MicroVolts

Microvolts

Exclusief op de PC

Hoewel World of Warcraft het beste bewijs is dat mensen bereid zijn om maandelijks geld te betalen om een game te mogen spelen, komen er tegelijkertijd steeds meer gratis online games bij die kwalitatief niet van de betaalde games onder doen. Het merendeel van die games zijn MMORPG's, maar ook shooters vinden hun weg hierheen. MicroVolts is zo'n shooter.

Klein, kleiner, micro
MicroVolts is een third person shooter die zich afspeelt in een cartoon-achtige wereld. De levels waarin je speelt zijn letterlijk huis-, tuin- en keukenlevels want je bent een miniatuurfiguurtje in deze enorme huizen. De kleinste map speelt zich bijvoorbeeld af op een schaakbord met wat ruimte eromheen, terwijl een andere map zich tussen twee huizen bevindt en op weer een andere map bevind je je in een schip. Met hoeveel mensen je een spel kunt spelen hangt af van de grootte van de map.

Microvolts

Op de maps kun je de bekende shooter gamemodi spelen zoals capture the battery (waarbij battery uiteraard voor flag staat) en (team) deathmatch. Daarnaast kun je kiezen voor een close combat-match, waarbij je alleen je handen en meleewapens mag gebruiken en zijn er item matches waarbij er tijdelijke power-ups achtergelaten kunnen worden. Het neerschieten van vijanden levert XP op waarmee je kunt levelen en bepaalde wapens en kleding kunt vrijspelen. Speciale kills zoals een headshot of dubbele kill leveren extra XP op.

Om je vijanden te lijf te gaan heb je de beschikking over een hele rits wapens, variërend van shotguns tot sniperrifles. Alle wapens zijn net als het spel zelf uitgevoerd in leuke kleurtjes. Naast je standaardwapen heb je ook nog een speciaal wapen voor close combat. Pikhouwelen, hamers of een kettingzaag kun je hier bijvoorbeeld voor gebruiken. Als je je dit wapen in je hand hebt, heb je ook de mogelijkheid om hoger te springen door een dubbele sprong die met een gewoon wapen niet mogelijk is. 

Hoewel het spel gratis is, zal er toch ergens geld binnen moeten komen. Bij het maken van je karakter heb je veel opties om hem naar wens aan te kleden, maar items die niet standaard beschikbaar zijn zul je bij kunnen kopen. Standaard begin je het spel met één van de twee beschikbare personages met elk hun eigen aankleding. Nieuwe personages kunnen bijgekocht worden. Dit kan door veel MP te verdienen tijdens het spelen, of door gewoon MP te kopen voor geld. Wellicht dat hier in de toekomst ook nieuwe maps bij zullen zitten, maar dat is afhankelijk van het succes en de vraag van spelers. De basis van het spel is echter dat het iedereen, of ze nou dingen kopen of niet, dezelfde spelervaring biedt en betalende spelers hebben geen extra voordelen die mensen die veel spelen niet zouden kunnen hebben.

Microvolts

Conclusie
Het spel zal vanaf half september gratis te downloaden zijn in het Engels, Turks en Duits. Er zullen dan zeven maps beschikbaar zijn maar te verwachten is dat dit aantal in de toekomst nog uitgebreid wordt. MicroVolts lijkt een leuke shooter te gaan worden met een prima prijs/kwaliteitverhouding. Het is erg jammer dat er een beperkt aantal personages zijn waardoor veel vijanden op elkaar lijken. Ik verwacht echter dat dit in de toekomst vanzelf opgelost wordt door meer personages en meer mogelijkheden om je personage aan te passen. Welke rol de micro-transacties in de game gaan spelen en hoe groot deze rol zal zijn is nog even afwachten, maar gezien de prijs van het spel (gratis) is het in ieder geval een titel om in de gaten te houden!

Win een beta-key
Van Microvolts loopt momenteel een closed beta. Met een beta-key kun je het spel nu al downloaden vanaf MicroVolts.com en alvast alle maps verkennen en je skills oefenen. Rockhippo heeft drie beta-keys beschikbaar gesteld aan FOK!games. Heb je interesse in één van deze keys laat dan in de reacties op deze preview weten met welk voorwerp jij graag de strijd aan zou willen gaan. Meedoen kan tot en met vrijdag 3 september 23:59 uur.