagina tellend boekje geschreven door Marvel-schrijver Frank Tieri. Plus campaign-art en select uitgekozen fan-art.
  • Één maand lidmaatschap voor Marvel Digitaal waarbij je in die periode gratis toegang krijgt tot alle digitale content van Marvel
  • Twee speelbare DLC-personages – Shuma Gorath en Jill Valentine die vier weken na de lancering van het spel uitkomen.

MvsC

 

Keiharde crashes in NFS: Hot Pursuit-trailer

Need for Speed: Hot Pursuit is vanaf vandaag in de Amerikaanse winkels te vinden en bij elke game-lancering moet er ook een trailer komen. Zo is er nu ook een snoeiharde launchtrailer die ons mooie wagens laat zien die scheuren over de weg, dat daar af en toe een ongelukje bij gebeurt is wat anders.

De demo van het spel is meer dan twee miljoen keer gedownload en er zijn al meer dan twintig miljoen mensen aangehouden in de demo. De demo was maar voor een beperkte tijd beschikbaar maar vanaf deze week kunnen we van het hele spel genieten. Het spel komt vrijdag uit in Europa op de PC, Wii, Xbox 360 en de PS3. Bekijk hieronder de Europese launch-trailer.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 46

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

In de Belgische competitie speelde SV Zulte Waregem de streekderby tegen KV Kortrijk met 1-1 gelijk. Jeremy Bokila viel bij Zulte Waregem tien minuten voor tijd in. SK Lokeren won afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen STVV met 3-0. Donovan Deekman kwam bij de winnende ploeg vijf minuten voor tijd als invaller op het veld. STVV eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Gregory Christ.

Club Brugge won afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Lierse SK met 2-0. Ryan Donk kwam bij Club als invaller op het veld. Lierse moest een kwartier voor tijd met tien man verder nadat Frans met rood van het veld werd gestuurd.


In de Engelse Premier League won Sunderland verrassend met 0-3 bij Chelsea dankzij doelpunten van Onuoha, Gyan en welbeck. Boudewijn Zenden speelde bij Sunderland de gehele wedstrijd mee. In de stand bezet Sunderland de zesde plaats met negentien punten uit dertien wedstrijden.

Wigan Athlectic won met 1-0 van West Bromwich Albion dankzij een doelpunt van Victor Moses. Ronnie Stam speelde bij Wigan de gehele wedstrijd mee, terwijl Gianni Zuiverloon bij de verliezende partij op de bank bleef zitten. Newcastle United, met Tim Krul onder de lat, kwam thuis tegen Fulham niet verder dan 0-0. De Nederlandse keeper zorgden met een aantal mooie reddingen dat zijn doel schoon bleef.


In de Championship won Doncaster Rovers FC met 2-3 bij Portsmouth. In de 79e minuut scoorde Healy de winnende treffer voor Doncaster waar Shelton Martis de gehele wedstrijd meespeelde.

Swansea kan ook winnen zonder Marvin Emnes. De oud-Spartaan maakte zich in de maand dat hij werd gehuurd van Middlesbrough populair bij de aanhang van de club uit Wales. Afgelopen zondag moest Swansea het uitgerekend thuis opnemen tegen Middlesbrough. Swansea zegevierde met 1-0 door een treffer van Scott Sinclair. Emnes, die afgelopen week door de nieuwe trainer Tony Mowbray werd teruggehaald naar Middlesbrough, deed nog niet mee bij zijn eigenlijke werkgever. Doelman Dorus de Vries was de enige Nederlander in het basisteam van Swansea. Kemy Agustien bleef op de bank.

In de npower Football League 1 won Tranmere Rovers FC, met Timothy Cathalina in de basis, met 1-0 van Plymouth Argyle. Dale Jennings zorgde in de zestigste minuut voor de enige treffer.

Shrewsbury Town FC speelde in de npower Football League 2 de uitwedstrijd tegen Stevenage met 1-1 gelijk. Benjamin van den Broek kwam bij Shrewsbury als invaller in het veld. In de stand bezet Shrewsbury de derde plaats met 28 punten uit 16 duels, vier minder dan koploper Chesterfield.


Brøndby IF heeft afgelopen weekeinde een zure nederlaag geleden. Op bezoek bij middenmoter AC Horsens ging de ploeg met 2-1 onderuit. Remco van der Schaaf speelde aan de kant van Brøndby de gehele wedstrijd mee en pakte kort voor rust een gele kaart. Door de nederlaag staat Brøndby na deze speelronde op de vierde plek. De achterstand op koploper FC Kopenhagen werd vergroot naar maar liefst negentien punten. Esbjerg fB is na dit weekend de hekkensluiter van de Deense competitie. Op eigen veld bleek Odense BK met 1-2 te sterk. Esbjerg kwam na twee minuten nog wel met 1-0 voor, maar in het laatste kwartier kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Odense. Tim Janssen speelde aan de kant van Esbjerg de hele wedstrijd mee.

Celtic kon afgelopen zondag in Schotland ternauwernood in het spoor blijven van koploper Glasgow Rangers. De Schotse grootmacht won bij Saint Mirren met 0-1. Gary Hooper maakte in de laatste minuut het enige doelpunt. Jos Hooiveld bleef de hele wedstrijd op de bank bij Celtic. Hibernian, met Edwin de Graaf in de basis, won thuis met 2-1 van Motherwell dankzij twee doelpunten van Derek Riordan. Hibernian staat inmiddels achtste met 14 punten uit 13 duels.


In de Australische A-League kwam nummer twee Adelaide United afgelopen week tweemaal in actie. Afgelopen woensdag won de ploeg in eigen huis met 2-0 van Perth Glory. Sergio van Dijk, die de gehele wedstrijd meespeelde, was in de laatste minuut verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. Adelaide kon de overwinning in het weekend echter geen passend vervolg geven. Op bezoek bij Newcastle Jets ging de ploeg met 3-1 het schip in. Van Dijk speelde opnieuw de hele wedstrijd mee.

Ook Melbourne Heart kwam afgelopen week tweemaal in actie. Afgelopen woensdag mocht de ploeg op bezoek bij North Queensland Fury en dit werd een Nederlands onderonsje. Melbourne Heart, met Gerald Sibon en Rutger Worm in de basis, won met 2-3. Sibon was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Melbourne. Aan de kant van North Queensland Fury speelde Dyron Daal de gehele wedstrijd mee. Hij scoorde na dertien minuten spelen het eerste doelpunt van de wedstrijd. Door de nederlaag blijft de ploeg van Daal op de laatste plaats staan.

Melbourne Heart kwam ook afgelopen weekend in actie. De ploeg trof in eigen huis koploper Brisbane Roar en een stuntje leek in de maak. Na elf minuten spelen scoorde Sibon de 1-0, maar na rust boog Brisbane de stand om en won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2. Melbourne Heart neemt na dit weekend de vijfde plaats in.

Gold Coast United, de ploeg waar Bas van den Brink onder contract staat, boekte afgelopen vrijdag een 3-1 thuisoverwinning op laagvlieger Sydney FC. Van den Brink stond de gehele wedstrijd in de defensie van de thuisploeg. Ook Central Coast Mariners, de club van Patrick Zwaanswijk, boekte een overwinning. Op bezoek bij het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix won de ploeg met 1-3. Zwaanswijk speelde de volle negentig minuten mee en pakte in de eerste helft een gele kaart. Central Coast Mariners staat ook na dit weekend op een keurige derde plaats. De achterstand op koploper Brisbane Roar bedraagt acht punten.

AEK Larnaca heeft in de competitie van Cyprus opnieuw drie punten toegevoegd aan het puntentotaal. De ploeg won in eigen huis nipt met 2-1 van laagvlieger Ermis. Kevin Hofland scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker en leidde daarmee de uiteindelijke winst in van Larnaca. Ook Danny Schenkel, Edwin Linssen en Gregoor van Dijk waren van de partij. Door de overwinning nam Larnaca de derde plaats over van Anarthosis Famagusta. Zij verloren op bezoek bij Omonia Nicosia met 1-0. Jeffrey Leiwakabessy speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van Anorthosis. Koploper APOEL Nicosia profiteerde van het puntverlies van Anorthosis. APOEL won zelf met 0-5 van APOP Kinyras en heeft door dit resultaat na deze speelronde een voorsprong van vijf punten op de concurrentie. Joost Broerse kwam bij de koploper niet binnen de lijnen.



In Bulgarije won Levski Sofia met 1-0 van Akademik Sofia dankzij een doelpunt van Ismail Isa. Bij Sofia stonden Dustley Mulder, Serginho Greene en Andwele Slory in de basis. In de stand staat Levski Sofia tweede met vijf punten minder dan koploper Litex Lovech.


Borussia Mönchengladbach won de derby bij 1.FC Köln met 0-4. Bij de winnende ploeg startte Roel Brouwers in de basis, maar moest zich in de tweede helft laten vervangen vanwege een kuitblessure. De verdediger is mogelijk vier weken uit de roulatie. Door de overwinning van afgelopen weekend op streekgenoot 1. FC Köln, droeg Monchengladbach de rode lantaarn in de Bundesliga over aan de ploeg uit Keulen. Het verschil tussen beide clubs bedraagt na dit weekend twee punten.

In de 2. Bundesliga speelde het FC Augsburg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay met 1-1 gelijk bij Greuther Fürth. Paul Verhaegh speelde bij Augsburg de hele wedstrijd mee en kreeg in de vijftigste minuut een gele kaart. FC Union Berlin ging met 2-1 onderuit bij FSV Frankfurt. De winnende treffer werd in de 63e minuut gescoord door Sascha Mölders die ook al verantwoordelijk was voor de 1-0. Santi Kolk kwam bij de verliezende ploeg in de tweede helft als invaller in het veld.


AC Monza Brianza 1912 blijft in Italië in de onderste regionen. Spezia was thuis met 3-0 te sterk. Doelman Sander Weasterveld en Chedric Seedorf speelden de gehele wedstrijd bij de verliezende ploeg mee, terwijl Stefano Seedorf in de tweede helft inviel.


In Oostenrijk verloor het Red Bull Salzburg van coach Huub Stevens met 1-0 bij Wiener Neustadt. David Mendes da Silva speelde bij Red Bull de gehele wedstrijd mee. Red Bull zakte in de stand naar de zesde plaats en heeft tien punten achterstand op koploper SV Ried.


In de Poolse competitie verloor Arka Gdynia met 2-0 van Polonia Bytom. Marciano Bruma, die bij de verliezende ploeg in de basis stond, zorgde voor de 2-0 door een eigen treffer. Arka staat in de competitie twaalfde met zestien punten uit dertien wedstrijden.


St. Gallen won in Zwitserland met 0-2 van FC Sion. Sandro Calabro, die bij St. Gallen in de basis stond, zorgde in de 29e minuut voor de 0-1. Bij Sion speelde  Michael Dingsdag de gehele wedstrijd mee. Sion staat in de stand zevende met 21 punten uit 15 duels, St. Gallen bezet plek zeven met 16 punten uit 15 wedstrijden.

Discussieer op het forum verder over de Nederlanders in het buitenland!

 

Slechts vier Eredivisieclubs maken winst

Slechts vier van de achttien clubs uit de Eredivisie hebben dit jaar winst geboekt. Ajax, PSV, Feyenoord en sc Heerenveen doken diep in de rode cijfers, terwijl alleen VVV-Venlo, FC Twente, De Graafschap en FC Groningen zwarte cijfers schreven.

Ajax kende een verlies van 22.8 miljoen euro, terwijl ook PSV met 17,5 euro verlies diep in de rode cijfers dook. Feyenoord verloor in 2009/2010 14 miljoen euro waardoor het eigen vermogen 35 miljoen euro negatief werd. Opvallende naam in het rijtje van clubs dat verlies leed was sc Heerenveen. Dat ging 15 miljoen in de min, waardoor een uitbreiding van het Abe Lenstra Stadion voorlopig van de baan is.

Andere clubs die rode cijfers schreven waren FC Utrecht (-5 miljoen), Roda JC (-3 miljoen), ADO Den Haag (-3 miljoen), Vitesse (-2 miljoen). NAC Breda kwam door een verlies van 4,2 miljoen euro in acute financiële problemen, terwijl ook Willem II en N.E.C. Nijmegen door een flink verlies in de problemen kwamen.

Positief nieuws was er over FC Twente en De Graafschap die onderaan de streep enkele tienduizeden euro over hielden. VVV-Venlo maakte een winst tussen de één en twee miljoen euro, terwijl FC Groningen door de transfer van Arjen Robben van Real Madrid naar Bayern München een lichte winst maakte. Zonder de vergoeding van 500.000 euro hadden de Groningers ook verlies geleden.

Krijg de Dawnbreaker-titel bij pre-orde Bloodline Champions

Funcom en Stunlock Studio hebben bekend gemaakt dat het mogelijk is om Bloodline Champions in de pre-order te zetten. Als je dit doet zal je zestien wapen-skins krijgen, zestien avatars en de titel Dawnbreaker. Daarnaast krijg je ook direct toegang tot het spel dat momenteel nog in een gesloten bèta zit.

Bloodline Champions is een arena player vs player-game waarin je eerst het spel aanschaft en kan beginnen met spelen. In het spel kan je dan nog voorwerpen en dergelijke aanschaffen om jouw personage verder te verbeteren. Het spel komt in twee versies uit, de eerste zal $29,99 kosten en zal daarin zestien bloodlines (classes) bevatten. Hierna kan je voor $9,99 nog vier extra bloodlines kopen zodat je ze alle twintig hebt. De tweede versie is de Ultimate-versie en die kost $89,99 en die bevat alle twintig bloodlines, levenslange VIP-toegang tot het spel en een levenslange korting in de ingame-store. De Ultimate-versie zal nog wat onbenoemde extra's bevatten.

Spelers kunnen het spel ook spelen als een free-to-play spel met beperkte, roulerende bloodlines. Wil je wat meer zien en weten van het spel, bekijk hieronder de trailer met uitleg van de ontwikkelaars. Het spel staat op de planning voor een release eind 2010 of begin 2011.

Gekapseisde sleepboot Hoek van Holland gelicht

De sleepboot die donderdag bij Hoek van Holland kapseisde, is dinsdag eindelijk gelicht. Het bovendekse gedeelte en de stuurhut bevinden zich boven water. Dinsdagmiddag wordt het vaartuig leeggepompt. Daarna gaat de politie op zoek naar het lichaam van de vermiste kapitein.

De afgelopen dagen werd al een aantal keren geprobeerd de boot te kantelen, maar die pogingen mislukten. Als de boot is leeggepompt, wordt het vaartuig naar een dok gebracht voor nader onderzoek.

De sleepboot sloeg donderdagmiddag op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland om tijdens voorbereidingswerkzaamheden voor het binnenslepen van een schip. Wellicht heeft de storm een rol gespeeld. Bij het incident kwamen twee van de vijf opvarenden om het leven.

Drie van hen konden snel op het droge komen, maar een Poolse machinist verdronk en werd later gevonden op het strand bij 's-Gravenzande. Het lichaam van de kapitein is nog niet gevonden. Het schip is gedeeltelijk uitgekamd door duikers, zij konden niet alle ruimtes bereiken.

Eindhoven Airport kampt met 'potdichte' mist

Door 'potdichte' mist kunnen dinsdag geen vliegtuigen landen of opstijgen vanaf Eindhoven Airport. De problemen spelen al sinds 09.30 uur. Rond 18.15 uur was er nog altijd geen vliegverkeer mogelijk. Wanneer de problemen over zijn, kon een woordvoerder niet zeggen.

Voor dinsdag stonden in totaal ruim dertig vluchten gepland. Daarvan hebben de meeste hinder ondervonden van de mist. Vluchten werden geannuleerd of moesten uitwijken naar andere vliegvelden. "Op korte termijn ziet het er niet hoopvol uit. En of we woensdag open kunnen, weet ik niet. Dat is afhankelijk van wat het weer doet", zegt de woordvoerder.

Samenvattingen Jupiler League speelronde 13

Afgelopen weekend en gisteravond werd in de Jupiler League weer een speelronde afgewerkt. Net als in de voorgaande periode publiceert FOK!sport de samenvattingen van deze wedstrijden, die je hieronder kan terugvinden.

MVV - Almere City FC



FC Den Bosch - FC Volendam




FC Zwolle - Fortuna Sittard



Helmond Sport - RKC Waalwijk



sc Cambuur - Sparta Rotterdam

FC Dordrecht - FC Eindhoven

 

Telstar - AGOVV Apeldoorn

BV Veendam - RBC Roosendaal

FC Emmen - Go Ahead Eagles

Chelsea voorlopig zonder Alex

Chelsea kan voorlopig geen beroep doen op Alex. Dit hebben The Blues via de officiële website bekend gemaakt. De Braziliaanse verdediger ondervindt te veel hinder van een blessure aan zijn knie en moet daardoor een operatie ondergaan.

Alex miste de laatste wedstrijden van Chelsea, maar voegde zich wel bij de nationale selectie van Brazilië. De doktoren constateerden echter dat meespelen niet veilig is, waardoor de verdediger weer vertrok.

De verwachting is dat de voormalig speler van PSV, die samen met John Terry het hart van de verdediging vormt, zes tot acht weken niet in actie kan komen.

