FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 augustus 2010

Huizen op Sint Maarten beschadigd door orkaan

Op het eiland Sint Maarten zijn maandag huizen beschadigd geraakt door orkaan Earl. Harde rukwinden hebben daken beschadigd en bomen en hoogspanningsmasten omver geblazen. De straten zijn vervuild geraakt met zand en brokstukken. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De orkaan trok maandag langs de Bovenwindse Eilanden, waarbij vooral Sint Maarten te maken kreeg met onder meer harde rukwinden. Volgens de politiewoordvoerder lijkt er vooralsnog echter geen zware schade te zijn ontstaan.

Earl is inmiddels uitgegroeid tot een orkaan van de klasse 3, waarbij windsnelheden van 179 tot 210 kilometer per uur worden bereikt en grote vernielingen aan gebouwen kunnen worden aangericht. De orkaan groeit nog steeds in kracht, terwijl Earl met zo'n 24 kilometer per uur op zo'n honderd kilometer afstand van de Amerikaanse Maagdeneilanden in west-noordwestelijke richting voortraast.

Aangifte tegen agent om poging doodslag

Een scholier heeft aangifte gedaan tegen een agent wegens poging tot doodslag. De agent zou in juni in Amsterdam vier keer ten onrechte op het hoofd en de borst van de toen 17-jarige jongen hebben geschoten. Dat meldt de advocaat van de man maandag.

De inmiddels 18-jarige man werd 17 juni beschoten na een achtervolging die eindigde op de Amaliastraat. Agenten hadden de achtervolging ingezet omdat de auto die werd bestuurd door de scholier onverzekerd was. "Uit kogelbaanonderzoek is gebleken dat vier keer is geschoten, dat de agent zelf op afstand naast de auto stond. De veiligheid van de agent was dus niet in het geding."

De cliënt van de raadsman raakte uiteindelijk alleen gewond aan zijn hand. Door deze verwonding en doordat een andere politieauto die achter hem reed de auto van de 18-jarige klemreed, kon hij uiteindelijk worden ingerekend

De 18-jarige zit momenteel nog vast, omdat hij volgens de agent op de politieman inreed. "Maar de onderzoeksresultaten bevestigen het verhaal van mijn cliënt dat hij dat niet deed", vertelt de raadsman.

Uitslag FC Den Bosch - RKC Waalwijk

FC Den Bosch en RKC Waalwijk hebben in hun onderlinge duel de punten gedeeld. In De Vliert bedroeg de eindstand 2-2.

Na een doelpuntloze eerste helft leek de wedstrijd zich in de tweede helft in het voordeel van FC Den Bosch te keren. John Verhoek opende de score in de 54e minuut. Slechts vijf minuten later wist Wilmer Kousemaker de 2-0 op het scorebord te zetten. Toch kon Den Bosch in eigen huis geen driepunter behouden.

Voor RKC was Fred Benson namelijk goud waard. De aanvaller scoorde twee keer waardoor er nog een punt mee naar Waalwijk ging. De spits sloeg toe in de 77e minuut. Na de aansluitingstreffer kwam de gelijkmaker vlak voor het eindsignaal.

De RKC'ers staan nu op de zevende plaats van de Jupiler League. Den Bosch bezet de negende plaats. Bekijk hieronder de samenvatting.

FC Den Bosch - RKC Waalwijk

Vier spelers mogen weg bij Ajax

Ajax hoopt dinsdag nog een viertal spelers te laten vertrekken. Voetbal International meldt dat het gaat om Daley Blind, Darko Bodul, Evander Sno en Mitchell Donald.

Blind, Bodul, Sno en Donald werden vorig jaar al verhuurd. Ook dit jaar zien de Amsterdammers geen heil in deze spelers. Ajax heeft genoeg wedstrijden op het programma staan, maar desondanks is voor deze spelers geen speeltijd gepland.

Het vorige seizoen speelde Blind voor FC Groningen. In de Euroborg liet de rechtsback zijn kwaliteiten zien en maakte hij een sterke indruk. Vervolgens keerde de huurling terug naar Ajax, maar ook dit seizoen zal de verdediger dus geen kans krijgen in de eerste selectie.

Ook Bodul en Donald werden aan Eredivisie-clubs verhuurd. Bodul mocht zich bij Sparta ontwikkelen, terwijl Donald bij Willem II aan de bak ging. Sno koos voor een avontuur in Engeland. De oud-speler van Celtic speelde voor Bristol City.

Iran wil in 2020 kernfusiereactor

Iran heeft zich ten doel gesteld om in 2020 de eerste experimentele kernfusiereactor voor het opwekken van energie te bouwen. Het bouwen van een dergelijke reactor is een prestatie die nog door geen enkel ander land is verwezenlijkt. Het onderzoek naar de bouw van de reactor is in juli van start gegaan.

Kernfusie, het proces waarmee de zon en de sterren energie opwekken, is tot op heden alleen in gebruik voor wapens. De krachtige explosies van waterstofbommen worden veroorzaakt door kernfusie. Tot dusver is het nog niet gelukt het proces in te zetten voor het opwekken van energie.

Asghar Sediqzadeh, het hoofd van het nieuwe onderzoekscentrum voor kernfusie, zei dat er honderd deskundigen worden aangenomen om deel te nemen aan het project.

Voorzover bekend heeft Teheran slechts basisonderzoek gedaan naar kernfusie.

Huwelijk Ronan Keating definitief voorbij

Ronan Keating en zijn vrouw Yvonne hebben hun voorgenomen scheiding nog maar eens bevestigd. De zanger kondigde in mei al aan te gaan scheiden, maar het leek er later op dat het koppel hun huwelijk toch voort wilde zetten. Via een persverklaring laat Keating weten dat de breuk wel degelijk definitief is.

"De situatie van toen is hetzelfde gebleven. Het koppel blijft samenwerken voor hun kinderen", lichtte zijn woordvoerder toe tegen de Britse Daily Mail. De zanger en zijn aanstaande ex-vrouw vragen om privacy. "De kinderen bereiden zich nu voor op een nieuw schooljaar. Elke onjuiste berichtgeving kan schade toebrengen aan hun welzijn."

Keating en zijn vrouw belandden in een huwelijkscrisis toen bleek dat de Boyzone-zanger vreemdging. Hij had een affaire met een 26-jarige danseres. Zijn overspel kwam aan het licht toen Yvonne pikante sms'jes vond. De 33-jarige Keating en zijn drie jaar oudere vrouw zijn twaalf jaar getrouwd geweest en hebben samen drie kinderen.

Huwelijk Ronan Keating definitief voorbij
Huwelijk Ronan Keating definitief voorbij (Foto: Novum)

Huntelaar naar Schalke 04

Schalke 04 heeft zich versterkt met Klaas-Jan Huntelaar. De transfer hing al in de lucht, omdat de Nederlander bij AC Milan op een zijspoor was beland en Schalke de spits graag over wilde nemen. Vandaag zijn de partijen tot een akkoord gekomen en zal de goaltjesdief voor naar verluidt veertien miljoen euro naar de Bundesligaclub vertrekken.

De transfer van Huntelaar kwam in een stroomversnelling nadat Milan bekendmaakte Zlatan Ibrahimovic van FC Barcelona overgenomen te hebben. Hierdoor werd de kans op speelminuten voor hem erg klein. Schalke-trainer Felix Magath wilde de spits graag aantrekken en bevestigde zijn komst naar Gelsenkirchen vandaag.

Voor de Nederlander is Schalke na Real Madrid en AC Milan al weer de derde buitenlandse club waar hij voor speelt. Eerder speelde de spits voor onder meer sc Heerenveen en Ajax. "Ik zie Schalke 04 als een heel mooie club. Ze strijden vaak lang om de titel. Het is voor mij een mooie uitdaging om met die club kampioen te worden," zei Huntelaar die bij de Köningsblauen zijn oud-Real-ploeggenoot Raúl treft.

George Michael kickt af dankzij aanrijding

George Michael heeft drugs afgezworen na zijn aanrijding van vorige maand. De zanger kroop met een joint achter de kiezen achter het stuur en ramde de voorzijde van een Londens winkelpand.

"Jullie moeten weten dat ik me de dag na het ongeluk op heb laten nemen in een afkickkliniek", schrijft Michael op zijn website aan zijn fans. "Ik heb me veertien dagen op laten nemen, de behandeling werd vervolgd met een therapie die ik meerdere keren per week volg."

De 47-jarige George Michael werd op 4 juli op heterdaad betrapt. Hij reed met zijn auto tegen een winkelpand, waarna hij werd gearresteerd. Politieagenten merkten direct dat Michael niet had mogen rijden. "Het spijt me dat mijn trots in de weg stond en dat ik niet eerder hulp zocht."

Michael gaf vorige week tegenover de rechtbank toe dat hij stoned achter het stuur zat. "Ik zie volledig in hoe serieus mijn situatie is en ik bied mijn oprechte excuses aan." Het was niet de eerste keer dat de zanger met cannabis achter het stuur kroop. In 2007 kreeg hij een rijverbod, vorig jaar botste hij met een vrachtwagen.

George Michael kickt af dankzij aanrijding
George Michael kickt af dankzij aanrijding (Foto: Novum)

Basisscholier geschorst na mogelijk misbruik

Een leerling van de Woerdense basisschool De Wegwijzer is geschorst omdat de scholier wordt verdacht van seksueel misbruik van een schoolgenoot. De zedenpolitie is een onderzoek naar de zaak gestart.

Dat heeft de gemeente Woerden maandagavond gemeld. Op de school werd maandagavond een informatiebijeenkomst gehouden voor de ouders van de leerlingen. Vertegenwoordigers van politie en gemeente waren hierbij aanwezig.

"We hebben de bijeenkomst belegd omdat de verdenking tot onrust heeft geleid onder leerlingen en ouders", stelt een zegsman van de school. Hij beklemtoont dat de aanklacht van misbruik nog niet is bewezen.

Het vergrijp zou overigens niet op school hebben plaatsgevonden. De politie kon maandagavond niets zeggen over het onderzoek.

Straf voor beschonken kapitein

De kapitein van het Nederlandse schip dat eerder deze maand aan de grond liep bij de haven van de Zweedse stad Helsingborg is maandag veroordeeld tot een maand cel. De rechter in Zweden acht de man schuldig aan dronkenschap op zee, maar besloot hem maandag echter meteen op vrije voeten te stellen, meldt een woordvoerder van de eigenaar van het schip.

De 44-jarige man uit Oekraïne heeft zeventien dagen in voorarrest gezeten en dat vond de rechter genoeg. De rechter denkt dat de man na het incident moeilijk nog aan het werk zal komen, een van de redenen om hem eerder te laten gaan.

De politie pakte de man op nadat het schip was vastgelopen. Hij bleek meer dan vier keer te veel op te hebben. "Wij respecteren de uitspraak van de rechter. Ook wij vinden het nuttigen van alcohol tijdens de diensturen onacceptabel en zullen deze kapitein niet meer inhuren", zegt de woordvoerder van de eigenaar van het schip de Flinterforest.

De Flinterforest was onderweg van het Finse Halla naar het Schotse Greenock. Het schip had zo'n achthonderd ton lading aan boord. Het duurde even voordat het 86 meter lange vaartuig kon worden vlotgetrokken. Voordat het daadwerkelijke vlottrekken van start kon gaan, moest de vracht worden overgeladen naar een ander schip.

Bondscoach Portugal zes maanden geschorst

Carlos Queiroz, bondscoach van Portugal, zal de komende zes maanden niet op de bank mogen plaatsnemen. De Portugese voetbalbond heeft deze straf bekend gemaakt.

De Portugese voetbalbond deed onderzoek naar een aanklacht tegen Queiroz. Werknemers van de Portugese dopingcontrole zouden zijn beledigd door de voormalige assistent-coach van Manchester United. In mei zou Queiroz zijn handen vuil hebben gemaakt aan het onbehoorlijke gedrag.

Het incident vond plaats tijdens een trainingskamp als voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika. Queiroz zou verbolgen zijn vanwege het testen van zijn spelers en zou gescholden hebben op leden van de dopingcontrole en in het bijzonder op voorzitter Luis Horta.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot een schorsing van zes maanden. Normaal gesproken staat er een schorsing van twee tot vier jaar voor.

Queiroz zal de EK-kwalificatieduels tegen Cyprus en Noorwegen moeten laten schieten vanwege deze schorsing. Ook de wedstrijden tegen Denemarken en IJsland zullen zonder aanwezigheid van Queiroz gespeeld worden. De bondscoach kan alleen nog naar het CAS om de schorsing ongedaan te maken.

[US Open] Söderling, Monfils moeizaam door

Gaël Monfils en Robin Söderling hebben met moeite de tweede ronde weten te bereiken van de US Open. Monfils had vijf sets nodig om thuisspeler Robert Kendrick te verslaan: 3-6, 6-3, 6-4, 6-7 en 6-4.

Robin Söderling, vijfde op de plaatsingslijst, leek in eerste instantie op een makkelijke overwinning af te stevenen en kreeg in de derde set ook drie wedstrijdpunten op rij. Deze wist zijn tegenstander Andreas Haider-Maurer echter weg te werken en wist er zelfs nog een wedstrijd van te maken.

De matig spelende Söderling, die de tegenstander van Thiemo de Bakker in de derde ronde kan zijn, had in de vijfde set echter aan één break genoeg om de Oostenrijker op de knieën te krijgen; 7-5, 6-3, 6-7, 5-7 en 6-4.

Andy Roddick ging het een stuk beter af. De Amerikaan (9) rekende in drie sets af met de Fransman Stephane Robert 6-3, 6-2 en 6-2. Dinara Safina lijkt intussen nog steeds niet de opgaande lijn gevonden te hebben. De Russin verloor in de eerste ronde van de Slowaakse Daniela Hantuchova met 6-3 en 6-4 en zal nog verder gaan zakken op de wereldranglijst.

Kinderen komen om in vriezer

Een Turks echtpaar dat op zoek was naar hun vermiste kinderen, heeft hen maandag dood aangetroffen in een vriezer in een onbewoond huis. Het ongeluk vond plaats in een plaatsje in de provincie Konya.

De kinderen, afkomstig uit een herdersgezin, hadden zich per ongeluk opgesloten in de vriezer en zijn omgekomen door verstikking. Huseyin Baysal, burgemeester van het dorp zegt: “Na het ontbijt gingen ze wat spelen, kwamen terecht in de vriezer in een verlaten huis. De deur viel toen in het slot”.

Het Turkse persbureau Anatolia weet te melden dat de vier kinderen tussen de 4 en 11 jaar oud waren. Ondanks dat alles wijst op een ongeluk, wordt er door de autoriteiten toch een onderzoek ingesteld.

Hushovd volgend jaar naar Garmin-Cervélo

Thor Hushovd rijdt volgend jaar bij de half nieuwe wielerploeg Garmin-Cervélo. Eerder werd al bekend dat Cervélo samen gaat werken met Garmin, en nu volgt de Noor het voorbeeld van zijn huidige werkgever.

''Ik heb getekend bij Garmin'' zegt de beer van Grimstad tegen het Noorse TV2. ''Garmin-Cervélo zal zich volgend jaar op de klassiekers richten, en net die zijn een groot doel voor mij. Het wordt zeker en vast een goede ploeg, met bovendien enkele van mijn huidige ploegmaten. Ik denk dat dit de beste oplossing is.''

 

Justin Bieber wil trio met Katy Perry en Cheryl Cole

Hoewel het ventje nog maar zestien jaar is, weet Justin Bieber precies wat hij wil. Bieber wil graag het bed delen met Cheryl Cole en Katy Perry. Tegelijk, welteverstaan.

"Ik kijk ernaar uit om samen in een ruimte te zijn met Cheryl Cole en Katy Perry", vertelt de zanger die nog altijd bij zijn ouders woont. "Dat zou fantastisch zijn. Ik weet dat Katy verloofd is en Cheryl hoteldebotel is van haar nieuwe vriend, maar hopelijk vinden ze me op zijn minst lief en geven ze me een kus en een knuffel. Ik zou graag het vlees in hun broodje willen zijn."

De jonge Canadees is in een jaar tijd uitgegroeid tot het nieuwe tieneridool en hoopt dat zijn faam hem in bed weet te krijgen met de 25-jarige Katy en de 27-jarige Cheryl. Hij is zelfs van plan talentenjager Simon Cowell om hulp te vragen zijn doel te verwezenlijken.

"Zij zijn de mooiste vrouwen ter wereld. Ik wil me graag opgeven volgend jaar mee te doen aan de jury van X Factor als zij opnieuw in de jury zitten. Simon moet wel de gelukkigste man ter wereld zijn dat hij met hen samenwerkt."


Biebertje heeft wel smaak...

[US Open] De Bakker: "Lekker begin"

Thiemo de Bakker bereikte eerder vanavond simpel de tweede ronde. Hij klopte de Fransman Marc Gicquel werd in drie sets.

"Drie setjes in een partij in de eerste ronde is altijd lekker", aldus De Bakker. "Het ging best aardig. Ik brak hem meteen in de eerste game en hield die voorsprong vast. In de tweede set brak ik hem bij 5-5. Daarna heb ik de partij relatief eenvoudig kunnen uitspelen."

Het was voor De Bakker zijn debuut in New York, waar de temperatuur vandaag opliep tot boven 30 graden. "Het was warm, maar ik ben hier al een tijdje en was er aan gewend." Gicquel kwam uit de kwalificaties. "Maar ik geloof niet dat hij er na twee dagen rust nog last van had. Ook conditioneel heb ik weer een stap gemaakt. Daar heb ik hard voor gewerkt en het maakt je ook een betere tennisser. Ik ben klaar voor een goede tegenstander."

