FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 augustus 2010

Blacklight: Tango Down krijgt een patch

Zombie Studios heeft hun online-only shooter, Blacklight: Tango Down, wat aanpassingen gegeven in de nieuwe patch van vandaag. De patch zorgt onder andere voor een iets langere tijd voordat een match start en de mogelijkheid om de knoppen voor kruipen en melee om te wisselen. Ook is de trial timer weer op twintig minuten gezet, zodat je deze hernieuwde versie weer opnieuw twintig minuten uit kan proberen. De PC-versie krijgt via Steam ook achievements. Er zijn nog enkele andere aanpassingen aan de gameplay gemaakt en er zijn wat bugs gefixt. Alle aanpassingen zijn hier te vinden.

Insomniac toont eerste Ratchet & Clank-artwork

Tijdens de Gamescom in Keulen werd een nieuw deel voor de Ratchet & Clank-serie aangekondigd. De game, genaamd Ratchet & Clank: All 4 One, wordt zoals gebruikelijk ontwikkeld door Insomniac Games.

Dit deel draait vooral om co-operative gameplay. Als vier helden, Ratchet, Clank, Captain Quark en Dr. Nefarious, moeten jij en je vrienden je een weg zien te banen door verschillende levels. Er is nog zeer weinig bekend over de game. We zullen het dus voorlopig moeten doen met de onderstaande artworks.

Gran Turismo 5 krijgt een optionele 10 GB installatie

Gisteren had Kazunori Yamauchi, maker van de serie, een interessante melding over de game. Op zijn Twitter meldde de man namelijk, tijdens het beantwoorden van vragen van fans, dat de game alleen maar 256 MB in zal nemen op je PS3. Deze zogenaamde pseudo-install zorgt ervoor dat je de game kan spelen zonder te veel ruimte of tijd te besteden aan een full-install. De game heeft namelijk ook een full-install die ongeveer 10 GB zal bedragen.

Yamauchi kon niet in 140 tekens uitleggen waarom de game nou twee installatie-opties zal krijgen, of hoeveel beter de game zal draaien met de 10 GB installatie. Ruimte zal waarschijnlijk geen probleem zijn voor de mensen met een recentere PS3, maar de kleine 256 MB install zal waarschijnlijk wel handig zijn voor mensen met de oudere 20 GB PS3's. Gran Turismo 5 komt uit op 2 november.

SuŠrez: "Misschien wel voor altijd bij Ajax"

Luis Suárez wil dit seizoen met Ajax hoge ogen gooien in Nederland en Europa. De Uruguayaan zegt totaal niet bezig te zijn met een mogelijke transfer. Suárez sluit zelfs niet uit nog jaren voor Ajax uit te komen.

"Ik wil alles voor Ajax geven. Ik heb er geen probleem mee om nog vele jaren voor deze club te spelen. Het is misschien vroeg om te zeggen, maar Ajax lijkt me een mooie club om mijn carrière af te sluiten", vertelt Suárez tegenover NUSport. De aanvoerder van Ajax was zondagmiddag drie keer trefzeker tegen De Graafschap (5-0).

"Ik ben nooit met een transfer bezig geweest. Als ik het gevoel zou hebben dat ik klaar ben hier, dan zou ik dat zeggen, maar dat is niet zo. Met deze ploeg wil ik wat bereiken. We moeten kampioen worden en iets laten zien in de Champions League", vervolgt de aanvalsleider van de Amsterdammers.

"De financiële positie van Ajax is de enige reden dat ik rekening heb gehouden met een transfer. Ik heb daar echter niets mee te maken. Als Shakhtar Donetsk of Zenit Sint-Petersburg met een zak geld was gekomen, had ik nee gezegd. Als ik bij Ajax vertrek, ga ik naar een club waar ook echt voetbal wordt gespeeld."

Bommelding in vliegtuig naar Eindhoven

Een vliegtuig van prijsvechter WizzAir dat zondagmiddag van Boedapest naar Eindhoven had moeten vertrekken, heeft uren vertraging opgelopen na een bommelding. Alle passagiers moesten het vliegtuig uit. De autoriteiten konden daarna geen explosieven vinden.

De vlucht had in Boedapest al een vertraging van een kwartier toen de angst voor een bom ontstond. Aanvankelijk werden drie passagiers uit het vliegtuig gehaald, maar later moest iedereen het toestel verlaten. De politie omsingelde het vliegtuig en na drie uur mocht iedereen weer naar binnen.

Het is niet bekend wat de nationaliteit is van de drie mensen die uit het toestel zijn gehaald en of zij later weer terug aan boord mochten. Ook is nog niet duidelijk hoeveel Nederlanders in het vliegtuig zaten.

De vlucht week uiteindelijk uit naar Schiphol omdat Eindhoven Airport zondagavond dicht was. WizzAir wilde niet reageren op het incident.

De Europese Unie heeft onlangs veel kritiek geuit op het vliegveld van Boedapest, met name op het gebied van de veiligheid zouden er veel verbeteringen nodig zijn.

Alonso: "Een slecht resultaat"

Fernando Alonso heeft in de Grand Prix van België punten laten liggen. De Spanjaard maakte met nog enkele ronden te gaan met zijn Ferrari een stuurfout, spinde over de kerbstones en kwam deels op de baan tot stilstand. Hierdoor viel Alonso uit en gooide zo belangrijke punten weg.

De Spanjaard had het niet makkelijk vandaag op Spa-Francorchamps. In de eerste ronde werd hij aangetikt door Rubens Barrichello, waardoor hij de pits op moest zoeken en achteraan aan kon sluiten. Ferrari monteerde intermediates, maar deze banden bleken op de opdrogende baan de verkeerde keuze te zijn, waardoor hij nogmaals moest stoppen.

Alonso reed een sterk middendeel van de race waarin hij opklom naar plaats negen, maar een stuurfout zorgde ervoor dat hij uit kon stappen. "Een slecht resultaat, maar ik blijf geloven in mijn kansen op de wereldtitel. De eerste van zeven 'finales' is slecht verlopen voor mij en twee andere finalisten, terwijl de overige twee maximaal scoorden. Dat betekent dat we in het vervolg terrein moeten terugwinnen," zei Alonso die Lewis Hamilton zag winnen en Mark Webber tweede zag worden, terwijl Jenson Button uitviel en Sebastian Vettel buiten de punten eindigde.

Vrouw wil biljetten van 1 miljoen dollar wisselen

De politie van Abu Dhabi heeft dit weekend een 44-jarige man uit Ivoorkust in de boeien geslagen. Hij wist een vrouw ervan te overtuigen twee Amerikaanse dollarbiljetten voor hem te wisselen bij een bank. De bank weigerde de biljetten echter: de waarde die elk van de biljetten aangaf, bedroeg namelijk een miljoen dollar.

"De verdachte beweerde dat hij niet wist dat de biljetten waardeloos waren", liet politiewoordvoerder Hammad Ahmed al-Hamadi gisteren weten. De dader gaf een vrouw de bankbiljetten om deze te wisselen bij een bank in Dubai. Als dank zou zij dertig procent van de opbrengst krijgen.

Een foto in een lokale krant laat een bankbiljet van 1 miljoen dollar zien met twee totaal verschillende kanten. Terwijl de ene kant van het briefje voornamelijk zwart-wit is, is de andere juist groen. De zwart met witte kant laat een foto van de Amerikaanse president George Washington zien.

De politie heeft de praatjesverkoper uit Ivoorkust gearresteerd. Het is helaas niet bekend of de vrouw in kwestie ook is aangehouden.

Disney Epic Mickey met Collector's Edition

Zoals wel meer games uit deze generatie krijgt Epic Mickey een Collector's Edition met allerlei leuke toevoegingen voor de fanatieke gamers en Mickey-liefhebbers. In het onderstaande plaatje kun je de inhoud van de Collector's Edition bekijken. Helaas zijn de Epic Mickey-controllers die niet zo lang geleden waren aangekondigd nergens te bekennen. Epic Mickey komt aan het einde van het jaar exclusief voor de Wii uit. De Collector's Edition zal het volgende bevatten:

  • Special packaging
  • Disney Epic Mickey Game
  • Exclusive 5 inch Collectible Vinyl Epic Mickey Figure
  • Special Edition DVD with behind the scenes footage and additional marketing assets and videos
  • Epic Mickey Stylized Wii Remote Faceplate
  • Two Epic Mickey Stylized Wii Console skins

Houd FOK!games in de gaten voor een uitgebreide preview van de game!

Opmerkingen Duitse bankier 'racistisch'

Duitse parlementsleden en leiders van migrantenbewegingen hebben zondag de opmerkingen van Thilo Sarrazin, bestuurslid van de Duitse Bundesbank, veroordeeld als zijnde racistisch en antisemitisch. Bondskanselier Angela Merkel zei dat de Bundesbank moet bespreken of de bankier ontslagen wordt.

Thilo Sarrazin, lid van de SPD, de Duitse sociaal-democraten, en voormalig minister van financiën, kwam zondag onder vuur te liggen nadat hij tegen de krant Welt am Sonntag had gezegd dat 'alle joden dezelfde genen hebben'. Hij zei ook dat moslimimmigranten in heel Europa niet bereid of in staat zijn om in westerse maatschappijen te integreren.

Vorig jaar zei Sarrazin in een tijdschrift dat hij 'niemand hoeft te accepteren die van een staat leeft die het verwerpt, die te weinig geeft om het onderwijs van zijn kinderen en die constant nieuwe kleine meisjes met hoofddoek voortbrengt'. Hij bood later zijn excuses aan voor de uitlatingen.

Verschillende parlementsleden eisten zondag het aftreden van Sarrazin als bestuurslid van de Bundesbank en de opzegging van zijn lidmaatschap van de SPD. Sarrazin heeft die eisen verworpen.