OM eist jaar voorwaardelijk tegen Jomanda

Jomanda krijgt als het aan justitie ligt een jaar voorwaardelijke celstraf, omdat ze aan de gevolgen van kanker overleden Sylvia Millecam chemotherapie heeft afgeraden. Dat eiste het OM dinsdag voor het gerechtshof in Amsterdam. De rechtbank in Amsterdam sprak het 62-jarige 'medium' in juni vorig jaar nog vrij.

Ook wil het OM dat twee alternatieve genezers die bij de zaak betrokken zijn vier en acht maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd krijgen. Justitie vindt dat het bewezen kan worden dat het drietal Millecam in hulpeloze toestand heeft gebracht en gelaten, met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De strafeis van Jomanda is het hoogst, omdat haar ook de dood van Millecam wordt aangerekend.

De rechtbank achtte haar niet medeverantwoordelijk voor de dood van Millecam. Het OM had toen geëist dat Jomanda twee jaar geen healings meer mocht geven.

Millecam overleed in 2001 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. In 1999 werd in haar rechterborst een tumor gevonden en een jaar later bleek dat het kwaadaardig was. Artsen raadden haar aan het tumor te behandelen, maar Millecam besloot haar heil te zoeken in het alternatieve circuit.

Jomanda en twee alternatieve genezers uit Millingen aan den Rijn en De Meern maakten Millecam wijs dat ze geen kanker had, maar een bacteriële infectie. Millecam vertrouwde de drie volledig. Ze kreeg een grote afkeer tegen de reguliere geneeskunst.

De twee alternatieve artsen werden door de rechtbank wel schuldig bevonden, maar ze kregen geen straf opgelegd. Het OM had tegen hen destijds ook voorwaardelijke celstraffen van vier en acht maanden geëist. Ook vond het OM dat zij twee jaar hun beroep niet mogen uitoefenen.

Het gerechtshof in Amsterdam doet over twee weken uitspraak.

Vakbond dreigt met nieuwe poststaking

De post wordt ook volgende week donderdag en vrijdag niet bezorgd als TNT Post niet met een afdoende reactie komt. Dat heeft voorzitter Edith Snoey van Abvakabo FNV gezegd op de landelijke actiedag in Den Haag.

In de hofstad demonstreren dinsdagmiddag zo'n achtduizend postmedewerkers tegen de reorganisatieplannen van TNT Post. In het hele land wordt geen post bezorgd, met uitzondering van rouwkaarten, medische post en pakketten. De staking duurt tot dinsdag 23.00 uur. Of het volgende week echt tot een nieuwe staking komt, is nog niet zeker. Abvakabo heeft nog niet met de andere bonden overlegd, zegt een woordvoerder.

TNT is van plan elfduizend werknemers te ontslaan, van wie er 3100 gedwongen de laan uit moeten. Abvakabo FNV vindt die aantallen te hoog en het tempo van de reorganisatie niet reëel. De postbodes gaan dinsdag langs het ministerie van Economische Zaken en het hoofdkantoor van TNT Post Productie.

Bestuursvoorzitter Peter Bakker van TNT zei zondag dat de actie weinig zin heeft. "Die staking, hoezeer ik hem ook begrijp, hij gaat niet helpen."

AGOVV Apeldoorn verliest opnieuw punten

De Nederlandse voetbalbond heeft vandaag bekend gemaakt AGOVV Apeldoorn drie punten af te nemen. De ploeg uit de Jupiler League kreeg deze straf, omdat de halfjaarcijfers niet bleken te kloppen.

Het huidige management is overigens niet verantwoordelijk voor de gemaakte fouten en verwacht ook niet dat er nog meer punten afgehouden zullen worden. De puntenaftrek kwam overigens hard aan bij de selectie. "Dit is een hele harde klap. We hoorden het vanmiddag na het eten. Iedereen was er heel stil van. Sommige jongens zaten er echt helemaal doorheen," aldus doelman Stefan Postma namens de spelers.

"Iedereen vroeg zich af of dit nu het laatste was. Maar dat lijkt in ieder geval wel zo," vervolgde hij. "We voelen ons gepiepeld door de KNVB, want het liep hier de laatste tijd beter. We hadden het gevoel dat we echt een stap konden maken, misschien wel richting play-offs. Dat idee wordt zo weggevaagd."

De sanctie zorgt ervoor dat AGOVV Apeldoorn naar de veertiende plaats in de Jupiler League afzakt.

Pas op voor lava in Donkey Kong Country Returns

Donkey Kong Country Returns komt vlak voor Sinterklaas uit in Europa en vandaag heb ik alvast een nieuwe trailer van het spel. We zien een hoop gameplay-momenten waar onze vriendelijke gorilla zich een weg rent/springt en vliegt door een level vol lava, vuur en andere gevaartes.

Donkey Kong Country Returns is een geheel nieuw avontuur voor Donkey Kong en zijn vrienden in het spel. Het spel komt 3 december uit voor de Nintendo Wii. Bekijk hieronder de trailer.

West Ham houdt vertrouwen in trainer Grant

West Ham United-trainer Avram Grant hoeft niet te vrezen voor zijn baan. De 55-jarige Israëliër heeft ondanks de teleurstellende prestaties nog altijd het vertrouwen van het bestuur van de Premier League-club. "We zullen alles doen wat in ons vermogen ligt om hem te helpen", zegt voorzitter Karren Brady. "We geven Avram alle tijd en ruimte."

Onder leiding van Grant wist West Ham pas eenmaal te winnen in dertien competitiewedstrijden en neemt de Londense club de laatste positie van de Engelse competitie in. Grant staat pas sinds juni aan het roer bij West Ham. Hij was de opvolger van de Italiaan Gianfranco Zola die eind vorig seizoen werd ontslagen. Grant was eerder trainer van Chelsea, Portsmouth en het Israëlische nationale elftal.

Kamer wil drie ivf-pogingen in basispakket

De Tweede Kamer wil dat het mogelijk blijft om drie keer een ivf-poging te doen die wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De Kamer floot dinsdag het kabinet terug, dat het aantal vergoede pogingen tot één wilde beperken.

Volgens een meerderheid van de Tweede Kamer zijn drie pogingen nodig voor een reële kans op een zwangerschap. De Kamer is bovendien bang dat er meer tweelingen worden geboren, met alle extra complicaties en kosten van dien. Als nog maar één ivf-poging wordt vergoed, zullen meer embryo's tegelijkertijd worden teruggeplaatst in de baarmoeder. Dat geeft een grotere kans op zwangerschap, maar ook een grotere kans op een meerling.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) moet nu op zoek naar een alternatief voor de geplande bezuiniging. Het beperken van het aantal ivf-pogingen tot één zou 21 miljoen euro opleveren.

De Tweede Kamer wil verder dat de rollator in het basispakket blijft. Minister Schippers wilde de rollator per volgend jaar schrappen uit het basispakket, om zo ongeveer twintig miljoen euro te besparen. De Kamer stemde dinsdag tegen dat plan.

Opnieuw PVV-Kamerlid in opspraak

Het Hongaarse bedrijf waar PVV'er James Sharpe werkte voordat hij Kamerlid werd, is in 2008 veroordeeld voor het misleiden van consumenten met een sms-dienst. Dat meldt het tv-programma PowNews dinsdag.

Sharpe was voor zijn benoeming tot Kamerlid de baas van het telecombedrijf Digitania in Hongarije. Dat lanceerde in 2006 een dating-service per sms, genaamd 'SMS magic'. Hiervoor werd in kranten en op televisie geadverteerd. Wie geïnteresseerd was in een afspraakje kon reageren via een sms, waarvoor moest worden betaald.

De foto's van de vrouwen die in de advertenties prijkten, waren niet echt. Ook klopte de omschrijving van hen niet. Daarnaast bleek het onmogelijk om met de getoonde vrouwen in contact te komen, oordeelde de Hongaarse mededingingsautoriteit in maart 2008.

De mededingingsautoriteit legde Digitania daarom 'de hoogst mogelijke' boete op vanwege het misleiden van consumenten; het bedrijf moest tien procent van de jaaromzet inleveren. Dat kwam neer op 265 duizend euro.

Sharpe ontkende dinsdagmiddag in de wandelgangen van de Tweede Kamer in alle toonaarden dat zijn bedrijf is veroordeeld. "Dat is absoluut niet waar. Het bedrijf heeft helemaal niets fout gedaan."

PVV-leider Geert Wilders wilde niet reageren; hij ontliep de pers dinsdagmiddag. Het nieuws van Sharpe komt daags na Wilders' besluit om PVV-Kamerlid Eric Lucassen niet uit de fractie te zetten, ondanks een veroordeling voor ontucht.

Babylijkjes

Daar had ik niet bij stil gestaan. Dat huis bestaat nog altijd. Sterker, het staat te koop. Of is misschien zelfs al verkocht. Maak het toch met de grond gelijk! De fik d'r in. Wie wil er nou in vredesnaam nog in zo'n huis wonen? Net als het huis van die hond Sander V.. Wie wil daar in vredesnaam wonen? Ignorance is bliss? Werkelijk?
Ik was oprecht verbaasd toen ik las dat het huis te koop stond. Vreemd eigenlijk. Wat had ik verwacht? Dat een huis waarin iets zeer ernstigs is gebeurd, altijd maar leeg blijft staan? Of simpelweg verdwijnt?

Wie wil er 50 procent van een spel kopen?

Codemaster CEO Rod Cousens heeft een opmerkelijk bericht naar buiten gebracht. Om de verkoop van tweedehands games tegen te gaan, stelt hij voor om maar 50 procent van een spel te verkopen aan een klant. De andere helft kan deze dan via DLC binnenhalen. Dit zou ook de verkoop van illegale games tegengaan.

Codemaster, onder andere bekend van F1 2010, gaf deze eigenaardige mening tijdens een interview met GamesIndustry.biz. Hij vertelde dat het niet onwaarschijnlijk is dat een game als F1 2010 maar deels compleet is tijdens aanschaf.

"It's not inconceivable to say that we send out a Formula One game that's not complete - maybe it's got six tracks. Then they have to buy their next track, and you follow it around the world. When you turn up in Abu Dhabi you have to pay for the circuit, and whatever the changes are to the cars that are put through. That, I think, would deal with a lot of it, and also address the pre-owned."

Dit zal ongetwijfeld veel weerstand krijgen. Niet alleen van winkeleigenaars die het idee van een gedeelte spel niet zien zitten, maar ongetwijfeld ook van de gamers zelf. Wie wil er namelijk een spel kopen dat maar 50 procent compleet is? Wat is jullie mening hierover, beste Fok!kers? Go or no go?

codemasters

Goals Robben en Van Bronckhorst genomineerd

Arjen Robben en Giovanni van Bronckhorst zijn in de race voor de titel doelpuntenmaker van het jaar. Hun treffers staan op een shortlist van tien die vandaag door de FIFA bekendgemaakt is. Via de website van de wereldvoetbalbond kan op de doelpunten worden gestemd. Op 10 januari wordt in Zürich de winnaar bekendgemaakt. Onder de genomineerden zijn ook Lionel Messi, Samir Nasri en Hamit Altintop zijn ook genomineerd.

De inmiddels gestopte Van Bronckhorst schoot in zijn voorlaatste wedstrijd als profvoetballer Oranje tegen Uruguay op voorsprong in de halve finale van het WK. Zijn uithaal van ruim dertig meter verdween strak in de rechterkruising. Uiteindelijk bereikte Nederland mede door die treffer de finale waarin Spanje te sterk was.

Bayern München-aanvaller Robben dankt zijn nominatie aan een prachtige treffer die hij maakte in de halve finale van het Duitse bekertoernooi tegen Schalke 04. Na een schitterende soloactie waarbij hij vier tegenstanders in de luren legde, kwam hij vanaf rechts naar binnen en schoot hij droog raak. Door dit doelpunt plaatste de Rekordmeister zich voor de finale waarin Werder Bremen werd verslagen.

De treffer van Van Bronckhorst
De goal van Robben

Giel, Gerard en Coen in Glazen Huis

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg gaan dit jaar een week het Glazen Huis binnen. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt op 3FM.

De drie gaan geld ophalen voor het Rode Kruis door een week niet te eten en verzoekplaatjes te draaien. Het spektakel begint op 18 december en loopt door tot kerstavond. Rob Stenders, Sander Lantinga en Eric Corton hadden al aangegeven niet het huis in te willen. Dit jaar doet het Glazen Huis Eindhoven aan.



Giel Beelen spuugt een week lang op eten voor het goede doel.

The Witcher 2 komt in mei 2011

Om precies te zijn, 17 mei 2011, komt The Witcher 2: Assassins of Kings uit volgens ontwikkelaar CD Projekt RED. Het spel zou eerst in het eerste kwartaal uitkomen maar is iets naar achter geschoven om wat laatste dingen te verbeteren. Naast deze datum schijnt er overmorgen nog meer nieuws te komen.

18 november wordt er namelijk de CD Projekt Conference gehouden, op deze conferentie zal er meer bekend worden over de lancering van het spel, de speciale editie en pre-order statistieken die er al zijn. Daarnaast zal er op de conferentie ook door de ontwikkelaars gepraat worden over DRM en het gebruik ervan in hun spellen.

Ben je geïnteresseerd in de conferentie, deze wordt aanstaande donderdag 18:30 uitgezonden op de facebook-pagina van de ontwikkelaar.

Witcher 2

Almere City FC heeft nieuwe eigenaar

Almere City FC heeft in de Kroonenberg Groep een nieuwe eigenaar gekregen. Het bedrijf dat zich richt op vastgoedbeleggingen en projectontwikkeling was al eigenaar van het stadion en heeft nu alle aandelen van de Jupiler League-club verkregen. Hierdoor zijn er geen schulden meer.

Ook in het bestuur bij de club zijn enkele veranderingen doorgevoerd. Zo is Raymond Groenteman per 1 november de nieuwe algemeen directeur geworden. Tonny Bruins Slot is toegetreden de Raad van Commissarissen, terwijl Arie van Eijden per 1 april in de RvC René ter Borgh zal gaan vervangen.

Nederlander kiekt vrouwen onder rok in Rome

Op station Termini in Rome is zondag een Nederlandse toerist opgepakt, omdat hij vrouwelijke reizigers onder hun rok fotografeerde. Dat melden Italiaanse media. De 23-jarige Nederlander werd betrapt door surveillerende agenten. Die zagen dat de man foto's maakte van vrouwen die in de stationshal omhoog keken naar de informatieborden. Hij ging daarbij vlak achter hen staan.

Toen de agenten de man aanspraken, deed hij alsof hij hen niet begreep. Vervolgens weigerde hij zijn camera af te geven. Tijdens de schermutseling die ontstond, probeerde de Nederlander het geheugenkaartje uit zijn camera te verstoppen in zijn ondergoed.

De Italiaanse politie heeft de foto's op de geheugenkaart bekeken en daar bleken beelden op te staan van vrouwen die zonder hun medeweten onder hun rok waren gefotografeerd.

Trio vast voor miljoenenfraude met meubelwinkels

Drie mannen zijn dinsdag opgepakt voor het plegen van belastingfraude met meubelwinkels. De drie hebben volgens het functioneel parket van het Openbaar Ministerie de fiscus voor vermoedelijk zo'n vijf miljoen euro getild.

De drie mannen van 26, 29 en 32 jaar werden opgepakt in Vinkeveen, Amsterdam en Woerden. De verdachten exploiteerden in wisselende samenstelling meubelwinkels in Montfoort, Beverwijk, Zevenaar, Woerden, de Meern en Mijdrecht.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de verdachten geen of onjuiste aangiften omzetbelasting deden. Ook denkt het OM dat de drie loonbelasting niet betaald hebben aan de Belastingdienst. Het geld dat ze hiermee in eigen zak staken, hebben ze vermoedelijk geïnvesteerd in onder meer onroerend goed in Spanje.

De fiscale opsporingsdienst Fiod heeft in het onderzoek elf woningen, zes winkels en een magazijn doorzocht. Hierbij zijn bedrijfsadministratie en een vuurwapen in beslag genomen. De Spaanse autoriteiten hebben daarnaast een woning in de omgeving van Alicante doorzocht.

De Belastingdienst heeft beslag laten leggen op voorraden, auto's, boten en onroerend goed en bankrekeningen in Nederland en Spanje. De fiscus hoopt hiermee de verschuldigde bedragen toch nog binnen te kunnen krijgen. De meubelwinkels in Montfoort, de Meern, Beverwijk en Zevenaar zijn gesloten.

Lotus wil Trulli betere auto geven

Het Formule 1-team Lotus wil Jarno Trulli volgend jaar een betere auto geven. De Italiaan kende dit jaar veel problemen met de TF127 en kwam liefst negen keer niet over de streep, terwijl teamgenoot Heikki Kovalainen slechts zes uitvalbeurten kende.

"We zien Jarno graag in een goede bolide rijden, maar dat hebben we afgelopen seizoen niet kunnen waarmaken. Zijn motivatie lijdt er niet onder. Jarno is hongerig en hoopt dat zijn ervaring zorgt voor een betere auto in 2011," zei teambaas Tony Fernandes tegen Autosport. Hij wilde nog geen coureurs voor volgend jaar bevestigen, maar hij maakte er geen geheim van om Kovalainen en Trulli graag te behouden. "Ik ben groot voorstander van consistentie en continuïteit."

