Confetti-headshots in Halo: Reach

Bijna iedereen weet dat Bungie in is voor een grapje, en ook bij Halo: Reach zijn ze weer van plan om wat extraatjes erin te stoppen. Speciaal pantser bijvoorbeeld, dat je met punten (verdiend in multiplayer) moet kopen. 'Armour Effects', noemt Bungie het; blijvende visuele effecten voor je pantser dus.

Dan komen we bij de confetti-headshots, want een van de vier effecten is het 'Grunt Birthday Party' -pakket. Als je deze voor 100.000 punten hebt ontsloten, dan ontploft je hoofd in duizend kleurrijke stukjes confetti als je wordt geveld door een headshot in een multiplayergame. Bij launch zullen vier van dit soort pakketjes beschikbaar zijn, maar de hoeveelheid punten zijn niet mals en daarom noemt Bungie het ook een feature voor de hardcore spelers.

Naast de confetti, kun je ook voor 200.000 punten hartjes rond je lijk laten verschijnen. Of voor een miljoen punten een permanente insectenzwerm om je heen laten zoemen, en voor twee miljoen wordt je pantser omgeven met elektriciteit. We verwachten dat dit niet de enige pakketjes zullen zijn.

reach armory
CVG had een Armory-plaatje: daar zie je speciale effecten al tussen staan.