Merkel zei tegen de televisiezender ARD dat 'de woordkeuze, de discriminatie van complete groepen, het ostracisme en de verachting onacceptabel is en niet tot een oplossing leidt'. Volgens Merkel moet de bank een mogelijk ontslag van Sarrazin bespreken. "Ik ben er zeer zeker van dat ze dit zullen bespreken bij de Bundesbank. We weten dat ze niet alleen over financiële problemen praten, maar dat de Bundesbank ook ons hele land vertegenwoordigt, in binnen- en buitenland."

Terwijl de meeste parlementsleden de opmerkingen van Sarrazin veroordelen als racistisch, hebben sommige kranten en televisiestations aangegeven dat een open debat over de integratie van moslimimmigranten zeer gewenst is.

Volgende week verschijnt een nieuw boek van Sarrazin over het onderwerp en waarvan delen al in de Duitse media zijn verschenen. In die delen is onder meer te lezen dat immigranten volgens Sarrazin veel meer van het sociale-zekerheidssysteem hebben geprofiteerd dan dat ze eraan bijgedragen hebben. Ook beweert Sarrazin dat immigranten Duitsland 'dommer' maken omdat ze minder onderwijs genoten hebben, maar meer kinderen voortbrengen dan autochtone Duitsers.

Daken stuk door harde wind in Gelderland

De harde wind heeft in Leuth de daken van vijf of zes huizen zwaar beschadigd. De brandweer heeft geholpen met de ergste schade bij de woningen in de Gelderse plaats, zegt een woordvoerder van de politie. "Daarna moeten de bewoners het zelf regelen met hun verzekering." Niemand raakte gewond.

Het gaat om woningen aan de Pastoor van Tielstraat. De straat aan de zuidrand van het dorp kreeg aan het begin van de avond te maken met hevige windstoten.

Ook in andere delen van het land zorgen wind en regen voor problemen. Het KNMI waarschuwt door onweer, regen en zware windstoten. De regen van de afgelopen dagen en zondag zorgde volgens het KNMI voor de ergste wateroverlast sinds 1998.

Volgens het KNMI valt er ook op maandag nog veel regen. Daarna wordt het droger en zonniger.

Landzaat tot eind van seizoen bij Twente

Denny Landzaat speelt de rest van dit seizoen bij FC Twente. De 34-jarige middenvelder, die al een tijdje meetrainde in Enschede, zat zonder club nadat zijn contract bij Feyenoord deze zomer niet werd verlengd. Landzaat moet maandag nog wel de medische keuring doorstaan, vertelde hij zelf aan Eredivisie Live.

Landzaat had na zijn vertrek bij Feyenoord stiekem nog gehoopt op een buitenlands avontuur. "Er was wel wat interesse, maar niet echt waar ik op had gehoopt", vertelt de 38-voudig international. "Als de landskampioen zich dan meldt en je kunt ook nog Champions League spelen, dan hoef je natuurlijk niet lang na te denken."

Twente wordt de zevende club voor Landzaat. Voor zijn komst naar Feyenoord speelde de Amsterdammer voor Ajax, MVV, Willem II, AZ en het Engelse Wigan Athletic.

Rock Band 3 met DS-gameplay

In tegenstelling tot de voorgaande Rock Band-games uit de main-serie, krijgt Rock Band 3 wel een handheld-versie. Rock Band 3 voor de DS zal, zoals de onderstaande video laat zien, hetzelfde spelen als Rock Band Unplugged en Lego Rock Band voor de DS. Daarnaast zal de DS-versie ook nog een Pro Mode krijgen, maar deze zal uiteraard anders zijn dan de Pro Mode voor de consoles.

Rock Band 3 komt in oktober uit voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii en Nintendo DS.

[MotoGP] Uitslag race Indianapolis

Dani Pedrosa is de winnaar geworden van de MotoGP race op het circuit van Indianapolis. De Spanjaard ging na acht ronden polesitter Ben Spies voorbij en bleef hem daarna voor. Spies werd nog wel tweede, voor Jorge Lorenzo die het WK blijft leiden.

Andrea Dovizioso had de beste start, die twee plekken steeg naar plaats twee achter Ben Spies. Leider in het WK, Jorge Lorenzo, miste zijn start en lag na één ronde vijfde. De beginfase van de race was echter voor Dani Pedrosa, die snel Dovizisoso voorbij ging en aan het eind van de achtste ronde de leiding overpakte van Spies.

Casey Stoner zag een race weer vroeg ten einde komen. Hij lag op de zesde positie achter Valentino Rossi, toen hij plots onderuit ging en niet meer verder kon. Intussen had Lorenzo de positie van Dovizioso weer overgenomen en zo lag hij weer op een podiumplaats. Inmiddels wist ook Rossi aansluiting te vinden bij Lorenzo en Dovizioso en ging het duel om het podium aan.

De strijd voor de zege leek al beslist, aangezien Pedrosa langzaam maar zeker zijn voorsprong op Spies bleef opbouwen. Rossi ging met nog zeven ronden te gaan Dovizioso voorbij, maar verder dan plek vier kwam hij niet.

Vooraan bleef de situatie ook ongewijzigd waardoor Pedrosa de race wist te winnen voor Spies en Lorenzo, die nog steeds onbedreigd aan de leiding blijft gaan van het wereldkampioenschap.

De 125cc race werd gewonnen door Nicolas Terol, die daarmee op vier punten komt van de leider in het WK Marc Marquez. De nummer drie van het kampioenschap, Pol Espargaro, werd ook derde in de race en staat in het klassement nu op 5 punten achter Marquez. Japser Iwema werd elfde in de race.

De Moto2 klasse werd gewonnen door de Spanjaard en leider in het WK Toni Elias. Hij bleef Julian Simon en Scott Redding voor. Elias leidt nu het kampioenschap met 67 punten voorsprong op de Italiaan Andrea Iannone, die vierde werd in de race.

Verbeek: "Spelers moeten zich diep schamen"

Gertjan Verbeek was uiterst teleurgesteld over het gelijkspel van AZ tegen Excelsior (1-1). De Alkmaarders maakten het zichzelf zeer moeilijk tegen de Rotterdammers. Kolbeinn Sigthorsson redde een punt voor Verbeek.

"De spelers moeten zich diep schamen," zei Verbeek na de remise tegen het ANP. De oefenmeester wacht nog altijd op zijn eerste competitiezege met AZ. "Ik kan hier niet mee leven. We speelden vooral in de eerste helft in een tempo dat deed denken aan de tijd van de Tachtigjarige Oorlog", aldus Verbeek.

"Nogmaals, de spelers moeten zich schamen. Richting onze supporters kan je zo'n gebrek aan karakter en mentaliteit niet maken. Ze moeten eens goed in de spiegel kijken. Dit is al de derde wedstrijd die we door gebrek aan instelling, karakter en mentaliteit niet winnen", vervolgt de trainer, die Dick Advocaat opvolgde.

"Met alle respect voor Excelsior, maar in potentie hebben wij op alle posities betere spelers en moeten we op basis van kwaliteit zo'n wedstrijd altijd winnen", besluit Verbeek. AZ bivakkeert door drie remises en een nederlaag op de veertiende plaats. De Alkmaarders scoorden in vier duels slechts vier doelpunten.

Vijfde aanhouding misbruik tieners Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft een vijfde verdachte opgepakt in een zaak rond de misbruik van twee meisjes van 12 en 15 jaar. De nieuwe, 28-jarige verdachte wordt verdacht van misbruik van het 12 jarige meisje uit Nijmegen, meldt de politie zondagavond. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie verwacht nog meer aanhoudingen.

Het 12-jarige slachtoffer was weggelopen naar Rotterdam en is daar tussen 16 tot 23 juli door meerdere mannen seksueel misbruikt. Begin augustus werd een 25-jarige Rotterdammer aangehouden, die ook verdacht wordt van misbruik van het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel. Vorige week werd een man uit Sint Maarten opgepakt.

In de zaak van het meisje uit Capelle aan den IJssel werden afgelopen weken drie mannen opgepakt, onder wie de 25-jarige man die ook in de andere zaak wordt verdacht. Of de twee andere mannen ook bij het misbruik van het 12-jarige betrokken waren, wordt nog onderzocht.

Barrichello biedt excuses aan

Rubens Barrichello heeft zijn excuses aangeboden voor de aanrijding die hij in de eerste ronde van de Grand Prix van België veroorzaakt heeft. De Braziliaan reed met zijn Williams op een natte baan Fernando Alonso aan die hierdoor veel tijd en plaatsen verloor. Barrichello zelf kon uitstappen.

"Ondanks mijn ervaring was het erg lastig in te schatten hoe nat de baan was in de openingsronde, maar toen ik in Blanchimont kwam was het circuit compleet nat. Ik hield de deur voor Nico Rosberg dicht en toen ik remde, hoewel ik dat vroeg deed, was de auto niet tot stilstand te krijgen. De auto raakte die van Alonso vol, iets waarvoor ik mijn excuses aanbied," zei Barrichello.

Barrichello vierde dit weekend zijn 300e start in een Formule 1-race en was teleurgesteld dat het zo slecht afliep. "Het is jammer voor het team. We hadden een goed weekend en een goed resultaat zou mooi geweest zijn. Ondanks het slechte resultaat in de 300e race denk ik dat we in de 301e race weer goed zullen gaan presteren."

De andere coureur van Williams Nico Hülkenberg kwam door problemen met het gaspedaal niet verder dan plaats veertien.

Uitslag FC Volendam - Telstar

De Noord-Hollandse derby tussen FC Volendam en Telstar is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. In een hectische slotfase vielen drie rode kaarten.

Melvin Holwijn schoot de bezoekers in de 70e minuut op voorsprong: 0-1. In de 86e minuut kwam Volendam langszij via Dissels, waarmee hij de stand op 1-1 bracht. Daarna ontspoorde de wedstrijd en moest de scheidsrechter optreden. Maikel van der Werff  (2x geel) en László Zsidai van Volendam kregen rood, aan de zijde van Telstar haalde Jeroen Tesselaar (2x geel) het einde ook niet.