"Ik nam een gedurfde beslissing door twee coureurs aan te stellen en beiden een salaris te betalen, maar dat toont wel de manier waarop we onze sport bedrijven. We blijven dat ook doen. Pas als er gekke dingen gebeuren, wijken we daar vanaf. We willen als team een eenheid vormen en beter worden."

Fataal treinongeval 15-jarige geen misdrijf

De 15-jarige jongen die maandag in Roosendaal onder een trein kwam, is vermoedelijk niet het slachtoffer geworden van een misdrijf. De politie laat dinsdag weten dat op basis van de tot nu toe bekende informatie het niet aannemelijk is dat een misdrijf in het spel is.

De jongen uit Roosendaal kwam maandag rond 07.00 uur onder een trein nabij de spoorwegovergang aan de Hulsdonksestraat. De krantenbezorger overleed ter plaatse. Vanwege geruchten over de mogelijke betrokkenheid van andere mensen bij het incident en omdat over de achtergronden niet direct duidelijkheid bestond, werd een uitgebreid onderzoek ingesteld.

De politie heeft onder meer met diverse getuigen gesproken en een buurt- en passantenonderzoek gehouden. Daaruit is niet gebleken dat andere mensen bij het incident betrokken waren. De politie wil uit respect voor de nabestaanden verder geen mededelingen doen over het nog lopende onderzoek.

Haagse familie vast voor drugshandel

De politie heeft in Den Haag vijf leden uit een familie aangehouden wegens drugshandel. De vier mannen, drie broers en een neef, en de vriendin van een van de broers hadden een straathandel in verdovende middelen in de wijk Transvaal. Dat meldt de politie dinsdag. Ze zitten nog zeker twee weken vast.

Na maandenlang onderzoek naar de drugshandel deed de politie vorige week dinsdag invallen in drie Haagse woningen. Een 26 jarige Hagenaar, zijn 27-jarige broer, diens 24-jarige vriendin en een 21-jarige neef van de broers aangehouden. Bij deze invallen werd een kleine hoeveelheid drugs en 2400 euro gevonden. Vrijdag werd een derde broer, een 22-jarige man, aangehouden.

De recherche begon afgelopen zomer een onderzoek naar de drugshandel. De vijf veroorzaakten veel overlast in de omgeving van het Joubertplantsoen. Bij de wijkagent kwamen meldingen van intimidatie en bedreiging binnen. Ook leidde de handel tot een toestroom van drugsgebruikers. Jongeren in de wijk hadden veel ontzag voor de drie broers.

Rentree Robben uitgesteld

Arjen Robben zal voorlopig nog niet in actie gaan komen. Het herstel van de hamstringblessure die de aanvaller van Bayern München opgelopen heeft gaat minder voorspoedig dan verwacht. Robben zou in januari terugkeren, maar dat is volgens de clubarts van Der Rekordmeister Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt te voorbarig.

"We moeten geduld hebben," zei hij. "Robben moet eerst zien dat hij zich kan aansluiten bij de groep. Het is te vroeg om te stellen dat hij in januari speelklaar is. Het herstelproces van een dergelijke blessure vergt tijd." Robben zal in januari wel meereizen naar het trainingskamp van Bayern in Qatar.

Robben raakte vlak voor het WK voetbal in Zuid-Afrika geblesseerd aan de hamstring, maar haalde dankzij een behandeling toch het eindtoernooi. Daarin speelde hij enkele wedstrijden. Na afloop bleek dat de aanvaller een tweede scheur in de hamstring had en dat deze over het hoofd was gezien. Bayern eiste hierop geld van voetbalbond KNVB. Deze zaak loopt nog steeds.

Uitslag eerste testdag Abu Dhabi (16/11/2010)

Het Formule 1-seizoen 2010 is nog maar net afgelopen of de teams zijn al begonnen met de wintertest. Daniel Ricciardo was de eerste testdag in Abu Dhabi met de Red Bull de snelste. Hij bleef met een tijd van 1:39.616 niet ver verwijderd van de poletijd die Sebastian Vettel afgelopen weekend neerzette.

Vele teams lieten hun jonge testrijders geen kwalificatieruns neerzetten, maar McLaren deed dit met Oliver Turvey wel. Hij bezette vandaag de tweede plaats en zal morgen het stuur over gaan geven aan Gary Paffett. De Portugees Antonio Felix da Costa verraste voor Force India met de derde tijd. Hij zal morgen het stuur overdragen aan Yelmer Buurman. Ook kwam Paul di Resta voor Force India nog even in actie. Hij testte enkele onderdelen voor later deze week.

Uitslag eerste testdag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Daniel Ricciardo Red Bull 1:39.616 83
2 Oliver Turvey McLaren 1:40.725 84
3 Antonio Felix da Costa Force India F1 1:41.381 77
4 Esteban Gutierrez Sauber 1:41.432 88
5 Dean Stoneman Williams 1:41.522 70
6 Mikhail Aleshin Renault 1:42.073 58
7 Jean-Eric Vergne Scuderia Toro Rosso 1:42.489 93
8 Paul di Resta Force India F1 1:42.736 28
9 Sam Bird Mercedes Grand Prix 1:42.985 66
10 Jerome d'Ambrosio Virgin Racing 1:43.518 36
11 Pastor Maldonado HRT F1 Team 1:43.750 108
12 Jules Bianchi Ferrari 1:43.894 58
13 Rodolfo Gonzalez Lotus F1 1:44.924 83
14 Rio Haryanto Virgin Racing 1:49.439 21

Volledige lijst Marvel vs Capcom gelekt?

Op internet is een lijst verschenen van karakters die mogelijk de lineup voor Marvel vs Capcom moeten voorstellen. Dit is dus geen officieel bericht maar de lijst lijkt accuraat. Fok!Games gaf eerder al een lijst met 29 namen, maar dit lijkt de volledige linup te zijn. Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds verschijnt in de lente van 2011 voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Marvel Side

-Galactus (Boss) (nog niet bekend gemaakt)
-Taskmaster (unlock) (nog niet bekend gemaakt)
-Shuma-Gorath (DLC) (gelekt)
-She-Hulk
-Deadpool
-Captain America
-X-23
-Magneto
-Modok
-Hulk
-Spider-Man
-Dr. Doom
-Sentinel (nog niet bekend gemaakt)
-Storm (nog niet bekend gemaakt)
-Phoenix/Dark Phoenix (nog niet bekend gemaakt)
-Super Skrull
-Dormammu
-Wolverine
-Iron Man

Capcom Side

-Amaterasu
-Ryu
-Rad Spencer
-Chun Li
-C. Viper (nog niet bekend gemaakt)
-Hsien-ko (nog niet bekend gemaakt)
-Jill (DLC) (nog niet bekend gemaakt)
-Chris
-Wesker
-Dante
-Trish
-Arthur
-Felicia
-Morrigan
-Viewtiful Joe
-Tron Bonne
-Mike Haggar (gelekt)
-Akuma (unlock) (nog niet bekend gemaakt)
-Zero

Marvel cs capcom

 

Inkomen zorgbestuurders toch aan banden

Bestuurders in de zorgsector krijgen toch te maken met de balkenendenorm. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een voorstel van de PvdA om een maximuminkomen in te stellen van 181 duizend euro.

De linkse oppositie pleitte vorige week al voor het instellen van de norm, die ook geldt voor bestuurders bij onder meer de publieke omroep, woningcorporaties en het onderwijs. De linkse partijen kregen dinsdag steun van de PVV, waarmee er een Kamermeerderheid is.

Het kabinet was tegen het invoeren van de norm. Er geldt sinds een jaar een 'beloningscode' voor de zorgsector. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) wilde langer aankijken of dat werkt om de salarissen aan de top naar beneden te krijgen.

De Tweede Kamer wil daar niet op wachten. De PvdA, die vorige week met het voorstel kwam, stelt dat de code massaal wordt overschreden. Daardoor dreigde iedereen te moeten bijdragen aan de bezuinigingen in de zorgsector, behalve de top, stelt de PvdA.

'Pires tekent bij Aston Villa'

Robert Pires keert na een afwezigheid van vier jaar terug in de Premier League. De 37-jarige Franse vleugelaanvaller gaat voetballen bij Aston Villa. Dat meldt de Franse sportkrant L'Équipe. Pires zit momenteel zonder club nadat zijn contract afgelopen zomer afliep bij het Spaanse Villareal, waar hij de afgelopen vier jaar speelde.

Omdat Aston Villa momenteel geteisterd wordt door blessures, wil de Franse manager Gérard Houllier zijn landgenoot zo snel mogelijk aan de selectie toevoegen.

Pires hield zijn conditie de afgelopen weken op peil bij zijn oude club Arsenal, waar hij tussen 2000 en 2006 speelde. Daarvoor kwam de 79-voudig international uit voor Marseille en Metz.


Robert Pires (Foto: Novum)

Mass Effect 3 op de Video Game Awards

Op 11 december zijn de Video Game Awards en elk jaar zijn er op dit event ook grote aankondigingen. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld Medal of Honor, Halo: Reach, True Crime en Batman: Arkham City. Morgen zal er iedergeval groot nieuws zijn want dan worden er alvast twee exclusieve nieuwtjes gepresenteerd.

Maar wat heeft Mass Effect 3 daar dan mee te maken? Nou het zit namelijk zo dat EA Marketing Vice President Patrick Buechner heeft aangegeven dat Bioware-fans moeten opletten op het nieuws morgen over de VGA's. Grote kans dat dit te maken heeft met Mass Effect 3. Op de Awards zullen ook al Saint's Row 3 en de nieuwe game van Guillermo Del Toro onthuld worden. Daarnaast kunnen we na morgen de komende vier weken meer exclusieve nieuwtjes verwachten over nieuwe games die aangekondigd gaan worden op de Video Game Awards.

VGA

Forse schade bij aanvaring Terneuzen

Twee zeeschepen zijn dinsdag door de dichte mist tegen elkaar gevaren op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. De aanvaring veroorzaakte grote schade maar niemand raakte gewond, meldt het Korps Landelijke Politiediensten. Vermoedelijk is de oorzaak een communicatiefout tussen de loodsen van beide schepen.

Een Russisch zeeschip botste om 12.20 uur tussen Sluiskil en de sluizen van Terneuzen tegen een zeeschip uit de Bahama's, waarbij gaten in de buitenkant van het schip werden geslagen. Het schip ligt in afwachting van een inspectie in Terneuzen aangemeerd. Het Russische schip heeft minder schade en ligt ten anker in Vlissingen.

De politie onderzoekt het ongeval.

Ruse en Hawx 2 verkopen onder de maat

De verkoop van het vliegspel Tom Clancy's Hawx 2 en de strategiegame Ruse voldoet niet aan de verwachtingen van game-uitgever Ubisoft. Mede door tegenvallende verkoop van deze twee nieuwe games leed de uitgever van onder andere Prince of Persia en Raving Rabbids de afgelopen zes maanden negentig miljoen euro verlies. Dat heeft het Franse bedrijf bekendgemaakt.

Het verlies is hoger dan vorig jaar. Ondanks het negatieve resultaat wist de uitgever wel meer games te verkopen. Ubisoft haalde met 260 miljoen euro ruim honderd miljoen meer omzet dan vorig jaar.

De verkoop van online gedistribueerde games als Scott Pilgrim vs The World droegen bij aan dat resultaat. De verkoop van deze downloadbare games is namelijk verdubbeld. Daarnaast deed het vorig jaar uitgegeven Just Dance voor de Nintendo Wii goede zaken.

Dit najaar brengt Ubisoft games op de markt als het humoristische avontuur Raving Rabbids: Travel in Time, het actiespel Assassin's Creed: Brotherhood en het dansspel Just Dance 2. In de voorverkoop doen deze spellen het beter dan hun voorgangers binnen dezelfde series.


(Foto: Novum)

Metallica-gitarist schopt kind van podium

Kirk Hammet, gitarist van metalband Metallica, heeft tijdens het spelen van het nummer Seek and Destroy in Sydney een meisje van het podium afgeschopt. Hij deed dit niet expres, het meisje zat verscholen achter een grote ballon die op het podium beland was. Kirk schopte niet alleen de ballon weg, maar ook het meisje.

Het meisje werd door iemand over het podium heen weggedragen, waarschijnlijk naar een EHBO post. Metallica ging wel gewoon door met spelen.

Het is niet duidelijk wie het meisje, dat gekleed was in een Sneeuwwitje-jurkje, precies is. De geruchten gaan van een dochter van iemand uit de crew tot de dochter van zanger James Hetfield.

Een filmpje van het voorval is hier te bekijken.

Super Meat Boy voor de PC heeft een datum

Super Meat Boy voor de pc heeft eindelijk een releasedatum gekregen. Masochistic heeft bekend gemaakt dat de game op 30 november beschikbaar zal zijn. De Steam versie zal nog een speciaal karakter komen waarmee je kan spelen, namelijk de Headcrab van Half Life 2.

Masochistic liet de optie om een headcrab te gebruiken voor de gein vallen tijdens een meeting met Valve en tot hun eigen verbazing waren zij lyrisch over het idee.

"We asked Valve about this almost half joking and they were totally down. We LOVE Steam...like...a lot. MS is the hot chick you hook up with, Steam is the girl you spend your life with. The Headcrab will replace Gish as the 1st unlockable bandage character. Much like Gish, he will stick to walls but also have more horizontal jumping power as a head crab should."

headcrab

Poederbrief bezorgd bij L1

Op het kantoor van L1 (Limburg 1) in Maastricht is vanmiddag een poederbrief bezorgd. De brief is niet opengemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

De vijftien redacteuren die op de afdeling aan het werk waren waar de brief bezorgd werd zijn gewoon doorgegaan met werken en trokken zich niets van de brief aan.

Op de envelop staan twee foto's, één van Alexander Pechtold (D66) voorzien van een Hitlersnor, en een foto van een jongen die twee pistolen tegen zijn hoofd zet.

De afzender van de brief is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wat voor poeder er in de brief zit.

Chandhok praat met Force India over racerol

Coureur Karun Chandhok is met het team van Force India druk in gesprek over een stoeltje voor volgend seizoen. De Indiër heeft dit zelf laten weten. Dit jaar was het debuutjaar voor Chandhok. De rijder reed voor het team van Hispania.

"Ik ben met vier teams in gesprek over volgend jaar", aldus Chandhok.  "Force India is één van die teams. Ik heb regelmatig contact met Vijay Mallya. Ook ben ik nog in gesprek met het team van Hispania. Ik hoop voor december ergens een contract te hebben."

Fietsster (20) doodgereden in Eindhoven

Een 20-jarige fietsster uit het Duitse Northeim die maandagmiddag werd aangereden in Eindhoven, is dinsdagochtend bezweken in een ziekenhuis. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het slachtoffer werd omstreeks 16.30 uur geraakt door een auto, die werd bestuurd door een 45-jarige automobiliste uit Hapert. Dat gebeurde op de kruising van de Leostraat en de Aalsterweg. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Mascottes EK 2012 gepresenteerd

De organisatie van het Europees kampioenschap in 2012 in Polen en Oekraïne heeft dinsdag in Warschau de twee mascottes voor het toernooi gepresenteerd. Het zijn twee voetballende 'broers', ieder in een shirt met de kleur van de twee landen, rood voor Polen en blauw voor Oekraïne.

Het publiek beslist welke namen de twee mascottes krijgen. Via de website van de Europese bond UEFA kan worden gestemd op drie opties: Slavek en Slavko, Siemko en Strimko of Klemek en Ladko. Op 4 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Mascottes EK 2012 gepresenteerd
Mascottes EK 2012 gepresenteerd (Foto: ANP)

Britse auteur veroordeeld in Singapore

Een hof in Singapore heeft de Britse schrijver Alan Shadrake (76) veroordeeld tot zes weken gevangenis en een boete van ruim elfduizend euro wegens minachting van het hof. In een boek van Shadrake wordt het rechtssysteem van Singapore bekritiseerd.

De auteur heeft aangeboden zijn excuses aan te bieden in het geval hij het rechtssysteem heeft geschoffeerd, maar zei zich nooit te zullen verontschuldigen voor zijn boek, 'Once a jolly hangman: Singapore justice in the dock'. In het werk is een interview opgenomen met Darshan Singh, die van 1959 tot en met 2006 beul was in Singapore.

Volgens de openbaar aanklager toonde de schrijver 'een roekeloze minachting voor de waarheid' en 'een volledig gebrek aan berouw'. Delen van het boek zouden de onpartijdigheid, integriteit en onafhankelijkheid van het juridisch stelsel aantasten, maar critici stellen dat Singapore op deze wijze de oppositie de mond wil snoeren. In het verleden zijn vaker politieke opponenten en journalisten vervolgd wegens laster.

Shadrake kan nog tegen het vonnis in beroep gaan. Zijn advocaat wil de zaak aanhangig maken bij het House of Commons in Londen, bij het Europees Parlement en bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

[Update] Need for Speed: Shift 2 Unleashed komt in voorjaar 2011

EA heeft zojuist officieel aangekondigd dat Need for Speed: Shift 2 Unleashed naar de Xbox 360, PS3 en de PC zal komen in het voorjaar van 2011. Meer informatie is er nog niet bekend maar zal vast snel volgen. Hou FOK!games dus in de gaten voor updates rondom deze game.