In de tweede ronde treft De Bakker Ivan Dodig. Hij won nadat zijn tegenstander in de eerste ronde Fernando Gonzales bij een stand van 6-7, 6-1 en 1-0 moest opgeven.

[US Open] Clijsters, Davydenko verder

Titelverdedigster Kim Clijsters heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. De Belgische, als tweede geplaatst, had het één set lastig tegen de Hongaarse Greta Arn; 6-0 en 7-5. In de eerste set had Clijsters geen kind aan Arn, die zich in de tweede set herpakte.

Clijsters had daarin al snel een dubbele break achterstand, maar wist de set in de slotfase toch te kantelen. Ze brak twee keer terug en kreeg op 6-5 haar eerste wedstrijdpunten. De eerste twee werden nog door Arn weggewerkt, maar de derde was wel raak.

Nikolay Davydenko heeft zich eveneens weten te plaatsen voor de tweede ronde. De Rus (6)rekende in drie snelle sets af met de thuisspeler Michael Russel (6-3, 6-1 en 6-4).

Aissati en Amrabat internationals voor Marokko

Vitesse-speler Ismaïl Aissati en PSV'er Nordin Amrabat zullen zich beschikbaar stellen voor de nationale ploeg van Marokko, zo meldt Voetbal International.

Erik Gerets, bondscoach van Marokko, zal Aissati en Amrabat kunnen inzetten voor interlands. Beide spelers hadden ook de keuze om voor het Nederlands elftal te kiezen, maar waarschijnlijk zou zowel Aissati als Amrabat niet regelmatig in aanmerking komen voor een plaats in de selectie.

Een andere Marokkaanse international van Nederlandse afkomst is Ajacied Mounir El Hamdaoui. De aanvaller speelde reeds vijf interlands in dienst van De Leeuwen van de Atlas en scoorde daarin één treffer.

Ook Ibrahim Afellay had in het verleden de mogelijkheid om voor Marokko te spelen, maar de PSV'er koos voor Oranje. Sinds 2007 heeft de 24-jarige aanvallende middenvelder 26 interlands achter de rug.

[WK] Hockeydames ruim langs India

In een bijna leeg stadion heeft het Nederlands dameshockey-team zijn eerste wedstrijd gespeeld. Het team onder de bezielende leiding van Herman Kruis heeft de eerste groepswedstrijd met 7-1 gewonnen van India.

De wedstrijd tussen de nummer één van de wereldranglijst, Nederland, en de nummer dertien India begon voor het Nederlandse team moeizaam. De eerste kans van de wedstrijd was voor de tegenstanders en daarbij had Nederland alle mazzel dat het vizier nog niet goed stond. Langzamerhand was het dan eindelijk Nederland dat het heft in handen nam. Na acht minuten wist Nederland door een prima voorzet van Janneke Schopman op voorsprong te komen via Marilyn Agliotti.

Na het doelpunt nam Nederland het gas iets terug en besloot Kruis de eerste wissels door te voeren. India had na een kwartier wedstrijd een prima kans om terug in de wedstrijd te komen maar wist de eerste strafcorner van de wedstrijd niet te benutten. Na ongeveer een twintigtal minuten spelen komt India dan wel op gelijke hoogte. Een 'blessure' bij Schopman resulteert in een één-op-één situatie voor de Nederlandse keeper. De Indiaase Rampal weet daar wel raad mee en schiet de bal achter Joyce Sombroek

Ellen Hoog weet door een prima actie van Lidewij Welten Oranje binnen de drie minuten weer op voorsprong te zetten. Nederland leek na de voorsprong wat meer ruimte te krijgen en ondanks het matige spel opnieuw te scoren. In de 28ste minuut was het Naomi van As die met een hoop gefrummel de bal bij Kim Lammers wist te krijgen. Lammers had geen moeite met het afmaken van deze prima mogelijkheid. Aan de andere kant van het veld was het direct India dat probeerde terug te komen in de wedstrijd. Echter kwam de Indiaase aanvalster Sombroek opnieuw tegen op de weg naar het doel.

Maartje Paumen wist na vijf minuten in de tweede helft de vierde treffer voor Oranje te maken vanuit een strafcorner. De Nederlanders kregen deze strafcorner nadat een Indiaase op de stick van Agliotti had geslagen. Opnieuw een vijftal minuten later was het doelpunt voor Nederland. Kim Lammers wist voor de tweede maal de bal achter de Indiaase doelvrouw te schieten. Nederland kreeg daarna opnieuw een uitgelezen kans om de score te vergroten. Maartje Paumen kreeg vanaf 6.40 meter via een strafbal een prima kans en wist deze dan ook te verzilveren waarmee ze de score op 6-1 wist te brengen.

Het Nederlandse team kreeg opnieuw een strafcorner van de scheidsrechter door gevaarlijkspel van een Indiaase verdediger. Maartje Paumen wist opnieuw deze prima kans te benutten en bracht de score na een uur spelen op. India kreeg een minuut voor het eindsignaal nog tweetal stafcorners. Beide strafcorners werden niet benut. Tijdens de laatste strafcorner had het eindsignaal al geklonken en dus kon het keurkorps van Kruis met een 7-1 overwinning het veld af.
Uitslagen België speelronde 5

Zo vlak voordat het interland geweld weer losbarst werd alweer de vijfde speelronde in de Belgische Jupiler Pro League afgewerkt. Na deze vijf duels is het alleen nog Racing Genk die de honderd procent score heeft. Genk wist zojuist in eigen huis van Lierse te winnen met 4-1.

Anderlecht - Zulte Waregem 0-0

Anderlecht heeft de teleurstelling van het missen van de champions league nog niet geheel verwerkt. De 'paars-witten' kwamen voor het eerst in 49 thuiswedstrijden niet tot scoren. De thuisploeg begon goed aan het duel maar wist de kansen die het kreeg niet af te maken. Mbark Boussoufa, Romelu Lukaku bleven onder hun niveau.

Zulte Waregem was evenmin in staat om de kansen te maken en het ontbrak beide ploegen aan efficiëntie. Ondanks dat Anderlecht graag voor eigen publiek de kater van afgelopen dinsdag had weggespoeld liepen ze opnieuw een katertje op door met 0-0 gelijk te spelen tegen Zulte Waregem.

KV Mechelen - STVV 0-0

Net zoals PSV in Nederland is ook KV Mechelen in België het volle aantal punten kwijt. De ploeg van Marc Brys wist in eigen huis niet verder te komen dan 0-0 tegen STVV. Beide ploegen kwamen in de eerste helft niet echt lekker in hun eigen spel. Voor de bezoekers was alleen Wagemakers gevaarlijk op de rechterflank en de thuisploeg kreeg via Nong en Wilmet nog een kans maar keeper Van Der Jeugt liet zich niet verassen.

In de tweede helft was het STVV dat de controle over de wedstrijd had. Toch was het de thuisploeg die de grootste kansen had via Wilmet maar nog altijd stond Van der Jeugt de boel tegen te houden. Ook probeerde STVV nog een paar keer gevaarlijk te worden maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk zoals het begon in 0-0.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Anderlecht Zulte Waregem 0-0
Standard Kortrijk 1-0
Charleroi Eupen 2-0
KV Mechelen STVV 0-0
Cercle Brugge Lokeren 1-1
Westerlo Club Brugge 1-2
AA Gent Germinal Beerschot 1-0
Racing Genk Lierse 4-1

Programma

Datum Thuis Uit
10-9-2010 STVV Anderlecht
11-9-2010 Standard Cercle Brugge
11-9-2010 Germinal Beerschot Charleroi
11-9-2010 Zulte Waregem Eupen
11-9-2010 Kortrijk KV Mechelen
11-9-2010 Lierse AA Gent
12-9-2010 Club Brugge Racing Genk
12-9-2010 Lokeren Westerlo

Alle overige statistieken van de Belgische Jupiler Pro League kun je hier vinden.

Heracles huurt twee spelers van Twente

FC Twente verhuurt de jongelingen Andrej Rendla en Alexander Bannink aan Heracles Almelo. "Andrej en Alexander zijn kwalitatief zeer goede spelers die onze selectie absoluut versterken", aldus Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur van Heracles.

De landskampioen verhuurt daarnaast Vagif Javadov aan FK Bakoe uit Azerbeidzjan. De vleugelspeler kwam in januari van dit jaar over van FC Karabach, maar door blessureleed speelde hij echter nooit.

Een op tien Mexicaanse agenten ontslagen

Ongeveer 10 procent van alle Mexicaanse politieagenten is dit jaar wegens corruptie of onbekwaamheid ontslagen. De 3200 agenten kwamen niet door een betrouwbaarheidstest, zei politiecommandant Facundo Rosas maandag tegen de pers.

Onder de 3200 die op straat kwamen te staan, zijn 465 agenten die wegens misdrijven zijn aangeklaagd. De Mexicaanse regering probeert de politie, die berucht is om de corruptie in haar gelederen, te zuiveren.

President Felipe Calderon lanceerde in 2006 een campagne tegen de georganiseerde misdaad, die zich vooral op de handel in drugs concentreert. Deze oorlog tegen de drugs heeft sindsdien al meer dan 28.000 mensen het leven gekost. In sommige plaatsen hebben militairen taken van de politie overgenomen, omdat de autoriteiten de agenten daar niet vertrouwden.

Tron: Evolution Special Edition heeft een Light Cycle

Fans die €130,- willen betalen voor die special edition van de game Tron: Evolution krijgen naast de game een leuk kadootje. Ze krijgen de game, een stijlvolle Light Cycle die ook echt gloeit en een display doosje voor de Light Cycle. De game en de special edition komen beide op 7 december uit.

Tron: Evolution is een prequel voor de film Tron: Legacy, die tien dagen na de release van de game in de bioscoop zal verschijnen in 3D. Tron: Legacy is daarbij weer een vervolg op de film TRON uit 1982

'Geluidsoverlast Schiphol blijft binnen normen'

De luchtvaartsector heeft de geluidsnormen op Schiphol tussen 1 november en 1 mei niet overschreden. Dat concludeert de Inspectie Verkeer en Waterstaat in de Handhavingsrapportage Schiphol die maandag aan de Tweede Kamer is aangeboden.

Wel was sprake van enkele incidenten. Zo zijn twee luchtvaartmaatschappijen aangeschreven omdat ze 's nachts van de vaststaande route zijn afgeweken. Daardoor kan het gebeuren dat een vliegtuig op lage hoogte over een dichtbevolkt gebied vliegt en honderden mensen uit hun slaap haalt.

Een andere maatschappij kreeg een dwangsom opgelegd omdat ze een vlucht op Schiphol had uitgevoerd op een tijdstip waarvoor geen toestemming was verleend. Sindsdien is de maatschappij niet opnieuw in de fout gegaan.

In 2008 werden de geluidsnormen nog wel overschreden. In juli vorig jaar kondigde de inspectie daarom maatregelen aan om te voorkomen dat de grenswaarden opnieuw worden overschreden. Overigens gaat de manier waarop overlast wordt gemeten op de schop.

'Geluidsoverlast Schiphol blijft binnen normen'
'Geluidsoverlast Schiphol blijft binnen normen' (Foto: Novum)

Dead Rising 2: Case Zero vertraagd voor Japan

Morgen zou de prequel op Dead Rising: 2 Case Zero uitkomen in Europa, Amerika en Japan maar nu blijkt de Japanse versie vertraagd te zijn. De reden voor de vertraging zou zijn dat er nog content in de trialgame zat die er in Japan niet in mag zitten als het een trial is. Wat er precies niet mag is niet bekend.

In de prequel zal je spelen met Chuck Greene die ook de hoofdrol zal krijgen in Dead Rising 2. Je zal de gebeurtenissen zien waardoor Chuck in Las Vegas is beland. Voor de mensen zonder Xbox 360 of die gewoon willen weten hoe Dead Rising 2 speelt kunnen nog even bij dit nieuwtje kijken waar iemand het hele spel gespeeld en opgenomen heeft.

DR2

Binnenkort te koop: gefrituurd bier

Bier en patat, een gouden combinatie. Ene Mark Zable uit het Texaanse Dallas besloot beide levensbehoeften te combineren en komt binnenkort op de markt met gefrituurd bier. Zable noemt het product simpelweg 'Fried Beer'.

"Mensen riepen allemaal dat het onmogelijk was", valt er op Zables site te lezen. "Het bier zou een chemische reactie aangaan met de hete olie. We besloten de uitdaging aan te gaan en na drie jaren van onderzoek en ontwikkeling kunnen we nu eindelijk ons gefrituurde bier aan de wereld tonen."

Zable heeft op de een of andere manier het goudgele vocht in een soort ravioli-achtige deegkussentjes weten te stoppen. Het productieproces is zo uniek, dat de fabrikant er zelfs patent op heeft aangevraagd. Wanneer je een hap neemt, stroomt het bier door het deeg je mond in, belooft de website.

De wereld kan voor het eerst kennismaken met Fried Beer op 26 september, op een Texaanse jaarmarkt. Wie het product wil proeven moet van de strenge wetgeving in de VS echter wel minimaal 21 jaar zijn.

Fried Beer
Gefrituurd bier, een gat in de markt?

Dickoh verruilt FC Utrecht voor Hibernian

Francis Dickoh verruilt FC Utrecht voor Hibernian. De Deense verdediger, die in Utrecht niet op veel speeltijd kon rekenen, heeft een contract voor een seizoen getekend bij de club waar Edwin de Graaf ook speelt.

Met de opbrengsten van de transfer hoopt FC Utrecht Frank Demouge van Willem II aan te trekken. Utrecht heeft zich inmiddels bij de club uit Tilburg gemeld voor de 28-jarige aanvaller.

Lowlands interview: Broken Bells

Er zijn bands die een echte uitdaging kunnen zijn om te interviewen. Leuke voorbeelden zijn de Jeugd van Tegenwoordig, the Prodigy en 30 Seconds To Mars-zanger Jared Leto (alhoewel Juicyhil een goed resultaat had). Zo'n band kreeg ik dus ook, namelijk Broken Bells. Brian Burton en James Mercer zijn twee zeer bekende namen binnen de muziekwereld. De ene als zanger / gitarist van The Shins, de ander als producent Danger Mouse en de grote man achter Gnarls Barkley. En juist deze feiten worden door interviewers vaak gebruikt en gevraagd als het over Broken Bells zelf gaat. Een collega van KinkFM.com waarschuwt me voor mijn interview al voor dit feit. "Vraag naar iets anders dan Broken Bells en je krijgt een probleem. Ze vinden het echt niet leuk als je over Gnarls Barkley ofzo begint."

Obama: Belastingen mogelijk verlagen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag in een speech gezegd dat zijn adviseurs bezig zijn met 'extra maatregelen' om de nog altijd zwakke Amerikaanse economie verder te stimuleren.

"Mijn medewerkers denken hard na over maatregelen die op korte termijn leiden tot groei en banen en ook nog eens goed zijn voor de concurrentiekracht van de Verenigde Staten op lange termijn", aldus Obama.

Zo denkt Obama na over het verlagen van belasting voor ondernemingen. Ook riep de Democratische president de Republikeinen in het Congres op om te stoppen met het opwerpen van blokkades voor zijn economische plannen. De Republikeinen beginnen zich namelijk steeds meer zorgen te maken om de snel oplopende schulden bij de overheid.

Op 2 november aanstaande zijn er opnieuw verkiezingen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen. De kans bestaat dat de Democraten hier hun meerderheid verliezen, waardoor Obama nog minder bewegingsruimte zal krijgen voor zijn plannen.

Obama is de laatste tijd steeds minder populair geworden, vooral door tegenvallende economische groei en de nog altijd torenhoge werkloosheid die nauwelijks lijkt te dalen.


Na $787 miljard stimulus, wil Obama mogelijk belastingverlagingen proberen

Advocaat hoopt op meer speeltijd Russische internationals

Dick Advocaat, bondscoach van Rusland, hoopt dat internationals Diniyar Bilyaletdinov, Roman Pavlyuchenko en Yuri Zhirkov meer aan spelen toe komen bij hun clubs.

"Pavlychenko speelt onregelmatig bij Tottenham, alhoewel hij 45 minuten in actie kwam tegen Wigan", aldus Advocaat over de 29-jarige spits van de Spurs. Ook over de situatie van Bilyaletdinov en Zhirkov, linkervleugelverdedigers van respestievelijk Everton en Chelsea, is de Hagenaar niet tevreden.

"Ik ben niet blij met de situatie van Bilyaletdinov, Zhirkov en Pavlyuchenko die niet vaak genoeg in actie komen. Dit is erg schadelijk voor ze en het succes van de nationale ploeg. Ze moeten vaker spelen", zo vervolgde de voormalige bondscoach van Oranje tegenover Daily Mail.

Over Andrei Arshavin is Advocaat meer tevreden. "Arshavin is één van de leiders van Arsenal en een speler op Europees topniveau. Maar ik zie liever nog meer spelers van dat kaliber in onze ploeg."

De nationale ploeg van Rusland moet het in de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijden opnemen tegen Andorra en Slowakije.

Mogelijk alsnog strafzaak wegens dood militairen

De ouders van twee militairen die in Afghanistan door eigen vuur zijn omgekomen, willen alsnog een strafzaak tegen betrokken leidinggevenden. Donderdag dient hun zaak bij het gerechtshof in Arnhem.

