Kobayashi blijft bij Sauber

Marjo (Muck)
De Finse krant Turun Sanomat wist te melden dat Kamui Kobayashi ook volgend jaar voor Sauber zal gaan rijden. Pedro de la Rosa moet waarschijnlijk op zoek naar een ander team.

Kobayashi heeft dit seizoen al enkele malen van zijn beste kant laten zien. Met zijn aanvallende rijstijl wist hij indruk te maken. Ook wist hij fouten snel te herstellen door middel van sterke inhaalacties.

Pedro de la Rosa daarentegen heeft niet echt een succesvol seizoen. Ondanks zijn ervaring heeft de Spanjaard dit seizoen veel tegenslag gehad. Een aantal dingen zijn aan pech te wijten, maar zelf gaat hij zeker niet vrijuit. Pas in Hongarije wist hij zijn eerste punten te scoren. In België maakte hij zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race kostbare fouten.

Tijdens de nabeschouwing op de Grand Prix van België was Peter Sauber erg lovend over Kobayashi, terwijl De la Rosa niet eens ter sprake kwam. Er wordt gefluisterd dat Nick Heidfeld de grootste kandidaat is om het stoeltje van De la Rosa volgend jaar over te nemen. De Duitser is op dit moment testrijder voor Pirelli.