Penders bezig aan laatste seizoen

Rob Penders is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. Dat heeft de verdediger van NAC Breda aangegeven in Voetbal International.

Penders (34) is bezig aan zijn twaalfde seizoen bij NAC.  "De eerste twijfels had ik vorig seizoen al op het moment dat ik mijn contract bijna had verlengd. Mijn lichaam was niet top en ik wilde eerst het seizoen afmaken. Ik voelde me toch fit genoeg om bij te tekenen."

"Maar dit seizoen merk ik echt dat het lichamelijk te zwaar wordt voor me", vervolgt Penders. "Hoewel we behoorlijk wat gezeik hebben gehad, vind ik voetbal nog steeds leuk, maar ik ben er na al die jaren klaar mee. De problemen van de club spelen niet mee in mijn beslissing."

Niemand kan Penders meer overhalen. "Nee, ik ben heel overtuigd in mijn beslissing. Ik ben niet zo'n heel grote prater, maar met mijn vrouw heb ik het er uiteraard wel over gehad. Je maakt de balans op en weegt dingen af en dan kom ik uiteindelijk tot dit besluit. Mijn vrouw is er niet rouwig om dat ik stop, want zij ziet het ook als ik steeds vaker vermoeid thuis kom."