Aldert Poortema en Wesley Schol kwamen in januari 2008 in Deh Rawod in Uruzgan om het leven toen een andere Nederlandse eenheid hen aanzag voor Talibanstrijders en granaten op hen afvuurde. Het Openbaar Ministerie besloot vorig jaar geen van de betrokken militairen te vervolgen.

De ouders van de twee omgekomen soldaten vinden al langer dat de leidinggevenden van de militairen die hun zoons doodschoten, vervolgd moeten worden. Op hoger niveau zijn volgens hen blunders begaan.

Volgens RTL Nieuws overweegt het OM nieuw onderzoek te doen naar de zaak. Een woordvoerder van het OM wil dat bevestigen noch ontkennen. De zaak dient donderdag achter gesloten deuren.

Kardinaal Danneels: ik was 'naïef'

Het voormalige hoofd van de Belgische rooms-katholieke kerk Godfried Danneels heeft erkend dat hij geen gesprek had moeten hebben met een slachtoffer van seksueel misbruik. Bovendien had hij niet moeten suggereren de zaak stil te houden totdat de geestelijke die het misbruik pleegde met pensioen zou gaan.

Het gesprek, dat Danneels op 8 april voerde, werd in het geheim opgenomen door het nu 42-jarige slachtoffer en werd afgelopen weekend gepubliceerd in twee Belgische kranten.

Sinds de publicatie van het gesprek ligt de 77-jarige Danneels zwaar onder vuur. "Hij beseft dat de hele benadering, zoals dat toen ging, niet de juiste was", aldus de woordvoerder van Danneels. Danneels zou onvoorbereid zijn en hebben 'geïmproviseerd'.

Twee weken na het gesprek met het slachtoffer, trad de 73-jarige bisschop Roger Vangheluwe af. Hij betuigde zijn spijt over het misbruiken van zijn neefje, terwijl hij werkte als bisschop en priester.

Danneels zei dat hij slechts een paar dagen daarvoor op de hoogte was gesteld van het misbruik door Vangheluwe, dat bijna twintig jaar geleden plaatsvond. "Op een zeker moment liet hij zichzelf door monseigneur Vangheluwe overhalen om deel te nemen aan een dergelijk gesprek", aldus de woordvoerder van Danneels.

In het gesprek zei Danneels dat het 'beter was om te wachten' met het openbaar maken van het misbruik. Bovendien zou Danneels hebben gezegd dat het voor geen van beiden voordelig zou zijn om over het misbruik te praten. Ook zou Danneels er bij het slachtoffer op hebben aangedrongen zijn oom simpelweg te vergeven.

Vijftigduizend nertsen Griekse farms losgelaten

Bij twee Griekse nertsenfarms is ingebroken en zijn in totaal ruim vijftigduizend nertsen losgelaten. De politie vermoedt de hand van dierenrechtenactivisten. Maandag toonde de Griekse televisie beelden van farmmedewerkers die de ontsnapte nertsen met visnetten probeerden te vangen.

De inbraken geschiedden vrijdag en zaterdag bij farms in de buurt van de Noord-Griekse stad Kastoria, het centrum van de Griekse bontindustrie. Met het verlies van de nertsen is voor de twee bedrijven gezamenlijk een kostenpost van ruim een miljoen euro gemoeid.

Vermoedelijk hebben dierenrechtenactivisten een daad willen stellen. Volgens experts maken de 'bevrijde' nertsen geen schijn van kans in het wild, vooral niet bij de huidige warme temperaturen. De actie is niet opgeëist. Vorig jaar werd de verantwoordelijkheid voor een gelijksoortige bevrijdingsactie opgeëist door een groep met de naam 'Wraakhaviken'.

Vijf jonge vrouwen verkrachten moeder

In het Noord-Franse Saint-Quentin hebben vijf vrouwen een 29-jarige moeder verkracht. Vier van de vijf vrouwen zijn zelfs nog minderjarig.

Het slachtoffer werd urenlang mishandeld en verkracht. De vrouw zou namelijk het vriendje van een van de daders hebben ingepikt.

De vrouwen hielden de jonge moeder gevangen in haar woning in Saint-Quentin en verkrachtten haar met een voorwerp. Haar huis werd volledig leeggehaald.

Terwijl het slachtoffer werd vernederd, was al die tijd haar tweejarige kind in de woning. De daders zijn vrouwen tussen de veertien en 27 jaar oud.

Gratis Wii Remote bij Wii Party

De Wii is een console voor iedereen. Nintendo probeert dat zo vaak mogelijk duidelijk te maken. Zo ook weer met Wii Party. De opvolger van Mario Party die op de E3 2010 werd aangekondigd krijgt een Wii Remote mee. Zo kan je het met nog meer vrienden en familie spelen, zegt Nintendo. 

 

Wii Party gaat meer dan 80 minigames krijgen en zal voor iedereen toegankelijk zijn, net als bij Wii Fit en Wii Sports (Resort). Wii Party komt op 8 oktober 2010 uit.

[Upd] Hadouir niet naar Ajax

Roda JC laat weten een overgang van Anouar Hadouir naar Ajax niet in de weg te staan. Ajax meldde zich onlangs bij Roda JC voor een overname van Hadouir, bevestigde directeur Martin van Geel tegenover Voetbal International.

Van Geel laat daarnaast weten dat het een transfer van Hadouir niet in de weg zal staan. "Aan ons zal het niet liggen."

"Maar sinds onze laatste reactie hebben we niets meer gehoord", vertelt hij. "Anouar is toe aan een nieuwe stap, en wordt met het aanbod van Ajax nu een hele vette worst voorgehangen."

Wanneer Ajax terugkomt voor Hadouir dan zal Roda meewerken aan een vertrek van de spelmaker. "Wij zijn zeer bereid met hem mee te denken, en mee te werken, dat heb ik hem een aantal maanden geleden al gezegd", vervolgt de directeur. "Alleen ligt de bal nu bij Ajax."

"In onze ogen kan deze overgang niet door de financiën worden gedwarsboomd. Mocht het niet doorgaan, dan ligt het aan andere zaken", aldus de voormalig technisch directeur van de Amsterdammers.

Update 19:33 uur

Anouar Hadouir zal de overstap naar Ajax niet maken. Dit liet de teleurgestelde aanvaller van Roda JC vanavond weten. "Waarom het nu is misgelopen, weet ik niet. Ik ben te teleurgesteld om te praten. Sinds ik van de interesse van Ajax hoorde was ik heel enthousiast. Zeker omdat ik wist dat Roda zijn medewerking wilde verlenen."

De aanvaller vervolgde: "Ik wil graag een stap hogerop, dan is Ajax een fantastische uitdaging. Waarom het nu is misgelopen, weet ik niet. Maar duidelijk is wel dat met het stuklopen van dit verhaal vandaag mijn droom uiteen is gespat", aldus Hadouir.

Granaten verwoestten coffeeshop Helmond

Bij de aanslag op de Helmondse coffeeshop Carpe Diem eind vorige maand zijn twee handgranaten naar binnen gegooid. Dat meldt de politie maandag. Bij de explosie raakte niemand gewond. Coffeeshop Carpe Diem lag volledig in puin. Het onderzoek naar de aanslag is nog in volle gang en de politie is op zoek naar getuigen.

Voorzitter Kees van Dijk van de wijkraad sprak direct na de aanslag het vermoeden uit dat de dader niet in de buurt gezocht moet worden. De buurt zou geen last hebben van de coffeeshop. Hij denkt dat het motief in de persoonlijke sfeer ligt.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteed dinsdagavond aandacht aan de aanslag.

[US Open] De Bakker naar tweede ronde

Thiemo de Bakker heeft zich voor de tweede ronde van de US Open geplaatst. De Nederlander versloeg de Fransman Marc Gicquel met 6-4, 7-5 en 6-2.

In de openingsgame wist De Bakker gelijk de opslag van zijn tegenstander te breken. Bij 2-0 en 4-2 kreeg hij kansen op een dubbele break, maar de Westlander wist deze niet te benutten. Uiteindelijk won hij de set met 6-4.

In de tweede set werd Gicquel gelijk weer gebroken door De Bakker, maar de Fransman wist de stand weer gelijk te trekken. In de slotfase van de set sloeg De Bakker toe: Hij brak zijn tegenstander op 5-5 en serveerde daarna de set uit.

Ook in de derde set brak De Bakker zijn opponent. Even daarna brak hij Gicquel wederom en kwam De Bakker op 4-0. De Fransman pakte nog twee games op zijn eigen service, maar De Bakker kwam niet meer in de problemen.

Amsterdamse verhuurder versmalt bierfiets

Een bedrijf dat bierfietsen in Amsterdam te huur aanbiedt, heeft de voertuigen aangepast zodat ze de weg weer op mogen. Dat meldt partyfiets.nl op de website.

De rechtbank in Amsterdam oordeelde begin deze maand dat volgens de Regeling Voertuigen fietsen op meer dan twee wielen niet breder mogen zijn dan anderhalve meter. Bierfietsen zijn volgens de rechter ook echt fietsen. De meeste bierfietsen in Nederland zijn veel breder dan anderhalve meter.

De kantonrechter sprak zich uit in een zaak die draaide om een ongeval met een bierfiets op 23 mei vorig jaar op de Buiksloterweg in Amsterdam-Noord. Daar raakte een bierfiets van 2,20 meter breed een viaduct. Drie mensen raakten hierbij gewond.

De rechter legde de verhuurder van de fiets een boete van 1500 euro op, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat hij onvoldoende instructies had gegeven. De verhuurder had geen duidelijke informatie meegegeven, maar slechts een beperkte mondelinge instructie gegeven aan de vriend die de fiets kwam ophalen. Dit was niet de vrouw die de fiets uiteindelijk bestuurde.

De bierfietsen van partyfiets.nl zijn voorzien van een chauffeur en een veilige route, meldt het bedrijf. "Zo blijft het leuk op de bierfiets te rijden."

Confetti-headshots in Halo: Reach

Bijna iedereen weet dat Bungie in is voor een grapje, en ook bij Halo: Reach zijn ze weer van plan om wat extraatjes erin te stoppen. Speciaal pantser bijvoorbeeld, dat je met punten (verdiend in multiplayer) moet kopen. 'Armour Effects', noemt Bungie het; blijvende visuele effecten voor je pantser dus.

Dan komen we bij de confetti-headshots, want een van de vier effecten is het 'Grunt Birthday Party' -pakket. Als je deze voor 100.000 punten hebt ontsloten, dan ontploft je hoofd in duizend kleurrijke stukjes confetti als je wordt geveld door een headshot in een multiplayergame. Bij launch zullen vier van dit soort pakketjes beschikbaar zijn, maar de hoeveelheid punten zijn niet mals en daarom noemt Bungie het ook een feature voor de hardcore spelers.

Naast de confetti, kun je ook voor 200.000 punten hartjes rond je lijk laten verschijnen. Of voor een miljoen punten een permanente insectenzwerm om je heen laten zoemen, en voor twee miljoen wordt je pantser omgeven met elektriciteit. We verwachten dat dit niet de enige pakketjes zullen zijn.

reach armory
CVG had een Armory-plaatje: daar zie je speciale effecten al tussen staan.

Auto rijdt tankstation langs A2 binnen

Een auto is maandag door nog onbekende oorzaak een tankstation langs de A2 binnengereden. Bij het ongeval zijn twee mensen gewond geraakt, de bestuurster van de auto en een motorrijder van het Korps Landelijke Politiediensten, die bij het tankstation stond. Hoe het met hen is, is nog onduidelijk, meldt een politiewoordvoerder.

Het gaat om hetzelfde tankstation waar eind augustus 2008 een man met een bestelbusje naar binnenreed, waarbij een man die in het tankstation een kop koffie dronk om het leven kwam.

Het tankstation IJsselstein bij Nieuwegein ligt langs de A2 vanuit Den Bosch richting Utrecht. De auto staat volgens de Verkeersinformatiedienst half in de voorgevel van het pand geparkeerd. Het tankstation is geheel afgesloten. Ook is de rechterrijstrook van de A2 afgesloten. De afsluiting veroorzaakte rond 17.15 uur vier kilometer file.

Na het ongeval twee jaar geleden brak brand uit, waardoor het lichaam van het slachtoffer pas later werd gevonden. De bestuurder van de bestelbus werd door de rechtbank in Utrecht conform de eis van het Openbaar Ministerie in november vorig jaar vrijgesproken, omdat zijn remmen mogelijk dienst weigerden.

[Vuelta] Gilbert slaat dubbelslag in Málaga

Philippe Gilbert heeft de derde etappe in de Vuelta a España gewonnen. Het parcours was met een lastige slotklim op het lijf geschreven voor de Belg.

De renner van Omega Pharma-Lotto loste de hoge verwachtingen in, en kwam als eerste over de meet in Málaga, vlak voor de Spanjaard Joaquin Rodriguez. Door de ritwinst mag Gilbert morgen ook de rode leiderstrui aantrekken.

FC Twente in beeld bij UEFA

De media-afdeling van de Europese voetbalunie (UEFA) maakt de komende maanden een documentaire over FC Twente. Een videoploeg van de UEFA volgt de Tukkers nauwgezet bij het debuut in de groepsfase van de Champions League. De beelden zullen op de website van de UEFA te zien zijn.

De UEFA heeft om meerdere redenen voor FC Twente gekozen. "De club speelt niet alleen voor de eerste keer in de groepsfase van de Champions League, maar is ook voor de eerste keer kampioen van Nederland geworden", legde UEFA-functionaris Jim Agnew uit op de website van de Tukkers.

"We willen laten zien hoeveel werk iedereen bij de club daarvoor heeft verricht en wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding op de ultieme competitie. FC Twente is daarnaast een goed voorbeeld van een echte club, het is meer dan alleen een team. Deze club laat zien wat voor positieve invloed een voetbalclub kan hebben op een gemeenschap."

FC Twente speelt in de groepsfase van de Champions League tegen titelhouder Internazionale, Werder Bremen en Tottenham Hotspur.

Vastzittende mijnwerkers Chili krijgen PSPs om tijd te doden

Als jullie het nieuws enigszins gevolgd hebben, dan weten jullie vast van de 33 mijnwerkers die momenteel vast zitten in een ingestorte mijn in Chili. De beste mijnwerkers zitten er de komende paar maanden nog vast voordat ze gered kunnen worden. Wat te doen?

De 33 mijnwerkers die vastzitten in Chili krijgen naast eten, drinken, camera's om hun verblijf te filmen en WC-papier nog iets anders aangereikt: PSPs om de tijd mee te doden. Of ze ook af en toe even naar boven gaan om opgeladen te worden weten we niet. Het enige dat ze nu nog nodig hebben is een HD-televisie met digitale televisie.

Raboploeg derde op UCI-ranglijst

De Rabobank-wielerploeg bezet op de nieuwste ranglijst van het UCI de derde plaats. De Nederlandse formatie heeft 768 punten verzameld. Bovenaan staat Astana met 980 punten, gevolgd door Saxo Bank dat er 851 heeft.

In het individuele klassement bleef Alberto Contador met 482 punten bovenaan staan. Zijn Spaanse landgenoot Joaquin Rodriguez (428) staat tweede, voor de Australiër Cadel Evans (390). Beste Nederlander is met 239 punten Robert Gesink op plaats elf.

Golden Sun: Dark Dawn in november

Het is alweer zeven jaar geleden dat gamers voor het laatst mochten genieten van een Golden Sun-game. De eerste twee games verschenen op de Gameboy Advance en werden zeer goed ontvangen. Tijdens de E3 van dit jaar heet Nintendo Golden Sun: Dark Dawn aangekondigd voor de Nintendo DS.

Golden Sun: Dark Dawn speelt zich zo'n 30 jaar na de laatste game af en zet spelers in de schoenen van de kinderen van de hoofdrolspelers uit de eerste twee delen. Voorheen was nog niet bekend gemaakt wanneer de game uit zal komen, maar vanaf vandaag weten we dit wel. Golden Sun: Dark Dawn zal op 29 november verschijnen in de Verenigde Staten. Hoe lang wij er nog op moeten wachten is onbekend.

Fernandez en Berg moeten zich verantwoorden

De openbare aanklager van de KNVB verwacht voor morgen 12:00 uur een verklaring van Marcus Berg en Guyon Fernandez. Beide spelers zouden zich volgens de aanklager afgelopen weekend hebben misdragen.

PSV-speler Berg zal zich moeten verantwoorden voor de achterwaartse klap die hij uitdeelde aan zijn tegenstander in het duel met ADO Den Haag. Fernandez zal hetzelfde moeten doen voor een natrappende beweging in de wedstrijd tussen zijn club Excelsior en AZ.

Als de aanklager betaald voetbal de verweerschriften heeft ontvangen zal hij of een schikkingsvoorstel voorleggen of de zaak seponeren.

Oud-PSV'er Beasley naar Hannover 96

Hannover 96 heeft Amerikaans international DaMarcus Beasley aangetrokken. De 28-jarige middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij Glasgow Rangers aan het einde van het vorige seizoen afliep. Oud-PSV'er Beasley tekent een contract voor twee jaar bij de club uit de Bundesliga.

Coach Mirko Slomka verwacht dat zijn club competitiever wordt in de Duitse competitie met Beasley in de gelederen. "Hij heeft veel internationale ervaring." In drie jaar bij de Rangers kwam linkshalf Beasley niet verder dan dertig competitiewedstrijden. Daarin scoorde hij vier keer.

Hannover 96 maakte vorig seizoen een vrije val in de Bundesliga en kon degradatie maar ternauwernood voorkomen. Na de zelfmoord van doelman Robert Enke begin november won de ploeg vier maanden lang geen wedstrijd meer.

