Dodental instorting flat New Delhi opgelopen

Reddingswerkers maakten dinsdag overuren om zoveel mogelijk overlevenden van het instorten van een flatgebouw in de Indiase stad New Delhi onder het puin vandaan te halen. Zeker 64 mensen zijn om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt.

In het vijftien jaar oude en vier verdiepingen tellende gebouw woonden zo'n tweehonderd mensen, voornamelijk arbeidsmigranten. De flat stortte maandag in. Volgens reddingswerkers zouden er nog zo'n dertig mensen onder het puin liggen. Een nabijgelegen flat is uit voorzorg ontruimd.

Voertuigen van de hulpdiensten hadden de grootste moeite om door de nauwe straten de plaats van het ongeluk te bereiken.

De minister van financiën van New Delhi suggereerde dat de fundamenten van het bouwwerk door de overvloedige moessonregens zouden zijn verzwakt. Bewoners zeiden dat de kelder van de flat inderdaad was ondergelopen met regenwater.

Daarnaast zou de huisbaas illegaal een extra verdieping hebben aangelegd. Na het instorten van de flat zou hij de benen hebben genomen.


(Foto: Novum)