Nadal en Djokovic in groep A bij Tour Finals

Rafael Nadal mag zich tijdens de groepsfase van de ATP World Tour Finals in Londen opmaken voor een onderonsje met Novak Djokovic. De nummers een en drie van de wereld zijn samen in groep A ingedeeld. De poule wordt compleet gemaakt door de Amerikaan Andy Roddick en Tomas Berdych uit Tsjechië. Nadal won het eindejaarstoernooi nog nooit.

In groep B kruisen Roger Federer en Robin Söderling de degens. Federer, nummer twee van de wereld, gaat in Londen op jacht naar zijn vijfde WK-titel. Zijn belangrijkste uitdager Söderling schreef zondag nog ten koste van de Fransman Gael Monfils het Masters-toernooi van Parijs op zijn naam. De Schotse publiekslieveling Andy Murray en David Ferrer uit Spanje zijn de andere tennissers in groep B. De nummers een en twee van beide groepen plaatsen zich voor de halve finales.

Het eindejaarstoernooi waar de beste acht tennissers van dit seizoen strijden om de wereldtitel, begint zondag. De finale is een week later. Regerend kampioen Nikolay Davydenko heeft zich niet gekwalificeerd.