Oud-PSV'er Beasley naar Hannover 96
Oud-PSV'er Beasley naar Hannover 96 (Foto: Novum)

Hortus open wegens bloei victoriaanse reuzenlelie

De Hortus Botanicus in Amsterdam is maandagavond geopend vanwege de bloei van de victoriaanse reuzenwaterlelie. Deze 'koningin der waterlelies, een nachtbloeier, opent zich bij schemer. De Hortus opent zijn deuren tot 23.00 uur.

De reuzenwaterlelie is sinds 1859 regelmatig in bloei te zien geweest in een kas in de Amsterdamse Hortus. Sinds 2002 kweekt de Hortus als enige tuin in Nederland een Victoria in een verwarmde buitenvijver.

Dit jaar is een Victoria 'Longwood hybrid' gekweekt, een kruising die ook in een druilerig klimaat gedijt. De plant is in februari uit zaad opgekweekt en op 27 mei in de buitenvijver geplant. De eerste bloem opende op 17 juli en maandagavond is opnieuw een prachtig exemplaar te zien, meldt Hortus.

Elke bloem bloeit twee nachten op rij; de eerste nacht wit en de tweede nacht roze. Na de tweede nacht sluit de bloem en verdwijnt onder water, waarna de volgende bloemknop langzaam bovenkomt. De bladeren van een Victoria, gekenmerkt door hoge opstaande randen, kunnen twee meter in doorsnede worden.

De Duitse botanicus Thaddeus Hänke ontdekte de lelie in 1801 in de binnenlanden van Bolivia, in een van de zijrivieren van de Amazone. In 1837 werd in Brits-Guyana een enorme waterlelie aangetroffen, die Victoria regia werd gedoopt, als eerbetoon aan de Engelse koningin.

Palingen 'diervriendelijk' gedood op kampioenschap

Op het Nederlands kampioenschap palingroken, dat zaterdag plaatsvindt in het Noord-Hollandse Kortenhoef, worden de vissen 'diervriendelijk' gedood. De dieren worden niet zomaar in een zoutbad gegooid, maar eerst verdoofd met een stroomstoot.

Vorig jaar eiste stichting Wakker Dier een verbod op het NK palingroken, omdat de dieren op traditionele wijze werden gedood. Dat houdt in dat de palingen levend en onverdoofd een zoutbad ingaan. Ze komen aan hun einde doordat hun huid langzaam wegbrandt.

Dit jaar wordt op het kampioenschap een nieuwe machine gebruikt, die de palingen verdooft met een stroomstoot. Daarna gaan de dieren alsnog het zoutbad in, maar daar voelen ze niets meer van, zegt Norbert Jeronimus van de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (Dupan).

Volgens Jeronimus heeft het lang geduurd om een 'diervriendelijke' methode te ontwikkelen voor het doden van palingen. "Dat kwam onder meer doordat de paling een heel sterk dier is. Hij is heel moeilijk dood te krijgen."

Aan de ontwikkeling en het testen van het nieuwe apparaat zijn hersen- en hartfilms te pas gekomen. Daaruit bleek dat de paling binnen een seconde buiten bewustzijn is. Ook is gebleken dat de paling er niet minder lekker door wordt.

Wakker Dier, dat vorig jaar nog stelde dat 'een feestje met een mishandelde en bedreigde diersoort niet meer bij deze tijd hoort', is tevreden over het nieuwe apparaat. De dierenorganisatie blijft er wel bij dat je eigenlijk geen paling moet eten, omdat de vis met uitsterven wordt bedreigd.

De palingsector is van plan het nieuwe apparaat overal in gebruik te nemen. Vanaf dinsdag mogen beroepsvissers overigens drie maanden niet op paling vissen om aaltjes de kans te geven volwassen te worden.

Rotterdammer gewond door klap met champagnefles

Een 19-jarige Rotterdammer is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt door een klap op zijn hoofd met een champagnefles. Het slachtoffer liep een fikse hoofdwond op en is naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Het incident deed zich voor in een discotheek aan de Delftsestraat in Rotterdam. De 19-jarige man had het aan de stok gekregen met een plaatsgenoot, nadat het slachtoffer de vriendin van de verdachte onzedelijk zou hebben betast. De tweede opgepakte verdachte had zich in de strijd gemengd.

Van Nistelrooy keert terug in Oranje

Ruud van Nistelrooy keert terug in Oranje. De in uitstekende vorm verkerende spits zal Robin van Persie gaan vervangen. Van Persie is enkele weken uit de roulatie vanwege een blessure.

De Nederlander in Duitse dienst zal zich morgen gaan melden op het trainingskamp van het Nederlands elftal. De aanvaller van Hamburger SV speelde tijdens Euro 2008 zijn laatste wedstrijd. Het kwartfinale-duel tussen Rusland en Nederland 3-1 betekende toen het voorlopige einde van zijn interlandcarrière.

Van Tor speelde al 64 maal voor Oranje en scoorde in die duels 33 keer.


Ruud van Nistelrooy vervangt geblesseerde Robin van Persie

Man vrijgesproken van ontucht met buurmeisje

De rechtbank in Maastricht heeft maandag een man vrijgesproken van ontucht met zijn 6-jarige buurmeisje. Er is geen ander bewijs dan de verklaring van het meisje, en dat is niet genoeg om de man te veroordelen, oordeelde de rechter.

De ouders van het meisje hadden in april aangifte gedaan nadat zij hun had verteld dat de buurman haar had betast en dat zij hem moest bevredigen. Aan de politie vertelde het meisje hetzelfde. De verdachte ontkende. Volgens hem heeft het meisje hem juist in het kruis gegrepen.

De politie heeft geen andere getuigen gevonden die iets hadden gezien, gehoord of vermoed. Er waren bijvoorbeeld geen huisartsen of leraren die zich zorgen maakten over mogelijk seksueel misbruik bij het meisje. Daarmee is er volgens de rechtbank onvoldoende bewijs.

Orkaan Earl bereikt Bovenwindse eilanden

De bewoners van de Antilliaanse eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba wachten maandagochtend (lokale tijd) de komst van orkaan Earl grotendeels binnen af. Alleen brandweerlieden, politieagenten en hulpverleners mogen zich op straat begeven op de Bovenwindse eilanden.

De orkaan komt het dichtst bij Sint Maarten, waar hij in de loop van de ochtend op ongeveer 50 kilometer ten noorden zal passeren, zo is de verwachting. De eerste schade die door harde windstoten wordt veroorzaakt, betreft vooral omgewaaide bomen en schuttingen en dergelijke, zo blijkt uit de eerste berichten. Volgens de meteorologische dienst van de Antillen kan de orkaan bij het bereiken van de Antilliaanse eilanden uitgroeien tot een orkaan type 3.

Doden bij schietpartij in Slowakije

Bij een schietpartij maandag in Slowakije heeft een schutter zes mensen doodgeschoten. Dertien en mogelijk negentien anderen raakten gewond bij het incident in de hoofdstad Bratislava. Dat meldde het persbureau Tasr. De schutter zou volgens het dagblad SME een jongen van vijftien zijn geweest. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd.

De doden zijn vier vrouwen en twee mannen, verklaarde Dominika Sulkova van de nationale reddingsdienst. De politie weigert commentaar. Zij komt later met een verklaring. De schutter zou in het wilde weg hebben geschoten, aldus een getuige.

De schietpartij had plaats in het district Devinska Nova Ves. De buurt is afgesloten door de politie, berichtte televisiestation TA3.

Zonnig en droog weer vanaf woensdag

Na de windvlagen en de natste periode van de zomer, wordt het vanaf woensdag droog en laat de zon zich regelmatig zien. De kans op regen voor de rest van de week is tien procent en de dagtemperaturen liggen tussen de vijftien en twintig graden. Volgende week wordt het wisselvalliger en koeler. Dat meldt het KNMI maandag.

Het slechte weer van de afgelopen dagen zorgde volgens het instituut voor de ergste overlast sinds 1998. De meeste neerslag werd vrijdag in het oosten gemeten. In het Gelderse Lievelde werd 138 millimeter afgetapt. Dat is volgens het KNMI de op twee na hoogste hoeveelheid sinds ten minste 1950. Ernstige wateroverlast komt in Nederland gemiddeld eens per twee jaar voor.

Augustus is een erg natte maand. Er viel twee keer zoveel als gemiddeld. Op veel plaatsen viel tussen de honderdvijftig en tweehonderd milimeter, waar zestig 'normaal' is. Het Overijsselse Lettele kreeg 282 milimeter over zich heen.

Ook de wind heeft op verschillende plekken schade aangericht. Valwinden vernielden bomen en daken in het Gelderse Leuth en in Kamperveen bij Zwolle. Mogelijk is de schade bij Kamperveen ook veroorzaakt door een windhoos. De schade van zondagnacht wordt door verzekeraars geschat op drie tot vier miljoen euro.

[Upd] C. Ronaldo kneust rechterenkel

Cristiano Ronaldo beleefde zondag een allesbehalve ideale seizoensstart. Hij kon met Real Madrid niet winnen van Real Mallorca en daarbovenop liep hij een vervelende blessure op.

Cristiano Ronaldo heeft een zware kneuzing aan de rechterenkel overgehouden aan het 0-0 gelijkspel van Real Madrid tegen Mallorca. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Testen moeten duidelijk maken of hij de confrontatie van vrijdag tussen Portugal en Cyprus haalt. Naast Cyprus komt Portugal op weg naar het EK 2012 Denemarken, Noorwegen en IJsland tegen.

Update

Real Madrid meldt dat Ronaldo zeker drie weken niet zal kunnen voetballen. Hierdoor mist de Portugees de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Noorwegen. Ook mist hij het competitieduel tegen Osasuna en de Champions League-wedstrijd tegen Ajax.

Vierde termijn voor Blatter dichterbij

FIFA-president Sepp Blatter lijkt af te gaan op een vierde termijn. De 74-jarige Zwitser zag zijn grote concurrent Mohamad Bin Hammam zich terugtrekken, waardoor de weg vrij is voor nog vier jaar.

Blatter werd president van de FIFA door in 1998 UEFA-baas Lennart Johansson te verslaan. Daarna won hij in 2002 eenvoudig van Issa Hayatou en werd in 2007 herkozen doordat er geen tegenkandidaat was.

Bin Hammam is voorzitter van de Aziatische voetbalbond AFC. Hij wilde wel FIFA-voorzitter worden, maar de 61-jarige Qatarees heeft nu andere ambities. "Ik steun Blatter in zijn campagne. Zelf hoop ik aan te blijven als voorzitter van de AFC, hopelijk steunen de nationale bonden mij," zei hij tegen Reuters.

Jongen huurt moordenaars in om ouders om te leggen

De Zuid-Afrikaanse politie heeft gisteren een achttienjarige jongen uit Standerton opgepakt. Hij wordt ervan verdacht twee mannen te hebben ingehuurd om zijn ouders te vermoorden.

De 43-jarige vader en de 37-jarige moeder van de jongen werden dit weekend dood aangetroffen in hun huis. Beiden bleken meerdere steekwonden te hebben.

Het stel werd waarschijnlijk zaterdagnacht tegen drie uur vermoord door twee huurmoordenaars. Hierna vluchtte het duo in de auto van de slachtoffers. Veertien kilometer verderop raakte het voertuig echter betrokken bij een zware crash. De 22-jarige huurmoordenaar overleed ter plekke, een twintigjarige man is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens de politie was het tweetal ingehuurd door de zoon van de moordslachtoffers. Hij wilde hiermee de premie van hun levensverzekering opeisen. Hij is opgepakt en wordt aangeklaagd wegens het aanzetten tot moord.

Raborenner Martens mag weer koersen

Paul Martens mag weer koersen. De Duitse wielrenner van Rabobank kreeg na drie maanden groen licht van de medische staf van zijn ploeg. Martens liep bij een zware val in de Dauphiné naast een gebroken rib ook schade aan zijn rechternier op. Het herstel van het orgaan duurde lang en de Raboploeg wilde geen risico nemen.

Martens mocht al enige tijd weer voluit trainen, maar de medische staf achtte het risico van een nieuwe valpartij te groot en hield de Duitser daarom uit koers. Martens reageerde opgetogen. "Ik ben echt heel erg blij dat ik weer terug ben. Zo lang aan de kant toekijken, is op zijn zachtst gezegd niet leuk."

Of de 26-jarige Martens de laatste twee maanden van het seizoen nog een rol kan spelen, weet hij niet. De Duitser denkt dat zijn conditie redelijk is. "Maar pas in een koers kun je er achter komen waar je werkelijk staat. Tijdens de trainingen kan ik diep gaan, maar dat is natuurlijk wel in mijn eigen tempo. Voor mijn gevoel begint het seizoen pas nu."

Kobayashi blijft bij Sauber

De Finse krant Turun Sanomat wist te melden dat Kamui Kobayashi ook volgend jaar voor Sauber zal gaan rijden. Pedro de la Rosa moet waarschijnlijk op zoek naar een ander team.

Kobayashi heeft dit seizoen al enkele malen van zijn beste kant laten zien. Met zijn aanvallende rijstijl wist hij indruk te maken. Ook wist hij fouten snel te herstellen door middel van sterke inhaalacties.

Pedro de la Rosa daarentegen heeft niet echt een succesvol seizoen. Ondanks zijn ervaring heeft de Spanjaard dit seizoen veel tegenslag gehad. Een aantal dingen zijn aan pech te wijten, maar zelf gaat hij zeker niet vrijuit. Pas in Hongarije wist hij zijn eerste punten te scoren. In België maakte hij zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race kostbare fouten.

Tijdens de nabeschouwing op de Grand Prix van België was Peter Sauber erg lovend over Kobayashi, terwijl De la Rosa niet eens ter sprake kwam. Er wordt gefluisterd dat Nick Heidfeld de grootste kandidaat is om het stoeltje van De la Rosa volgend jaar over te nemen. De Duitser is op dit moment testrijder voor Pirelli.

Dronken 12-jarige op snorscooter

De politie heeft maandagochtend in Apeldoorn een 12-jarige jongen op een snorscooter betrapt. Agenten zagen hem rond 04.30 uur op de Kapelstraat rijden.

Toen de jongen de agenten zag, ging hij ervandoor en gaf hij de scooter over aan een ander. De agenten trapten daar niet in en namen de jongen mee naar het politiebureau.

Daar bleek hij een alcoholpromillage van 1,1 in zijn bloed te hebben, terwijl een ervaren bestuurder maximaal 0,5 mag hebben.

Nieuw incident Spanje en Marokko

Spanje heeft Marokko maandag om uitleg gevraagd over de aanhouding van elf Spanjaarden, zaterdag tijdens een pro-onafhankelijkheidsprotest in de omstreden Westelijke Sahara. Twee demonstranten zouden daarbij door Marokkaanse agenten in burger in elkaar zijn geslagen.

De Marokkaanse minister van informatie Khalid Naciri liet zondag weten wel van een protest te hebben gehoord, maar niets te weten van aanhoudingen. Hij zei ook niets te weten van gewonden, 'tenzij Marokkaanse burgers heftig gereageerd hebben'. "Wij weten dat Spaanse burgers geprovoceerd hebben", zei Naciri, die zich afvroeg of Marokkanen 'in Baskenland zouden kunnen demonstreren'.

Het incident deed zich nog geen week voor nadat Spanje en Marokko verklaarden een ander conflict, over hardhandig optreden van Spaanse grensbewakers tegen Marokkanen bij de Spaanse enclave Melilla, te hebben uitgepraat. De Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero zei dat Spanje 'bezorgd' is over het nieuwe incident. Hij zei dat Spanje een goede verstandhouding met Marokko wil, vanwege hun gezamenlijke belangen op het gebied van veiligheid en handel.

De Westelijke Sahara is een voormalige Spaanse kolonie die in 1979 door Marokko werd bezet nadat Spanje zich vier jaar eerder uit het mineraalrijke gebied had teruggetrokken. Sinds 1991 is in de Westelijke Sahara een bestand van kracht tussen Marokko en het Saharaanse bevrijdingsfront Polisario, dat naar onafhankelijkheid streeft.

Stallone wil Willis als schurk Expendables 2

Sylvester Stallone wil zijn vriend Bruce Willis als de grote bad guy in The Expendables 2. Dat schrijft de 64-jarige acteur, regisseur en scenarist van de keiharde actiefilm The Expendables op Twitter. "Gisteravond gedineerd met Bruce Willis. Ik wil hem als de opperschurk in The Expendables II. Wat vinden jullie daarvan?" schrijft Stallone.

Hiermee is een eind gekomen aan de onzekerheid over een tweede deel, dat Stallone af wilde laten hangen van de opbrengsten van The Expendables, die momenteel in de bioscopen draait. Met die opbrengsten zit het wel snor. De film had in de Verenigde Staten het beste openingsweekeinde ooit van alle films van en met Stallone. In de Nederlandse bioscopen ging de film op 19 augustus in première en haalde het eerste weekeinde bijna achthonderdduizend euro op, goed voor een tweede plaats.

In The Expendables speelt Willis de rol van Mr. Church, een geheim agent die de huurlingen van de Expendables op hun hachelijke missie stuurt. Het is nog allerminst duidelijk welke richting Stallone op wil met het script. Op Twitter denkt hij hier hardop over na. Wil hij de Expendables wraak laten nemen op Church? Laat hij omgekomen personages weer opduiken in het vervolg?

Sly vraagt zijn fans om suggesties voor locaties. "Wat zouden de meest gevaarlijke locaties ter wereld zijn voor het vervolg?" De antwoorden variëren van Afghanistan tot Iran tot Zuid-Afrika, van Thailand tot Noord-Korea en zelfs Milaan.

