Preud'homme: "Het begint te lopen bij ons"

Michel Preud'homme kende bij FC Twente een moeizame start met twee remises. Maar de regerend landskampioen is op stoom gekomen. Na de zege bij Vitesse (0-3) werd gisteren afgerekend met FC Utrecht (4-0).

"Het begint te lopen", liet Preud'homme na de wedstrijd weten op de persconferentie. "We hebben veel nieuwe spelers. Het is logisch dat het even duurt voor men weet wat men aan elkaar heeft. Nu weet Theo Janssen hoe Marc Janko beweegt. Vervolgens legt hij de bal twee keer pasklaar neer op het hoofd van onze nieuwe spits."

De Belgische trainer van Twente wist dat Utrecht mogelijk de gevolgen zou ondervinden van de Europese stunt tegen Celtic midweeks. "FC Utrecht miste vier spelers én had een zware wedstrijd tegen Celtic in de benen. Wij wilden onmiddellijk toeslaan om Utrecht te ontmoedigen. Dat is niet gelukt", aldus de opvolger van Steve McClaren.

"In de eerste helft misten we te veel kansen. Na de rust is dat rechtgezet. We raken ingespeeld.' We spelen nu twee keer op 'verplaatsing'. Bovendien krijgen we nu het ritme competitie/Champions League. Het wordt zwaarder. Gelukkig hebben we vooralsnog een aardige basis gelegd", besluit een tevreden Preud'homme.