FC Volendam (3-5) bezet na drie duels de negende plaats in de Jupiler League. Telstar (3-2) staat veertiende. Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

FC Volendam - Telstar

Luuk de Jong geboren voor de slalom

Luuk de Jong scoorde vandaag namens FC Twente twee keer tegen FC Utrecht (4-0), waarvan één keer na een fraaie slalom. Dat laatste is geen toeval, zo legt de aanvaller uit.

"Dat was een lekkere goal", aldus De Jong tegen NOS Langs de Lijn. "Ik ben op zich gewend aan de slalom, want ik stond al vanaf mijn tweede jaar op ski's. Ik ben ook in Zwitserland geboren (Aigle, red.). Ik genoot ervan en gelukkig slaagde de actie."

De Jong kan zich vooralsnog vinden in zijn rol achter spits Marc Janko. 'Het gaat lekker, ik kan vrij bewegen om Janko heen. Ik heb vroeger in de jeugd redelijk veel op tien gespeeld. Maar het liefst ben ik gewoon spits."

Twente begon pas na rust met scoren in Enschede. "We hebben genoeg kansen gehad in de eerste helft. Na die goal van Janko werd het gemakkelijker."

Merkel: Langer doorgaan kernenergie

Angela Merkel wil dat de kerncentrales in Duitsland tien tot vijftien jaar langer openblijven. Dat heeft de bondskanselier zondag gezegd in een interview met de Duitse publieke zender ARD. Een uitbreiding met tien tot vijftien jaar is volgens haar 'technisch redelijk'.

Merkels conclusie komt een dag nadat media in haar land hadden gemeld dat een onafhankelijke commissie de regering adviseert dat verlenging van de levensduur van kerncentrales de beste oplossing is voor de toekomstige energievoorziening in Duitsland. Volgens het weekblad Focus stelt de commissie dat de kernreactoren het best twaalf tot twintig jaar langer open kunnen blijven.


Angela Merkel: Langer doorgaan met kernenergie (Foto: Novum)

Bioshock 2 Minerva's Den in beeld

Bioshock 2 krijgt binnenkort nieuwe DLC genaamd Minerva's Den. In dit allerlaatste DLC-pakket speel je als een geheel nieuw personage. Je krijgt nieuwe wapens, een nieuwe plasmid, en je krijgt het aan de stok met een nieuwe Big Daddy.

2K heeft een trailer online gezet die Raptures Supercomputer in beeld brengt. Minerva's Den is vanaf dinsdag 31 augustus te downloaden via de PlayStation Store en Xbox Live Marketplace voor 10 euro of 800 MS Points. PC-gebruikers moeten nog wat wachten voor ze met de nieuwe DLC aan de slag kunnen.

Wagner wint Shimano Suzuka Road race

De Duitser Robert Wagner (27) heeft vandaag de Shimano Suzuka Road race gewonnen op het Formule 1 circuit van Suzuka in Japan.

De wedstrijd werd onder erg warme omstandigheden verreden met een hoge luchtvochtigheid. In de sprint van de eerste groep versloeg Wagner de Japanners Masamichi Yamamoto (2e, Bridgestone Anchor) en Naoki Mukaigawa (3e, Matrix). Met deze overwinning eerde het Skil-Shimano haar trouwe Japanse partner Shimano. "Ik ben blij dat de overwinning ‘thuis' bij Shimano in Japan blijft", aldus winnaar Wagner.

Het Shimano Suzuka Road event is het grootste fietsfestijn van Japan. Gedurende twee dagen nemen ca. 15.000 fietsende deelnemers in allerlei verschillende klassen deel aan dit fietsfeest. Deze fietstweedaagse blijft jaarlijks groeien en illustreert daarmee dat fietsen immer populairder blijft worden in Japan.

Whitmarsh haalt uit naar Vettel

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft uitgehaald naar Sebastian Vettel. De Red Bull-coureur raakte in de zestiende ronde bij het remmen voor de Bus Stop-chicane de controle over zijn bolide kwijt en reed Jenson Button in de flank aan. Waar Vettel verder kon moest Button met schade opgeven.

Vettel kreeg voor de aanrijding een drive-through penalty, maar die straf vindt Whitmarsh te licht. "Het is niet iets dat je verwacht te zien in de Formule 1. Het doet me meer denken aan iets uit een lagere Formule-klasse. Een drive-through is voor mij dan ook een te lichte straf."

Button reed rond met een licht beschadigde voorvleugel en Vettel probeerde de Brit in te halen. De Red Bull-rijder had de McLaren-coureur voor Les Combes al geprobeerd te pakken, maar Button kon daar verdedigen. Enkele ronden later probeerde de Duitser het bij de Bus Stop-chicane, maar in de remzone ging het mis en beide kemphanen raakten elkaar.

"Het was wat een vreemde fout," ging Whitmarsh verder. "Het was niet opzettelijk, maar het was wel erg vreemd. Als hij naar binnen kwam, dan had hij daarvoor een beetje ruimte, maar wat hij nu van plan was? Ik had liever gezien dat hij het bij zijn teamgenoot had gedaan. Het is frustrerend, maar het hoort bij het racen, dus we moeten doorgaan."

Vettel heeft na de race zijn excuses voor de aanrijding aangeboden. Hij werd verrast dat Button op de wat natte baan eerder remde dan verwacht.

Been: "Goed gereageerd op mokerslag"

Feyenoord heeft zich goed hersteld van de Europese uitschakeling door AA Gent, zo vindt coach Mario Been. De Rotterdammers wonnen vandaag met 4-0 van Vitesse.

"Donderdag was een mokerslag en daar heeft de groep op gereageerd", aldus Been tegen NOS langs de Lijn. "Deze overwinning is heel belangrijk. Anders ga je toch twijfelen: Kunnen we het nog wel? Bij een nederlaag hadden we onderin gebungeld. De eerste helft was heel erg goed en daarin hebben tussen de zes en acht kansen gehad, waarvan we maar twee keer scoren."

"We creëren heel veel kansen, maar je moet ze wel afmaken. Dat was donderdag ook het probleem", vervolgde de trainer. "Het team is ongelooflijk jong en het zal heel wisselvallig zijn. We gaan proberen daar meer lijn en vastigheid in te krijgen."

Been rekent wat Feyenoord betreft niet meer op beweging op de transfermarkt. "Ik heb nog niks gehoord. Ik hoop dat er niemand weggaat en als er niemand bijkomt, heb ik alle vertrouwen in deze ploeg."

PSV trekt Bouma aan

PSV heeft Wilfred Bouma voor twee seizoenen aangetrokken. De verdediger keert hiermee terug op het oude nest. Hij trainde al mee met de ploeg uit Brabant, maar kreeg pas een contract bij de Eindhovenaren nadat gisteren Carlos Salcido verkocht werd aan Fulham.

Bouma speelde tussen 1994 en 1997 voor PSV, waarna hij na twee jaar MVV en één seizoen Fortuna Sittard terugkeerde in Eindhoven. Daar speelde de 32-jarige verdediger tot de zomer van 2006. Daarna vertrok hij naar Aston Villa om daar zijn geluk te beproeven. Bouma kende een goede start, maar aanhoudend blessureleed zorgde ervoor dat zijn aflopende contract niet verlengd werd. Nu hij weer fit is mag hij zich bij PSV weer gaan bewijzen.

Tevreden Jol baalt alleen nog van Groningen

Martin Jol keek na de 0-5 overwinning bij De Graafschap tevreden terug op de start van het seizoen. Al zat het 2-2 gelijkspel bij FC Groningen aan het begin van het seizoen hem nog dwars.

"Ik baal nog steeds van dat gelijkspel bij Groningen, maar ja, je kan niet alles hebben", zei hij tegen NOS Langs de Lijn. Ajax heeft na vier wedstrijden tien punten in de Eredivisie.

Afgelopen woensdag plaatste Ajax zich ten koste van Dinamo Kiev voor de Champions League en daarna moest Jol zijn team voorbereiden op De Graafschap. "Kiev was toch de mooiste avond sinds ik bij Ajax ben. Je hoopt dat de spelers met beide benen op grond blijven, zowel mentaal als fysiek. Mentaal is dat niet makkelijk. Je speelt niet tegen FC Bal op het Dak. Dat kan lastig zijn, maar het viel mee."

"Het was een regelmatige overwinning", vervolgde Jol. "De vrije trappen gingen er makkelijk in en dat wil je vooraf. Bij standaardsituaties moest Maarten (Stekelenburg, red.) nog reddingen maken en dat moet veranderen. Maar we hadden genoeg instelling om deze wedstrijd te winnen."

HIV steeds moeilijker te bestrijden

HIV wordt steeds moeilijker te bestrijden. Onderzoekers van het Academische Medisch Centrum in Amsterdam concluderen in het gezaghebbende tijdschrift Nature Medicine dat het virus twintig jaar geleden makkelijker te neutraliseren was dan nu. Daardoor zou het ook steeds lastiger worden een goed vaccin tegen het virus te maken.

De AMC-onderzoekers ontdekten dat HIV in twee decennia is veranderd. Het is nu beter bestand tegen de natuurlijke afweer van het menselijke immuunsysteem. Het afweersysteem richtte zich altijd op een bepaald deel van het virus.

"We dachten altijd dat het virus zich daar geen veranderingen kon permitteren, omdat het anders ook niet meer kan infecteren", zegt een van de onderzoekers. "Nu zien we dat het virus er waarschijnlijk iets 'overheen legt', waardoor de antistof er niet meer bij kan. Maar het kan nog wel infecteren. Dat is een onverwachte truc van het virus."

De ontdekking verandert niets aan de huidige behandeling van HIV, omdat die geen gebruikmaakt van de natuurlijke afweerreactie van het lichaam waar het onderzoek over ging.

Uitslagen Engeland speelronde 3

Dit weekend is in Engeland de derde speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na drie speelronden.