Het eerste deel speelt zich af in een niet nader benoemd Zuid-Amerikaans land, met opnamelocaties in Brazilië. Naast Stallone spelen Jet Li, Jason Statham en Randy Couture hierin soldaten die een dictator proberen te verslaan.

Stallone wil Willis als opperschurk Expendables 2
Stallone wil Willis als opperschurk Expendables 2 (Foto: Novum)

'Konchesky gaat naar Liverpool'

Paul Konchesky zal binnenkort voor Liverpool spelen. Dit weet de BBC te melden. De Engelse linksback van Fulham is bij zijn huidige club overbodig geworden, gezien Carlos Salcido enkele dagen geleden door de Londense club over werd genomen van PSV.

In de deal zal naar het schijnt ook Lauri Dalla Valle bij betrokken zijn. De 18-jarige spits uit Finland komt bij Liverpool niet aan spelen toe en zou als ruilmiddel gebruikt kunnen worden. Mocht de deal rondkomen, dan zullen de manager van Liverpool, Roy Hodgson, en Konchesky dus weer herenigd worden. Hodgson loodste Fulham vorig jaar met Konchesky naar de finale van Europa League. De linksback speelde eerder voor West Ham United en Charlton Athletic en speelde tot dusver twee interlands.

Vettel en Button gesteund door team

Jenson Button en Sebastian Vettel verloren in Spa veel punten ten opzichte van hun teamgenoten. Ze kunnen allebei nog wel blijven rekenen op de steun van hun team.

Na het behalen van de tweede plaats gaf Mark Webber aan dat het tijd wordt voor Red Bull om alle aandacht naar één coureur te laten gaan. "Het is nu nog niet aan de orde, maar het moment is niet ver weg", zei hij. "Het hangt ervan af hoe graag Red Bull een titel wil winnen."

Christian Horner, teambaas van Red Bull, is het hier niet mee eens en vindt het niet nodig om Sebastian Vettel tweede viool te laten spelen: "Dat zou betekenen dat we teamorders toepassen en die zijn verboden".

Bij McLaren staat de rangorde ook nog niet vast. Hamilton staat flink wat punten voor op teamgenoot Jenson Button maar het team ontkent dat hij een voorkeursbehandeling krijgt. Hamilton zegt dit volkomen te begrijpen: "Het team moet ervoor blijven zorgen dat we allebei maximaal kunnen presteren. Webber is nu mijn naaste belager, maar het kampioenschap ligt nog open. Er staan nog veel punten op het spel."

Ferrari geeft strijd om wereldtitel nog niet op

De handdoek van het team van Ferrari ligt nog steeds niet in de ring. Na een zeer teleurstelling resultaat op het circuit van Spa zagen de Italianen de achterstand op Lewis Hamilton en Mark Webber nog groter worden. Teambaas Stefano Domenicali ziet echter nog steeds mogelijkheden.

"Onze situatie is er zeker niet beter op geworden, maar het is nog altijd niet onmogelijk voor ons om beide wereldtitels te winnen", aldus de Italiaan na de race in België. "Voor degenen die kort van geheugen zijn: drie jaar geleden stonden we er rond deze nog veel slechter voor in het kampioenschap, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen (Kimi Raikkonen werd kampioen, red.)."

Coureur Fernando Alonso staat momenteel vierde in het algemeen klassement, terwijl Massa slechts zesde staat.

Cricketbond wacht op politierapport

Het bestuur van de internationale cricketbond (ICC) wacht het rapport van de Engelse politie af over een nieuw omkopingsschandaal in en rond de Pakistaanse ploeg. Nadat het Britse onderzoek is afgerond, zal de ICC eventuele maatregelen nemen tegen de boosdoeners.

Dat heeft de Indiase ICC-voorzitter Sharad Pawar maandag laten weten in een reactie op de omvangrijke berichtgeving in Engeland en Pakistan over de beschuldigingen van sportieve fraude door enkele Pakistaanse internationals.

De Engelse boulevardkrant News of the World, berucht om sensationele undercoverprojecten in onder meer de Britse sportwereld, onthulde in het afgelopen weekeinde de corruptiepratijken in de Pakistaanse ploeg. Een invloedrijke spelersmakelaar zou een bedrag van 230.000 dollar (185.000 euro) van een geheime verslaggever hebben aangenomen om twee Pakistaanse bowlers tijdens de recente Test tegen Engeland in Londen op het juiste moment drie no-balls te laten gooien.

Vorm meldt zich af voor Oranje

FC Utrecht-doelman Michel Vorm zal de interlands van het Nederlands elftal tegen San Marino (3 september) en Finland (7 september) aan zich voorbij laten gaan. De goalie kampt met een schouderblessure en wil het gewicht rust geven.

Vorm liep de blessure op na een botsing met Franck Demouge in het competitieduel van Utrecht tegen Willem II. De doelmaan keepte met pijn in het met 4-0 gewonnen duel tegen Celtic en gisteren in het met 4-0 verloren duel tegen FC Twente.

Het is nog niet bekend of bondscoach Bert van Marwijk een vervanger oproept voor de geblesseerde Vorm. In de voorlopige selectie zitten al de keepers Maarten Stekelenburg en Piet Velthuizen.

Zaccheroni nieuwe bondscoach Japan

Alberto Zaccheroni is de nieuwe bondscoach van Japan. De 57-jarige Italiaan werd maandag door de Japanse voetbalbond gepresenteerd als opvolger van Takeshi Okada. Die stapte op na het WK in Zuid-Afrika, waar Japan voor het eerst buiten eigen land de poulefase overleefde. Zaccheroni is de zesde buitenlandse bondscoach van Japan, maar pas de eerste Italiaan.

Zaccheroni, die ooit onder meer Juventus en AC Milan onder zijn hoede had, kan direct aan de slag. Op 4 september speelt Japan een oefenwedstrijd tegen Paraguay en drie dagen later wacht Guatemala. In oktober oefent de ploeg nog tegen Argentinië en aartsrivaal Zuid-Korea. Het eerste serieuze optreden van de Samurai Blue is het Aziatisch kampioenschap, dat in januari in Qatar wordt gespeeld.

Twee jonge Fransen naar Skil-Shimano

Skil-Shimano kan de komende twee jaar beschikken over de jonge Fransen Thomas Damuseau en Thomas Bonnin. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg vandaag bekend. Damuseau en Bonnin zijn beiden 21 jaar. Damuseau reed afgelopen maand al als stagiair bij Skil-Shimano. Bonnin deed dat bij de Franse ploeg AG2R, maar koos toch voor een contract bij Skil-Shimano.

Damuseau en Bonnin zijn beide begaafde klimmers. Damuseau liet zich vorige maand als stagiair zien in de Tour de l'Ain waar hij aanviel in de vierde rit met een klim over de Grand Colombier, een ruim achttien kilometer lange klim waarvan de top rond de 1600 meter ligt. In diezelfde etappe finishte Bonnin als elfde. Bonnin werd eerder dit jaar al vierde in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Storm- en waterschade loopt in de miljoenen

De storm en de wateroverlast die de afgelopen dagen ons land teisterden, hebben voor minimaal 9 miljoen euro schade aangericht. Dit meldde schadeverzekeraar Interpolis maandag.

De grootste schadeverzekeraar van Nederland kreeg sinds donderdag 5100 schademeldingen van particulieren. De meldingen komen uit heel Nederland en belopen een bedrag van in totaal zeker 9 miljoen euro, aldus een woordvoerster. De meldingen betreffen vooral ondergelopen kelders, platte daken die de waterafvoer niet aankonden en schade aan serres en dakkapellen.

Vanuit het midden- en kleinbedrijf en de land- en tuinbouw kreeg Interpolis nog eens zo'n duizend meldingen. Voor deze sector is de schade nog moeilijk in te schatten, aldus de woordvoerster. "Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een mislukte oogst." Schade-experts zullen dit moeten vaststellen.

Russische piloten ontvoerd in Darfur

Gewapende lieden hebben in de West-Sudanese regio Darfur twee Russische piloten ontvoerd. De piloten zijn werkzaam voor een bedrijf dat voedsel transporteert voor Unamid, de internationale vredesmacht in het gebied.

De twee Russen werden zondag gekidnapt in Nyala, de hoofdstad van de provincie Zuid-Darfur. Het leger heeft de wijk waar zij vermoedelijk gegijzeld worden gehouden, omsingeld, zei een legerwoordvoerder.

Een maand geleden werd een Russische helikopterpiloot in Darfur in gijzeling genomen dor leden van de gevreesde janjaweed-milities. De piloot, die ook werkte voor Unamid, de vredestroepen van de Afrikaanse Unie en de Verenigde Naties, werd gedwongen te landen en vervvolgens meegevoerd. Hij werd later ongedeerd teruggevonden.

Zwarte rebellen in Darfur namen in 2003 de wapens op tegen de door Arabieren gedomineerde regering in de Sudanese hoofdstad Khartoem. De rebellen werden bestreden door de Arabische janjaweed. Zij zaaiden dood en verderf. De regering is ervan beschuldigd de janjaweed te hebben bewapend en aangezet tot het geweld, maar ontkent dit. Volgens gegevens van de VN zijn in Darfur zo'n driehonderdduizend mensen om het leven gekomen en 2,5 miljoen ontheemd geraakt.

Het geweld tegen burgers in Darfur is grotendeels opgehouden, maar berovingen en ontvoeringen van buitenlanders en hulpverleners blijven doorgaan.

Autodief eindigt tegen politiewagens

Een 41-jarige man eindigde zondagnacht na een achtervolging in Ede met een gestolen auto tegen twee politiewagens. Een van de politievoertuigen raakte ernstig beschadigd en moest worden weggesleept, meldt een woordvoerder van de politie maandag. De bestuurder uit Den Haag raakte lichtgewond. Hij is opgepakt en zit nog vast.

De man zag de surveillerende agenten rond 00.30 uur bij Renkum en dook haastig de snelweg op. Zij vonden dit verdacht en besloten de auto te volgen. Uit een kentekencontrole bleek dat de auto in Ede was gestolen. De Hagenaar probeerde vervolgens met hoge snelheid via woonwijken in Ede de agenten van zich af te schudden, maar ramde in Bennekom de twee politiewagens.

Schorsing voor golfer Van der Valk

Golfer Giedo van der Valk is voor onbepaalde tijd geschorst voor de toernooien op de Aziatische PGA Tour. De Nederlander speelde een toernooi op de rivaliserende OneAsia Tour en kreeg hiervoor door de Aziatische Tour een boete van 5.000 dollar opgelegd. Omdat hij deze weigert te betalen is hij nu geschorst.

Naast Van der Valk zijn ook de Schot Simon Yates en de Australiërs Terry Pilkadaris en Matthew Griffin voor hetzelfde vergrijp bestraft. De vier vochten hun straf bij een Singaporese rechter aan, maar haalden daar bakzeil. Mogelijk gaan ze het hogerop zoeken.

Van der Valk deed recentelijk mee aan het Thailand Open dat door OneAsia georganiseerd wordt. De boete van 5.000 dollar wilde hij niet betalen. De voorzitter van de Aziatische Tour Kyi Hla Han legt de beslissing uit. "We doen niets anders dan onze eigen regels naleven."

Criterion bood NFS: Split Second aan EA aan

In 2002 is Electronic Arts door Criterion benaderd met het voorstel om Need for Speed: Split Second te produceren. Dat heeft Craig Sullivan, een ontwerper bij Criterion Games in een interview met GamesTM gezegd.

Het doel was om een stunt-race-spel te maken onder de populaire Need for Speed-naam toentertijd. Maar de onderhandelingen liepen stuk op het nog altijd sterke meningsverschil over het vervolg op de C64-klassieker Skate of Die, een geheim project waar Criterion aan werkte voor Electronic Arts.

Sullivan vertelt over e-mails en telefoontjes van EA en de 'Need for Speed guys', die aangaven geen zaken met Criterion te willen doen. Gelukkig is de strijdbijl begraven en spelen we eind dit jaar Need for Speed: Hot Pursuit, waar de serie teruggrijpt naar zijn roots.

EA registreert Sims 4 domeinnaam

Electronic Arts heeft begin juli de domeinnaam TheSims4.com geregistreerd, zo blijkt uit de gegevens van whois-search.com. Op die website zijn gegevens zichtbaar van geregistreerde domeinnamen en de mensen of bedrijven daar achter.

Dit kan inhouden dat er een vervolg op Sims 3 in de pijpleiding zit of dat EA simpelweg haar merknaam wil behouden, zodat hebberige mensen geen slaatje uit EA's handelsmerken kunnen slaan. Op de Tokyo Game Show weten we misschien meer.

 

Jan Keizer zorgt voor BZN-verwarring

Jan Keizer heeft heel wat verwarring gezaaid met zijn comeback. De 61-jarige zanger was zanger van BZN tot de Volendamse band in 2007 uit elkaar viel. Maar nu Keizer met oud-bandlid Anny Schilder en de originele geluidsband van BZN weer op het podium staat, roept dat vragen op.

Voormalig BZN-bassist Jan Tuijp snapt niet dat Keizer BZN vaarwel zei, maar nu weer neigt naar het oude format. "Daarbij begrijpen de fans niet dat Jan Keizer juist met Anny Schilder, die na haar vertrek in 1984 BZN continu negatief heeft bejegend, een doorstart probeert te maken", zegt Tuijp maandag in De Telegraaf.

Keizer zei bij het afscheid van BZN een andere muzikale weg in te willen slaan. Ook wilde de zanger het rustiger aan doen. "De tienduizenden BZN-fans bleven teleurgesteld en in tranen achter. Die willen nu uitleg", zegt Tuijp.

Carola Smit, de opvolgster van Schilder, heeft wel een verklaring voor de aanpak van Keizer. "Ik laat het gaan. Ik denk ook dat de samenwerking met Anny een paniekreactie is van Jan. Misschien was hij bang dat het hem anders niet zou lukken om zijn plannen waar te maken", peinst Smit.

Jan Keizer zorgt voor BZN-verwarring
Jan Keizer zorgt voor BZN-verwarring (Foto: Novum)

Kom op bezoek bij Barbe à Papa deel 1

Ook de spugende scooterjongens met chagrijnig kijkende kauwgomkauwmeisjes zijn hier present. Dat is dus internationaal integraal een onderdeel van een kermis. Ook hier houden ze zich op bij de botsauto's. Iets in de botsauto's trekt deze jongens en meisjes aan. Ik ben er nog steeds niet achter wat, maar ik vind dat scooterjongens en aanhang nu wel een echt symbool van verenigd Europa zijn.

Mulder moet weekje rusten door handblessure

Erwin Mulder kan een week niet in actie komen voor Feyenoord en Jong Oranje. De doelman heeft aan de competitiewedstrijd tegen Vitesse een blessure overgehouden.

Na afloop van de 4-0 zege in De Kuip klaagde Mulder over pijn in de ringvinger van zijn rechterhand. Onderzoek in het ziekenhuis heeft aangetoond dat er een kleine barst in de vinger zit. Dat meldt Feyenoord maandag op de officiële clubwebsite.

De 21-jarige Mulder moet nu een weekje rust houden. Dat betekent dat hij donderdag niet in actie kan komen voor Jong Oranje. Het nationale jeugdteam speelt in en tegen Spanje de laatste kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK. Nederland is al geplaatst voor de play-offs.

Overigens lijkt de blessure van Mulder geen grote gevolgen te hebben voor Feyenoord. In de volgende competitiewedstrijd van de Rotterdammers, op zondag 12 september tegen NAC Breda, staat de jonge sluitpost waarschijnlijk gewoon weer onder de lat.

Vitesse overtreedt regel met Chelsea-huurlingen

Vitesse heeft met Nemanja Matic, Slobodan Rajkovic en Matej Delac drie spelers gehuurd van Chelsea. Volgens een regel van de KNVB is dat in principe niet toegestaan.

De regel schrijft voor dat een club maximaal twee spelers van een club mag huren. "Het is een oude regel waarvoor in de praktijk een gedoogbeleid wordt gehanteerd; we doen er eigenlijk nooit wat mee", reageert Renske Bruinsma, persvoorlichtster van de KNVB, in Trouw.

Volgens Bruinsma is het alleen strafbaar als een andere club de tuchtcommissie inschakelt. "Het staat iedereen vrij om de zaak aanhangig te maken bij de tuchtcommissie. In dat geval zullen zij er een oordeel over vellen. Als KNVB zullen we ieder geval niet het initiatief nemen", aldus de woordvoerster.

Naast het genoemde trio nam Vitesse van Ajax Ismaïl Aissati over. Mocht één van de Chelsea-huurlingen beslissend zijn in een Eredivisiewedstrijd, dan kan de tegenstander dus een zaak aanspannen. In dat geval kan Vitesse een straf tegemoet zien.

Vennegoor naar Rapid Wien

Jan Vennegoor of Hesselink zet zijn loopbaan zo goed als zeker voort bij Rapid Wien. Als de spits door de medische keuring komt ligt er in Oostenrijk een contract voor twee seizoenen voor hem klaar. Hij hield de afgelopen weken zijn conditie op peil bij Jong PSV. Hij kon tekenen bij Feyenoord, maar wilde per se in het buitenland voetballen.

"Ik wil heb de laatste vierenhalf jaar in het buitenland gespeeld en dat bevalt me wel," zei Vennegoor of Hesselink die na FC Twente en PSV vertrok naar Celtic. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij Hull City, maar nadat die club uit de Premier League degradeerde kon de spits vertrekken.

