Advocaat hoopt op meer speeltijd Russische internationals

Dick Advocaat, bondscoach van Rusland, hoopt dat internationals Diniyar Bilyaletdinov, Roman Pavlyuchenko en Yuri Zhirkov meer aan spelen toe komen bij hun clubs.

"Pavlychenko speelt onregelmatig bij Tottenham, alhoewel hij 45 minuten in actie kwam tegen Wigan", aldus Advocaat over de 29-jarige spits van de Spurs. Ook over de situatie van Bilyaletdinov en Zhirkov, linkervleugelverdedigers van respestievelijk Everton en Chelsea, is de Hagenaar niet tevreden.

"Ik ben niet blij met de situatie van Bilyaletdinov, Zhirkov en Pavlyuchenko die niet vaak genoeg in actie komen. Dit is erg schadelijk voor ze en het succes van de nationale ploeg. Ze moeten vaker spelen", zo vervolgde de voormalige bondscoach van Oranje tegenover Daily Mail.

Over Andrei Arshavin is Advocaat meer tevreden. "Arshavin is één van de leiders van Arsenal en een speler op Europees topniveau. Maar ik zie liever nog meer spelers van dat kaliber in onze ploeg."

De nationale ploeg van Rusland moet het in de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijden opnemen tegen Andorra en Slowakije.