[US Open] Söderling, Monfils moeizaam door

Gaël Monfils en Robin Söderling hebben met moeite de tweede ronde weten te bereiken van de US Open. Monfils had vijf sets nodig om thuisspeler Robert Kendrick te verslaan: 3-6, 6-3, 6-4, 6-7 en 6-4.

Robin Söderling, vijfde op de plaatsingslijst, leek in eerste instantie op een makkelijke overwinning af te stevenen en kreeg in de derde set ook drie wedstrijdpunten op rij. Deze wist zijn tegenstander Andreas Haider-Maurer echter weg te werken en wist er zelfs nog een wedstrijd van te maken.

De matig spelende Söderling, die de tegenstander van Thiemo de Bakker in de derde ronde kan zijn, had in de vijfde set echter aan één break genoeg om de Oostenrijker op de knieën te krijgen; 7-5, 6-3, 6-7, 5-7 en 6-4.

Andy Roddick ging het een stuk beter af. De Amerikaan (9) rekende in drie sets af met de Fransman Stephane Robert 6-3, 6-2 en 6-2. Dinara Safina lijkt intussen nog steeds niet de opgaande lijn gevonden te hebben. De Russin verloor in de eerste ronde van de Slowaakse Daniela Hantuchova met 6-3 en 6-4 en zal nog verder gaan zakken op de wereldranglijst.