Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de vraag, wie ons land nou écht te schande maakt.

Straks ga ik uitgebreid lunchen met een erg leuke vent, dus ik zou met een blije grijns op mijn kop moeten rondlopen. Maar nee hoor. Een chagrijnig hoofd. Met dank aan onze demissionaire premier. Want wat las ik links en rechts op internet?

Saba dreigt last te krijgen van stevig noodweer. Een tornado zelfs. Jan Peter Balkenende is daar op werkbezoek. Eh, ik bedoel: was daar op werkbezoek. Balkenende is ‘m gesmeerd naar Curaçao. Voortijdig. Daarmee zet hij onze regering en ons land voor schut. Iedereen heeft de mond vol over dat Wilders onze internationale positie zou ondermijnen. Zal best…

Maar kan onze premier mij even bevestigen dat hij vandaag nog het stokje overdraagt aan onze vice-premier Rouvoet? Want alsof acht jaar liegen en bedriegen nog niet erg genoeg is, maakt JP zichzelf en ons land te schande door ritjes in raceauto’s, flauwe moppen op congressen (JP als de nieuwe Seth Gaikema). Maar nu als een angstige hond Saba ontvluchten wegens het dreigende noodweer… Dat slaat natuurlijk alles!