Slechts vier Eredivisieclubs maken winst

Slechts vier van de achttien clubs uit de Eredivisie hebben dit jaar winst geboekt. Ajax, PSV, Feyenoord en sc Heerenveen doken diep in de rode cijfers, terwijl alleen VVV-Venlo, FC Twente, De Graafschap en FC Groningen zwarte cijfers schreven.

Ajax kende een verlies van 22.8 miljoen euro, terwijl ook PSV met 17,5 euro verlies diep in de rode cijfers dook. Feyenoord verloor in 2009/2010 14 miljoen euro waardoor het eigen vermogen 35 miljoen euro negatief werd. Opvallende naam in het rijtje van clubs dat verlies leed was sc Heerenveen. Dat ging 15 miljoen in de min, waardoor een uitbreiding van het Abe Lenstra Stadion voorlopig van de baan is.

Andere clubs die rode cijfers schreven waren FC Utrecht (-5 miljoen), Roda JC (-3 miljoen), ADO Den Haag (-3 miljoen), Vitesse (-2 miljoen). NAC Breda kwam door een verlies van 4,2 miljoen euro in acute financiële problemen, terwijl ook Willem II en N.E.C. Nijmegen door een flink verlies in de problemen kwamen.

Positief nieuws was er over FC Twente en De Graafschap die onderaan de streep enkele tienduizeden euro over hielden. VVV-Venlo maakte een winst tussen de één en twee miljoen euro, terwijl FC Groningen door de transfer van Arjen Robben van Real Madrid naar Bayern München een lichte winst maakte. Zonder de vergoeding van 500.000 euro hadden de Groningers ook verlies geleden.