De Visscher verruilt Cambuur voor Emmen

Jeffrey de Visscher staat per 1 september onder contract bij FC Emmen. De rechterspits kwam bij Cambuur niet meer voor in de toekomstplannen van trainer Stanley Menzo.

In juli was al duidelijk geworden dat De Visscher bij Cambuur geen toekomst heeft, maar het duurde lang voordat de aanvaller een nieuwe club vond. De Leeuwarder Courant meldt nu dat Emmen hem voor meerdere jaren overneemt. Hij had in de Friese hoofdstad een contract tot medio 2011, dat per 1 september wordt ontbonden.

Cambuur nam De Visscher in januari 2009 over van Aberdeen uit Schotland. De 29-jarige Almeloër maakte veertien treffers in 49 duels voor de Friezen. In het verleden speelde hij ook voor De Graafschap, FC Twente en Heracles Almelo. In het jaar 2001-2002 verhuurde Twente hem al aan FC Emmen.

Overigens probeert Cambuur nog steeds een nieuwe linksback aan te trekken. De Friezen hopen zich te versterken met Kai Hese van ADO Den Haag, aldus directeur Alex Pama. Cambuur verzamelde zes punten uit de eerste drie duels. Daarmee staat de ploeg van Menzo nu zevende in de Jupiler League.