Het was al eerder bekend dat EA met het spel bezig was maar nu hebben ze hem officieel aangekondigd en hopen we spoedig meer nieuws te krijgen over de game.

[Update 15:22]
Het spel wordt ontwikkeld door Slightly Mad Studios die ook het eerste deel gemaakt heeft. Daarnaast zal de ontwikkelaar zich meer gaan richten op de "Drivers Battle", het gevoel van snelheid en competitie. Cockpit-view racen zal ook een mogelijkheid zijn waarbij het camera standpunt echt vanuit de helm van de coureur is om het racen nog intensiever en realistischer te maken. Need for Speed: Shift 2 Unleashed zal ook de bekende Autolog-feature uit NFS: Hot Pursuit bevatten en een compleet vernieuwde grafische engine om je nog dichter tot het spel te brengen.

Bekijk hieronder de trailer;

Sollicitatie voor Stormtrooper op je iPhone

De iPhone wordt langzaam maar zeker steeds meer een volwaardig game-platform en wat heeft ieder platform nodig? Juist, een online-shooter en een Starwars-game. Laat dat nu net gecombineerd worden in een nieuw spel voor de iPhone.

In Star Wars: Imperial Academy speel je als een Imperial Stormtrooper die nog in training is. Je neemt het op tegen drie collega’s en alleen de winnaar zal een baantje krijgen als echte Stormtrooper. Dat is nog eens een sollicitatie.

De game is te spelen met maximaal vier spelers en het is gratis te downloaden. Verder is het mogelijk wapens en bepantsering te kopen. Star Wars: Imperial Academy is binnenkort te downloaden.


Islamitische pelgrims stenigen duivel

Islamitische pelgrims die de jaarlijkse hadj naar Mekka, in Saudi-Arabië, maken, hebben dinsdag deelgenomen aan de rituele steniging van de duivel. Ze gooiden 49 steentjes tegen drie stenen muren die de duivel vertegenwoordigen. De stenigingsceremonie staat symbool voor de verwerping van verleiding.

De eerste dag van de stenigingsceremonie markeert tevens het begin van Eid al-Adha, het Offerfeest. Bij het Offerfeest worden schapen en vee geslacht ter nagedachtenis aan de profeet Ibraham die bijna zijn zoon offerde.

Een enorme menigte pelgrims verzamelde zich dinsdag in de Mina-vallei. Ongeveer drie miljoen mensen uit de hele wereld nemen deel aan de pelgrimstocht.

In het verleden werden door de enorme drukte veel mensen vertrapt bij de stenigingsceremonie. De afgelopen jaren is de toegang echter sterk verbeterd, waardoor deze ongelukken tot het verleden behoren. Inmiddels is het grootste probleem het verkeer op de wegen rondom Mina en de heilige stad Mekka.

De verkeerschaos werd nog eens verergerd, omdat de Saudische autoriteiten besloten een aantal wegen te sluiten, om honderdduizenden pelgrims de gelegenheid te bieden de heilige plekken te voet te bezoeken.


(Foto: Novum)

Heppenheim wacht op huldiging Vettel

Heppenheim zal moeten wachten op de huldiging van Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel. De Red Bull-coureur heeft het na het behalen van zijn titel zo druk dat het aandoen van zijn geboorteplaats voorlopig niet in zijn schema past.

"Het is momenteel erg krap allemaal. We proberen het in te passen, maar er is nog behoorlijk veel te doen," zei Vettel vanuit het Red Bull hoofdkwartier in Salzburg. Hij gaat allereerst naar Engeland om de teamleden uit Milton Keynes te bedanken voor het behalen van de wereldtitel.

Eind deze week zal Vettel terugkeren naar Abu Dhabi waar hij met de zege zijn eerste titel in de Formule 1 veilig stelde. Hij zal daar deel gaan nemen aan de bandentests van het Pirelli-rubber dat volgend jaar gebruikt zal gaan worden. Op 27 en 28 november moet de Duitser in Düsseldorf meedoen aan de Race of Champions.

Verwarde man loopt inrichting in met vuurwapen

Een verwarde man is dinsdagochtend met een vuurwapen een psychiatrische instelling in Amsterdam binnengelopen. Daar haalde hij het wapen uit zijn zak en liet het aan een medewerker zien. Die heeft meteen de politie gebeld.

De politie heeft de man aangehouden. Hij zou niemand met het wapen hebben bedreigd. Of de man bij de instelling aan de Domselaerstraat in Oost werd behandeld, is niet bekend. De politie onderzoekt nog of het wapen was geladen, of het echt is en hoe de man aan het pistool is gekomen.

Japanse ruimtesonde verzamelt asteroïdestof

Een Japans ruimtevaartuig heeft stof van een asteroïde teruggebracht naar de aarde. Dat hebben Japanse wetenschappers dinsdag bekendgemaakt. Enkele monsters die het ruimtevaartuig Hayabusa meenam zijn afkomstig van de asteroïde Itokawa.

De Hayabusa werd in 2003 gelanceerd, bereikte de asteroïde in 2005 en keerde in juni terug naar de aarde. De monsters van de asteroïde kunnen bijdragen aan het verklaren van het ontstaan van het zonnestelsel.

Het is pas de vierde keer dat dergelijke monsters in de ruimte zijn verzameld en meegenomen. Tijdens de Apollo-missies werden stenen en stof van de maan meegenomen, de Stardust nam materiaal van kometen mee en tijdens de Genesis-missie werd zonnemateriaal verzameld.


Ruimtesonde heeft asteroïdestof verzameld (Foto: Novum)

Heldhaftige hond per abuis afgemaakt

Een hond met de naam Target (Doelwit) wist verscheidene explosies in het door oorlog verscheurde Afghanistan te overleven, maar kwam tragisch aan haar einde in een dierenasiel in de Amerikaanse staat Arizona. De vrouwtjesherder kreeg per abuis een spuitje toegediend.

"Wanneer het gaat om het laten inslapen van dieren zijn er enkele duidelijke protocollen die moeten worden opgevolgd", aldus Ruth Stalter, directeur dierenwelzijn van de gemeente Pinal County. "Mijn voorlopige onderzoek wijst uit dat onze medewerker deze procedures niet volgde."

"Ik kan niet geloven dat iets dergelijks zo'n goede hond kan overkomen", zei sergeant Terry Young, de eigenaar van Target.

Het beestje schrikte op een legerbasis in Afghanistan een zelfmoordterrorist af en redde daarmee tientallen levens. De hond werd vervolgens vorstelijk behandeld.

Toen Young na zijn diensttijd terugkeerde naar Arizona nam hij Target mee. Vrijdag sloeg het noodlot toe toen de hond uit Youngs achtertuin ontsnapte. Een buurman vond het dier, sloot haar op in zijn tuin en belde de hondenvangers. Zij plaatsten een foto van Target op internet, die door Young werd herkend.

Ervan uitgaande dat het asiel 's avonds en in het weekeinde gesloten zou zijn, arriveerde hij maandag bij het asiel. Tot zijn schrik kwam hij tot de ontdekking dat de hond dood was. Een medewerker had het dier per ongeluk meegenomen en een spuitje gegeven.


Hond die explosies overleefde per abuis afgemaakt (Foto: Novum)

Postbodes overspoelen Den Haag

Den Haag is dinsdagmiddag oranje gekleurd. Duizenden postmedewerkers voeren actie tegen de reorganisatieplannen van TNT Post. FNV Bondgenoten schatte dat zo'n zesduizend postbodes hun stem laten horen in de hofstad. Volgens de politie zijn er zo'n zevenduizend postbestellers. "De sfeer is prima."

Vanwege de actiedag wordt dinsdag in het hele land geen post bezorgd, met uitzondering van rouwkaarten, medische post en pakketten. De staking duurt tot dinsdag 23.00 uur. TNT is van plan elfduizend werknemers te ontslaan, van wie er 3100 gedwongen de laan uit moeten. Abvakabo FNV vindt die aantallen te hoog en het tempo van de reorganisatie niet reëel.

De politie waarschuwde maandag dat de manifestatie grote verkeersdrukte in en om Den Haag veroorzaakt. Ruwweg 160 bussen zetten de postmedewerkers af op de Leidsestraatweg. Ze lopen eerst naar het ministerie van Economische Zaken, dat door de bonden wordt beschouwd als de verantwoordelijke voor 'de totaal mislukte marktwerking op de postmarkt'.

Tussen 13.00 en 15.00 uur wordt geprotesteerd bij de Groene Toren, het hoofdkantoor van TNT Post Productie. Onder anderen FNV-voorzitter Agnes Jongerius spreekt daar.

Bestuursvoorzitter Peter Bakker van TNT zei zondag dat de actie weinig zin heeft. "Die staking, hoezeer ik hem ook begrijp, hij gaat niet helpen."

Hof verhoogt straf voor wurgen dochter

Een 35-jarige vrouw uit Amsterdam moet zeven jaar de cel in voor het wurgen van haar 7-jarige dochter. Het gerechtshof in Amsterdam heeft dat dinsdag bepaald. De vrouw goot azijnzuur in de keel van het meisje en kneep haar keel dicht.

Het Openbaar Ministerie had negen jaar geëist. De rechtbank veroordeelde de vrouw in mei vorig jaar nog tot vijf jaar cel. Toen eiste het OM tien jaar.

Volgens het OM handelde de vrouw met voorbedachten rade. De Amsterdamse rechtbank twijfelde hier aan en nam ook in overweging dat ze verminderd toerekeningsvatbaar was ten tijde van het misdrijf. Het Openbaar Ministerie ging hierna in hoger beroep.

Het hof acht bewezen dat wel sprake was van moord en komt tot zeven jaar. De vrouw heeft volgens de rechters tijd genoeg gehad om over de daad na te denken, omdat het toedienen van azijnzuur tijd kost.

David Perry maakt game voor goed doel

De derde game voor uitgever Onebiggame, die zich inzet voor goede doelen, wordt ontworpen door David Perry. Dat schrijft het magazine Develop op zijn website. De bedenker van de actiegame Earthworm Jim steunt met zijn productie de goede doelen Save The Children en de Starlight Children's Foundation. Het is het eerste spel van David Perry sinds hij in 2005 Enter the Matrix op de markt bracht.

Wat voor game het precies moet worden, houdt Perry nog geheim. Hij werkt in zijn vrije tijd aan het spel. Als game-ontwikkelaar was Perry in de jaren tachtig en negentig verantwoordelijk voor games als Earthworm Jim, MDK en Messiah. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met
het ontwikkelen van de online dienst Gaikai, die het mogelijk moet maken om met een oude pc de nieuwste spellen te spelen.

Uitgever Onebiggame wist eerder Masaya Matsuura, bekend van de Playstation-klassieker Parappa the Rapper, te strikken een spel te ontwerpen. Daarnaast werd samengewerkt met gamestudio Zoe Mode en muzikanten Moby en Philip Glass voor het puzzelspel Chime. Deze muzikale puzzelgame heeft ruim een ton opgeleverd voor de twee goede doelen.

logo

Nadal en Djokovic in groep A bij Tour Finals

Rafael Nadal mag zich tijdens de groepsfase van de ATP World Tour Finals in Londen opmaken voor een onderonsje met Novak Djokovic. De nummers een en drie van de wereld zijn samen in groep A ingedeeld. De poule wordt compleet gemaakt door de Amerikaan Andy Roddick en Tomas Berdych uit Tsjechië. Nadal won het eindejaarstoernooi nog nooit.

In groep B kruisen Roger Federer en Robin Söderling de degens. Federer, nummer twee van de wereld, gaat in Londen op jacht naar zijn vijfde WK-titel. Zijn belangrijkste uitdager Söderling schreef zondag nog ten koste van de Fransman Gael Monfils het Masters-toernooi van Parijs op zijn naam. De Schotse publiekslieveling Andy Murray en David Ferrer uit Spanje zijn de andere tennissers in groep B. De nummers een en twee van beide groepen plaatsen zich voor de halve finales.

Het eindejaarstoernooi waar de beste acht tennissers van dit seizoen strijden om de wereldtitel, begint zondag. De finale is een week later. Regerend kampioen Nikolay Davydenko heeft zich niet gekwalificeerd.

Afellay: "Spelen voor Barça een droom"

Ibrahim Afellay is opgetogen over zijn aanstaande overgang naar FC Barcelona. Maandagavond bereikten PSV en de Spaanse kampioen een akkoord over een transfer. De 24-jarige middenvelder moet er persoonlijk nog wel uitkomen met Barça, maar dat lijkt geen probleem te worden.

"Geen enkele speler zegt nee tegen Barcelona. Het is een geweldige club met een fantastisch team", zei Afellay tegen de Spaanse krant El Mundo Deportivo. "Spelen voor Barcelona is een droom die uitkomt. Ik kan echt genieten van hun spel. Dat doet bijna iedereen, omdat ze gewoon prachtig voetbal spelen."

Afellay kijkt er naar uit om met de beste spelers ter wereld te spelen. "Lionel Messi is gewoon de allerbeste en Xavi en Andrés Iniesta bewonder ik misschien nog wel het meest. En straks speel ik gewoon samen met hen." Ook voor coach Pep Guardiola heeft Afellay mooie woorden over. "Ik kan natuurlijk alleen maar van een afstandje oordelen, maar ik vind hem een geweldige trainer die altijd aanvallend voetbal speelt."

Of de succescoach hem op zijn favoriete positie, centraal op het middenveld, neerzet, is gezien de moordende concurrentie nog maar de vraag. Maar Afellay heeft ook geen probleem met een rol op de flank. "Waar ik kom te spelen maakt me niet uit. Ik speel waar de trainer me nodig heeft."

Afellay vertrekt als de transfer rondkomt in de winterstop naar Spanje, zodat PSV nog wat aan de 30-voudig international verdient. De middenvelder maakte vorige maand bekend zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. Afellay is al vijf seizoenen een vaste waarde voor de Eindhovense club. Hij speelde 153 competitieduels waarin hij 34 keer trefzeker was.


Ibrahim Afellay (Foto: Novum)

Japanse regering gaat economie stimuleren

Het Japanse lagerhuis heeft dinsdag ingestemd met een pakket stimuleringsmaatregelen voor de economie ter waarde van bijna 45 miljard euro. Japan wil hiermee het herstel van de zwakke economie veiligstellen. Het land gaat bovendien snoeien in de uitgaven en bouwprojecten vervroegd uitvoeren.

In het pakket stimuleringsmaatregelen is financiële steun voor kleine bedrijven opgenomen. Daarnaast wordt geld in plaatselijke economieën gepompt. De regering verwacht dat het bruto binnenlands product als gevolg van de maatregelen met 0,6 procentpunt stijgt.

De economie van Japan is in het derde kwartaal van dit jaar met 3,9 procent gegroeid, maar er zijn veel aanwijzingen dat de groei in het huidige kwartaal snel afneemt. Dalende export en de sterke yen eisen hun tol en daarnaast heeft de derde economie ter wereld te maken met een stevige deflatie.

Nu het lagerhuis de maatregelen heeft goedgekeurd, gaat het plan naar het hogerhuis, waar het vermoedelijk op veel verzet zal stuiten. Een afwijzing van de plannen is echter slechts symbolisch: begrotingsmaatregelen die zijn aangenomen door het veel machtigere lagerhuis worden binnen dertig dagen van kracht, ook al heeft het hogerhuis de maatregelen afgekeurd.

Lowlands voert actie tegen BTW-verhoging

Nadat Zwarte Cross actie heeft ondernomen tegen de verhoging van de BTW op prijzen van tickets voor het festival, gaat ook Lowlands een actie houden. Ze roepen iedereen op om e-mails te sturen naar Tweede Kamerleden.

De plannen zijn om de BTW voor festivalkaartjes te verhogen van 6% naar 19%. Dat zou betekenen dat je in plaats van negen euro BTW voortaan 28,50 euro BTW gaat betalen.

Ook Pinkpop heeft via de Twitter laten weten dat het zijn steun betuigt. 

Klik hier om een voorbeeldmail te bekijken en niet onbelangrijk: de e-mailadressen.

Marechaussee gewond na ongeluk met dienstpistool

Een marechaussee is dinsdag op Schiphol in zijn been geschoten. Het gaat om een ongeval met een dienstpistool in een kantoorruimte op de luchthaven. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis.

Het incident vond plaats aan het einde van de ochtend. Onduidelijk is of iemand zichzelf in zijn been heeft geschoten. Dat wordt nu onderzocht, meldt een woordvoerder, evenals de omstandigheden waaronder het ongeluk plaatsvond.

Zes jeugdgevangenissen dicht

Justitie sluit de komende twee jaar zes jeugdgevangenissen, omdat een groot aantal cellen leegstaat. Hierdoor verdwijnen ruim elfhonderd banen. Dat staat in het Capaciteitsplan Justitiële Inrichtingen dat staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Op dit moment wordt bijna de helft van de beschikbare plaatsen in de zeventien jeugdgevangenissen niet gebruikt. De leegstand gaat niet alleen ten koste van de behandeling van de gevangenen, het kost ook zo'n honderd miljoen euro per jaar. Daarom moeten de zes inrichtingen hun deuren sluiten.

