Vettel en Button gesteund door team

Marjo (Muck)

Jenson Button en Sebastian Vettel verloren in Spa veel punten ten opzichte van hun teamgenoten. Ze kunnen allebei nog wel blijven rekenen op de steun van hun team.

Na het behalen van de tweede plaats gaf Mark Webber aan dat het tijd wordt voor Red Bull om alle aandacht naar één coureur te laten gaan. "Het is nu nog niet aan de orde, maar het moment is niet ver weg", zei hij. "Het hangt ervan af hoe graag Red Bull een titel wil winnen."

Christian Horner, teambaas van Red Bull, is het hier niet mee eens en vindt het niet nodig om Sebastian Vettel tweede viool te laten spelen: "Dat zou betekenen dat we teamorders toepassen en die zijn verboden".

Bij McLaren staat de rangorde ook nog niet vast. Hamilton staat flink wat punten voor op teamgenoot Jenson Button maar het team ontkent dat hij een voorkeursbehandeling krijgt. Hamilton zegt dit volkomen te begrijpen: "Het team moet ervoor blijven zorgen dat we allebei maximaal kunnen presteren. Webber is nu mijn naaste belager, maar het kampioenschap ligt nog open. Er staan nog veel punten op het spel."