Stations Flevoland 's nachts dicht

De toegangspoortjes op treinstations in Flevoland gaan vanaf donderdag 's nachts dicht. Stations zijn niet meer toegankelijk wanneer treinen niet meer rijden. Hiermee wil de NS testen of het sluiten van de poortjes de overlast vermindert. Een halfuur voor de eerste trein gaan de stations weer open. De proef duurt tot het einde van het jaar.

De stations Almere Centrum en Almere Parkwijk zijn de eerste stations waar het experiment plaatsvindt. Later volgen de andere stations aan de Flevolijn. Met camera's wordt 's nachts in de gaten gehouden of de gesloten poortjes de hoeveelheid graffiti en vandalisme op de stations doen afnemen, meldt de NS.

'Borsato treft geen blaam voor faillissement TEG'

Marco Borsato treft geen enkele blaam voor het faillissement van The Entertainment Group. Dat stelt de curator van het artiestenbureau volgens De Telegraaf in zijn verslag over het faillissement, dat dinsdag verwacht wordt.

The Entertainment Group (TEG) is volgens de curator ten onder gegaan door wanbeleid van zowel de directie als enkele leidinggevende aandeelhouders. Borsato was aandeelhouder van het artiestenbureau, maar gaf geen leiding aan TEG.

De directie en leidinggevende aandeelhouders zouden verantwoordelijk zijn voor risicovolle miljoenenleningen en roekeloze overnames. Bovendien zouden ze geld hebben weggesluisd en valsheid in geschrifte hebben gepleegd.

Borsato heeft altijd gezegd dat hij niets wist van de financiële problemen van TEG. Pas drie weken voor het faillissement kreeg de zanger naar eigen zeggen te horen dat er 'een klein cashflowprobleempje' was.

Volgens De Telegraaf lopen Borsato's ex-manager Paul Brinks en Ajax-directeur Rik van den Boog het risico aansprakelijk gesteld te worden. Borsato's mede-aandeelhouders gaven volgens ingewijden feitelijk leiding aan TEG.

'Borsato treft geen blaam voor faillissement TEG'
'Borsato treft geen blaam voor faillissement TEG' (Foto: Novum)

Karzai: NAVO heeft niets gebracht

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft de buitenlandse troepen in zijn land buitengewoon scherp bekritiseerd. Behalve burgerslachtoffers heeft de strijd tegen de Taliban en andere opstandelingen niets opgeleverd, zei hij zondag in een gesprek met de voorzitter van de Duitse Bondsdag, Norbert Lammert. Er is 'serieus behoefte' aan een nieuwe strategie, aldus een persbericht uitgegeven door het bureau van de president.

De uitval van Karzai komt terwijl de Amerikaanse regering druk op hem uitoefent om corruptie harder te bestrijden. De Afghaanse regering zegt dat de Amerikanen zich beter kunnen richten op andere fronten, zoals Pakistan onder druk zetten om de schuilplaatsen van de opstandelingen aan te pakken. Ook hekelde Karzai vorige week het Amerikaanse voornemen om in juli 2011 te beginnen met de terugtrekking uit Afghanistan.

Tegenover Lammerts sprak Karzai zijn dank uit voor de Duitse hulp bij de wederopbouw in Afghanistan. Hij vroeg Duitse bedrijven te investeren in zijn land, vooral de mijnbouwsector.

Duitsland heeft ruim 4500 militairen in Afghanistan. Ze zijn gelegerd in de noordelijke provincies Kunduz en Badakshan, waar de Taliban hun activiteiten lijken op te voeren om onder de druk van de coalitietroepen in het zuiden en oosten van het land uit te komen.

De uitlatingen van Karzai zijn in tegenspraak met verklaringen van commandanten van de coalitie, die zeggen dat de uitbreiding van de buitenlandse troepenmacht in Afghanistan tot 142 duizend militairen de opmars van de Taliban tot staan heeft gebracht. De toegenomen gevechten hebben tot dusver deze maand aan 62 buitenlandse militairen het leven gekost, onder wie 42 Amerikanen.

Bruggink: "Snel duidelijkheid over carrière"

Arnold Bruggink hoopt snel duidelijkheid te hebben over het vervolg van zijn voetballoopbaan. De 33-jarige middenvelder is momenteel clubloos en hoewel er interesse van enkele clubs is, is deze nog niet concreet. Daarom geeft hij zichzelf twee weken om een ploeg te vinden. Mocht dit niet lukken dan stopt hij met profvoetbal.

Bruggink speelde in zijn profloopbaan voor FC Twente, PSV, Real Mallorca en SC Heerenveen. Daarna streek hij bij Hannover 96 neer. Daar leverde hij afgelopen zomer zijn contract in en ging bij Jong PSV trainen om zijn conditie op peil te houden. Een aantal teams uit Griekenland en uit de tweede Bundesliga wilden de middenvelder wel aantrekken, maar tot een akkoord is het nog niet gekomen.

'Spiderman' in Australië opgepakt

De Fransman Alain Robert is maandag in de Australische stad Sydney opgepakt toen hij weer eens met zijn blote handen tegen de gevel van een wolkenkrabber was opgeklommen.

'Spiderman' had maar twintig minuten nodig om de top van het 56 verdiepingen tellende Lumiere-gebouw te bereiken. Hij werd boven opgewacht door de politie, die hem inrekende.

Vorig jaar kreeg Robert in Sydney een boete van omgerekend 527 euro voor het beklimmen van het veertig verdiepingen hoge kantoor van de Royal Bank of Scotland.

De 48-jarige Fransman heeft volgens zijn website meer dan zeventig wolkenkrabbers over de hele wereld beklommen.

'Spiderman' in Australië opgepakt
'Spiderman' in Australië opgepakt (Foto: Novum)

Man gebruikt Xbox Live voor kinderporno

Een 22-jarige man uit Florida is zondagavond opgepakt voor het bezit van kinderporno. De Amerikaan zou via het online spelnetwerk Xbox Live naaktfoto's van een 10-jarig jongetje hebben gekregen.

De verdachte gebruikte zijn Xbox 360 om het jongetje te verleiden, bericht het Amerikaanse nieuwsstation Bay News 9. Hij werd vrienden met de jongen via het online netwerk van de spelcomputer en bood hem zestien euro aan virtueel geld in ruil voor naaktfoto's. Een huiszoeking van de politie leverde meer dan veertig foto's van de jongen in verschillende poses op. De man is opgepakt en wacht zijn onderzoek af in een cel.

Volgens de Amerikaanse politie slaan pedofielen vaker hun slag bij online spelnetwerken. Het zou een ideale manier vormen om zonder tussenkomst van ouders direct met kinderen te communiceren.

Man gebruikt Xbox Live voor kinderporno
Man gebruikt Xbox Live voor kinderporno (Foto: Novum)

Di Grassi: "Kovalainen moet bestraft worden"

Lucas di Grassi vindt dat Lotus-coureur Heikki Kovalainen bestraft moet worden voor zijn rijgedrag tijdens de Grand Prix van België gisteren. De Virgin-coureur is van mening dat zijn collega door Les Combes af te snijden hem na de laatste herstart in heeft gehaald.

"Ik zag heel duidelijk hoe Kovalainen de chicane afsneed. We hebben dit doorgegeven aan de wedstrijdleiding en ik hoop hier snel iets over terug te horen. Het was verder een prima race. Ik ben tevreden over hoe ikzelf presteerde en het team leverde ook geweldig werk," zei de als zeventiende gefinishte Di Grassi na afloop van de race.

Achter de Braziliaan werd teamgenoot Glock achttiende. "Ik had een goede start, maar werd door iemand van de baan gedrukt, waardoor ik twee posities verloor. Daarna was er de botsing tussen Barrichello en Alonso, waarvoor ik moest uitwijken. Ik ging daarbij door een bordje heen dat aangeeft hoeveel meters het nog is naar de bocht en daarbij raakte mijn voorvleugel beschadigd. Ik ging meteen de pits binnen en besloot gelijk naar natweerbanden te wisselen, wat een verkeerde gok bleek. Ik heb dit jaar nog niet zoveel pech gehad tijdens een race."

Civilization 5 demo komt op de release-datum uit

Firaxis had eerder beloofd dat de demo voor Civilization 5 voor de release van de game zou komen, maar op de officiële gamesite staat toch iets anders. De demo staat ingepland op dezelfde datum als de game zelf, namelijk op 21 september.

Firaxis verontschuldigt zich dat de demo dus niet eerder uit zal komen. Ze leggen uit dat ze dachten dat het wel zou lukken, maar helaas konden ze de demo niet afmaken in de tijd die ze hadden ingepland.

"At the time of that announcement, we expected to be able to get the demo out before the 21st, but unfortunately we weren't able to finalize it in the timeframe we had initially planned, and for that we're very sorry."


We kunnen tenminste de game uittesten voordat je besluit de game wel of niet te kopen.

Tofste baas - Finale

Vandaag is de grote dag: de finale van de tofste baas competitie. In de finale zullen Kane en Bowser het tegen elkaar op moeten nemen. Kane wist door de competitie heen bazen als Dr Robotnik en Sephirith te verslaan. Bowser had het ook niet makkelijk met tegenstanders als Le Chuck en Psycho Mantis. De poll van vandaag zal beslissen welke van de twee de tofste baas ooit is.

Let op! onderstaande beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Kane (Command & Conquer)
Kane is de charismatische leider van de broederschap van NOD, die strijdt voor behoud van Tiberium op aarde en er juist gebruik van wil maken om de wereld te vernietigen. Kane is minimaal twee keer doodgewaand, maar zoals echte bazen is deze niet dood te krijgen. Een ionenkanon op zijn blote hoofd deert hem niet, en de NOD-troepen kunnen dan ook steeds weer uit volle borst scanderen "We live for Kane!".

Bowser (Mario-serie)
Wie Mario zegt, zegt eigenlijk ook meteen Bowser. Deze aartsvijand van de besnorde loodgieter komt vrijwel in elke Mario-game terug. In de meeste games doet hij zijn best om Princess Peach te ontvoeren, maar in andere games strijdt hij tegen Mario en zijn vrienden in kartraces en tennismatches. Wat Bowser zo speciaal maakt is moeilijk uit te leggen want de gevechten met hem zijn vaak niet erg speciaal en ook heeft hij niet heel erg veel diepgang. Toch heeft Bowser bij de meesten een warm plekje in het hart en is hij één van de meest bekende games-bazen aller tijden.Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan weten we wie de tofste baas ooit is.

Atlus fuseert met Index

Het moederbedrijf van game-uitgever Atlus, Index Holdings, heeft maandag aangekondigd dat ze voornemens is om haar mobiele telefoonontwikkelaar Index te laten fuseren met Atlus. Op 1 oktober moet de fusie rond zijn.

Die keuze is gemaakt om efficiënter te werk te gaan en zodat beide partijen gebruik kunnen maken van elkaars bronnen. Index Holdings heeft Atlus in 2006 verworven door grootaandeelhouder te zijn in het bedrijf.

Na de fusie houdt Atlus als uitgever op te bestaan, maar dat betekent niet dat Index Holdings de naam laat vallen. Het moederbedrijf heeft bekend gemaakt nog games uit te gaan geven onder de naam van Atlus voor een onbepaalde tijd.

Hamilton blij met belangrijke overwinning

Lewis Hamilton won gisteren de Grand Prix van België die onder deels natte omstandigheden verreden werd. Voor de Britse McLaren-coureur was het een belangrijke overwinning, omdat hij hiermee de leiding in het kampioenschap weer overnam van Mark Webber die op Spa-Francorchamps als tweede eindigde.

Hamilton vertrok van de tweede startplaats, maar kon gelijk de leiding pakken, omdat Webber een slechte start kende. De Brit bouwde meteen een grote voorsprong op, maar zag tot tweemaal toe verdwijnen omdat de safety car in de baan kwam. Vlak voordat dit de laatste maal het geval was ging Hamilton op een natte baan van het asfalt. De McLaren-rijder ging door het grind en schampte de bandenstapels.

"Gelukkig kon ik doorrijden. Daarna leverde het team wederom geweldig werk, met de beste pitstop van het jaar, zodat ik aan de leiding bleef," zei Hamilton na afloop van de race. Hij kon na de pitstop niet veel later aansluiten achter de safety car die in de baan gekomen was nadat Fernando Alonso op de baan tot stilstand was gekomen. "Ik hoopte dat hij langer zou doorrijden, want het waren lastige omstandigheden. Maar gelukkig stopte het met regenen en kon ik de auto heelhuids aan de finish brengen."

De Brit is blij dat hij de leiding in het wereldkampioenschap terug heeft. "Dit zijn belangrijke positie, want we zitten niet altijd in deze positie. We hebben niet overal de snelste auto, maar als we vooraan zitten, weten we wel altijd een maximaal resultaat te halen."

Ongebruikt materiaal Mario Galaxy in beeld

Wanneer je werkt aan een kunstwerk, merk je vaak dat een klein deel achterblijft in je eigen creativiteit. Bij games worden de ideeën soms eerst uitgewerkt voordat ze achterblijven en dan wel in de code van het spel.

In Super Mario Galaxy zijn er ook een aantal vijanden ongebruikt gebleven, zoals een ijsman, een grote bloem en een klein mannetje. In de video is ook nog een heuse badkuipplaneet te zien. Bekijk de video hieronder.

Dierentuin zet puberende olifanten uit

Dierenpark Emmen zet maandag twee olifanten op transport naar Polen. Het gaat om twee mannetjes die in het park zijn geboren. Ze zijn 5 jaar en worden langzamerhand te oud voor de kudde, legt een woordvoerder van het park uit.

In het wild leven vrouwen en kinderen namelijk samen in een kudde. Als mannetjes ouder worden, worden ze uit de kudde gezet. Mannetjes leven daarna alleen en zoeken af en toe een kudde met vruchtbare vrouwen op. Soms moeten ze daarvoor eerst met andere mannetjes strijden.

"We willen deze mannetjes weg hebben voordat ze in de kracht van hun leven zijn en de confrontatie aangaan", zegt de woordvoerder. De mannen, Letsong Mon - dat 'souvenir' betekent - en Myo Set Kan - 'nieuwe oogst' - gaan naar een dierentuin in de Poolse plaats Plock.

Schrijver Appie Baantjer overleden

Schrijver Appie Baantjer is gisteren overleden na een kort ziekbed. De schrijver is bekend van zijn boekenreeks over politieman De Cock met Cee Oo Cee Kaa.

Baantjer werd 86 jaar en schreef meer dan 70 boeken. Deze werden ook verfilmd. Eerst als speelfilm met Joop - Swiebertje - Doderer als De Cock, maar er kwam ook een succesvolle tv-serie met Piet Römer als de speurneus. Vrijdag is er een openbare condoleance in Medemblik.

 

'Ajax aast op Roda-speler Hadouir'

Ajax wil zich gaan versterken met Anouar Hadouir. De Amsterdammers deden naar verluidt al tweemaal een bod op de aanvaller van Roda JC Kerkrade, maar de Limburgse club wees het bod beide keren af.

Ajax-trainer Martin Jol heeft van de clubleiding de toezegging gekregen dat er voor het sluiten van de transfermarkt nog een aanvaller gehaald mag worden. Om Hadouir binnen te halen willen de Amsterdammers Mitchell Donald bij de transfer betrekken. Volgens de Telegraaf praten de partijen vandaag verder.

Company of Heroes Online krijgt een nieuwe trailer en een open beta

Als je de closed beta invites gemist hebt voor Company of Heroes Online heb je aankomende week wel een kans om de beta te spelen. Maak dat maar een 100% kans, want deze week start de open beta. De exacte tijd en datum zijn nog niet bekend, maar verdere details komen binnenkort. Ook heeft THQ een trailer samen met de aankondiging van de open beta uitgebracht.

Moskee in Zoetermeer beklad

Onbekenden hebben afgelopen weekeinde een moskee in Zoetermeer beklad. Ook is er een ruit vernield. De moskee aan de Prismalaan is beklad in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie, die zaterdagochtend op de hoogte werd gebracht, onderzoekt de zaak.

Bij dezelfde moskee, die toen nog op een andere locatie was gevestigd, werden vorig jaar al vernielingen aangericht. Toen werd een molotovcocktail naar binnen gegooid. Daar is niemand voor opgepakt. Wel heeft de politie destijds extra bij de moskee gesurveilleerd.

Van der Vaart: "Weet niets van interesse Bayern"

Rafael van der Vaart werd afgelopen weekend door Marca aan Bayern München gelinkt. De middenvelder zegt zelf echter niets daarvan af te weten. Volgens de Spaanse krant Marca stond hij vanwege de geruchten tegen Real Mallorca gisteren niet op het wedstrijdformulier bij de Madrilenen.

"Ik weet daar niets van. 's Middags kreeg ik te horen dat er voor mij geen plek in de basis of op de bank was. Over interesse van Bayern München heb ik niets gehoord. En nee, ik heb geen contact gehad met Louis van Gaal over een transfer", benadrukt Van der Vaart in De Telegraaf.

Marca zegt dat Bayern in de diensten van de Nederlander geïnteresseerd is om de geblesseerde Arjen Robben te vervangen. Daarom zou hij niet in actie gekomen zijn tegen Mallorca. Zonder Van der Vaart leed Real op de eerste speeldag meteen puntenverlies op Mallorca: 0-0.

Mourinho heeft Van der Vaart onlangs wel verteld dat hij niet hoeft te vertrekken. De 27-jarige spelmaker kreeg deze zomer veel concurrenten erbij, want naast Özil en Canales kwam ook Sami Khedira naar Madrid. Van der Vaart werd vorige week genoemd als nieuwe aankoop van Schalke 04.