Door het besluit van Teeven verdwijnen elfhonderd banen. De bewindsman wil gedwongen ontslagen voorkomen. Medewerkers worden zo veel mogelijk elders binnen justitie ingezet, bijvoorbeeld bij de gesloten jeugdzorg.

De zes inrichtingen doet de bewindsman overigens niet van de hand, zodat ze opnieuw in gebruikt kunnen worden genomen wanneer de behoefte aan capaciteit toeneemt. Het nieuwe kabinet wil de jeugdcriminaliteit immers hard aanpakken.

De leegstand in de jeugdinrichtingen komt doordat veel probleemjongeren niet langer naar de gevangenis worden gestuurd, maar naar de gesloten jeugdzorg.

Advies: advocaat bij politieverhoor

Verdachten moeten zich altijd kunnen laten bijstaan door een advocaat bij het eerste verhoor door de politie. Dat is de conclusie van een dinsdag verschenen onderzoek van het WODC, het onderzoekscentrum van het ministerie van Justitie.

Sinds april hebben verdachten het recht om voor hun eerste verhoor contact te hebben met een advocaat. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Het leidt ertoe dat verdachten vaker een beroep doen op hun zwijgrecht, zeggen de onderzoekers.

De onderzoekers hebben vastgesteld dat de politie zich intimiderender opstelt als verdachten zich op hun zwijgrecht beroepen. Als de advocaat ook bij het verhoor mag zijn, is de politie weer minder intimiderend. De logische 'optelsom' is volgens de politie dat advocaten bij het politieverhoor moeten worden toegelaten.

De onderzoekers baseren zich op een experiment dat de afgelopen twee jaar heeft gelopen in Amsterdam en Rotterdam. Verdachten van moord- en doodslag kregen daar recht op bijstand van een advocaat tijdens het eerste verhoor.

Of minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) de aanbeveling opvolgt, weet hij nog niet. Hij laat nog meer onderzoek doen. Opstelten lijkt niet van plan om de aanwezigheid van een advocaat verplicht te maken bij het eerste verhoor van alle verdachten. Hij wijst erop dat er jaarlijks 350 duizend verdachten worden verhoord. Als overal een advocaat bij moet zijn, heeft dat grote consequenties.

Nederlandse Daily Show bij Comedy Central

Cabaretier Jan Jaap van der Wal presenteert in februari drie weken lang een Nederlandse versie van The Daily Show bij Comedy Central. Het wordt een eerbetoon aan de satirische Amerikaanse nieuwsshow van Jon Stewart. Dat maakte Van der Wal dinsdag bekend op een perspresentatie van Comedy Central in Amsterdam.

Van der Wal tracht van maandag tot en met donderdag om 22.30 uur om dagelijks live comedy en satire op de Nederlandse televisie te introduceren. "Het is een eerbetoon, maar tegelijk een experiment. We gaan uitzoeken of dagelijkse satire in Nederland werkt. Als het lukt, dan krijgt de show een vervolg op Comedy Central", zei Van der Wal.

Comedy Central kondigde dinsdag veel nieuwe series aan. De zender van het MTV-concern krijgt vanaf 1 januari meer zendtijd en zendt dan vanaf 15.00 uur uit op het tv-kanaal van TMF.

Shorttrackers Zuid-Korea terug in wereldbekerverband

De Zuid-Koreaanse shorttrackers keren terug in de wereldbekerwedstrijden. De KSU zal volgende maand naar de derde serie wereldbekerwedstrijden in China vijf mannen en vijf vrouwen af gaan vaardigen.

Dat de Zuid-Koreanen niet meededen kwam omdat tweevoudig olympisch kampioen Lee Jung Su en de winnaar van het olympisch zilver op de 5.000 meter aflossing Kwak Yoon Gy beschuldigd werden van het beïnvloeden van wedstrijden. Beide rijders zijn door de bond geschorst.

Om herhaling te voorkomen is een geheel nieuw nationaal team samengesteld. Buitenlandse scheidsrechters hebben de betrouwbaarheid van iedere rijder gecontroleerd. "We zijn er zeker van dat deze selectie zich aan de regels houdt," zei wedstrijddirecteur van de KSU Kim Hyung-Bum.

Prins William en Kate Middleton gaan trouwen

De Britse prins William, de oudste zoon van kroonprins Charles en wijlen Diana Frances Spencer (1961-1997), huwt komend jaar zijn vriendin Kate Middleton.

Beiden zijn 28 jaar en hebben elkaar op de universiteit in Schotland leren kennen. Hun huwelijk is dinsdag aangekondigd door Clarence House, de residentie van prins Charles.

Prins William en Kate Middleton gaan trouwen
Prins William en Kate Middleton gaan trouwen (Foto: ANP)

Werkstraf voor verspreiden naaktfoto's

Het Openbaar Ministerie heeft twee minderjarige jongens een werkstraf van 32 uur opgelegd omdat ze naaktfoto's van meisjes hebben verspreid. Het duo uit de omgeving van Alkmaar verspreidde foto's van leeftijdgenoten, de jongens zijn nu 16 en 18 jaar oud.

De meisjes hadden naaktfoto's van elkaar gemaakt met een mobiele telefoon van een van hen. Toen een van de jongens de foto's zag, zette hij de beelden zonder toestemming op zijn eigen telefoon. De andere jongen plaatste de foto's vervolgens op internet.

Het Openbaar Ministerie denkt dat er sprake is van onschuldig gedrag, maar waarschuwt voor de risico's. Wat op internet staat, gaat er meestal niet meer vanaf. Door het verspreiden van naaktfoto's zonder toestemming is sprake van smaad en in sommige gevallen zelfs van kinderporno.

Europese Commissie boos op Nederland

De Europese Commissie (EC) verwijt Nederland en andere EU-lidstaten niet te handelen in de "geest van Europa". De commissie uitte haar kritiek na de mislukte onderhandelingen over de Europese begroting voor 2011.

De voorzitter van de EC, José Manuel Barroso, toonde zich dinsdag uiterst teleurgesteld over de uitkomst van het overleg tussen het Europees Parlement en de lidstaten. "Ik betreur het dat een klein aantal lidstaten niet bereid was in de geest van Europa te onderhandelen", aldus Barroso.

Degenen die denken dat zij een overwinning op 'Brussel' hebben geboekt, hebben zichzelf in de voet geschoten, stelde de EC-voorzitter. "Zij moeten weten dat zij een slag hebben toegebracht aan mensen in heel Europa."

Europese Commissie boos op Nederland
Europese Commissie boos op Nederland (Foto: ANP)

Del Toro maakt tv-serie The Hulk

The Hulk keert terug op de Amerikaanse televisie. Regisseur Guillermo del Toro gaat een tv-serie over het groene monster regisseren voor de Amerikaanse zender ABC, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Het is voor het eerst dat Del Toro iets voor televisie maakt.

"Ik ben altijd gefascineerd geweest door de combinatie van superhelden en monsters", zegt de 44-jarige Del Toro. "We hebben een nieuwe manier gevonden om Bruce Banner/The Hulk te belichten, zonder daarbij afbreuk te doen aan het bekende verhaal."

De laatste twee bioscoopfilms over The Hulk lieten een computeranimatie zien van de groene spierbundel. Del Toro houdt zich echter aan zijn bekende stijl en gebruikt, net als in bijvoorbeeld Hellboy en Pan's Labyrinth, een combinatie van protheses, poppen en computeranimatie.

David Eick, die momenteel de Battlestar Galactica-serie maakt, treedt op als uitvoerend producent. De serie wordt een zogenoemd 'origins'-verhaal, waarin een Dr. Bruce Banner van in de twintig te zien zal zijn. Del Toro en Eick nemen het scenario van de eerste aflevering voor hun rekening.

Het is nog niet bekend wanneer de serie op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden. De Mexicaan Del Toro, die eerder dit jaar opstapte bij de verfilming van The Hobbit, is momenteel als regisseur bezig met de preproductie van Frankenstein en At the Mountains of Madness. Deze horrorfilms staan gepland voor respectievelijk 2012 en 2013.


Guillermo del Toro (Foto: Novum)

Kuipers fluit topper tussen Ajax en PSV

De voetbalbond KNVB heeft arbiter Björn Kuipers aangesteld om komende zaterdag de topper tussen Ajax en PSV te leiden. Dat maakte de bond vandaag bekend.

Kuipers krijgt in de Amsterdam ArenA assistentie van Sander van Roekel, Berry Simons en vierde official Reinold Wiedemeijer.

PSV is de huidige lijstaanvoerder van de eredivisie. Ajax staat derde op zes punten van de Eindhovenaren.

Bier bij winst Australische cricketers

Als de Australische cricketers aartsrivaal Engeland verslaan dan kan het hele land rekenen op een gratis rondje bier. De brouwer van Victoria Bitter deed deze belofte onder het motto Schreeuw onze natie naar de zege.

The Ashes-series is een serie testwedstrijden die sinds 1882 eenmaal in de twee jaar georganiseerd wordt. De de nationale cricketteams van Engeland en Australië nemen het tegen elkaar op in een strijd die op 8 januari haar einde kent. Mocht Australië winnen dan kunnen de inwoners van het land de coupons die ze uit de kranten knippen inwisselen voor bier van Victoria Bitter. Deze promotie-actie kan het merk ongeveer veertien miljoen euro gaan kosten.

McLaren: "Circuit Abu Dhabi aanpassen"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft een oproep gedaan om het circuit in Abu Dhabi aan te passen. De Brit zag dat er afgelopen weekend weinig inhaalacties op het Yas Marina-circuit waren, ondanks dat coureurs zoals Fernando Alonso het toch probeerden.

Het circuit in Abu Dhabi kent een lang recht stuk en behoorlijke remzones, maar het was niet genoeg om er voor te zorgen dat veel rijders een inhaalpoging waagden. "Het circuit heeft jammer genoeg geweldige faciliteiten en andere zaken, maar zoals we in de GP2 en de Formule 1 zagen was het nagenoeg onmogelijk om in te halen. Ik zou het wel veranderd willen zien. Aan het eind van het lange rechte stuk zou een wijde uitdagende bocht moeten komen in plaats van een chicane waarin één lijn mogelijk is, want nu is het onmogelijk om in te halen," zei Whitmarsh.

Witheet om witlof - culi-kul

"Jij begrijpt ook helemaal niks!" riep ik. "Hier! Hier ging het om!" Ik gooide haar een stronkje witlof toe. Dat ging íéts te wild. Ze kreeg het recht in haar gezicht.
"Waar is dát nou weer voor nodig?" gilde ze.
"Jij wilde toch weten waar het over ging? Maak het ook nog visueel inzichtelijk voor de vrouw, is het wéér niet goed! Ondankbaar, die wijven! Eerst moesten ze al een rib van ons hebben en dan krijg je dít!"
"Ik hoef dit niet te pikken," siste Vrouwlief. Ze pakte het stronkje witlof van de grond en smeet het in mijn richting.
Dat had ze beter niet kunnen doen. Ik had namelijk niet alleen de witlof in mijn handen, maar ook een bos prei, een winterwortel, een knolselderij en zo'n reuzenpompoen. Ja, het zou een forse maaltijd worden.

Hoofdstad Romeinse rijk lag tijdelijk in Nederland

De Romeinse stad Forum Hadriani die op de plaats lag van het huidige Voorburg, is tijdelijk een informele hoofdstad van het Romeinse rijk geweest. Dat concludeert onderzoeker Tom Buijtendorp, die 15 december promoveert aan de VU in Amsterdam. Volgens hem verbleef keizer Hadrianus in Nederland en bestuurde hij in die tijd het rijk vanuit Forum Hadriani.

De Nederlands-Romeinse stad was volgens Buijtendorp een stuk belangrijker dan gedacht. De stad leek qua inwonertal en omvang namelijk meer op een gemiddelde Romeinse plaats dan bijvoorbeeld de beroemde stad Pompeii. Forum Hadriani was ongeveer elf hectare groot en had rond de duizend inwoners. De stad speelde ook een belangrijke strategische rol.

Keizer Hadrianus, die tussen 117 en 138 regeerde, wordt gezien als een van de grootste Romeinse strategen. Hij verbleef vermoedelijk enkele weken in Nederland. Uit resten die door het hoge grondwater goed geconserveerd zijn gebleven, blijkt dat het stadsontwerp van Forum Hadriani een weerspiegeling is van de strategie van Hadrianus.

Het onderzoek geeft een zeldzame analyse van het economische en strategische belang van de stad. Forum Hadriani was nauw verweven met de grensstreek. Via een vlootstation was de stad verbonden met de Rijn.

Buijtendorp is werkzaam in het bedrijfsleven en heeft veel belangstelling voor archeologie. Hij heeft dertig jaar over het onderzoek gedaan. Buijtendorp onderzocht onder meer wijnvaten, dakpannen, stukken pilaar en een stadsplattegrond. De vondsten waren al eerder gedaan, maar in een la van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden terechtgekomen.

Zilveren Bal keert terug in voetbalsport

De Zilveren Bal zal na ruim vijftig jaar weer uitgereikt gaan worden. Sparta Rotterdam en Feyenoord zullen begin volgend jaar een traditie in ere gaan herstellen. De strijd om de Zilveren Bal gold vroeger als belangrijkste toernooi van Nederland, maar de invoering van de profcompetitie in 1956 maakte hier een einde aan.

"In gesprekken met supporters komt vaak de Zilveren Bal naar voren. We zijn blij dat het initiatief weer wordt opgepakt," zei Peter Bonthuis namens Sparta. Feyenoord vindt het "een prachtige traditie die in ere wordt hersteld."

Op 5 januari zullen Sparta en Feyenoord het op Het Kasteel tegen elkaar op gaan nemen. De opbrengst van het duel komt ten goede aan de jeugdopleidingen van beide clubs.

[Upd] Prem verbannen van DWDD

De VARA! heeft het gewraakte fragment waarin Prem Volkskrantredacteur Jean-Pierre Geelen beschuldigt van pedofilie toch weer in ere hersteld.

Gisteravond werd het fragment vakkundig uit de herhaling van De Wereld Draait Door geknipt. Dit gaf de uitspraak juist nog meer aandacht. Op de site van DWDD staat nu toch weer de hele uitzending. Het fragment kun je zien vanaf 13.30 minuten.

Update 12.39 uur
De VARA! bant Prem voor het hele komende seizoen uit De Wereld Draait Door. Dat maakte een woordvoerder bekend op Radio1. Hij is er niet meer als tafelheer en zal ook niet meer opdraven als gast.

Tiener vermoordt moeder na kritiek op gamen

Een 15 jaar oude Zuid-Koreaanse jongen heeft zijn moeder vermoord, die hem had aangesproken op zijn gameverslaving. Na de misdaad heeft hij zelfmoord gepleegd, meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dinsdag.

De twaalf jaar oude zus heeft de twee gevonden. Ze zei dat haar moeder en broer vaak ruzie hadden omdat hij buitensporig veel spelletjes speelde op de computer.

Zuid-Korea heeft volgens de regering zo'n twee miljoen internetverslaafden. Begin dit jaar stierf een 32-jarige man nadat hij vijf dagen achtereen games had gespeeld. Een maand later arresteerde de politie een stel dat hun baby bijna een hongerdood liet sterven, omdat het steeds op internet een virtuele baby opvoedde.

De regering heeft een campagne aangekondigd om de verslaving te beperken. Volgend jaar komt er gratis software die mensen waarschuwt als ze te lang internetten.

Van Lottum mogelijk coach Ivanovic

Jong van Lottum wordt mogelijk de nieuwe coch van Ana Ivanovic. De Serviche tennisster is op zoek naar een opvolger van de Zwitser Heinz Gunthardt die vanwege persoonlijke redenen vertrok.

Sven Groeneveld, die eerder Ivanovic al eens bij stond, stelde Van Lottum in Luxemburg aan de tennisster voor. "Ik denk dat ze goed zouden klikken. Het is nu de vraag wat Ana wil, want John is niet de enige kandidaat," zei Groeneveld tegen NUsport.

"Zij heeft het talent om het vrouwentennis jarenlang te domineren, maar het komt er niet helemaal uit. Haar kan ik helpen. Maar ik wil wél een meerwaarde zijn. Ik kom niet om ballen te rapen," zei Van Lottum die in het verleden zelf proftennisser was en als trainer Thiemo de Bakker enkele maanden bij heeft gestaan.

Ivanovic was in 2008 de nummer één van de wereld, maar zakte mede door blessures naar de 65e stek. Dit seizoen sloot ze mede door haar eerste eindzege in een WTA-toernooi in twee jaar tijd af als zeventiende.

'Alarmknop in alle treincoupés'

Er moet een alarmknop komen in iedere treincoupé, zodat reizigers bij onraad snel de conducteur kunnen waarschuwen. Dat is een van de maatregelen waarmee de SP de trein veiliger wil maken. Tweede Kamerlid Farshad Bashir heeft een veiligheidsplan opgesteld voor het spoorvervoer.

Volgens de SP'er gaat het niet goed met de veiligheid in de treinen. Dit jaar zouden er al vijftig procent meer meldingen van incidenten op het spoor zijn geweest dan twee jaar geleden. "Maandelijks worden conducteurs tientallen keren lichamelijk bedreigd en honderden keren verbaal geïntimideerd."

