Uitslagen België speelronde 5

JJdJ1984

Zo vlak voordat het interland geweld weer losbarst werd alweer de vijfde speelronde in de Belgische Jupiler Pro League afgewerkt. Na deze vijf duels is het alleen nog Racing Genk die de honderd procent score heeft. Genk wist zojuist in eigen huis van Lierse te winnen met 4-1.

Anderlecht - Zulte Waregem 0-0

Anderlecht heeft de teleurstelling van het missen van de champions league nog niet geheel verwerkt. De 'paars-witten' kwamen voor het eerst in 49 thuiswedstrijden niet tot scoren. De thuisploeg begon goed aan het duel maar wist de kansen die het kreeg niet af te maken. Mbark Boussoufa, Romelu Lukaku bleven onder hun niveau.

Zulte Waregem was evenmin in staat om de kansen te maken en het ontbrak beide ploegen aan efficiëntie. Ondanks dat Anderlecht graag voor eigen publiek de kater van afgelopen dinsdag had weggespoeld liepen ze opnieuw een katertje op door met 0-0 gelijk te spelen tegen Zulte Waregem.

KV Mechelen - STVV 0-0

Net zoals PSV in Nederland is ook KV Mechelen in België het volle aantal punten kwijt. De ploeg van Marc Brys wist in eigen huis niet verder te komen dan 0-0 tegen STVV. Beide ploegen kwamen in de eerste helft niet echt lekker in hun eigen spel. Voor de bezoekers was alleen Wagemakers gevaarlijk op de rechterflank en de thuisploeg kreeg via Nong en Wilmet nog een kans maar keeper Van Der Jeugt liet zich niet verassen.

In de tweede helft was het STVV dat de controle over de wedstrijd had. Toch was het de thuisploeg die de grootste kansen had via Wilmet maar nog altijd stond Van der Jeugt de boel tegen te houden. Ook probeerde STVV nog een paar keer gevaarlijk te worden maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk zoals het begon in 0-0.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Anderlecht Zulte Waregem 0-0
Standard Kortrijk 1-0
Charleroi Eupen 2-0
KV Mechelen STVV 0-0
Cercle Brugge Lokeren 1-1
Westerlo Club Brugge 1-2
AA Gent Germinal Beerschot 1-0
Racing Genk Lierse 4-1

Programma

Datum Thuis Uit
10-9-2010 STVV Anderlecht
11-9-2010 Standard Cercle Brugge
11-9-2010 Germinal Beerschot Charleroi
11-9-2010 Zulte Waregem Eupen
11-9-2010 Kortrijk KV Mechelen
11-9-2010 Lierse AA Gent
12-9-2010 Club Brugge Racing Genk
12-9-2010 Lokeren Westerlo

Alle overige statistieken van de Belgische Jupiler Pro League kun je hier vinden.