Haase en De Bakker stijgen op ranglijst

De tennissers Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn geklommen op de wereldranglijst. De Bakker steeg vijf plaatsen en staat nu 48e. Haase maakte een enorme sprong en staat nu op plaats 83.

De Bakker bereikte afgelopen week de halve finale van het ATP-toernooi in New Haven, waardoor hij veel punten verdiende. Haase wist het challengertoernooi in Manerbio op zijn naam te schrijven, waardoor hij alweer zijn vierde Challenger deze zomer won.

Rafael Nadal blijft de ranglijst aanvoeren voor Roger Federer en Novak Djokovic. Dit trio begint deze week aan de US Open. De enige Nederlander is De Bakker. Hij speelt in de eerste ronde tegen de qualifier Marc Gicquel. Haase geeft de voorkeur om te spelen in de Challenger in Como.

Beschonken Limburger rijdt met drie wielen

De politie heeft maandagochtend een drankrijder aangehouden die wel erg opviel. Zijn auto miste een wiel. Zijn wagen stond rond 04.45 uur stil op de Bourgognestraat in het Limburgse dorp Beek.

Agenten vonden dat er verdacht genoeg uitzien om de 41-jarige bestuurder te laten blazen. Zijn alcoholpromilage was ruim tweeëneenhalf keer zo hoog als toegestaan. Het rijbewijs van de man uit Geleen is afgepakt.

De agenten hebben in de omgeving nog naar het missende wiel gezocht, maar konden het niet vinden. Ook was nergens schade te bespeuren. "We hadden daarvoor nog een melding binnengekregen dat iemand op de A2 een auto met drie wielen had zien rijden", zegt een politiewoordvoerder.

Het ligt voor de hand dat het om dezelfde auto gaat, maar de politie heeft de bestuurder nog niet om opheldering kunnen vragen. "Hij viel steeds in slaap, dus we wachten totdat hij zijn roes heeft uitgeslapen", legt de woordvoerder uit.

Wii Balance Board gebruikt voor gehandicapte kinderen

Onderzoekers op de Ithaca College uit de Amerikaanse staat New York hebben een soort stoel uitgevonden voor kleine kinderen die niet kunnen kruipen door bepaalde aandoeningen. Het bijzondere is dat de stoel bestuurd wordt door middel van een Wii Balance Board waar de kleine kinderen opzitten.

De stoel is zo gemaakt dat die de richting op beweegt waar een kind wat wil pakken. Dus als een kind iets naar voren leunt om wat te pakken, zal de stoel ook iets naar voren rijden zodat het kind er ook daadwerkelijk bijkan. Er zal bij het stoeltje ook een afstandsbediening komen waarmee ouders de controle kunnen overnemen.

De twee filmpjes hieronder zijn al een jaar geleden opgenomen maar pas nu op Youtube gezet, mocht je interesse hebben in het project lees dan hier meer in een PDF-bestand. Natuurlijk zullen er een hoop vragen en dergelijke over de veiligheid komen maar laten we voorlopig eerst eens kijken naar de schattige Mia en Jackson die beiden een demonstratie geven.

Noord-Korea boos over blokkade Twitter

Noord-Korea heeft Zuid-Korea maandag ervan beschuldigd dat het de toegang tot zijn Twitteraccount blokkeert. De communistische regering van Noord-Korea had half augustus de Twitteraccount @uriminzok geopend, nadat het eerder al video's had geplaatst op YouTube.

Sindsdien heeft Zuid-Korea "als een gek haar inwoners tegengehouden om toegang te krijgen tot de informatie op onze Twitter- en YouTube-accounts", aldus de Noord-Koreaanse regering op haar website.

"Dit bewijst dat die groep verraders tegen de eenwording is en geen dialoog en samenwerking wil", voegt de regering er nog aan toe. Noord-Korea leeft al tientallen jaren in onmin met Zuid-Korea.

Zuid-Korea had haar inwoners met straffen gedreigd als zij berichten zouden retweeten of zouden antwoorden op Noord-Koreaanse berichten op Twitter. Noord-Korea verwierf inmiddels al meer dan tienduizend volgers.

Nieuwe uitbarsting vulkaan Sinabung

De Indonesische vulkaan Sinabung is maandag opnieuw uitgebarsten. De vulkaan in Noord-Sumatra kwam zondag na ruim vierhonderd jaar weer tot leven. Meer dan 21 duizend omwonenden zijn geëvacueerd en het vliegverkeer wordt omgeleid in verband met een aswolk.

Dorpsbewoners moesten hun spullen oppakken en werden ondergebracht in opvangcentra, moskeeën en kerken. Hun achtergelaten huizen en gewassen werden bedekt onder een dikke laag grijs stof en in de lucht hing een zware zwavelgeur.

De laatste eruptie van de Sinabung deed zich voor in 1600. Vulkanologen kunnen daarom weinig zeggen over het eruptiepatroon. De berg rommelde al een paar dagen en toen de vulkaan zondag tot uitbarsting kwam, sloegen ze groot alarm.

"Het probleem is dat wij niet weten wat wij kunnen verwachten", zei de vulkanoloog Surono. "Wij weten niet wat het in gang heeft gezet, hoe het verder gaat en of wij pyroclastische stromen moeten verwachten."

Vettel verontschuldigt zich bij Button voor crash

Sebastian Vettel heeft zich verontschuldigd voor zijn fout in de Grand Prix van België. Bij een inhaalactie op wereldkampioen Jenson Button verloor hij de controle over zijn auto en ramde de Brit in de zijkant waarna deze niet meer verder kon. Vettel kon nog wel doorracen maar eindigde buiten de punten.

Voor de camera van de BBC zei Vettel: "Bij dezen zeg ik direct sorry voor het veroorzaken van de crash met Jenson. Mijn excuses hiervoor. Het is uiteraard niet mijn bedoeling geweest om hem uit de race te rijden. Hij scoort geen punten voor het kampioenschap, net zoals ik. Ik verloor de controle over mijn auto en toen gebeurde dit. Het is niet anders en er is weinig aan te veranderen."

De kansen op het wereldkampioenschap nemen voor beide coureurs flink af door deze actie. Vettel loopt inmiddels 31 punten achter op de leider, Lewis Hamilton. Jenson Button zag zijn McLaren-teamgenoot uitlopen naar een voorsprong van 35 punten.

Dead Rising 2: Case Zero voor degene zonder Xbox 360

Morgen komt de exclusieve prequel van Dead Rising 2: Case Zero naar de Xbox 360 en normaliter verschijnt er vaak al wat gameplay op sites zoals Youtube. Nu dacht ik dus één filmpje gevonden te hebben voor FOK!games maar na wat klikken heb ik dus een gebruiker gevonden die het hele spel gespeeld heeft en dit ook opgenomen heeft.

Voor degenen die Case Zero dus niet kunnen spelen hebben nu wel een manier om makkelijk het verhaal vooraf te volgen. In totaal zijn het elf filmpjes geworden en de gebruiker heeft het spel met het D-einde uitgespeeld. De filmpjes bevatten natuurlijk heel veel spoilers voor degene die van plan zijn om het spel te halen, mocht je toch willen kijken dan kan je hier kijken.

Dead Rising 2 verschijnt zelf op 24 september voor de PS3 en Xbox 360. PC-gebruikers moeten wachten tot 28 september. Dead Rising 2:Case Zero zal vanaf morgen te downloaden zijn voor 400 MSP (met dank aan Modjopower). Hieronder alvast het eerste filmpje (let op, bevat spoilers)

Veel schade door rukwinden in en rond Den Haag

Hevige rukwinden hebben zondagnacht veel overlast veroorzaakt in Den Haag. De brandweer kampte met omgevallen bomen en losgewaaide dakpannen en lichtreclames, zei een woordvoerder op Radio 1.

Doordat er al veel water in de grond zat, stonden veel bomen niet stevig in de grond. Ook flinke bomen die een storm normaal met gemak doorstaan vielen daardoor om. Een boom viel bovenop een tramleiding. Meerdere bomen vielen bovenop een auto. Een boom viel bovenop een auto van de hulpdiensten, die ter plaatse waren voor een andere omgevallen boom.

Rond 08.15 uur was de brandweer vooral bezig met het afhandelen van meldingen over loshangende takken en bomen die ieder moment kunnen omvallen. In Amsterdam rukte de brandweer volgens regionale media vijftien keer uit voor zaken als afgerukte takken.

Doden bij brand Russisch verpleeghuis

Een brand in een verpleeghuis in Rusland heeft maandagochtend aan negen mensen het leven gekost. Twee zijn gewond geraakt, zegt het ministerie voor noodsituaties.

De autoriteiten vermoeden dat de brand is ontstaan doordat een van de bewoners zichzelf heeft aangestoken, omdat in de kamer waar de brand begon een fles met een brandbare vloeistof is gevonden.

De brand deed zich voor in de plaats Visjni Volotsjek, in de regio Tver, zo'n tweehonderd kilometer ten noorden van Moskou. Ongeveer 480 mensen moesten geëvacueerd worden.

Afscheid van Geesink in Geesinkstraat

Het publiek kan dinsdagavond afscheid nemen van Anton Geesink, de oud-olympisch judokampioen die vrijdag op 76-jarige leeftijd is overleden. Van zeven uur tot negen uur is er gelegenheid daartoe in de Dojo aan de Anton Geesinkstraat in Utrecht. Dat maakte zijn familie maandag bekend.

De familie vraagt in een rouwadvertentie om bloemen neer te leggen bij het standbeeld van Geesink in de St. Jacobsstraat in Utrecht. De judolegende zal in besloten kring worden gecremeerd.

Het vermaarde Nederlandse lid van het Internationaal Olympisch Comité stierf na een kort ziekbed. Hij werd in 1964 in Tokio olympisch kampioen door in de finale de Japanse favoriet Akio Kaminaga te verslaan. Na zijn actieve carrière diende de zwaargewicht de sport als bestuurder. Sinds 1987 was hij lid van het IOC.

Stellen vallen door kind terug in oude rolverdeling

Na de geboorte van het eerste kind vallen stellen nog steeds vaak terug in een traditionele rolverdeling. Dat gebeurt zelfs als ze van plan waren evenveel voor het kind te zorgen. Dat concludeert onderzoeker Stephanie Wiesmann, schrijft het Nederlands Dagblad maandag. Wiesmann promoveert vrijdag aan de Universiteit Utrecht.

Dat stellen terugvallen in de oude rolverdeling komt volgens Wiesmann doordat de moeder tijdens het zwangerschapsverlof meer ervaring opdoet met de verzorging van het kind. Tegen de tijd dat het verlof voorbij is, is het routine geworden dat de moeder de verzorging doet.

Voor het onderzoek sprak Wiesmann 32 stellen die hun eerste kind verwachten. Ze sprak hen voor de geboorte en na de geboorte. Voor de geboorte zijn de meeste stellen van plan de taken eerlijk te verdelen. Beide ouders willen blijven werken en een deel van het huishouden op zich nemen. Na de geboorte wordt de vrouw meestal echter hoofdverantwoordelijk voor de zorg en het huishouden, terwijl de man kostwinner wordt.

De oplossing is volgens Wiesmann dat de man na de geboorte meteen enkele weken vakantie opneemt. Nu neemt de man meestal pas na het zwangerschapsverlof van de vrouw vakantie op. Maar tegen die tijd zijn al routines opgebouwd en weet de vrouw bijvoorbeeld beter hoe de baby moet worden getroost. De man zegt dan vaak: "Zij kan het ook beter", en waagt zich er zelf niet meer aan.

Stellen vallen door kind terug in oude rolverdeling
Dit enorme maatschappelijke probleem moet snel worden opgelost! (Foto: Novum)

'CDA-kader vóór onderhandelingen met PVV'

Het middenkader van het CDA vindt dat de gesprekken met de PVV moeten worden voortgezet. Van de kritiek die prominenten zoals Dries van Agt, Ruud Lubbers en oud-minister Cees Veerman hebben geuit moeten ze niets hebben, concludeert de Volkskrant uit een steekproef onder raadsleden, wethouders, afdelingsbestuurders en andere CDA'ers.

Het middenkader vindt dat de prominenten zich niet met de onderhandelingen moeten bemoeien. "Het zijn net kleine kinderen die denken dat ze nog steeds de dienst uitmaken", verwoordt raadslid in Zwolle Martien van Gurp.

De krant zegt dat het veel moeite kostte een tegenstander te vinden. En zelfs die tegenstander vindt dat de gesprekken moeten worden voortgezet nu ze eenmaal bezig zijn. De meerderheid heeft er alle vertrouwen in dat het CDA-leider Maxime Verhagen lukt te onderhandelen binnen de kaders die hij heeft gesteld. Tot een scheuring van het CDA zien de leden het dan ook niet komen.

Het AD wist het afgelopen weekeinde ook een felle tegenstander te vinden in oud-Europarlementariër Arie Oostlander. Hij zegt in de krant dat PVV-leider Geert Wilders zich net zo opruiend gedraagt als de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic, die nu terechtstaat voor oorlogsmisdaden.

Volgens Oostlander, tijdens de Balkanoorlogen Joegoslavië-rapporteur van het Europees Parlement, hanteren Karadzic en Wilders dezelfde methoden. "Ze zetten mensen tegen elkaar op met bangmakerij en anderen zullen daarin een legitimatie zien voor geweld. Dat was zo in Bosnië en dat kan bij ons ook."

Op dezelfde pagina noemt Bart Verkade van de hoofdredactie de uitspraken 'een schande', al zouden de 'absurde vergelijkingen' wel laten zien dat het CDA wordt verscheurd.

NAC Breda blijft onderhandelen met trainer Brood

RKC Waalwijk wil trainer Ruud Brood niet naar NAC Breda laten gaan. De eredivisionist is echter nog steeds in gesprek met de 47-jarige coach. NAC zoekt nog altijd een opvolger voor Robert Maaskant.

"Ik heb gelezen dat RKC Ruud Brood niet wil laten gaan, maar we zijn nog steeds in onderhandeling", zegt technisch directeur Jeffrey van As in De Telegraaf. "Wij vinden Ruud Brood de juiste man voor NAC. Het kan nog altijd rondkomen."

In Breda is Gert Aandewiel tijdelijk de hoofdtrainer zolang er nog geen vervanger voor Maaskant is gevonden. Aandewiel ontkent dat NAC hem bij RKC wil ruilen voor Brood. "Mijn toekomst ligt bij NAC", stelt de oud-trainer van Sparta en Volendam.

Zaterdag liet Mohammed Allach, technisch directeur bij RKC, al weten dat NAC niet wilde voldoen aan de door RKC gevraagde afkoopsom voor Brood. De coach mag vertrekken als de geïnteresseerde club aan de eisen van de ploeg uit Waalwijk kan voldoen. Brood was in zijn carrière als speler al actief bij NAC.

Oud-politici doen appèl VVD en CDA vanwege PVV

Oud-politici van verschillende partijen hebben maandag VVD en CDA opgeroepen om niet in zee te gaan met de PVV. De oud-politici zeggen in een opiniestuk in de Volkskrant te vrezen voor verscherping van de tegenstellingen in het land, aantasting van de rechtsstaat en verzwakking van de internationale positie van Nederland.

Het stuk is ondertekend door onder anderen oud-PvdA-minister Hedy D'Ancona, oud-CDA-voorzitter Tineke Lodders, voormalig GroenLinks-Kamerlid Mohamed Rabbae, oud-minister Joris Voorhoeve en voormalig ChristenUnie-leider Kars Veling.

Ziekenhuis gaat kinderen hypnotiseren

Het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gaat op grote schaal patiënten hypnotiseren. Door de hypnose moeten angst, stress en pijn verdwijnen, schrijft het AD maandag.

Hypnose wordt alleen toegepast als het kind en de ouders dat goed vinden. Bij kinderen werkt het volgens kinderarts bij het ziekenhuis Madelon Ruige vaak goed omdat zij er open voor staan.

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam past hypnose incidenteel toe. Daarover werden vorig jaar Kamervragen gesteld. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) zei toen dat altijd wordt uitgegaan van het 'wetenschappelijk aanvaardbare'. Het Juliana Ziekenhuis past hypnose als eerste structureel toe.

In 2007 concludeerde kinderarts Arine Vlieger van het Antonius Ziekenhuis dat hypnose goed werkt tegen onverklaarbare buikpijn bij kinderen. De pijn zou in 85 procent van de gevallen na een jaar verdwijnen. Bij de kinderen die geen hypnose, maar medicijnen kregen zou dat percentage maar 25 zijn geweest.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de vraag, wie ons land nou écht te schande maakt.

Straks ga ik uitgebreid lunchen met een erg leuke vent, dus ik zou met een blije grijns op mijn kop moeten rondlopen. Maar nee hoor. Een chagrijnig hoofd. Met dank aan onze demissionaire premier. Want wat las ik links en rechts op internet?

Saba dreigt last te krijgen van stevig noodweer. Een tornado zelfs. Jan Peter Balkenende is daar op werkbezoek. Eh, ik bedoel: was daar op werkbezoek. Balkenende is ‘m gesmeerd naar Curaçao. Voortijdig. Daarmee zet hij onze regering en ons land voor schut. Iedereen heeft de mond vol over dat Wilders onze internationale positie zou ondermijnen. Zal best…

De Visscher verruilt Cambuur voor Emmen

Jeffrey de Visscher staat per 1 september onder contract bij FC Emmen. De rechterspits kwam bij Cambuur niet meer voor in de toekomstplannen van trainer Stanley Menzo.