Behalve de alarmknop pleit hij verder voor meer spoorwegpolitie, meer conducteurs en het plaatsen van politieposten op alle grote stations. Conducteurs kunnen dan sneller rekenen op bijstand van de politie. Wie zich misdraagt in de trein moet bovendien harder worden gestraft.

Op kleine stations ontbreekt het vaak aan sociale controle. Als een loket geen optie is, moet worden gekeken naar kleine winkeltjes, een fietsenmaker of kantoor om zo de sociale veiligheid te verhogen, aldus Bashir.

Rabobank: huizenprijzen dalen nog licht

De Rabobank verwacht dat de daling van de huizenprijzen over heel 2010 gerekend uitkomt op 2 procent en dat de prijs van de gemiddelde bestaande koopwoning volgend jaar nog met 1 procent omlaag gaat.

Inmiddels zijn zes kwartalen van dalende huizenprijzen gevolgd door twee kwartalen van stijgende prijzen. Dat wijst op "nagenoeg stabiliserende prijzen", aldus de bank.

In het derde kwartaal van 2010 liet de Prijsindex Bestaande koopwoningen van het CBS en het kadaster een toename zien van 0,1 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. In het tweede kwartaal van dit jaar was die stijging 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De verschillen tussen de regio's in het land zijn overigens groot.

Rabobank: huizenprijzen dalen nog licht
Rabobank: huizenprijzen dalen nog licht (Foto: ANP)

Meerderheid wil ceremoniële rol Willem-Alexander

Willem-Alexander mag zich als koning alleen bezighouden met het doorknippen van linten. De rol van het staatshoofd moet puur ceremonieel worden zodra hij de troon bestijgt. Dat vindt een meerderheid van de Nederlandse bevolking, blijkt uit onderzoek van peil.nl in opdracht van persbureau Novum.

Van de bijna veertienhonderd respondenten vindt 53 procent dat Willem-Alexander geen deel meer mag uitmaken van de regering en zich niet langer mag bemoeien met de formatie van een nieuw kabinet; 41 procent wil alles bij het oude laten. Vooral kiezers van de PVV (77 procent), VVD (54 procent), D66 (63 procent), SP (56 procent) en GroenLinks (55 procent) willen de macht van Willem-Alexander inperken.

De helft van de Nederlanders ziet geen reden te wachten tot de kroonprins het stokje van zijn moeder overneemt: precies vijftig procent ziet het liefst dat Beatrix haar staatsrechtelijke bevoegdheden per direct inlevert.

Opmerkelijk is dat de PvdA-achterban er een andere mening op nahoudt dan de partij. De PvdA wil de politieke rol van het staatshoofd kleiner maken. Een meerderheid van de PvdA-kiezers vindt dat niet nodig.

In de Tweede Kamer is een meerderheid van PvdA, PVV, SP, GroenLinks en D66 die de rol van het staatshoofd tijdens de formatie wil inperken. Om Beatrix ook formeel uit de regering te krijgen, moet de grondwet worden gewijzigd. De twee derde meerderheid die daarvoor nodig is, ontbreekt.

Willem-Alexander heeft in interviews zelf altijd gezegd dat hij geen zin heeft om louter linten te knippen. Hij ziet een 'inhoudelijk koningschap' voor zich. Een meerderheid van 68 procent verwacht overigens dat de prins een goede koning zal zijn. Van Beatrix vindt 71 procent dat zij het goed of heel goed doet.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een grote meerderheid van 84 procent het niet terecht vindt dat koningin Beatrix, Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima belastingvrijstellingen hebben. Ze hoeven nu onder meer geen inkomstenbelasting te betalen.

De Tweede Kamer debatteert woensdag met premier Mark Rutte (VVD) over het koningshuis.


'Willem-Alexander moet een ceremoniële rol krijgen' (Foto: Novum)

Wat vind jij van de rol van Koning Willem IV? Reageer op de poll.

Grote storing KPN en Telfort vanwege kabelbreuken

Telecombedrijven KPN en Telfort hebben te kampen met een grote storing als gevolg van twee kabelbreuken. Deze zijn ontstaan bij wegwerkzaamheden bij de A2. Klanten in verscheidene regio's in Nederland kunnen daardoor niet bellen via internet en ook niet internetten, zo maakte Telfort dinsdag bekend.

Volgens Telfort hebben vooral klanten in de regio's Almere, Amersfoort, Almelo, Harderwijk, Haarlem, Maarssen, Maastricht, Spakenburg, Sittard, Uden en Weert last van de storing. Telfort hoopt de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Telfort is een dochterbedrijf van KPN en ze gebruiken het zelfde netwerk voor hun verbindingen.

Blowende tiener eerder psychotisch

Jongeren die op of voor hun twaalfde jaar wiet roken hebben drie keer vaker last van psychotische symptomen. Dat concluderen onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht op basis van online onderzoek onder 26 duizend jongeren van gemiddeld 21 jaar

Degenen die op of voor hun twaalfde joints rookten hadden drie keer vaker last van psychotische stoornissen, zoals het horen van stemmen of achterdocht. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat hoe hoger de dosis marihuana is, hoe groter de kans op opname.

Psychiaters vermoedden al langer dat blowen de kans op psychiatrische stoornissen als depressie en psychose vergroot. Het unieke van deze studie is dat het laat zien dat psychiatrische opname met het gebruik van cannabis te maken heeft en dat dit van de hoeveelheid gebruikte wiet afhangt.

Blowen is gevaarlijker dan wordt gedacht, stellen de onderzoekers van het UMC. Omdat mensen steeds jonger beginnen is er een groter risico voor de volksgezondheid, ook omdat het THC-gehalte, de werkzame stof, in cannabis veel hoger is dan twintig jaar geleden.

Om de resultaten onder de aandacht te brengen en een debat te voeren over de mogelijke effecten op de volksgezondheid organiseert het UMC Utrecht vrijdag een symposium.

Rusland plant volksverhuizing

Rusland plant een massale verhuizing van zijn inwoners naar twintig stedelijke gebieden in het land. Plaatsen met minder dan honderdduizend inwoners worden niet meer als levensvatbaar voor de toekomst gezien en deze mensen zullen moeten verhuizen.

De Russische krant Vedomosti berichtte dinsdag op basis van geheime documenten, dat de volksverhuizing in de lijn ligt van president Dmitri Medvedevs plan om de Russische economie te moderniseren. Ongeveer 90 procent van de dorpen en steden in Rusland heeft minder dan honderdduizend inwoners.

Moeder verstikte drie meisjes en een jongetje

Sietske H. (26) uit het Friese Nij Beets heeft haar vier baby's door verstikking om het leven gebracht. Het gaat om drie meisjes en een jongetje die ze baarde in de periode van juni 2003 tot juni 2009.

Het laatste baby'tje was een meisje, dat ruim een jaar voor de aanhouding van de vrouw werd geboren en omgebracht. Dat heeft het OM dinsdag bekendgemaakt.

De lijkjes werden vervolgens in een vuilniszak gedaan en in koffers verstopt op de zolder van haar ouderlijke woning in Nij Beets, waar ze al die tijd met haar vader en moeder heeft gewoond.

Moeder verstikte drie meisjes en een jongetje
Moeder verstikte drie meisjes en een jongetje (Foto: ANP)

Verlies ADO verminderd naar twee miljoen

ADO Den Haag heeft over het seizoen 2009/2010 een negatief resultaat van twee miljoen euro geboekt. Over het seizoen 2007/2008 werd nog een verlies van 7,9 miljoen geleden. Toen kwam ADO net uit de Jupiler League en sindsdien is de club een nieuwe weg ingeslagen. "Op de vlakken waar we in de kosten konden snijden, is gesneden", meldt ADO.

De inkomsten van de club uit Den Haag stegen van zeven naar twaalf miljoen euro. Volgens de club komt dit door de imagoverbetering. "Als er niets geks gebeurt, eindigen we daardoor dit seizoen op nul."

Hoewel het negatieve resultaat twee miljoen euro bedraagt, is het de club gelukt om afgelopen seizoen het verlies met 1,2 miljoen euro terug te dringen.

Gebruik je krachten in DC Universe Online

DC Universe Online is een MMORPG uit de bekende superhelden-universum van DC. Denk aan Batman en Robin, Superman en Wonder Woman als helden uit dat universum en het spel. Er zijn nu drie filmpjes opgedoken, met commentaar van de ontwikkelaar over een aantal aspecten van het spel.

In het eerste filmpje zien we wat terug over de acrobatiek van de superhelden in het spel. In het tweede filmpje zien we een gedeelte van een queste die je mag doen in het begin van het spel. In het derde filmpje zien we de speciale uitrustingen die je kan verdienen in het spel.  DC Universe Online staat gepland voor een release in vroeg 2011 op de PS3 en PC.

 

Emma Watson was cynisch over laatste Potterfilms

Emma Watson had haar bedenkingen bij de verfilming van het zevende en laatste Harry Potter-boek. De 20-jarige actrice reageerde cynisch toen ze hoorde dat het boek in twee delen zou worden verfilmd. "Ik had het idee dat ze het aan het uitmelken waren."

"Ik was erg cynisch en vond het dubieus", vertelt Watson in een interview met Metro. Na een gesprek met de producenten stelde de jonge actrice haar mening bij. "Ze hebben me overtuigd van het feit dat het simpelweg niet in een film zou passen."

Watson speelde in alle Potterfilms, maar dat wil niet zeggen dat het haar gemakkelijk afging bij de verfilming van het laatste boek. "Vooral voor deel twee waren er dagen dat ik in huilen uitbarstte", bekent de actrice. "Het koud hebben en nat zijn is niet bevorderlijk voor de acteerprestaties."

Emma Watson werd tien jaar geleden gecast voor de rol van Hermione Granger. "Het is meer dan de helft van mijn leven", zei ze eerder in een interview. "Ik moet nu uitzoeken wat mijn leven na Harry Potter inhoudt."

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 gaat woensdag in première. Het tweede deel is vanaf juli in de bioscoop te zien.


Emma Watson (Foto: Novum)

Lassers opgepakt wegens brand Shanghai

De Chinese politie heeft dinsdag lassers ingerekend op verdenking van het veroorzaken van de brand in een flatgebouw in Shanghai. Bij de brand verloren zeker 53 mensen het leven en meer dan zeventig mensen raakten gewond. Uit voorlopig onderzoek bleek dat vier lassers niet gediplomeerd waren en hun gereedschap onjuist hanteerden, met de brand tot gevolg. Dat heeft het stadsbestuur gezegd.

De brand brak uit toen bouwmateriaal vlam vatte. Het vuur verspreidde zich al vlug via de steigers die rondom tegen het gebouw stonden opgesteld. Deze waren vervaardigd van bamboe en bekleed met nylon netten. In de 28 verdiepingen tellende flat woonden voornamelijk gepensioneerde leraren met hun gezinnen.

Het vuur bepaalde de skyline van de stad tot de brandweer, die met meer dan honderd brandweerauto's uitrukte, de brand na vier uur onder controle kreeg. Zwarte rook kringelde boven de stad.


Brand Shanghai veroorzaakt door lassers (Foto: Novum)

Terry vreest lang uitgeschakeld te zijn

John Terry vreest maanden uit de roulatie te zijn. De aanvoerder van Chelsea heeft een zenuwblessure in zijn been. Door zijn bovenbeenblessure moest de verdediger het duel met Sunderland van afgelopen weekend al laten schieten. Maandag meldde hij zich af bij bondscoach Fabio Capello voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk.

Terry kampt al langer met de blessure. "Ik heb er al langer last van. Ik voel de pijn van mijn dijbeen doorlopen naar m'n kuit", zegt de aanvoerder van Chelsea in The Daily Mail. "Afgelopen seizoen, in de FA Cup-finale, kreeg ik er last van. Doordat het WK voor de deur stond was er geen tijd om te rusten."

"Ik heb drie weken iets rustiger aan kunnen doen, maar de pijn kwam terug. Sindsdien wordt het erger en erger. Het was tot de laatste twee weken nog wel te doen, maar in het duel met Fulham werd de pijn nog heviger. Ik ben nu op het punt dat ik er niet meer mee kan spelen. Na wedstrijden gil ik het uit van de pijn en slaap ik niet. Ik heb wat weken rust nodig en specialisten die naar m'n blessure kijken."

Terry verwacht voorlopig niet in actie te komen voor Chelsea. "Eigenlijk sta ik voor alles open wat de doktoren voorstellen. Ik ben radeloos. Ik weet dat ik zaterdag niet speel tegen Birmingham City, verder dan die wedstrijd kijken heeft geen zin. Het kan weken duren, het kan maanden duren."

Britse politie arresteert relschopper

De Britse politie heeft maandag in Southampton een 18-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van een poging tot moord tijdens de studentenprotesten in Londen vorige week. Hij is voor verhoor overgebracht naar Londen.

Volgens de politie is tijdens de demonstraties een brandblusser van het dak van een kantoorgebouw gegooid. Ooggetuigen hebben verklaard dat een actievoerder de brandblusser naar beneden gooide en dat het apparaat op een haar na mensen miste die beneden stonden.

Duizenden studenten protesteerden vorige week woensdag tegen de verhoging van het collegegeld. Bij de demonstratie raakten de actievoerders slaags met de politie.

Nieuw spoor in zaak vermoorde Chinees

In de zaak van de in stukken gesneden Chinees die in juli in Amsterdam werd gevonden is de politie nu op zoek naar een andere Chinees. Het gaat om een man die op 16 juli is gezien bij de snackbar van het slachtoffer en bij de ondergrondse vuilniscontainer waar het verminkte lichaam werd gevonden.

De gezochte Chinees droeg volgens de politie opvallende oranje werkkleding. In de zaak zijn begin oktober twee verdachten aangehouden, van wie er een nog vast zit.

De 57-jarige Shu Yungh Lam werd volgens de politie in zijn snackbar aan de Mercuriusstraat vermoord en in stukken gesneden. Daarna zou zijn lichaam met zijn bedrijfsauto naar de container aan de Laanweg zijn gebracht. Enkele dagen later werd het lichaam gevonden. De auto stond naast de vuilcontainer geparkeerd.

Volgens de politie had het slachtoffer geen banden met de onderwereld. In Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht aan de zaak besteed. Ook zoekt de politie nog enkele spullen van het slachtoffer; zijn mobiele telefoon, een ketting, sleutelbossen en zijn pas om de container mee te openen. Het OM heeft twintigduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Consumentenprijzen eurozone stijgen

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in oktober op maand- en op jaarbasis gestegen, blijkt dinsdag uit een raming van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie.

Op maandbasis bedroeg de inflatie 0,4 procent, terwijl de consumentenprijzen op jaarbasis met 1,9 procent stegen. Er werd op maandbasis een stijging van 0,3 procent verwacht en op jaarbasis een stijging van 1,9 procent.

De prijzen exclusief de invloed van de prijs van tabak stegen in oktober op maandbasis met 0,4 procent. Op jaarbasis was sprake van een toename van de prijzen met 1,8 procent.

De kerninflatie, waarin volatiele zaken als energie, voeding, tabak en alcohol buiten beschouwing worden gelaten, bedroeg 0,4 procent op maandbasis. Op jaarbasis was sprake van een stijging van de prijzen met 1,1 procent.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de doelstelling de inflatie onder, maar in ieder geval vlakbij de 2,0 procent te houden.

HRT verrast door besluit Toyota

Hispania Racing is verrast door het bericht van Toyota dat de samenwerking tussen beide partijen verbroken is. Het Spaanse team dacht dicht bij een deal over het gebruik van de TF110 voor 2011 te zijn, maar Toyota meldde gisteren dat wegens het niet nakomen van betalingen dat nu van de baan is.

"Hispania Racing is verrast door het persbericht dat Toyota deze middag uitgebracht heeft en deze zaak vraagt om nadere uitleg," zo luidde een kort persbericht van HRT.

De vraag is nu hoe HRT voor het seizoen 2011 verder moet. De Spaanse renstal verbrak eerder dit jaar het contract met chassisbouwer Dallara omdat het niet tevreden over de huidige bolide was. Om verder naar voren te komen was de hoop op Toyota gevestigd, maar nu de overeekomst van de baan is moet naar andere opties worden gezocht.

Klapbanden na landing KLM-toestel

Een Boeing 737 van KLM heeft dinsdagochtend op Schiphol twee klapbanden opgelopen tijdens het taxiën. Na de landing was het toestel op weg naar de pier, toen twee banden sprongen. Het toestel is daarop stilgezet. De passagiers en de bagage zijn met bussen van boord gehaald. Dat laat een woordvoerder van KLM weten.

Onduidelijk is waardoor de banden zijn gesprongen. Of van een gevaarlijke situatie sprake is geweest, wordt onderzocht.

Gebrselassie besluit door te gaan

Niet geheel onverwacht is Haile Gebreselassie teruggekomen op zijn besluit om te stoppen met zijn atletiekcarrière. Nadat de Ethiopiër geblesseerd was uitgevallen tijdens de marathon van New York besloot hij direct te stoppen met hardlopen. Op dit besluit is hij echter teruggekomen.

"Het rennen zit in mijn bloed en ik heb besloten wedstrijden te blijven lopen", aldus de atleet via zijn Twitter. Mocht zijn fysieke gesteldheid het toelaten wil Gebreselassie nog zijn kunsten vertonen op de Olympische marathon in 2012. "Als mijn knie weer in orde is,ga ik me focussen op mijn volgende race."