Eerste zege Liverpool

Liverpool heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. De Reds wonnen in de Premier League met 1-0 van West Bromwich Albion.

Liverpool was in de eerste helft de dominerende ploeg, maar creëerde nauwelijks kansen. In het tweede bedrijf verhoogde de thuisploeg de druk. Een doelpunt bleef echter nog enige tijd uit. Pas in de 65ste minuut brak Fernando Torres de ban. Nadat Graham Dorrans een kans miste namens West Bromwich Albion sloeg Liverpool in de counter toe. Torres volleerde een voorzet van Dirk Kuyt tegen de touwen.

De ploeg van coach Roy Hodgson hield de voorsprong uiteindelijk tot het einde vast. James Morrison van WBA haalde het einde niet. Na een overtreding op Torres kreeg hij in de slotfase een rode kaart. Torres werd even later vervangen door Ryan Babel.

Bolton met tien man naast Birmingham

Bolton Wanderers heeft vandaag tegen Birmingham City met tien man een nederlaag voorkomen in de Premier League. Het werd 2-2 in het Reebok Stadium.

Op aangeven van Cameron Jerome maakte Roger Johnson in de vierde minuut het openingsdoelpunt. Daarna werd de opgave voor Bolton nog moeilijker, omdat doelman Jussi Jääskeläinen in de 36ste minuut een rode kaart kreeg. De sluitpost ontving een rode prent na het slaan van Roger Johnson.

Craig Gardner zorgde na een assist van opnieuw Jerome in de 51ste minuut voor de 0-2. Met tien tegen elf slaagde Bolton er aanvankelijk niet in om terug te komen in de wedstrijd. Via een penalty van Kevin Davies ( 71') en een vrije trap van Robbie Blake (81') kwam de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte.

Beide teams bleven door het gelijkspel met vijf punten uit drie duels nog ongeslagen in de Premier League. Alleen Chelsea heeft nog de maximale score uit drie duels.


Uitslagen derde speelronde:

Thuis Uit Uitslag
Blackburn Rovers
Arsenal 1-2
Chelsea Stoke City 2-0
Tottenham Hotspur Wigan Athletic 0-1
Wolverhampton Newcastle United 1-1
Blackpool Fulham 2-2
Manchester United West Ham United 3-0
Bolton Wanderers Birmingham City 2-2
Liverpool West Bromwich 1-0
Sunderland Manchester City 1-0
Aston Villa Everton 1-0


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 3 3 0 0 9 14-0
2 Arsenal 3 2 1 0 7 9-2
3 Manchester United 3 2 1 0 7 8-2
4 Aston Villa 3 2 0 1 6 4-6
5 Bolton Wanderers 3 1 2 0 5 5-3
6 Birmingham
3 1 2 0 5 6-5
7 Wolverhampton Wanderers 3 1 2 0 5 4-3
8 Newcastle United 3 1 1 1 4 7-4
9 Manchester City 3 1 1 1 4 3-1
10 Sunderland 3 1 1 1 4 3-3
11 Tottenham Hotspur
3 1 1 1 4 2-2
12 Blackpool
3 1 1 1 4 6-8
13 Liverpool 3 1 1 1 4 2-4
14 Fulham 3 0 3 0 3 4-4
15 Blackburn Rovers 3 1 0 2 3 3-4
16 West Bromwich Albion 3 1 0 2 3 1-7
17 Wigan Athletic 3 1 0 2 3 1-10
18 Everton 3 0 1 2 1 1-3
19 Stoke City 3 0 0 3 0 2-6
20 West Ham United 3 0 0 3 0 1-9


Alle andere statistieken uit de Premier League kun je op deze pagina terugvinden!

Uitslagen Duitsland speelronde 2

Afgelopen weekend stond de tweede speelronde van de Duitse Bundesliga op het programma. Regerend kampioen Bayern Munchen mocht op bezoek bij promovendus FC Kaiserslautern, terwijl koploper 1899 Hoffenheim het mocht opnemen tegen de andere promovendus, FC Sankt Pauli.

Nederlanders belangrijk voor HSV

HSV heeft zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen van Eintracht Frankfurt. Frankfurt kwam via Patrick Ochs nog wel op voorsprong, maar Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy brachten HSV aan de leiding. José Paolo Guerrero bezorgde de bezoekers vlak voor tijd nog een derde treffer. Frankfurt kwam op voorsprong door een van richting veranderd schot van Ochs. Na een uur spelen hielp Mathijsen zijn ploeg aan de gelijkmaker. Zé Roberto gaf de bal uit een corner goed voor, waarna de verdediger voor twee tegenstanders kroop en raak kopte.

Na de 1-1 ging HSV op zoek naar de winnende treffer, maar de defensie van Frankfurt hield lang stand. Pas in de 81e minuut konden de bezoekers weer juichen. Het was opnieuw Zé Roberto die een corner afleverde, waarna dit keer Van Nistelrooy zijn hoofd tegen de bal zette en zijn derde treffer van het seizoen noteerde. In de slotfase was het verzet gebroken, waarna Guerrero de bevrijdende treffer maakte.

Pijnlijke nederlaag Bayern München

FC Kaiserslautern heeft al op de tweede speeldag van de Bundesliga voor een stunt gezorgd. De promovendus versloeg in eigen stadion regerend kampioen Bayern München met 2-0. De thuisploeg besliste de wedstrijd binnen twee minuten. Ivo Ilicevic zorgde tegen de verhouding in voor de voorsprong in de 36e minuut. Een minuut later trof ook Srdjan Lakic doel.

Na rust drong Bayern wel aan, maar de ploeg van Louis van Gaal kon Kaiserslautern niet in de problemen brengen. Vorige week ontsnapte Der Rekordmeister in eigen huis al aan puntverlies. Toen was een goal in de blessuretijd goed voor een zege op VfL Wolfsburg.

Doelpuntenregen tijdens speelronde 2

In de andere duels werd er hevig gescoord. Zo vielen er maar liefst negen treffers in het duel tussen Bayer Leverkusen en Borussia Monchengladbach. Leverkusen verloor de wedstrijd verrassend met 3-6. Roel Brouwers was eenmaal trefzeker voor Monchengladbach. Ook in de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en FSV Mainz 05 werd er hevig gescoord en ook hier was de uitslag verrassend. Wolfsburg ging op eigen veld met 3-4 onderuit en wacht daardoor na twee speelrondes nog op het eerste punt. Nog een wedstrijd weer veel doelpunten vielen, was het treffen tussen Werder Bremen en 1. FC Köln. Eerstgenoemde club won met 4-2 en poetste daarmee de slechte seizoensstart (4-1 verlies tegen Hoffenheim) weg. Oud FC Twente-speler Marko Arnautovic nam twee treffers voor zijn rekening.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
1. FC Kaiserslautern Bayern München 2-0
Schalke 04 Hannover 96 1-2
Werder Bremen 1. FC Köln 4-2
VfL Wolfsburg FSV Mainz 05 2-3
Eintracht Frankfurt Hamburger SV 1-2
1. FC Nürnberg SC Freiburg 1-2
FC Sankt Pauli 1899 Hoffenheim 0-1
Bayer Leverkusen M'gladbach 3-6
VfB Stuttgart Borussia Dortmund 1-3

Stand:

 

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Kaiserslautern 2 2 0 0 6 5-1
2 1899 Hoffenheim 2 2 0 0 6 5-1
3 FSV Mainz 05 2 2 0 0 6 6-3
4 Hamburger SV 2 2 0 0 6 5-2
5 Hannover 96 2 2 0 0 6 4-2
6 M'gladbach 2 1 1 0 4 7-4
7 FC Sankt Pauli 2 1 0 1 3 3-2
8 Borussia Dortmund 2 1 0 1 3 3-3
9 Bayer Leverkusen 2 1 0 1 3 5-6
10 Werder Bremen 2 1 0 1 3 5-6
11 SC Freiburg 2 1 0 1 3 3-4
12 Bayern München 2 1 0 1 3 2-3
13 1. FC Nürnberg 2 0 1 1 1 2-3
14 VFL Wolfsburg 2 0 0 2 0 4-6
15 Schalke 04 2 0 0 2 0 2-4
16 Eintracht Frankfurt 2 0 0 2 0 2-5
17 1. FC Köln 2 0 0 2 0 3-7
18 VfB Stuttgart 2 0 0 2 0 1-5

Meer statistieken over de Duitse Bundesliga zijn hier te vinden!

Alguersuari raakt punt kwijt door straf

Jaime Alguersuari raakt zijn punt kwijt dat hij vandaag veroverde tijdens de Grand Prix van België. De rijder van Toro Rosso kreeg een straftijd opgelegd van twintig seconden, waardoor hij uiteindelijk als dertiende eindigde.

De Spanjaard kreeg de straf omdat hij Vitantonio Liuzzi drie ronden voor het einde inhaalde door de Bus Stop-chicane af te snijden. Omdat er geen tijd meer was om hem een drive-trough penalty te geven werd door de stewards besloten om Alguersuari een tijdstraf op te leggen.

Weer wereldrecord Rudisha op 800 meter

David Rudisha heeft voor de tweede keer in één week het wereldrecord op de 800 meter aangescherpt. De jonge Keniaan liep vandaag in het Italiaanse Rieti 1.41,01, waarmee hij 0,08 sneller was dan vorige week.

Vorige week liet Rudisha in Berlijn al weten dat hij nog harder kon lopen dan de tijd die hij toen had neergezet. Amper een week later was het bij de World Challenge al raak. Ook Nesta Carter was vandaag snel in Rieti. De Jamaicaan liep op de 100 meter 9,78 en evenaarde daarmee de snelste seizoenstijd van Tyson Gay.

Sportbonden: 82 medailles in 2020

In het ideale scenario zouden de 25 Nederlandse sportbonden in 2020 82 medailles willen behalen op de Olympische Spelen. Dit is te lezen in het rapport Nederland in de top tien, dat morgen wordt aangeboden aan prins Willem-Alexander en later aan de Tweede Kamer.

