Ruse en Hawx 2 verkopen onder de maat

De verkoop van het vliegspel Tom Clancy's Hawx 2 en de strategiegame Ruse voldoet niet aan de verwachtingen van game-uitgever Ubisoft. Mede door tegenvallende verkoop van deze twee nieuwe games leed de uitgever van onder andere Prince of Persia en Raving Rabbids de afgelopen zes maanden negentig miljoen euro verlies. Dat heeft het Franse bedrijf bekendgemaakt.

Het verlies is hoger dan vorig jaar. Ondanks het negatieve resultaat wist de uitgever wel meer games te verkopen. Ubisoft haalde met 260 miljoen euro ruim honderd miljoen meer omzet dan vorig jaar.

De verkoop van online gedistribueerde games als Scott Pilgrim vs The World droegen bij aan dat resultaat. De verkoop van deze downloadbare games is namelijk verdubbeld. Daarnaast deed het vorig jaar uitgegeven Just Dance voor de Nintendo Wii goede zaken.

Dit najaar brengt Ubisoft games op de markt als het humoristische avontuur Raving Rabbids: Travel in Time, het actiespel Assassin's Creed: Brotherhood en het dansspel Just Dance 2. In de voorverkoop doen deze spellen het beter dan hun voorgangers binnen dezelfde series.


(Foto: Novum)