Afellay: "Spelen voor Barça een droom"

Ibrahim Afellay is opgetogen over zijn aanstaande overgang naar FC Barcelona. Maandagavond bereikten PSV en de Spaanse kampioen een akkoord over een transfer. De 24-jarige middenvelder moet er persoonlijk nog wel uitkomen met Barça, maar dat lijkt geen probleem te worden.

"Geen enkele speler zegt nee tegen Barcelona. Het is een geweldige club met een fantastisch team", zei Afellay tegen de Spaanse krant El Mundo Deportivo. "Spelen voor Barcelona is een droom die uitkomt. Ik kan echt genieten van hun spel. Dat doet bijna iedereen, omdat ze gewoon prachtig voetbal spelen."

Afellay kijkt er naar uit om met de beste spelers ter wereld te spelen. "Lionel Messi is gewoon de allerbeste en Xavi en Andrés Iniesta bewonder ik misschien nog wel het meest. En straks speel ik gewoon samen met hen." Ook voor coach Pep Guardiola heeft Afellay mooie woorden over. "Ik kan natuurlijk alleen maar van een afstandje oordelen, maar ik vind hem een geweldige trainer die altijd aanvallend voetbal speelt."

Of de succescoach hem op zijn favoriete positie, centraal op het middenveld, neerzet, is gezien de moordende concurrentie nog maar de vraag. Maar Afellay heeft ook geen probleem met een rol op de flank. "Waar ik kom te spelen maakt me niet uit. Ik speel waar de trainer me nodig heeft."

Afellay vertrekt als de transfer rondkomt in de winterstop naar Spanje, zodat PSV nog wat aan de 30-voudig international verdient. De middenvelder maakte vorige maand bekend zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. Afellay is al vijf seizoenen een vaste waarde voor de Eindhovense club. Hij speelde 153 competitieduels waarin hij 34 keer trefzeker was.


Ibrahim Afellay (Foto: Novum)