Van der Vaart: "Weet niets van interesse Bayern"

Rafael van der Vaart werd afgelopen weekend door Marca aan Bayern München gelinkt. De middenvelder zegt zelf echter niets daarvan af te weten. Volgens de Spaanse krant Marca stond hij vanwege de geruchten tegen Real Mallorca gisteren niet op het wedstrijdformulier bij de Madrilenen.

"Ik weet daar niets van. 's Middags kreeg ik te horen dat er voor mij geen plek in de basis of op de bank was. Over interesse van Bayern München heb ik niets gehoord. En nee, ik heb geen contact gehad met Louis van Gaal over een transfer", benadrukt Van der Vaart in De Telegraaf.

Marca zegt dat Bayern in de diensten van de Nederlander geïnteresseerd is om de geblesseerde Arjen Robben te vervangen. Daarom zou hij niet in actie gekomen zijn tegen Mallorca. Zonder Van der Vaart leed Real op de eerste speeldag meteen puntenverlies op Mallorca: 0-0.

Mourinho heeft Van der Vaart onlangs wel verteld dat hij niet hoeft te vertrekken. De 27-jarige spelmaker kreeg deze zomer veel concurrenten erbij, want naast Özil en Canales kwam ook Sami Khedira naar Madrid. Van der Vaart werd vorige week genoemd als nieuwe aankoop van Schalke 04.