Om deze 82 medailles te kunnen behalen is er wel een budget van rond de 200 miljoen euro nodig. NOC*NSF zal het rapport gaan gebruiken om keuzes te gaan maken op het gebied van topsportbeleid, ontwikkeling van talent en oranjesucces.

Uitslagen Eredivisie speelronde 4

Dit weekend werd de vierde speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Ajax en PSV zijn nu gedeeld koploper dankzij puntverlies van PSV (2-2 bij ADO Den Haag). Ajax won met 0-5 bij De Graafschap.

Willem II wordt steeds verder de problemen in gedrukt. Na de financiële malaise van vorig seizoen, waarbij een faillisement ternauwernood werd voorkomen, gaat het de Tilburgers sportief ook niet voor de wind. Vrijdagavond werd voor de vierde keer op rij verloren, en Willem II is na vier speelrondes de enige club die nog geen punt wist te halen. FC Groningen kwam na 37 minuten op voorsprong via Hiariej, en na rust werd in de 64e en 67e minuut die score uigebouwd via Enevoldsen en Pedersen: 0-3. Groningen heeft na vier duels acht punten, Willem II staat met nul punten stijf onderaan.

Roda JC Kerkrade versloeg gisteravond Heracles Almelo met 4-2. De club uit Kerkrade ging voortvarend van start en na zeven minuten stond de club al met 2-0 voor door twee doelpunten van Skoubo. Delorge maakte er in de negentiende minuut 3-0 van. Diezelfde Delorge maakt vlak daarna de 4-0, maar de treffer werd niet geteld, arbiter Kuipers en zijn assistenten hadden niet waargenomen dat de bal over de doellijn was gegaan, wat dus wel het geval was. Na rust liet Roda Heracles te veel aan voetballen toekomen, waardoor de Heraclieden nog terug konden komen tot 4-2, via een doelpunt van Vejinovic in de 65e minuut, en een eigen doelpunt van De Fauw in de 75e minuut. Heracles rook bloed, maar Roda vergrootte de voorsprong weer nadat Junker in de 80e minuut de 4-2 maakte. In het restant van het duel werd niet meer gescoord.

Vitesse trok de afgelopen weken, na de overname door de Georgiër Jordania, verschillende spelers aan, slechts één daarvan mocht vandaag in de basis aantreden: Matic. Aissati mocht 25 minuten voor tijd invallen voor Stevanovic. Ondanks de versterkingen ging Vitesse in De Kuip kopje onder, Feyenoord won met 4-0. Na twintig minuten opende Leerdam de score, tien minuten later maakte Fer er 2-0 van. Een kwartier voor tijd tekende Castaignos voor de 3-0, en Wijnaldam maakte de klus vanaf 11 meter in de 83e minuut af: 4-0. Feyenoord stijgt door de overwinning naar de vijfde plaats.

ADO Den Haag, dat vorige week het goede spel eindelijk gecombineerd zag worden met punten, trad vandaag in eigen huis aan tegen PSV. De Eindhovenaren kwamen al snel op voorsprong, Afellay maakte na acht minuten de 0-1. In de tweede helft kwam ADO langszij via Derijck. Rodríguez zette PSV weer op voorsprong, maar ADO kwam wederom langszij, Kubik maakte in de 81e minuut de 2-2. In het restant werd niet meer gescoord. PSV deelt dankzij het puntenverlies de koppositie met Ajax. Voor PSV was het pas het eerste puntenverlies in vier duels.

De Wedstrijd van de Week was die tussen FC Twente en FC Utrecht, klik hier voor een verslag van die wedstrijd.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
ADO Den Haag PSV 2-2
FC Twente FC Utrecht 4-0
De Graafschap Ajax 0-5
AZ Excelsior 1-1
Feyenoord Vitesse 4-0
Roda JC Heracles Almelo 4-2
NAC Breda VVV-Venlo 2-0
NEC SC Heerenveen 2-2
Willem II FC Groningen 0-3

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Ajax 4 3 1 0 10 14-4
2 PSV 4 3 1 0 10 14-4
3 FC Twente 4 2 2 0 8 7-0
4 FC Groningen 4 2 2 0 8 8-4
5 Feyenoord 4 2 1 1 7 10-5
6 N.E.C. Nijmegen 4 2 1 1 7 10-9
7 Roda JC Kerkrade 4 2 1 1 7 7-6
8 Excelsior 4 2 1 1 7 8-8
9 FC Utrecht 4 2 0 2 6 7-8
10 SC Heerenveen 4 1 2 1 5 6-6
11 Heracles Almelo 4 1 1 2 4 6-6
12 ADO den Haag 4 1 1 2 4 7-10
13 NAC Breda* 4 1 1 2 3 5-7
14 AZ 4 0 3 1 3 4-6
15 VVV-Venlo 4 1 0 3 3 3-6
16 Vitesse 4 1 0 3 3 5-12
17 De Graafschap 4 1 0 3 3 4-13
18 Willem II 4 0 0 4 0 3-14

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Wilders: Islam achterlijk

In een interview op de Australische televisie heeft PVV-leider Geert Wilders de islam 'achterlijk' genoemd. Nadat de partij gegroeid was, werd er gevreesd dat Wilders zich negatief zou uitlaten over moslims, omdat hij kan worden gezien als vertegenwoordiger van Nederland.

Volgens Wilders is het christendom niet te vergelijken met de islam. "Het is een gewelddadige ideologie vergelijkbaar met het communisme en fascisme", zegt Wilders verder in het interview. Daarnaast wil Wilders graag dat er een internationale organisatie komt tegen de islam en dat hij ook veel reacties uit Australië krijgt van mensen die zich aansluiten bij Wilders.

Maxime Verhagen had Wilders al op zijn verantwoordelijkheid gewezen vanwege het protest in New York dat Wilders op 11 september gaat bijwonen. Maar Wilders heeft gezegd dat hij mag zeggen wat hij wil en had daarbij verwezen naar een afspraak met de VVD en het CDA. "Er is een afspraak dat ik gewoon zeg en blijf zeggen wat ik vind, ook over de islam, ook over New York, ook over die verschrikkelijke moskee."

PVV-leider Geert Wilders: "Islam achterlijk" (Foto: Novum)

[Vuelta] Hutarovich klopt Cavendish

Yauheny Hutarovich heeft verrassend de tweede etappe gewonnen van de Vuelta à España. De Wit-Rus van Francaise des Jeux was Mark Cavendish en Tyler Farrar te snel af in de massasprint. Cavendish bleef wel leider in het klassement.

Er waren vier renners weggesprongen aan het begin van de etappe. Javier Ramirez Abeja, Mickael Buffaz, Johnnie Walker en Mickael Delage kregen een voorsprong van meer dan zeven minuten van het peloton. Die voorsprong liep snel terug na een val van Buffaz en Delage, waarbij Buffaz moest opgeven.

Toen het verschil terug was gebracht tot 2:30 maakte Marcos Garcia Fernandez de succesvolle sprong naar de kopgroep van inmiddels drie renners, maar het groepje bleek kansloos voor de winst want HTC-Columbia controleerde het verschil.

Op twaalf kilometer van de finish werden de koplopers bijgelopen waarna de massasprint volgde. Cavendish reed Farrar en Petacchi uit het wiel en leek te winnen, todat Hutarovich plots nog langszij kwam. Cavendish verstevigde nog wel zijn leiderstrui.

Uitslag etappe 2

# Renner Ploeg Tijd
1 Yauheny Hutarovich (WRu) Francaise des Jeux 4.35.40
2 Mark Cavendish (GBr) HTC-Columbia z.t.
3 Tyler Farrar (VS) Garmin z.t.
4 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre z.t.
5 Manuel Cardoso (Por) Footon-Servetto z.t.
6 Koldo Fernandez (Spa) Euskaltel z.t.
7 Robert Förster (Dui) Milram z.t.
8 Ben Swift (GBr) Sky z.t.

Klassment na etappe 2

# Renner Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish (GBr) HTC-Columbia 4.49.35
2 Sivtsov (WRu) HTC-Columbia +0.12
3 Peter Velits (Svk) HTC-Columbia z.t.
4 Tejay van Garderen (VS) HTC-Columbia z.t.
5 Matthew Goss (Aus) HTC-Columbia z.t.
6 Hayden Roulston (NZe) HTC-Columbia z.t.
7 Tyler Farrar (VS) Garmin +0.21
8 Daniele Bennati (Ita) Liquigas +0.22

Uitslag AZ - Excelsior

Om 16.30 uur trapten AZ en Excelsior af voor het laatste duel van de vierde speelronde in de Eredivisie. Hieronder kun je de uitslag vinden van dit duel.

 

AZ

1 - 1

Excelsior

 76' Sigthórsson
   36' Fernandez
 
 Gele kaart: , Bovenberg, Fernandez, (Excelsior)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 15.949
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Didulica
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan (66/Sigthórsson)
Wernbloom (46/Elm)
Schaars
Martens
Holman
Falkenburg
Gudmundsson (46/ Jonathas)
  Paauwe
Bovenberg
Nieveld
v. Steensel
Nelom
Vincken (64/ Alisic)
Clasie (64/Gudde)
Koolwijk
Wattamaleo
Bergkamp (75/Lagouireh)
Fernandez

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 21-08 tot en met 27-08-2010.

