Waterpoloërs verliezen van Kroatië

Niels (DerMeister)

De Nederlandse waterpoloërs zijn de World League met een verliespartij begonnen. Oranje trof in de eerste wedstrijd Europees kampioen Kroatië en ging met duidelijke cijfers ten onder: 15-7. (4-0, 3-2, 2-3 en 6-2)

Vooral in de eerste en laatste periode was het klasseverschil tussen de Europees kampioen en Nederland te zien. In de tweede en derde periode toonde Oranje zich gelijkwaardig, maar maakte het echter nooit aanspraak op de zege.

Aan de kant van Oranje was Tjerk Kramer met drie treffers topscorer. Robin Lindhout, Lars Gottemaker, Jeroen Cavaljé en Matthijs Lucas wisten allen eenmaal te scoren. Aan Kroatische zijde waren Miho Boskovic en Petar Muslim met vier doelpunten het meest trefzeker.

Op 7 december staat de tweede wedstrijd in de World League op het programma. Oranje neemt het dan in Eindhoven op tegen het Italiaanse team. Zij eindigden tijdens het EK in Zagreb op de tweede plaats. Griekenland is vervolgens de derde opponent van Nederland.

De ploeg van bondscoach Johan Aantjes bereidt zich door middel van deelname aan de Wolrd League voor op het Europeens kampioenschap van 2012, dat in eigen land gehouden zal worden.