Del Toro maakt tv-serie The Hulk

The Hulk keert terug op de Amerikaanse televisie. Regisseur Guillermo del Toro gaat een tv-serie over het groene monster regisseren voor de Amerikaanse zender ABC, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Het is voor het eerst dat Del Toro iets voor televisie maakt.

"Ik ben altijd gefascineerd geweest door de combinatie van superhelden en monsters", zegt de 44-jarige Del Toro. "We hebben een nieuwe manier gevonden om Bruce Banner/The Hulk te belichten, zonder daarbij afbreuk te doen aan het bekende verhaal."

De laatste twee bioscoopfilms over The Hulk lieten een computeranimatie zien van de groene spierbundel. Del Toro houdt zich echter aan zijn bekende stijl en gebruikt, net als in bijvoorbeeld Hellboy en Pan's Labyrinth, een combinatie van protheses, poppen en computeranimatie.

David Eick, die momenteel de Battlestar Galactica-serie maakt, treedt op als uitvoerend producent. De serie wordt een zogenoemd 'origins'-verhaal, waarin een Dr. Bruce Banner van in de twintig te zien zal zijn. Del Toro en Eick nemen het scenario van de eerste aflevering voor hun rekening.

Het is nog niet bekend wanneer de serie op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden. De Mexicaan Del Toro, die eerder dit jaar opstapte bij de verfilming van The Hobbit, is momenteel als regisseur bezig met de preproductie van Frankenstein en At the Mountains of Madness. Deze horrorfilms staan gepland voor respectievelijk 2012 en 2013.


Guillermo del Toro (Foto: Novum)