Di Grassi: "Kovalainen moet bestraft worden"

Lucas di Grassi vindt dat Lotus-coureur Heikki Kovalainen bestraft moet worden voor zijn rijgedrag tijdens de Grand Prix van België gisteren. De Virgin-coureur is van mening dat zijn collega door Les Combes af te snijden hem na de laatste herstart in heeft gehaald.

"Ik zag heel duidelijk hoe Kovalainen de chicane afsneed. We hebben dit doorgegeven aan de wedstrijdleiding en ik hoop hier snel iets over terug te horen. Het was verder een prima race. Ik ben tevreden over hoe ikzelf presteerde en het team leverde ook geweldig werk," zei de als zeventiende gefinishte Di Grassi na afloop van de race.

Achter de Braziliaan werd teamgenoot Glock achttiende. "Ik had een goede start, maar werd door iemand van de baan gedrukt, waardoor ik twee posities verloor. Daarna was er de botsing tussen Barrichello en Alonso, waarvoor ik moest uitwijken. Ik ging daarbij door een bordje heen dat aangeeft hoeveel meters het nog is naar de bocht en daarbij raakte mijn voorvleugel beschadigd. Ik ging meteen de pits binnen en besloot gelijk naar natweerbanden te wisselen, wat een verkeerde gok bleek. Ik heb dit jaar nog niet zoveel pech gehad tijdens een race."