Loting ATP Finals 2010 bekend

De loting voor het finaletoernooi van de ATP Tour in Londen is bekend. Het toernooi, dat in de bekende O2 Arena wordt afgewerkt, gaat komende zondag van start.

In de eerste groep is de huidige nummer één van de wereld Rafael Nadal ingedeeld met Novak Djokovic, de nummer drie van de wereldranglijst. Ook Tomás Berdych (6) en Andy Roddick (8) zitten in de groep van de Spanjaard.

Roger Federer, nummer twee van de wereldranglijst, treft in de groepswedstrijden Robin Söderling (4), Andy Murray (5) en David Ferrer (7). De Schot Murray opent het toernooi tegen Söderling. In de avond nemen Federer en Ferrer het tegen elkaar op. Een dag later treffen Djokovic en Berdych elkaar in de middag, terwijl Nadal het in de avond zal opnemen tegen Roddick.

In het dubbelspel zijn de gebroeders Bryan, eerste op de wereldranglijst, gekoppeld aan de koppels Melzer/Petzschner (8), Dlouhy/Paes (4) en Fyrstenberg/Matkowski (6). In de andere groep bevinden zich de koppels Bhupathi/Mirnyi (3), Kubot/Marach (5), Nestor/Zimnojíc (2) en Moodie/Norman (7). Zij starten allen zondag aan het toernooi.