Maduro: "Intentie om te verlengen"

Hedwiges Maduro kan op een nieuw contractvoorstel rekenen van Valencia. Beide partijen hebben de intentie met elkaar door te gaan. De Nederlander heeft momenteel een contract tot de zomer van 2012 bij zijn huidige club.

"Valencia heeft aangegeven mijn contract te willen verlengen", zegt de oud-Ajacied in De Telegraaf. "En ik sta daar persoonlijk positief tegenover. Ik voetbal in een sterke competitie, speel vrijwel alles, voor een prachtige club en in een schitterende stad. Als ik bijteken, zal het om meerdere jaren gaan."

Na een stroeve start in de Primera División heeft Maduro zijn draai inmiddels helemaal gevonden. Dat is ook bondscoach Bert van Marwijk opgevallen. De verdediger annex verdedigende middenvelder wordt na het WK steeds opgeroepen. Ook voor het oefenduel met Turkije is hij weer uitgenodigd. "De bondscoach kent mijn kwaliteiten. Of ik erbij blijf, ligt nu aan mezelf. Het hangt af van mijn prestaties."

EA deelt boetes uit

EA deelt boetes uit en onze eigen redacteur KoosyNL heeft er één mogen ontvangen. Hij moet namelijk een boete van €2010,11 betalen voor te hard rijden in de bebouwde kom. Natuurlijk is onze redacteur daar niet mee eens en doet hij beroep bij "Centrale Verwerking Need for Speed".

Volgens de gegevens uit de boete blijkt dat KoosyNL te hard gereden heeft met een Renault Twingo. KoosyNL ging namelijk met zo'n 135 tot 140 km/u te hard door de bebouwde kom. Bekijk hieronder de boete die EA uitdeelt ter promotie van Need for Speed: Hot Pursuit die deze week uitkomt voor de PS3, Xbox 360, PC en de Wii.

Boete

Eikeltekort dreigt voor wilde zwijnen

Het wordt een zware winter voor de wilde zwijnen. Er zijn dit jaar maar weinig eikels en beukennootjes in de belangrijkste leefgebieden, de Veluwe en de Meinweg in Limburg. Dit zorgt er wellicht voor dat een relatief groot deel van de populatie de winter niet overleeft en dat er volgend jaar minder biggen zijn.

Deskundigen verwachten dat zwijnen, eekhoorns, muizen en vogels de beukennootjes op korte termijn hebben opgegeten of verzameld. De zwijnen zijn daarna aangewezen op voedselbronnen als gras en wortels van adelaarsvaren. Dat meldt de Zoogdiervereniging op natuurbericht.nl.

Als er weinig voedsel is komen de zeugen niet in een goede conditie die nodig is om in het voorjaar jongen te werpen en te zogen. In dat geval worden de jongen later in het jaar geworpen en dat zijn er waarschijnlijk minder.

Het is niet nodig de zwijnen bij te voeren. Jaren met weinig voedsel zijn een natuurlijk fenomeen. In jaren dat er meer voedsel is kan de populatie zich snel herstellen.


Wilde zwijnen (Foto: Novum)

Recordverschil in hoogte zorgpremies

Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basispremie voor de zorgverzekering bedraagt ruim 275 euro op jaarbasis. Nooit eerder sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 was dat verschil zo groot. Dat hebben vergelijkingssites berekend. De gemiddelde basispremie is volgend jaar 105 euro per maand, een stijging van ruim negen procent ten opzichte van dit jaar.

Alle premies voor de zorgverzekering van volgend jaar zijn bekend. Volgens de vergelijkingssites zijn verzekerden het goedkoopst af bij Univé Zekur met een maandpremie van 88,88 euro. De duurste basisverzekering is van Zorg en Zekerheid. Verzekerden betalen daar bijna 112 euro per maand.

Volgens verzekeringssite.nl verschilt de mate waarin zorgverzekeraars hun premies verhogen sterk. De basispremie van CZ stijgt bijvoorbeeld met 11,5 procent en die van IZZ 'slechts' met 4,5 procent.

Volgens zorgkiezer.nl overwegen ongeveer vijf miljoen Nederlanders over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering. Als alle Nederlanders dat zouden doen, zou dat volgens de site een besparing opleveren van 1,6 miljard euro per jaar.

Uit de berekeningen van de vergelijkingssites blijkt ook dat de premies voor de aanvullende verzekeringen fors stijgen. De premies voor jongerenpakketten stijgen het meest en verdubbelen soms zelfs. Dat komt doordat tandartskosten voor jongeren tot 22 jaar niet meer via de basisverzekering worden vergoed.

Meer over zorgverzekeringen lees je op het forum.

[NBA] Oklahoma beëindigt zegereeks Utah Jazz

Oklahoma City Thunder heeft gisteravond in de NBA een einde gemaakt aan de zegereeks van de Utah Jazz. In eigen huis ging de ploeg van de Nederlander Francisco Elson met 108-115 onderuit.

Kevin Durant was hij Thunder de grote man met dertig punten. Omdat Serge Ibaka en Russell Westbrook beiden tot 22 punten kwamen werd het verschil gemaakt. Daartegenover stond alleen Deron Williams die voor de Jazz 31 punten maakte. Elson kwam in acht minuten tot twee punten.

De ploeg van Dan Gadzuric Golden State Warriors wist wel te winnen. De Detroit Pistons werden thuis met 101-97 aan de kant geschoven. Gadzuric kwam twaalf minuten in actie en scoorde één punt.

De New Orleans Hornets gingen voor de eerste maal dit jaar onderuit. De Dallas Mavericks klopten de ploeg met 98-95. Zeven minuten voor tijd stond het nog 77-87 voor de Hornets, maar de Mavericks wisten via een eindsprint de zege alsnog te pakken.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Utaz Jazz Oklahoma City Thunder 108-115
Golden State Warriors Detroit Pistons 101-97
Dallas Mavericks New Orleans Hornets 98-95
Charlotte Bobcats Minnesota Timberwolves 113-110
Orlando Magic Memphis Grizzlies 89-72
Phoenix Suns Denver Nuggets 100-94
Los Angeles Clippers New Jersey Nets 96-110

Cagliari ontslaat trainer Bisoli

Cagliari heeft trainer Pierpaolo Bisoli de zak gegeven. Het bestuur houdt de 43-jarige oud-speler van de club verantwoordelijk voor de slechte resultaten, meldt de Italiaanse voetbalvereniging. Zondag verloor Cagliari in eigen huis met 1-0 van Genoa en daardoor staan de Sardiniërs na twaalf wedstrijden op een teleurstellende zeventiende plaats.

Bisoli was pas sinds de zomer hoofdtrainer van de 'Rossoblu'. Hij volgde Massimiliano Allegri op, die naar AC Milan overstapte. Succesvol werd zijn verblijf bij de club, waar hij in de jaren negentig zes seizoenen speelde, echter niet. Cagliari won onder zijn leiding pas tweemaal. Bisoli was de voorgaande twee seizoenen trainer van Cesena. Daarvoor werkte hij bij kleine clubs als Prato en Foligno.

Geelen laconiek over uitspraak Prem

Jean-Pierre Geelen, die gisteren door Prem in De Wereld Draait Door werd beschuldigd van pedofilie, reageert laconiek op Prem.

Op Twitter zegt Geelen: "Ja ja, mensen, ik heb het gezien in #DWDD. Toch knap, hoe zo'n Carlo Boszhard dat doet." De VARA! knipte het fragment waarin Prem zegt dat hij van horen zeggen heeft dat Geelen het met kleine kinderen doet. De reden: De VARA! kon zich niet vinden in de uitspraak.

Dit stukje censuur leidde op Twitter weer tot verontwaardigde reacties. Prem nam zijn beschuldiging overigens niet terug. Hij had er alleen spijt van het in DWDD te hebben gezegd. En Jean-Pierre? Die is alweer aan het werk: "
Dank vrienden, voor alle steun in Prem-gate. Ik moet even aan het werk nu. En aan mijn deur staat een stel verse kleuters te trappelen."

 

Huta Galung dit jaar niet meer in Challengers

Tennisser Jesse Huta Galung zal dit jaar niet meer deel gaan nemen aan Challengers. De Nederlander meldt via zijn Twitter dat hij tevreden over dit seizoen is.

"Ik speel geen challengers meer dit jaar. Ik heb een goed einde van het jaar gehad. Hoogste ranking verbeterd van 143 ATP naar 116 ATP," schrijft Huta Galung. Hij won dit jaar de Challengers in Trani en Alphen aan de Rijn. Vorige week kwam hij in Aken nog tot de kwartfinales.

Di Montezemolo kan niets met kritiek op Ferrari

Ferrari-president Luca di Montezemolo kan niets met de kritiek die de portefeuilleloze Italiaanse minister Roberto Calderoli op zijn bedrijf geleverd heeft na het missen van de wereldtitel in de Formule 1. Hij eiste het opstappen van Di Montezemolo die hieraan geen gehoor gaat geven.

Calderoli vond dat Ferrari Fernando Alonso in Abu Dhabi veel te vroeg had binnengehaald en wilde daarop dat er koppen rolden bij Ferrari. "Wanneer Calderoli in zijn leven ook maar één procent bereikt van wat Ferrari voor dit land heeft gedaan, dan zal ik me wel druk maken over een antwoord," zei Di Montezemolo.

Ook Vice-president Piero Ferrari vindt de kritiek van Calderoli niet terecht. "Ik ben geschokt over de uitspraken van sommige politici en een minister van de Italiaanse Republiek. In mijn leven is het nog nooit gebeurd dat politici zich met de goede of slechte momenten van ons in de sport bemoeiden, en dat moet wat mij betreft zo blijven. Als ik kijk naar wat Ferrari voor het imago van Italië heeft gedaan, kan ik alleen maar zeggen dat het veel meer is dan sommige politici hebben gedaan."

Allegri: "Sneijder is de Gouden Bal waard"

Wesley Sneijder is een van de grootste kanshebbers op de Gouden Bal. AC Milan-trainer Massimiliano Allegri vindt dat de Nederlander de prijs verdient.

"Sneijder is de Gouden Bal waard", zei Allegri na de met 1-0 gewonnen derby tegen Inter. "Daar heb ik geen enkele twijfel over. Zeker als je bekijkt wat hij voor Internzionale heeft betekend afgelopen seizoen." Allegri refereert aan de rol die Sneijder speelde in de competitie, beker en Champions League. Alle drie de competities werden door Inter gewonnen.

Maar Inter wist afgelopen weekend niet te winnen van AC Milan. "We hadden al veel zelfvertrouwen, maar de derby heeft ons moraal nog verbeterd", zegt Alegri. "Maar een voorsprong van zes punten hebben op Inter in de competitie betekent niets meer dan dat we het momenteel goed doen."

In de strijd om de Gouden Bal krijgt Sneijder overigens zware concurrentie. Vooral uit de hoek van Barcelona komen de concurrenten. Lionel Messi, Andres Iniesta en Xavi dingen ook mee naar de prijs.

Vroemen in hoger beroep geschorst

Atleet Simon Vroemen is in hoger beroep alsnog geschorst voor het dopinggebruik dat hij in 2008 kende. De dopingautoriteit maakte vandaag bekend dat de voormalig sporter twee jaar niet deel mag nemen aan wedstrijden.

Vroemen werd betrapt op het verboden middel metandiënon. Hij accepteerde de schorsing niet en ging in beroep. De tuchtcommissie van het Instituut voor Sportrechtspraak (ISR) vond dat er fouten bij het testen van de B-staal waren gemaakt en sprak de Nederlander daarom vrij.

De dopingautoriteit ging tegen dit besluit in beroep en won de zaak. Hierdoor is Vroemen officieel nog tot 3 mei 2011 geschorst. Eerder was hij dit al van 21 juli 2008 tot 28 januari 2010. De Nederlander laat het er niet bij zitten en gaat bij het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne in beroep tegen de hernieuwde schorsing.

Spitsstrook A50 dicht door mist

Vanwege de mist is de spitsstrook op de A50 tussen Ewijk en Valburg dinsdagochtend gesloten. Verder lijkt de overlast door de mist mee te vallen, zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst.

Met camera's wordt in de gaten gehouden of het verkeer op de spitsstrook door kan stromen. Als de spitsstrook door mist niet te zien is, wordt deze altijd afgesloten. Zodra de mist optrekt, kan de strook alsnog open gaan.

Verder zorgt een andere wegsituatie op de A2 richting Utrecht voor een file van achttien kilometer file tussen Culemborg en knooppunt Oudenrijn. Normaal zijn daar drie rijstroken naast elkaar, maar vanwege de werkzaamheden is dat nu opgesplitst in twee rijstroken en een aparte rijstrook. "Bij een nieuwe situatie trappen weggebruikers toch wat sneller op de rem, dat werkt weer door naar achteren."


(Foto: Novum)

Engeland ziet kansen WK 2018 slinken

Engeland vreest dat het WK voetbal van 2018 aan haar neus voorbij gaat. De Britse voetbalbond FA vindt dat de Britse media er voor gezorgd hebben dat de leden van de FIFA die het WK toewijzen een andere keuze maken. Daarom is er een brief naar de leden gestuurd waarin staat dat Engeland zich distantieert van de eigen media.

Voorzitter Geoff Thompson en president David Dein van het Engelse World Cup Bid hebben de brief ondertekend. "We hopen dat de FIFA zich geen zorgen maakt over de toekomstige relatie met de Britse media als ons bid succesvol is. U zult vast en zeker positief worden benaderd."

De brief lijkt een poging om het BBC-programma Panorama dat op 29 november met een schadelijke reportage komt de wind uit de zeilen te nemen. Op 2 december zal zowel het WK van 2018 als dat van 2022 toegewezen worden.

StarCraft II zet torrent-record

BitTorrent bestaat al een aantal jaar, sinds 2001 om precies te zijn. Nu hebben ze vijf records genoteerd in de afgelopen negen jaar en StarCraft II breekt er één van. StarCraft II heeft namelijk het record van de grootste hoeveelheid data-overdracht via BitTorrent. Het spel is namelijk 2.3 miljoen keer gedownload.

De torrent zelf is 7.19 GB groot, dit maal 2.3 miljoen downloaders is zo'n 15.77 Petabytes. Voor wie het niet weet, één Petabyte is zo'n duizend Terabyte en één Terabyte is zo'n duizend Gigabyte. Het spel dat zo'n drie maanden uit is heeft in deze tijd meer data overgedragen dan alle andere torrents via BitTorrent in negen jaar.

Blizzard werkt zelf ook met torrent-bestanden voor hun spel maar daar zijn geen stats van te vinden, of zij hier nog eens dik overheen gaan is niet bekend.

SC
Downloaden van software is illegaal in Nederland

Ibrahimovic Zweeds Voetballer van het Jaar

Zlatan Ibrahimovic is gisteren voor de vijfde keer uitgeroepen tot Zweeds Voetballer van het Jaar. De aanvaller van AC Milan kreeg de award maandag uitgereikt in Malmö. Het is voor de vierde keer op rij dat Ibrahimovic de trofee in ontvangst neemt. In 2005 kreeg hij de prijs voor het eerst. Toen speelde hij nog voor Juventus. Sinds 2007 heeft hij de trofee ieder jaar gewonnen.

De prijs werd uitgereikt nu alle Zweedse internationals bij elkaar zijn. Ze bereiden zich namelijk voor op de oefeninterland tegen Duitsland van aanstaande woensdag. Ibrahimovic doet niet mee aan dit duel. Hij krijgt rust van bondscoach Erik Hamren.

Zendmast Lopik toch opgetuigd als kerstboom

De 367 meter hoge zendmast van Lopik wordt dit jaar toch nog opgetuigd met kerstverlichting. Eerder meldde de organisatie dat het niet was gelukt genoeg sponsorgeld te regelen, maar op het laatste moment bleek een kabelbedrijf bereid een groot deel van de kosten op zich te nemen.

Vorige week meldden verschillende media dat de gemeente IJsselstein de kosten op zich zou nemen, maar dat bleek niet het geval. "De gemeenteraad besloot dat de burgemeester en wethouders met ons moeten praten over hoe dit probleem op te lossen. Iemand zette in juichstemming een bericht op Twitter en toen werd geconcludeerd dat de gemeente zou betalen", zegt voorzitter van de Stichting Kerstboom Ton Westland.

"Maar de financiering was zeker nog niet rond. Vandaag heb ik pas het eerste gesprek met de gemeente", legt hij uit.

Voor het optuigen van de boom is 52 duizend euro nodig. Daarnaast zijn er administratiekosten. Het lukt niet elk jaar genoeg sponsorgeld te regelen. Vijf mannen zijn drie weken bezig met het hijsen van de kabels, het ophangen van de honderdtwintig lampjes, het aanbrengen van de piek en het opruimen na de Kerst.

Het aansteken van de kerstboom gaat gepaard met een feest, dat voor een groot deel op gratis diensten draait. Voor het feest hadden zich al twee 'grote landelijke artiesten' aangemeld, liet Westland eerder weten. Ook zou de NOS de 'ontsteking' op 10 december live uit willen zenden. De 'boom' brandt tot en met 6 januari.

De zendmast werd in 1992 voor het eerst opgetuigd als kerstboom nadat Westland en zijn broer daartoe hadden besloten. De 367 meter hoge zendmast kwam in 1998 in het Guinness Book of Records als grootste kerstboom ter wereld.