In juli was al duidelijk geworden dat De Visscher bij Cambuur geen toekomst heeft, maar het duurde lang voordat de aanvaller een nieuwe club vond. De Leeuwarder Courant meldt nu dat Emmen hem voor meerdere jaren overneemt. Hij had in de Friese hoofdstad een contract tot medio 2011, dat per 1 september wordt ontbonden.

Cambuur nam De Visscher in januari 2009 over van Aberdeen uit Schotland. De 29-jarige Almeloër maakte veertien treffers in 49 duels voor de Friezen. In het verleden speelde hij ook voor De Graafschap, FC Twente en Heracles Almelo. In het jaar 2001-2002 verhuurde Twente hem al aan FC Emmen.

Overigens probeert Cambuur nog steeds een nieuwe linksback aan te trekken. De Friezen hopen zich te versterken met Kai Hese van ADO Den Haag, aldus directeur Alex Pama. Cambuur verzamelde zes punten uit de eerste drie duels. Daarmee staat de ploeg van Menzo nu zevende in de Jupiler League.

Spanje pakt man op voor rekruteren jihad

De Spaanse politie heeft een Marokkaanse man gearresteerd die verdacht wordt van banden met islamitische terreurbewegingen. Hij zou strijders voor de jihad -de islamitische heilige oorlog- rekruteren. Dat maakten de Spaanse autoriteiten zondag bekend.

De 26-jarige Faical Errai werd vrijdag opgepakt in de buurt van Alicante. Volgens de burgemeester van de plaats waar Errai woont, stond hij zeven jaar als inwoner geregistreerd en was hij 'zeer goed geïntegreerd in de lokale gemeenschap'.

Errai wordt verdacht van het beheer van een pro-jihadwebsite en het ronselen van strijders voor militante bewegingen in Afghanistan, Tsjetsjenië en Pakistan. Ook zou hij geld voor de groeperingen ophalen.

Balkenende veilig aangekomen op Curaçao

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) is zondag veilig aangekomen op Curaçao. Dat meldt de woordvoerder van de Raad van Ministers van de Nederlandse Antillen.

De premier landde rond 18.30 uur lokale tijd in een vliegtuig van de kustwacht. Hij was opgestegen vanuit Sint Maarten, waar hij eerder zondag was aangekomen. Volgens het programma zou Balkenende pas maandag naar Curaçao vliegen, maar omdat orkaan Earl Sint Maarten nadert werd besloten eerder te vertrekken.

De Rijksvoorlichtingsdienst zegt in De Telegraaf dat het bezoek aan Sint Maarten daarom maar een paar uur heeft geduurd. Balkenende bezoekt de Nederlandse Antillen en Aruba voor de laatste Ronde Tafel Conferentie voor te bereiden. Bij de afronding daarvan moeten Curaçao en Sint Maarten nieuwe landen worden. Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden Nederlandse gemeenten.

Illegale migranten gered na kapseizen boot

Bijna vijftig mensen uit Afrika en Bangladesh die met hun provisorische boot op weg waren naar Spanje om daar illegaal aan land te gaan, zijn gered door een voorbijvarend schip nadat hun boot kapseisde. Dat meldt het Marokkaanse persbureau MAP zondag.

Volgens MAP zijn twee mensen, onder wie een zwangere vrouw, in het ziekenhuis van de Marokkaanse havenstad Al Hoceima opgenomen nadat de groep was opgepikt door een schip dat op weg was naar Almeria.

Het incident komt slechts uren nadat de Marokkaanse marine een andere groep van 75 Afrikanen en Bengalezen die naar Spanje wilde voor de kust van Al Hoceima stopte.

Marokko is sinds jaar en dag een startpunt voor pogingen illegaal Europa binnen te komen.

Blatter wil profscheidsrechters op WK 2014

Als het aan FIFA-voorzitter Sepp Blatter ligt, fluiten alleen profscheidsrechters wedstrijden op het WK voetbal in 2014. Het mondiale eindtoernooi vindt over vier jaar plaats in Brazilië.

"Professioneel voetbal heeft professionele arbiters nodig", aldus Blatter, die het thema de komende maanden gaat bespreken binnen de FIFA. Er is veel voor nodig om de doelstelling van Blatter te bereiken. Op het afgelopen WK in Zuid-Afrika waren slechts twee van de dertig arbiters full profs.

Drukke spits verwacht

Door regen, windstoten en vakanties die voorbij zijn wordt maandagochtend een drukke spits verwacht. Waar normaal op het hoogtepunt honderdtachtig kilometer file staat, verwacht de ANWB nu zeker tweehonderd kilometer file. "En het zou me niet verbazen als we daar flink overheen gaan", zegt een woordvoerder.

In het westen van het land kampt het verkeer met zware windstoten. In het noorden van het land zorgen regenbuien voor vertraging. De buien trekken weg richting het zuidoosten. Daar komt bij dat de schoolvakanties nu ook in het zuiden van Nederland voorbij zijn. Eerder waren de vakanties in het midden en noorden al voorbij.

Op de A20 van Hoek van Holland richting Gouda wordt nog altijd aan de weg gewerkt. De werkzaamheden van het afgelopen weekeinde hadden voor 05.00 uur afgerond moeten zijn. "Maar er staan nog altijd rode kruizen boven de weg", zei de woordvoerder rond 06.45 uur. Hevige regenval zoals die van het afgelopen weekeinde zorgt er vaker voor dat wegwerkzaamheden uitlopen.

Mad Men opnieuw beste dramaserie

De serie Mad Men heeft zondag opnieuw de Emmy Award voor beste dramaserie gewonnen. De serie won de prijs voor de derde opeenvolgende keer.

De prijs voor de beste comedyserie ging naar Modern Family. De reeks versloeg daarmee de populaire rivaal 30 Rock, die de afgelopen jaren met de onderscheiding aan de haal ging. De beste comedyacteur was Jim Parsons (Sheldon Cooper in The Big Bang Theory). Al Pacino kreeg een Emmy voor zijn rol als de omstreden arts Jack Kevorkian in You Don't Know Jack.

De grote winnaar van de avond was de biografische film Temple Grandin, over een gelijknamige autistische hoogleraar. Zo werd de film verkozen tot beste voor de televisie gemaakte film. De cast werd beloond met prijzen voor beste regie (Mick Jackson), beste actrice (Claire Danes), beste vrouwelijke bijrol (Julia Ormond) en beste mannelijke bijrol (David Strathairn).

Geile Teenagerliebe

Ik ging slapen met het fijne gevoel van gonzende gebeurtenissen en hectische herinneringen die voort blijven malen in de grijze brij van mijn hersenpan. Dit, wellicht ook in combinatie met de alcohol in mijn bloed, zorgde voor een bijzonder chaotisch dromenpatroon, waarbij ik meerdere malen wakker werd (wat me nooit gebeurt). Zoals altijd herinnerde ik me toen ik om half één ’s middags definitief wakker werd, slechts de laatste droom, waarin ik met een mooi meisje op vakantie was (in Berlijn, natuurlijk), en waar uiteindelijk de droom eindigde met de vrouw op mijn schoot, heftig zoenend in de hotelkamer, naakt natuurlijk, ik pakte met mijn schrijfhand mijn harde geslacht en friemelde hem in haar geval, ze lachte goedkeurend, zoog het ding op en sopte hard op en neer –

New Orleans herdenkt orkaan Katrina

In New Orleans is zondag herdacht dat orkaan Katrina vijf jaar geleden aan 1800 mensen het leven kostte en een spoor van vernieling achterliet. Tachtig procent van de stad stond in 2005 onder water.

Toen de stad na Katrina weer was opgekrabbeld en de mensen die door de storm getroffen waren hun leven weer zo goed en zo kwaad als het ging op orde hadden, stond de volgende ramp alweer te wachten, de olieramp in de Golf van Mexico. Daarbij stroomde achthonderd miljoen liter ruwe olie de Golf in nadat een boorplatform was ontploft.

De nadruk van de herdenking in New Orleans lag vooral op herstel en wederopbouw. Er was een tocht door een wijk waar slechts een kwart van de 5400 huizen gerepareerd is. Veel huizen tonen nog steeds de herinnering aan Katrina: de geverfde cirkels die destijds aangaven of het huis doorzocht was en of er lichamen binnen lagen.

Ook de Amerikaanse president Barack Obama was zondag aanwezig om Katrina te herdenken en de inwoners van New Orleans een hart onder de riem te steken en zijn toewijding te tonen. Gezamenlijk werd ook de wederopstanding van de stad na de ramp gevierd.

Rutten: "We hadden de wedstrijd op slot moeten gooien"

Fred Rutten verspeelde met PSV dit seizoen voor het eerst punten. ADO Den Haag hield de Eindhovenaren op een gelijkspel (2-2). De formatie van trainer Rutten kwam twee keer op voorsprong, maar zag ADO terugkomen.

"We hebben geen aanspraak gemaakt op de overwinning" zei Rutten na de wedstrijd op de persconferentie. "Als je twee keer voorkomt, moet je de wedstrijd wel op slot gooien. Dat hebben we niet goed gedaan", vervolgt de trainer van PSV.

"We gingen steeds snel de lengtebal spelen, daar hadden we niet de rust in. Het kost tijd om dat erin te krijgen, maar ik denk dat het nog gaat komen. Dit was een slechte wedstrijd van ons; een 'vechtwedstrijd' die in 2-2 een terechte uitslag had."

Preud'homme: "Het begint te lopen bij ons"

Michel Preud'homme kende bij FC Twente een moeizame start met twee remises. Maar de regerend landskampioen is op stoom gekomen. Na de zege bij Vitesse (0-3) werd gisteren afgerekend met FC Utrecht (4-0).

"Het begint te lopen", liet Preud'homme na de wedstrijd weten op de persconferentie. "We hebben veel nieuwe spelers. Het is logisch dat het even duurt voor men weet wat men aan elkaar heeft. Nu weet Theo Janssen hoe Marc Janko beweegt. Vervolgens legt hij de bal twee keer pasklaar neer op het hoofd van onze nieuwe spits."

De Belgische trainer van Twente wist dat Utrecht mogelijk de gevolgen zou ondervinden van de Europese stunt tegen Celtic midweeks. "FC Utrecht miste vier spelers én had een zware wedstrijd tegen Celtic in de benen. Wij wilden onmiddellijk toeslaan om Utrecht te ontmoedigen. Dat is niet gelukt", aldus de opvolger van Steve McClaren.

"In de eerste helft misten we te veel kansen. Na de rust is dat rechtgezet. We raken ingespeeld.' We spelen nu twee keer op 'verplaatsing'. Bovendien krijgen we nu het ritme competitie/Champions League. Het wordt zwaarder. Gelukkig hebben we vooralsnog een aardige basis gelegd", besluit een tevreden Preud'homme.

Fernandez: "Overwinning was teveel geweest"

Guyon Fernandez is de man in vorm bij Excelsior. De aanvaller was tegen AZ (1-1) opnieuw trefzeker. Fernandez leek de winnende treffer te maken, maar de Alkmaarders kwamen via Kolbeinn Sigthórsson op gelijke hoogte.

Fernandez had Excelsior voor de pauze op voorsprong gebracht. De Hagenaar was vervolgens ook in de tweede helft dichtbij een doelpunt. Maar zijn doelpoging eindigde op de paal. Daarmee bleef een grote stunt van de Rotterdammers uit.

De jonge aanvaller kon echter terugkijken op een sterk optreden. "Ik zit lekker in mijn vel", verklaarde Fernandez tegenover Eredivisie Live. De spits van Excelsior kwam dit seizoen in vier wedstrijden tot evenveel doelpunten.

"Ik krijg goede ballen en dan is het mijn taak om ze erin te schieten", aldus de aanvaller. Fernandez leidde Excelsior eerder naar overwinningen op Feyenoord en NEC. "Maar vandaag was een overwinning teveel geweest."

Mijnwerkers Chili hebben infecties

Enkele mijnwerkers die vastzitten in een Chileense mijn, hebben last gekregen van schimmelinfecties en huidirritaties. Dat is een gevolg van de warme en vochtige omstandigheden onder de grond. De groep gaat daarom naar een drogere plek dieper in het mijncomplex, maakte de Chileense minister van Mijnbouw zondag bekend.

De 33 mijnwerkers zitten al bijna vier weken vast in de San José-kopermijn, nadat een gang was ingestort. Reddingswerkers hebben een dunne opening geboord, waardoor voedsel en water naar de mijnwerkers wordt gebracht. Maandag begint het boren van een nieuwe mijnschacht om de mannen te redden. Het kan echter nog maanden duren voor de kompels weer boven de grond zijn.

Russische skinheads vallen concertgangers aan

Ongeveer honderd Russische skinheads hebben zondag drieduizend concertgangers aangevallen met knuppels. Het incident had plaats in Miass, een stad 1400 kilometer ten oosten van Moskou. Dat melden Russische persbureaus.

Volgens ooggetuigen zou een 14-jarig meisje om het leven zijn gekomen en raakten tientallen mensen gewond. Het motief van de daders is onduidelijk. Getuigen zeiden dat de politie de plek ontvluchtte toen ongeveer honderd skinheads in blote bast op de menigte begonnen in te slaan. De autoriteiten waren onbereikbaar voor commentaar.

Rusland heeft een grote skinheadbeweging. Aanvallen door de neonazi's gericht op buitenlanders met een donkere huid komen de laatste jaren relatief veel voor.

Uitslagen Italië speelronde 1

Afgelopen weekend stond de eerste speelronde van de Serie A op het programma. Hieronder lees je twee wedstrijdverslagen, alle uitslagen en de stand in de competitie.

AC Milan - Lecce

AC Milan is de competitie uitstekend gestart. In San Siro werd promovendus Lecce in één helft opzij gezet (4-0). De Milanezen deden het na de pauze, waarin aanwinst Zlatan Ibrahimovic werd gepresenteerd, rustig aan. Milan-trainer Massimiliano Allegri kon nog geen beroep doen op Ibrahimovic, die zaterdagavond zijn transfer van Barcelona naar Milaan afrondde. De Zweed liet in de rust weten dat hij voor alle prijzen mee wil strijden dit seizoen. Zijn ploeggenoten hadden in de voorgaande 45 minuten al laten zien gretig te zijn dit seizoen.

Binnen een half uur was Milan al op een uiterst comfortabele voorsprong gekomen. Alexandre Pato opende de score, waarna verdediger Thiago Silva de 2-0 binnenwerkte. Een tweede doelpunt van Pato betekende een 3-0 ruststand voor de Rossoneri, waar Klaas-Jan Huntelaar in de wedstrijdselectie ontbrak. Clarence Seedorf deed wel het gehele duel mee tegen het kansloze Lecce. De promovendus had het de tweede helft eenvoudiger doordat Milan gas terug nam. Invaller Filippo Inzaghi toonde echter aan dat hij nog niet moet worden afgeschreven. De 37-jarige spits pikte in de slotfase nog zijn doelpunt mee: 4-0.

Bari - Juventus

Juventus wil dit seizoen weer meestrijden om de Scudetto, maar de Oude Dame is de Serie A gestart met een nederlaag bij Bari. De nummer tien van vorig seizoen was in het eigen Stadio San Nicola te sterk (1-0). Bij Juventus debuteerden Marco Motta, Fabio Quagliarella, Milos Krasic, Leonardo Bonucci, Simone Pepe in de Serie A. De vernieuwde formatie van trainer Luigi del Neri kon echter niet overtuigen op bezoek bij Bari.

Massimo Donati maakte twee minuten voor de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd. De middenvelder was na een kwartier spelen ingebracht voor de geblesseerde Alessandro Gazzi. Del Neri wisselde aankoop Krasic bij rust. De Serviër kwam deze zomer over van CSKA Moskou, maar kende allesbehalve een geslaagd debuut. Voor Bonucci had de nederlaag ook een opmerkelijk verhaal. De verdediger kwam vorig seizoen nog uit voor het winnende Bari.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Udinese Genoa 0-1
AS Roma Cesena 0-1
Bari Juventus 1-0
Palermo Cagliari 0-0
Sampdoria Lazio 2-0
Chievo Catania 2-1
AC Milan Lecce 4-0
Parma Brescia 2-0
Fiorentina Napoli 1-1
Bologna Inter nnb

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Milan 1 1 0 0 3 4-0
2 Parma 1 1 0 0 3 2-0
2 Sampdoria 1 1 0 0 3 2-0
4 Chievo 1 1 0 0 3 2-1
5 Bari 1 1 0 0 3 1-0
5 Genoa 1 1 0 0 3 1-0
7 Fiorentina 1 0 1 0 1 1-1
7 Napoli 1 0 1 0 1 1-1
9 Cesena 1 0 1 0 1 0-0
9 Roma 1 0 1 0 1 0-0
9 Cagliari 1 0 1 0 1 0-0
9 Palermo 1 0 1 0 1 0-0
13 Bologna 0 0 0 0 0 0-0
13 Internazionale 0 0 0 0 0 0-0
15 Catania 1 0 0 1 0 1-2
16 Juventus 1 0 0 1 0 0-1
16 Udinese 1 0 0 1 0 0-1
18 Brescia 1 0 0 1 0 0-2
18 Lazio 1 0 0 1 0 0-2
20 Lecce 1 0 0 1 0 0-4

Meer statistieken over de Serie A zijn hier te vinden!

MicroVolts

Hoewel World of Warcraft het beste bewijs is dat mensen bereid zijn om maandelijks geld te betalen om een game te mogen spelen, komen er tegelijkertijd steeds meer gratis online games bij die kwalitatief niet van de betaalde games onder doen. Het merendeel van die games zijn MMORPG's, maar ook shooters vinden hun weg hierheen. MicroVolts is zo'n shooter.

Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.