Starcraft II blijft het goed doen in ons land, daarnaast lijkt Art Academy ook aan te slaan want die stijgt in de lijst. Kane & Lynch kwam op de laatste dag van de week binnen en komt gelijk op tien. Zal het ze lukken om te stijgen komende week? Daarnaast zien we dat voor de Xbox 360 Red Dead Redemption en CoD: MW2 weer opnieuw de lijst in sluipen.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PC
Starcraft II: Wings of Liberty
1
5
2 Wii
Super Mario Galaxy 2
2 12
3 Wii
New Super Mario Bros 5 39
4 DS
Art Academy 9 2
5 PS3
Call of Duty: Modern Warfare 2 6 21
6 Wii
Mario Kart
 3 8
7 PS3
Red Dead Redemption
4
15
8 Xbox 360
Red Dead Redemption RE
14
9 Xbox 360
Call of Duty: Modern Warfare 2 RE 4
10 PS3
Kane & Lynch 2: Dog Days
NIEUW 1
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Haase wint Challenger in Manerbio

Tennisser Robin Haase is erin geslaagd om het Challengertoernooi in Manerbio op zijn naam te schrijven. De Nederlander won in Italië met 6-3 en 6-2 van thuisspeler Marco Crugnola.

De winst in Manerbio was voor Haase alweer de vierde zege in een Challenger deze zomer. Eerder zegevierde hij al in Caltanissetta, Furth en San Marino. De Nederlander zegevierde in Italië niet alleen in het enkelspel, want gisteren won hij in Manerbio samen met Thomas Schoorel ook al het dubbelspel.

PlayStation Network morgen offline

Als je van plan was iets van de PlayStation Store te downloaden kun je dat beter vandaag nog doen, want de Europese PlayStation Blog heeft onlangs gepost dat het PSN morgen offline zal zijn wegens onderhoud.

Nee, je moet niet noodgedwongen een boek lezen want James Gallagher, Blog Manager bij SCEE, meldt ons dat je nog altijd online zult kunnen spelen. Enkel PlayStation Home, Account Management en de PlayStation Store zullen onbereikbaar zijn. Deze downtime zal van 9 uur 's ochtends tot 22 uur duren.

PSN logo  

Far Cry 3 in Afrika?

Er ging al het gerucht dat de productie van Far Cry 3 al is begonnen en vandaag is er weer wat nieuws om daar aan toe te voegen. Op de Zweedse websites Webhallen en Game is Far Cry 3 al te vinden en bij de website van Game staat zelfs een korte beschrijving waarin ze het wel hebben over geruchten.

In de beschrijving staat dat het gerucht gaat dat het spel zich in Afrika zal afspelen in een nog grotere wereld met een geüpdatete Dunia-engine.
Verder is nog helemaal niks officieels bekend over het spel en zullen we nog even moeten wachten op nieuwe geruchten of een bevestiging.

FC 3

Hyypiš sluit loopbaan af bij Leverkusen

Sami Hyypiä heeft zijn contract bij Bayer Leverkusen met één seizoen verlengd tot medio 2012. Daarna kan de 36-jarige Finse verdediger als trainer aan de slag.

In het contract is een optie opgenomen om vanaf 2012 voor twee jaar als trainer aan de club verbonden te blijven. Nog onbekend is welke trainersfunctie hij dan eventueel krijgt.

"We zijn blij dat we zo'n sympathieke en belangrijke speler nog langer aan ons verbonden hebben", sprak Bayer-preses Wolfgang Holzhäuser op de site van Leverkusen.

Hyypiä stapte vorig jaar na tien jaar Liverpool over naar Leverkusen. Daarvoor kwam hij uit voor Willem II en het Finse MyPa.

Man steekt auto in fik tijdens autoshow en sterft

Een 55-jarige man uit Oswego, in de Amerikaanse staat Illinois, bezocht gisteren een autoshow in Kendall County. Tijdens een ruzie stak Ricke Lewis Van Riper tijdens de show zijn auto in de brand, waarna hij even later overleed.

Rond het middaguur kreeg het slachtoffer het aan de stok met zijn ex-vrouw. Even later overgoot hij zijn auto met benzine en stak deze aan. Terwijl de auto brandde als een fakkel, haalde Van Riper een paar messen uit de auto en gooide deze naar een andere man.

Hierop onstond een handgemeen tussen beide heren. Van Riper liep hierbij zulke zware verwondingen op aan zijn hoofd, dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd hij even later doodverklaard. De ware toedracht achter het drama is nog niet bekend.

Seizoen voorbij voor Som

Bram Som heeft besloten een punt achter zijn zomerseizoen te zetten. De voormalig Europees kampioen op de 800 meter nam de beslissing na zijn mislukte race vrijdag in Brussel waar hij op een goed bezette 800 meter als tiende en laatste eindigde. Som zou nog in Rieti in actie komen.

Som kwam eind juli ziek aan bij de Europese kampioenschappen in Barcelona, waar hij uiteindelijk zijn titel op de 800 meter niet kon verdedigen. Later bleek dat de atleet getroffen was door een bacteriële infectie.

Som startte vrijdagavond toch bij de Diamond League in Brussel. "Bram voelt op het moment dat hij 100 procent moet presteren dat er iets niet in orde is", liet zijn begeleidingsteam in het weekeinde weten. "Vermoedelijk heeft de bacteriële infectie nog invloed op het lichaam." Om daar achter te komen is besloten dat Som zich opnieuw uitgebreid laat onderzoeken.

Alkmaarder Hout terug in stadion AZ

De naam Alkmaarder Hout keert terug in het stadion van AZ, zo bevestigde algemeen directeur Toon Gerbrands vandaag op de website van AZ.

In een reactie op vragen van supporters gaf Gerbrands tekst en uitleg over verschillende onderwerpen. In 2006 verruilde AZ de oude Alkmaarder Hout voor het DSB Stadion. Die naam verdween na het faillissement van DSB en maakte dit seizoen plaats voor het AFAS Stadion. "In overleg met de nieuwe sponsor is besloten om de naam AFAS Stadion aan de buitenkant te plaatsen", aldus Gerbrands.

De algemeen directeur voelde wel wat voor het op een of andere manier terughalen van de Alkmaarder Hout. "Op dit moment zijn wij in verregaande staat om de naam Alkmaarder Hout terug te laten keren. Er zijn nog ruimtes en tribunes waar dat mogelijk is. Er is een grote kans dat die vernoeming op korte termijn rond komt."

'Bos in 2011 terug naar Rabobank'

Volgens diverse media zou Theo Bos na dit seizoen terugkeren naar de Rabobank-ploeg. De sprinter van Cervélo, momenteel actief in de Vuelta à España, zou zeker tot en met 2012 voor de bankiersploeg gaan rijden om zich ook op de baan te kunnen richten.

Bos moest op zoek naar een nieuwe ploeg nadat Cervélo bekend maakte te stoppen met hun wielerploeg. De baantopper vertrok vorig jaar nog bij de continentatle-formatie van de ploeg omdat hij zich niet kon vinden in het programma wat ze hem aanboden.

Bos zou zijn wegkoersen willen combineren met de baan, zodat hij kan meedoen aan de Olympische Spelen van 2012 op het nieuwe onderdeel Omnium.

Jemenitische soldaten gedood bij aanslag

Bij een aanval van gewapende mannen op een legerpost in Jemen zijn zaterdag ten minste acht soldaten om het leven gekomen. Eén militair raakte bij de aanslag in het zuiden van het land gewond. Volgens een medewerker van de veiligheidsdiensten zou Al Qaida achter de aanval zitten. De daders wisten te ontkomen.

De zwakke Jemenitische regering strijdt met moeite tegen de groeiende dreiging van Al Qaida in het land. De militanten voeren hun activiteiten in het arme land steeds verder op en de Verenigde Staten vrezen dat aan Al Qaida gelinkte Jemenitische bewegingen aanslagen op Amerikaanse en andere Westerse doelen willen plegen.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vandaag stond de tweede speelronde van de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Gisteravond werd overigens al afgetrapt. FC Oss wist toen de eerste zege in de Topklasse te behalen bij EVV. Hollandia en Gemert boekten de tweede zege op rij en zijn nu gedeeld koploper. Hollandia wist thuis te winnen van Quick '20, terwijl Gemert Argon versloeg. Opvallend is de dramatische start van het steenrijke FC Lienden. De ploeg, getraind door Hans Kraaij junior, leed al de tweede nederlaag. Bovendien werd men woensdag ook nog uitgeschakeld in de KNVB-beker door zaterdaghoofdklasser Noordwijk. De topper tussen De Treffers en Baronie eindigde onbeslist.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
AFC Dijkse Boys 2-0
EVV FC Oss 0-2
Gemert Argon 1-0
Hollandia Quick '20 1-0
JVC Cuijk Haaglandia / Sir Winston 1-1
FC Lienden Achilles '29 0-4
De Treffers Baronie 1-1
VVSB FC Hilversum 2-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Hollandia 2 2 0 0 6 4 - 0
2 Gemert 2 2 0 0 6 2 - 0
3 Baronie 2 1 1 0 4 5 - 2
4 FC Oss 2 1 1 0 4 5 - 3
5 AFC 2 1 1 0 4 3 - 1
6 Achilles '29 2 1 0 1 3 4 - 1
7 Argon 2 1 0 1 3 3 - 3
8 EVV 2 1 0 1 3 1 - 2
9 De Treffers 2 0 2 0 2 4 - 4
10 VVSB 2 0 2 0 2 3 - 3
11 Haaglandia / W. 2 0 2 0 2 2 - 2
12 FC Hilversum 2 0 1 1 1 2 - 3
13 Quick '20 2 0 1 1 1 1 - 2
14 JVC Cuijk 2 0 1 1 1 2 - 5
15 FC Lienden 2 0 0 2 0 2 - 7
16 Dijkse Boys 2 0 0 2 0 0 - 5

Twente neemt afscheid van Perez en Heubach

FC Twente heeft voorafgaand aan het duel met FC Utrecht afscheid genomen van Kenneth Perez en Jeroen Heubach. Perez was vorig jaar nog vaste waarde bij de Tukkers die samen met hem kampioen werden. Heubach sleet zijn laatste maanden op huurbasis bij N.E.C. Nijmegen.

Perez weet nog niet of hij een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer zal gaan zetten. De clubloze Deen denkt er nog over na om bij een andere ploeg aan de slag te gaan. De jarige middenvelder kijkt met veel plezier terug op zijn tijd in Enschede. "Ik heb hier afgesloten met een kampioenschap. Mijn eerste en jullie eerste. Het was geweldig."