Westland weet niet of hij dit nog lang blijft doen. "Het is in deze tijd een heel gedoe om geld los te krijgen van ondernemers in de regio. Maar tegenwoordig is het een nationaal evenement en melden zich ook nationale sponsors. Als het zo makkelijk blijft gaan blijf ik het wel doen."

Dodental instorting flat New Delhi opgelopen

Reddingswerkers maakten dinsdag overuren om zoveel mogelijk overlevenden van het instorten van een flatgebouw in de Indiase stad New Delhi onder het puin vandaan te halen. Zeker 64 mensen zijn om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt.

In het vijftien jaar oude en vier verdiepingen tellende gebouw woonden zo'n tweehonderd mensen, voornamelijk arbeidsmigranten. De flat stortte maandag in. Volgens reddingswerkers zouden er nog zo'n dertig mensen onder het puin liggen. Een nabijgelegen flat is uit voorzorg ontruimd.

Voertuigen van de hulpdiensten hadden de grootste moeite om door de nauwe straten de plaats van het ongeluk te bereiken.

De minister van financiën van New Delhi suggereerde dat de fundamenten van het bouwwerk door de overvloedige moessonregens zouden zijn verzwakt. Bewoners zeiden dat de kelder van de flat inderdaad was ondergelopen met regenwater.

Daarnaast zou de huisbaas illegaal een extra verdieping hebben aangelegd. Na het instorten van de flat zou hij de benen hebben genomen.


(Foto: Novum)

Cavendish debuteert in Tour Down Under

De Britse wielrenner Mark Cavendish maakt in januari zijn debuut in de Tour Down Under. De organisatie van de Australische etappekoers maakte dat dinsdag bekend.

Cavendish, vijftienvoudig etappewinnaar in de Ronde van Frankrijk, moet de strijd aangaan met André Greipel. De Duitse sprinter won de Tour Down Under dit jaar voor de tweede keer op rij.

"Ik vind het geweldig om in de Tour Down Under mijn seizoen te beginnen", keek Cavendish vooruit. "Ik vind Australië een geweldig land. Na de WK van dit jaar keer ik er graag terug."

De Amerikaan Lance Armstrong doet ook mee. Hij rijdt in Australië zijn laatste profkoers buiten de Verenigde Staten.

Daggeren kanshebber woord van het jaar

Daggeren is een van de woorden die is genomineerd om woord van het jaar te worden. Dat blijkt uit een lijst die uitgever Van Dale dinsdag heeft gepubliceerd. Daggeren wordt omschreven als 'erotisch dansen, waarbij de danspartners dansend 'de daad' nabootsen'. Andere genomineerden zijn onder meer bestuursobesitas, dreigtweet, gedoogregering en oliewolk. Ook het balansbandje, dat bekendheid kreeg omdat het tijdens het WK werd gedragen, ontbreekt niet. In de afgelopen jaren wonnen de woorden ontvrienden, swaffelen en bokitoproof.

Naast de lijst die Van Dale zelf heeft opgesteld kon het publiek woorden insturen voor vijf categorieën. Voor jongerentaal is onder meer pino ingestuurd, een afkorting voor potentieel interessant neukobject. Voor lifestyle is dakevangelist een kanshebber, verwijzend naar de man die 'Jezus redt' op zijn dak heeft staan.

Ook voetballer Nigel de Jong heeft dit jaar voor taalverrijking gezorgd, in de categorie sport is het woord horrortackle opgenomen. Het plan om dikke passagiers meer te laten betalen voor de ruimte die ze innemen in een vliegtuig zorgde voor het woord obesitaks, kanshebber in de categorie economie. In de categorie politiek zorgde de gedoogcoalitie voor het woord kamikazekabinet.

Tot 10 december kan op woordvanhetjaar.nl een stem worden uitgebracht. De uitslag wordt 14 december bekend.

Porno-actrice test Kinect op verschillende manieren

Website G4 had het idee om de Kinect eens grondig te gaan testen, wat is nou mogelijk en wat niet. Hiervoor hebben ze porno-actrice Kirsten Price gevraagd of die hun kon helpen. Price vond dat geen probleem en liet zich maar al te graag filmen voor een goed doel zoals deze.

In het filmpje probeert Price een aantal dingen uit of het mogelijk is om op die manier de Kinect te gebruiken. Voor degenen die niet kunnen kijken, Price gaat naakt, wel gecensureerd natuurlijk. Ondanks de censuur in het filmpje is het kijken toch op eigen risico als je op werk/school of dergelijke zit.

ANWB helpt leden auto te verkopen

De ANWB gaat leden helpen hun auto te verkopen. Zij kunnen online de waarde van hun auto laten bepalen aan de hand van het kenteken, de kilometerstand en een aantal foto's. Als zij hun auto inleveren, krijgen zij dat bedrag binnen een dag op hun rekening.

Veel mensen vinden het verkopen of inruilen van hun auto lastig en tijdrovend, aldus de ANWB. Daarom is de organisatie de verkoopservice begonnen. Dat kan de leden ook nog eens financieel voordeel bieden, want de praktijk leert dat bij de aanschaf van een andere auto kortingen zijn te bedingen die mensen niet zouden krijgen wanneer zij een auto willen inruilen.

ANWB helpt leden auto te verkopen
ANWB helpt leden auto te verkopen (Foto: ANP)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het kabinet Hooligan-I

Gisteren werd het duidelijk. Mark Rutte laat zich willens en wetens in het zadel houden door een hooligan annex ondergeschiktenneuker van het ergste soort. Eric Lucassen. Daarmee heeft het huidige kabinet zich de titel Hooligan-I verworven. Vraag aan de collega's:

Postbodes TNT staken vandaag

De postbodes van TNT gaan dinsdag actievoeren in plaats van post bezorgen. De vakbonden hebben dinsdag uitgeroepen tot landelijke actiedag uit protest tegen de duizenden gedwongen ontslagen die in het verschiet liggen. Postbodes uit het hele land komen met bussen naar Den Haag voor een manifestatie bij het hoofdkantoor van TNT Post. De vakbonden verwachten zesduizend actievoerders.

Door een reorganisatie bij TNT Post gaan elfduizend banen verloren en daarbij vallen 3100 gedwongen ontslagen. De bonden willen dat TNT dat aantal terugdringt en het tempo van de reorganisatie terugschroeft.

De reorganisatie is volgens TNT nodig omdat er minder post is. Bovendien heeft het bedrijf door de liberalisering van de postmarkt te maken met concurrentie door nieuwkomers als Sandd en Selekt Mail.

Twee doden bij frontale botsing bij Zuidwolde

Bij een frontale aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto bij het Drentse dorp Zuidwolde zijn dinsdagochtend twee doden gevallen. Het ongeluk gebeurde rond 05.00 uur op de N48, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Door het politieonderzoek is de weg in beide richtingen afgesloten tussen Zuidwolde en de aansluiting met de A28 bij Hoogeveen. De weg wordt volgens de VID pas om 10.30 uur vrijgegeven. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Film: Harry Potter and the Deathly Hallows, part 1

Met gemixte gevoelens kijken Harry Potter-fans uit naar de laatste boekverfilming die in twee delen is gesplitst. Aan de ene kant kunnen ze niet wachten om de film te zien, maar aan de andere kant is de film letterlijk het begin van het einde voor het geliefde verhaal. De fans hopen dat de tweedeling van Harry Potter and the Deathly Hallows goed zal uitpakken nu er meer tijd is om het verhaal te vertellen. Toch bevat de eerste helft van het laatste boek wel veel saaie stukken en wacht men gespannen af hoe de laatste twee films worden ingedeeld. Is Harry Potter and the Deathly Hallows part 1, het begin van een waardig slot van de filmreeks?

Oppositie wil debat met Rutte over Lucassen

Premier Mark Rutte (VVD) en vicepremier Maxime Verhagen (CDA) moeten tekst en uitleg komen geven over het besluit van PVV-leider Geert Wilders dat Eric Lucassen PVV-Kamerlid kan blijven. De oppositiepartijen D66, GroenLinks en PvdA hebben daartoe een debat aangevraagd, laat een woordvoerder van D66 maandagmiddag weten.

De partijen willen van de premier weten welke gevolgen dit besluit heeft voor de 'stabiliteit en geloofwaardigheid' van de regering. Wilders maakte maandag bekend dat Lucassen fractielid van de PVV blijft, ofschoon vorige week bekend werd dat hij in 2002 is veroordeeld voor ontucht. Als straf raakt hij wel een groot deel van zijn portefeuille kwijt.

Wat D66 betreft is de stabiliteit in het geding, omdat PVV-Kamerleden 'bij herhaling' in verband worden gebracht met geweld en in contact komen met politie en justitie. Zo bracht enige tijd geleden PVV'er Marcial Hernandez een nacht door in de cel nadat hij in een Haags café een kopstoot had uitgedeeld.

Ook de geloofwaardigheid van het kabinet staat ter discussie, vanwege de 'dubbele standaard' die wordt gehanteerd, stelt D66. Het regeerakkoord spreekt van een harde aanpak van misdadigers, maar het kabinet lijkt de daden van mensen uit de eigen coalitie te 'bagatelliseren'. Femke Halsema hekelt het besluit van Wilders eveneens. "Wat een dubbele moraal', twitterde zij maandag.

Rutte liet vrijdag nog weten dat hij de kwestie-Lucassen als een interne PVV-aangelegenheid beschouwt. Hij velde daarom geen oordeel. Wel vertrouwde hij er op dat Wilders de zaak tot een goed einde zou brengen.

Weer autobranden in Vught

In de nacht van maandag op dinsdag zijn opnieuw twee auto's uitgebrand in de Noord-Brabantse gemeente Vught. Aan de Druivenkas brandden twee naast elkaar geparkeerde auto's gedeeltelijk uit. Dat meldt de politie dinsdag.

Van beide wagens stond de voorkant in brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust met een nieuw soort blusdeken. Die neemt de zuurstof weg bij de brand. Sporen van een eventuele brandstichting blijven daardoor beter bewaard.

De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoken. Vught wordt de afgelopen weken regelmatig opgeschrikt door autobranden. In oktober brandden er al negen auto's uit, eerder in november gingen ook al drie wagens in vlammen op.

Weer autobranden in Vught
Weer autobranden in Vught (Foto: ANP)

Met balansbandje pingen over een dreigtweet

Balansbandje, pingen en dreigtweet zijn woorden die kans maken op de titel Woord van 2010. Dat heeft de woordenboekenuitgever Van Dale dinsdag bekendgemaakt.

Van Dale wil ook dit jaar weer achterhalen wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste of leukste woord van het jaar vinden. Het woord balansbandje werd bijvoorbeeld opvallend veel gebruikt tijdens het WK voetbal afgelopen zomer. De bandjes werden gedragen door de spelers van Oranje voor extra balans, kracht en leningheid.

Een dreigtweet is een twitterbericht waarin iemand wordt bedreigd met de dood. En pingen is het versturen van berichten aan elkaar via internet op de mobiele telefoon.

Er konden woorden ingezonden worden via het internet. Hiervan heeft Van Dale een shortlist gemaakt. Op 14 december maakt de woordenboekuitgever het Van Dale Woord van het Jaar bekend.

'NFI onderzoekt of gevonden kaak van Holloway is'

Justitie laat onderzoeken of een op Aruba gevonden onderkaak van Natalee Holloway is. De kaak is deze week opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut, schrijft De Telegraaf dinsdag.

De onderkaak werd volgens de krant vrijdag gevonden op het strand bij het Phoenix Hotel. Dat is in de buurt van een van de plekken die Joran van der Sloot aanwees in een bekentenis.

Van der Sloot is hoofdverdachte in de zaak rond Holloway, die in 2005 verdween. Hij zit momenteel vast in de Peruaanse zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis voor een andere zaak; de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores.

Londen betaalt ex-gedetineerden Guantanamo

Enkele Britten die gevangen hebben gezeten in het Amerikaanse detentiekamp Guantanamo Bay krijgen daarvoor een schadevergoeding. Ze hebben een schikking getroffen met de Britse regering. Die zal de deal dinsdag bekendmaken in het Lagerhuis.

Dat meldden onder meer de BBC en de krant The Independent op basis van bronnen binnen de overheid. Zeker zes van de gedetineerden zeggen dat ze zijn gemarteld en dat Groot-Brittannië daarbij betrokken is geweest. Met de schikking zou de Britse regering hebben willen voorkomen dat in een rechtszaak naar buiten komt hoe de geheime diensten te werk gaan.

Penders bezig aan laatste seizoen

Rob Penders is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. Dat heeft de verdediger van NAC Breda aangegeven in Voetbal International.

Penders (34) is bezig aan zijn twaalfde seizoen bij NAC.  "De eerste twijfels had ik vorig seizoen al op het moment dat ik mijn contract bijna had verlengd. Mijn lichaam was niet top en ik wilde eerst het seizoen afmaken. Ik voelde me toch fit genoeg om bij te tekenen."

"Maar dit seizoen merk ik echt dat het lichamelijk te zwaar wordt voor me", vervolgt Penders. "Hoewel we behoorlijk wat gezeik hebben gehad, vind ik voetbal nog steeds leuk, maar ik ben er na al die jaren klaar mee. De problemen van de club spelen niet mee in mijn beslissing."

Niemand kan Penders meer overhalen. "Nee, ik ben heel overtuigd in mijn beslissing. Ik ben niet zo'n heel grote prater, maar met mijn vrouw heb ik het er uiteraard wel over gehad. Je maakt de balans op en weegt dingen af en dan kom ik uiteindelijk tot dit besluit. Mijn vrouw is er niet rouwig om dat ik stop, want zij ziet het ook als ik steeds vaker vermoeid thuis kom."

Van Persie: "Wenger is overtuigd"

Robin van Persie is terug bij het Nederlands elftal. Gisteren ging hij na de training nog even verder met afwerken.

"Ik kreeg er geen genoeg van", zei de spits van Arsenal na afloop tegen De Telegraaf. "Ik ben al 27 jaar en loop best wel een tijdje mee. Maar van voetballen krijg ik maar geen genoeg. Het is toch ook prachtig om met het Nederlands elftal te spelen en trainen. Daar krijg je niet snel genoeg van."

Manager Arsene Wenger van Arsenal was het in eerste instantie niet eens met de selectie van Van Persie. "Toen was het ook nog te vroeg voor een terugkeer. Maar nu heb ik al twee weken volledig getraind. Ik heb met Wenger gesproken. Hij is overtuigd."

Van Persie gaat bij Oranje de concurrentie aan met Klaas Jan Huntelaar, de spits in vorm. "Heel eerlijk gezegd heb ik daar nog helemaal niet over nagedacht. Ik ben alleen maar blij dat ik weer terug bij het Nederlands elftal ben."

Geen akkoord over EU-begroting 2011

Het Europees Parlement en de lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn het maandag niet eens geworden over de EU-begroting voor 2011. Daardoor is de Europese Commissie gedwongen een nieuwe begroting op te stellen, waardoor de besluitvorming maanden kan duren.

Het Europees Parlement verlangde meer zeggenschap bij de begrotingen van de Europese Unie. In ruil daarvoor wilden de afgevaardigden zich neerleggen bij de eis van de lidstaten om de begroting voor volgend jaar met maximaal 2,91 procent te laten stijgen tot 126,5 miljard euro. Maar vooral Groot-Brittannië, Nederland en Zweden lagen dwars.

De Wereld Draait Door censureert Prem

De VARA! besloot vanavond een fragment uit de herhaling van De Wereld Draait Door te knippen. In het gecensureerde fragment beschuldigde Prem tv-recencent Jean Pierre Geelen ervan 'het met kleine kinderen te doen.'

Aan het eind van DWDD zei Mathijs van Nieuwkerk dat hij flink in verlegenheid was gebracht door Prem die ook zei dat hij het niet had moeten zeggen. De VARA! besloot het gewraakte fragment uit de herhaling te knippen.

In PowNews nam Prem overigens zijn beschuldiging niet terug. Hij zei alleen: ik had dit niet als tafelheer bij de Wereld Draait Door moeten zeggen. Hieronder alsnog het (geluids) fragment. Ook het eind is eraangeplakt.

Update 1.19 uur
Prem beschuldigde een paar weken geleden al dat een Volkskrantmedewerker het met minderjarigen zou doen. Op de vraag of het om Geelen ging wilde hij toen niet antwoorden. Fragment vanaf 4 minuten bij EchteJannen.

Sneijder: "Ze moeten mijn broertje een kans geven"

Wesley Sneijder volgt Ajax nog altijd. De crisis is de international dan ook niet ontgaan.

Volgens de middenvelder van Inter moet trainer Martin Jol eens in de jeugd kijken. "Ze moeten mijn broertje Rodney een keer een kans geven in het eerste. Hij speelt vanavond bij de beloften. Ik hoop dat ze een keer naar me luisteren. Hij is echt goed, hoor", zegt Sneijder tegenover NUsport.

De oud-Ajacied verwacht dat de crisis bij zijn oude club niet lang zal duren. "Bij Ajax is het ieder jaar een keer crisis. Dan wordt overal een drama van gemaakt. De stemming kan zo weer omslaan", aldus de nummer tien van Oranje.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.