Emma Watson was cynisch over laatste Potterfilms

Emma Watson had haar bedenkingen bij de verfilming van het zevende en laatste Harry Potter-boek. De 20-jarige actrice reageerde cynisch toen ze hoorde dat het boek in twee delen zou worden verfilmd. "Ik had het idee dat ze het aan het uitmelken waren."

"Ik was erg cynisch en vond het dubieus", vertelt Watson in een interview met Metro. Na een gesprek met de producenten stelde de jonge actrice haar mening bij. "Ze hebben me overtuigd van het feit dat het simpelweg niet in een film zou passen."

Watson speelde in alle Potterfilms, maar dat wil niet zeggen dat het haar gemakkelijk afging bij de verfilming van het laatste boek. "Vooral voor deel twee waren er dagen dat ik in huilen uitbarstte", bekent de actrice. "Het koud hebben en nat zijn is niet bevorderlijk voor de acteerprestaties."

Emma Watson werd tien jaar geleden gecast voor de rol van Hermione Granger. "Het is meer dan de helft van mijn leven", zei ze eerder in een interview. "Ik moet nu uitzoeken wat mijn leven na Harry Potter inhoudt."

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 gaat woensdag in première. Het tweede deel is vanaf juli in de bioscoop te zien.


Emma Watson (Foto: Novum)