Heubach is inmiddels jeugdtrainer bij Twente. Ook hij bedankte de fans. "Er is maar één club in Nederland en dat is FC Twente. Bedankt!" Hierna gaf het publiek beide spelers een groot applaus.

Uitslagen Eredivisie (29/08/2010)

Om 14.30 uur stonden er drie duels op het programma in de Eredivisie. ADO Den Haag ontving thuis PSV. Vitesse kwam op bezoek bij Feyenoord en Utrecht mocht naar Enschede om te voetballen tegen landskampioen FC Twente. Hieronder vind je de uitslagen van ADO-PSV en Feyenoord-Vitesse. De uitslag van FC Twente en FC Utrecht krijgt een eigen post in het kader van de wedstrijd van de week.

Feyenoord

4 - 0

Vitesse

 20' Leerdam
 31' Fer
 88' Wijnaldum(pen)
 74' Castaignos
 
 
 Gele kaart: Fer (Feyenoord) , Caldirola, Pluim, (Vitesse)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 43.000
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
de Vrij
Vlaar
Martins Indi
de Cler (77/Lumb)
Leerdam
Bruins
Fer
Schaken (80/Cabral)
Smolov (61/Castaignos)
Wijnaldum
  Room
v.d. Struijck
Sprockel
Caldirola
Drost
Pröpper
Matic
Pluijm
v. Ginkel (84/Snijders)
Stefanovic (64/Aisatti)
Nilson (82/Büttner)

ADO Den Haag

2 - 2

PSV

 56' Derijck
 81' Kubik
   8' Afellay
 71' Rodriguez
 
 Gele kaart: Kubik, (ADO Den Haag), Bakkal, Hutchinson, (PSV)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.000
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi
Derijck
Bosschaart (80/Visser)
Kum
Leeuwin (73/ Radosavljevic)
Immers
Toornstra
Verhoek
Boelykin
Kubik (90/Sususepa)
  Isaksson
Manolev
Rodriguez
Marcelo
Pieters
Hutchinson
Bakkal (63/Ojo)
Afellay
Lens
Berg (79/Koevermans)
Dszudszak

[WvdW] Uitslag FC Twente - FC Utrecht

FC Twente heeft vanmiddag de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. De landskampioen won in eigen huis met 4-0,

De beginfase van de wedstrijd ging nog gelijk op. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Twente een overwicht en kwamen er legio kansen voor de landskampioen. Onder anderen De Jong en Janko misten in de eerste helft echter de scherpte om te scoren.

De tweede helft ging precies als in de eerste helft totdat Janko in de 64e en 67e minuut de ban brak met twee rake kopballen. Janko was ook betrokken bij de derde goal. De aanvaller gebruikte zijn hoofd om de bal te bezorgen bij De Jong die de 3-0 maakte. Vlak voor tijd zorgde De Jong voor de 4-0 eindstand na een fraaie slalom.


FC Twente

4 - 0

FC Utrecht

 64' Janko
 72' Janko
 78' De Jong
 84' De Jong
 
 
 Gele kaart: Janko, (FC Twente), Nijholt, (FC Utrecht)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.500
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Tiendalli
Brama
De Jong
Janssen (Bannink/87)
Ruiz
Janko (Bajrami/81)
Chadli (Carney/90)
  Vorm
Cornelisse
Keller (Nijholt/43)
Wuytens
Nesu
Duplan
Silberbauer
Maguire
Lensky (Sarota/65)
Oar (Danso/46)
v.Wolfswinkel

Hooligans houden huis in Alkmaar

In Alkmaar zijn zaterdagavond dertig hooligans uit Rotterdam opgepakt. Ze liepen even voor middernacht een café binnen en begonnen daar op bezoekers in te slaan. Vijf mensen raakten gewond. De groep was bewust naar Alkmaar gekomen om rellen te schoppen, blijkt volgens een woordvoerder van de politie uit onderzoek.

Twee van de verdachten waren volgens de politie ook betrokken bij de strandrellen in Hoek van Holland. De dertig hooligans van 17 tot 33 jaar zitten nog vast en worden maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De groep had het aanvankelijk gemunt op een café. De hooligans mishandelden bezoekers en sloegen de inrichting kort en klein. Twee slachtoffers raakten ernstig gewond. Toen de daders vertrokken, richtten ze zich buiten op een kermisattractie. Ook gooiden ze met fietsen, barkrukken en tafels.

De groep verplaatste zich over de Hoogstraat, Langestraat, Koorstraat en Ritsenvoort achtervolgd door steeds meer agenten. Op de Nassaulaan had de politie genoeg versterking opgetrommeld - er werd onder meer een peloton ME teruggeroepen van Mystery Land - om de relschoppers in te rekenen.

De Rotterdamse club Excelsior speelt zondagmiddag tegen AZ uit Alkmaar. Het lijkt echter om Feyenoord-aanhangers te gaan. Waarom de groep naar Alkmaar kwam en of het om een gerichte aanval op het café ging, is niet bekend. "Dat onderzoeken we allemaal nog."

De Noord-Hollandse politie krijgt hulp van collega's uit Rotterdam. Zo heeft een speciaal team dat zich in Rotterdam bezighoudt met voetbalhooligans de twee bekenden van de strandrellen geïdentificeerd.

Getuigen en slachtoffers worden gevraagd zich te melden bij de politie. De zegsvrouw van de politie benadrukt dat dat ook anoniem kan.

Man geŽlektrocuteerd onder woning

In de kruipruimte van een woning in Oudewater is zaterdagmiddag een man geëlektrocuteerd. De man werd nog gereanimeerd maar overleefde het ongeluk niet. De man was onder het huis in de Utrechtse plaats bezig met werkzaamheden aan de riolering, meldt de politie zondag.

Toen de man niet reageerde op de bewoonster van het huis aan de Gr. Van Kinschotstraat sloeg ze alarm. Ze zag de man roerloos liggen. De brandweer haalde de man uit de kruipruimte.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Wielrensters Cervťlo naar Garmin

De meeste Cervélo-wielrensters zullen worden overgeheveld naar een nieuwe ploeg, die Garmin-Cervélo zal gaan heten. Dit werd vandaag bekend.

Afgelopen donderdag maakte Cervélo bekend dat het aan het eind van dit jaar stopt als hoofdsponsor van zowel de heren- als de damesploeg.

Van de vier Nederlandse vrouwen van Cervélo hebben Iris Slappendel en Regina Bruins al een contractaanbieding van de nieuwe ploeg op zak. Kirsten Wild nog niet, terwijl Mirjam Melchers zwanger is en volgend seizoen niet zal fietsen.

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de herenploeg. De al bestaande Garmin-formatie gaat overigens in 2011 rijden op fietsen van Cervélo.

[F1] Uitslag Grand Prix van BelgiŽ

Lewis Hamilton heeft de Formule 1 Grand Prix van België op zijn naam geschreven. De Brit bleef met de McLaren in een deels natte race Mark Webber en Robert Kubica voor. Titelfavorieten Jenson Button en Fernando Alonso vielen uit, terwijl Sebastian Vettel buiten de punten eindigde. Door de zege pakt Hamilton de leiding in het kampioenschap terug.

Mark Webber vertrok van poleposition, naast hem op de eerste rij stond Lewis Hamilton, die zeker een aanval zou gaan plaatsen op de eerste plaats. Van de tweede rij vertrokken Robert Kubica en Sebastian Vettel. Fernando Alonso startte pas vanaf de tiende stek. De Spanjaard had zijn Ferrari afgesteld voor een natte baan. Beste van de nieuwe teams was Heikki Kovalainen die in zijn Lotus als dertiende mocht vertrekken.

De beste start was voor Hamilton die de eerste plaats pakte voor Kubica en Jenson Button. Webber kende een slechte start en viel terug naar plaats zeven. Adrian Sutil schoof door naar plaats zes, maar zag al snel de Australiër weer voorbij komen. Alonso kende een goede start en pakte de achtste plaats.

De regen viel al in de eerste ronde, waardoor bijna iedereen bij de Bus Stop-chicane recht door ging. Rubens Barrichello tikte Alonso aan die achterstevoren ging en meteen de pits opzocht. Barrichello kon door een zwaar beschadigde Williams niet verder rijden en moest uitstappen. Button profiteerde van de chaos door de tweede stek te pakken, terwijl Webber Massa inhaalde voor plaats vijf.

Omdat er rotzooi op de baan lag en de bolide van Barrichello weggehaald moest worden kwam de safety car op de baan. Verschillende rijders kwamen de pits in waar het mis ging bij Sauber. De Zwitserse renstal was niet voorbereid op de stop van Kamui Kobayashi en monteerde uiteindelijk vanwege de opdrogende baan en de blauwe lucht toch weer droogweerbanden op de bolide van de Japanner.

De safety car kwam na vier ronden weer naar binnen. Vettel profiteerde hiervan door meteen Kubica in te halen en de derde plaats te pakken. Omdat de baan opdroogde moesten de coureurs die naar de intermediates wisselden weer naar binnen voor nieuw rubber. Alonso viel daardoor terug naar het achterveld.

De tweede uitvaller van de dag was Bruno Senna die na zes ronden zijn HRT-bolide in de pits parkeerde. Ondertussen liep Hamilton verder uit op de rest van het veld, terwijl teamgenoot Button Vettel in zijn spiegels had. Button had problemen met de voorvleugel waardoor hij veel tijd op Hamilton verloor.

Alonso sneed als een warm mes door het achterveld en na negen van de 44 ronden reed hij op plaats vijftien. De Ferrari-coureur lag wel meer dan 40 seconden achter leider Hamilton. In de elfde ronde haalde Vitaly Petrov Nico Rosberg bij Les Combes in voor plaats negen. Ook Michael Schumacher profiteerde van deze actie door direct daarna zijn Mercedes-teamgenoot in te halen.

