Hamilton blij met belangrijke overwinning

Lewis Hamilton won gisteren de Grand Prix van België die onder deels natte omstandigheden verreden werd. Voor de Britse McLaren-coureur was het een belangrijke overwinning, omdat hij hiermee de leiding in het kampioenschap weer overnam van Mark Webber die op Spa-Francorchamps als tweede eindigde.

Hamilton vertrok van de tweede startplaats, maar kon gelijk de leiding pakken, omdat Webber een slechte start kende. De Brit bouwde meteen een grote voorsprong op, maar zag tot tweemaal toe verdwijnen omdat de safety car in de baan kwam. Vlak voordat dit de laatste maal het geval was ging Hamilton op een natte baan van het asfalt. De McLaren-rijder ging door het grind en schampte de bandenstapels.

"Gelukkig kon ik doorrijden. Daarna leverde het team wederom geweldig werk, met de beste pitstop van het jaar, zodat ik aan de leiding bleef," zei Hamilton na afloop van de race. Hij kon na de pitstop niet veel later aansluiten achter de safety car die in de baan gekomen was nadat Fernando Alonso op de baan tot stilstand was gekomen. "Ik hoopte dat hij langer zou doorrijden, want het waren lastige omstandigheden. Maar gelukkig stopte het met regenen en kon ik de auto heelhuids aan de finish brengen."

De Brit is blij dat hij de leiding in het wereldkampioenschap terug heeft. "Dit zijn belangrijke positie, want we zitten niet altijd in deze positie. We hebben niet overal de snelste auto, maar als we vooraan zitten, weten we wel altijd een maximaal resultaat te halen."