David Perry maakt game voor goed doel

Redactie

De derde game voor uitgever Onebiggame, die zich inzet voor goede doelen, wordt ontworpen door David Perry. Dat schrijft het magazine Develop op zijn website. De bedenker van de actiegame Earthworm Jim steunt met zijn productie de goede doelen Save The Children en de Starlight Children's Foundation. Het is het eerste spel van David Perry sinds hij in 2005 Enter the Matrix op de markt bracht.

Wat voor game het precies moet worden, houdt Perry nog geheim. Hij werkt in zijn vrije tijd aan het spel. Als game-ontwikkelaar was Perry in de jaren tachtig en negentig verantwoordelijk voor games als Earthworm Jim, MDK en Messiah. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met
het ontwikkelen van de online dienst Gaikai, die het mogelijk moet maken om met een oude pc de nieuwste spellen te spelen.

Uitgever Onebiggame wist eerder Masaya Matsuura, bekend van de Playstation-klassieker Parappa the Rapper, te strikken een spel te ontwerpen. Daarnaast werd samengewerkt met gamestudio Zoe Mode en muzikanten Moby en Philip Glass voor het puzzelspel Chime. Deze muzikale puzzelgame heeft ruim een ton opgeleverd voor de twee goede doelen.

logo