Haagse familie vast voor drugshandel

De politie heeft in Den Haag vijf leden uit een familie aangehouden wegens drugshandel. De vier mannen, drie broers en een neef, en de vriendin van een van de broers hadden een straathandel in verdovende middelen in de wijk Transvaal. Dat meldt de politie dinsdag. Ze zitten nog zeker twee weken vast.

Na maandenlang onderzoek naar de drugshandel deed de politie vorige week dinsdag invallen in drie Haagse woningen. Een 26 jarige Hagenaar, zijn 27-jarige broer, diens 24-jarige vriendin en een 21-jarige neef van de broers aangehouden. Bij deze invallen werd een kleine hoeveelheid drugs en 2400 euro gevonden. Vrijdag werd een derde broer, een 22-jarige man, aangehouden.

De recherche begon afgelopen zomer een onderzoek naar de drugshandel. De vijf veroorzaakten veel overlast in de omgeving van het Joubertplantsoen. Bij de wijkagent kwamen meldingen van intimidatie en bedreiging binnen. Ook leidde de handel tot een toestroom van drugsgebruikers. Jongeren in de wijk hadden veel ontzag voor de drie broers.