Vettel waagde een inhaalpoging bij Button voor plaats twee, maar de Brit hield bij Les Combes de deur dicht. Alonso had ondertussen problemen om Liuzzi te pakken, maar in de zestiende ronde haalde de Spanjaard de Italiaan bij de Bus Stop toch in. Kobayashi wilde Rosberg inhalen, maar de Japanner ging te wijd en moest de gewonnen plaats teruggeven.

Vettel wilde in de zeventiende ronde Button bij de Bus Stop Button inhalen, maar door een wat natte baan raakten beide rijders elkaar en spinden. Vettel ging de pits in voor nieuwe banden en een nieuwe neus, terwijl Button uit moest stappen. Kubica schoof door naar plaats twee, voor Webber. Alonso pakte mede door de pitstops de negende plaats.

Vettel wist na zijn pitstop voor plaats elf Liuzzi in te halen, maar de Italiaan sloeg voor Les Combes weer terug. Voor Vettel was er meer slecht nieuws, want hij kreeg een drive-through-penalty voor de aanrijding met Button. De Duitser loste deze na 21 ronden in, waardoor hij terugviel tot achter Nico Hülkenberg op plaats vijftien.

Halverwege de race kwamen de coureurs binnen voor de verplichte bandenstop. Webber stopte een ronde eerder dan Kubica, maar de Pool had net genoeg marge om de Red Bull-rijder achter zich te houden. Ook Sutil pitte, maar hij kwam terug in verkeer. De Force India-rijder wist al snel Kamui Kobayashi, Rosberg en Michael Schumacher in te halen, zodat hij weer vijfde lag.

De pech voor Vettel hield niet op, want de Duitser raakte in de Bus Stop-chicane bij een inhaalpoging de voorvleugel van Liuzzi. De Italiaan dook meteen de pits in, terwijl Vettel met een lekke linkerachterband een hele ronde moest rijden en zo veel tijd verloor.

Hamilton had vooraan met nog twaalf ronden te gaan een comfortabele voorsprong op Kubica, terwijl Webber daarachter genoegen moest nemen met plaats drie. Alonso deed een inhaalpoging op Kobayashi voor plaats acht, maar slaagde er vooralsnog niet in de Japanner te passeren. Verder naar voren waren Schumacher en Rosberg de enigen die nog niet gestopt waren. Ze reden door omdat er nog regen verwacht werd.

Met nog tien ronden te gaan kwam de regen. Hamilton ging op droogweerbanden door, terwijl alle rijders vanaf plaats vijf naar binnen gingen. De Brit raakte van de baan, reed door het grind en schamte de bandenstapels, maar hij kon verder rijden en de eerste plaats behouden. Een ronde later kwamen de toppers binnen, waarbij Kubica bij het stoppen bij zijn team doorgleed en Webber zo plaats twee van de Pool af kon pakken. Hülkenberg was de enige die nog op slicks reed, maar de Duitser kon er niet van profiteren en had moeite om de grip te vinden.

Met nog zes ronden te gaan spinde Alonso over de kerbstones bij Malmedy en kwam op de baan tot stilstand. De Ferrari-rijder kon niet verder rijden, waardoor de safety car naar buiten moest komen om de bolide veilig afgevoerd te krijgen. Hierdoor schoof het hele veld ineen.

Met nog vier ronden te gaan kwam de safety car weer naar binnen. Rosberg kende de beste herstart en schoof van plaats acht door naar plaats zes door Kobayashi en Schumacher in te halen. Trulli spinde op hoge snelheid en verloor enkele plaatsen. In de laatste ronden was er alleen nog een gevecht om plaats tien tussen Jaime Alguersuari en Liuzzi. Hamilton won uiteindelijk voor Webber en Kubica. De overige punten gingen naar Massa, Sutil, Rosberg, Schumacher, Kobayashi, Vitaly Petrov en Alguersuari.

Uitslag Race

Pos. Coureur Team Tiijd
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:29:04.268
2 Mark Webber RBR-Renault +1.571
3 Robert Kubica Renault +3.493
4 Felipe Massa Ferrari +8.264
5 Adrian Sutil Force India-Mercedes +9.094
6 Nico Rosberg Mercedes GP +12.359
7 Michael Schumacher Mercedes GP +15.548
8 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari +16.678
9 Vitaly Petrov Renault +23.851
10 Jaime Alguersuari STR-Ferrari +29.457
11 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes +34.831
12 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari +36.019
13 Sebastien Buemi STR-Ferrari +39.895
14 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth +1 Ronde
15 Sebastian Vettel RBR-Renault +1 Ronde
16 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth +1 Ronde
17 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth +1 Ronde
18 Timo Glock Virgin-Cosworth +1 Ronde
19 Jarno Trulli Lotus-Cosworth +1 Ronde
20 Sakon Yamamoto HRT-Cosworth +2 Ronden
DNF Fernando Alonso Ferrari +7 Ronden
DNF Jenson Button McLaren-Mercedes +29 Ronden
DNF Bruno Senna HRT-Cosworth +39 Ronden
DNF Rubens Barrichello Williams-Cosworth +44 Ronden


Stand bij de coureurs na België

Pos. Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 182
2 Mark Webber RBR-Renault 179
3 Sebastian Vettel RBR-Renault 151
4 Jenson Button McLaren-Mercedes 147
5 Fernando Alonso Ferrari 141
6 Felipe Massa Ferrari 109
7 Robert Kubica Renault 104
8 Nico Rosberg Mercedes GP 102
9 Adrian Sutil Force India-Mercedes 45
10 Michael Schumacher Mercedes GP 44
11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 30
12 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 21
13 Vitaly Petrov Renault 19
14 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 12
15 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 10
16 Sebastien Buemi STR-Ferrari 7
17 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 6
18 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 4
19 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 0
20 Karun Chandhok HRT-Cosworth 0
21 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 0
22 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 0
23 Bruno Senna HRT-Cosworth 0
24 Timo Glock Virgin-Cosworth 0
25 Sakon Yamamoto HRT-Cosworth 0


Stand bij de constructeurs na België

Pos. Team Punten
1 RBR-Renault 330
2 McLaren-Mercedes 329
3 Ferrari 250
4 Mercedes GP 146
5 Renault 123
6 Force India-Mercedes 57
7 Williams-Cosworth 40
8 BMW Sauber-Ferrari 27
9 STR-Ferrari 11
10 Lotus-Cosworth 0
11 HRT-Cosworth 0
12 Virgin-Cosworth 0

Verwaarloosd jochie wordt dwerg

Een negenjarig, Brits jongetje wordt ernstig verwaarloosd door zijn moeder. Het is zelfs zo erg, dat het kereltje is gestopt met groeien. Volgens een medisch rapport heeft het jongetje psychosociale dwerggroei ontwikkeld.

Maatschappelijk werkers hebben ontdekt dat het jongetje altijd zonder ontbijt naar school wordt gestuurd, onder de luizen zit en zich niet kan herinneren ooit bij een dokter te zijn geweest. Ook heeft het ventje een rotte kies in zijn mond omdat zijn 28-jarige moeder hem nooit heeft geleerd tanden te poetsen. Daarbij is hij aanzienlijk kleiner dan zijn drie jaar jongere broertje.

"In 2008 werd de woning van de moeder al doorzocht in een losstaande zaak", laat een aanklager weten. "Toen ontdekte men dat het huis erg smerig was. Onlangs hebben maatschappelijk werkers de jongen ondervraagd op school. Zij zagen dat het vuil op zijn handen was ingesleten en hij krassen op zijn armen had van de hond."

"Hij is uiterst klein voor zijn leeftijd en aanzienlijk korter dan zijn zesjarige broertje", gaat de aanklager verder. "De meest waarschijnlijke diagnose is psychosociale dwerggroei. Hij maakte geen oogcontact, staarde de hele tijd naar de grond en stonk naar urine en uitwerpselen."

Psychosociale dwerggroei wordt veroorzaakt door extreme stress en zorgt dat het lichaam stopt met het produceren van een groeihormoon. Onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer kinderen uit de stressvolle situatie worden gehaald, hun lengte na verloop van tijd gelijk loopt met die van normale, gezonde jongeren.

Volgens haar advocaat bedoelde de moeder het niet slecht. "Ze mishandelde haar kind niet opzettelijk", vertelde haar advocaat aan de rechter. "Ze is in vele opzichten geen geschikte moeder."

20.000 studentenkamers te weinig

Minstens 20.000 studenten zoeken momenteel tevergeefs een kamer. Dat blijkt uit cijfers die de Landelijke Studentenvakbond zondag bekend heeft gemaakt.

De LSVB heeft een inventarisatie gedaan onder studentensteden waaruit bleek dat er in totaal tussen 20.000 en 30.000 studentenkamers te weinig zijn. De minimale wachttijd voor een kamer is een jaar. De cijfers zijn afkomstig van gemeenten.

Volgens LSVB-voorzitter Sander Breur heeft de overheid tien jaar geleden bij het opstellen van een actieplan om kamernood tegen te gaan een foute inschatting gemaakt. "De overheid ging er indertijd van uit dat het aantal studenten zou groeien met 60.000 in tien jaar, maar dat werden er 120.000", aldus Breur.

De grootste kamernood heerst volgens de cijfers van de LSVB in Amsterdam, Leiden, Delft en Nijmegen.

[Gerucht] Pokeren met The Heavy, Max, Tycho en Strongbad

Telltale Games (developer van o.a. Tales of Monkey Island en de Sam & Max-reeks) heeft onlangs een hele korte teaser online geplaatst. Hierin tonen ze silhouetten van 4 personages die je hoogstwaarschijnlijk nooit samen in een game dacht te zien.

De fans op het Telltaleforum wisten vrijwel onmiddelijk om welke personages het gaat. Volgens de fans zijn het Max, Strongbad, Tycho (van Penny Arcade) en The Heavy (uit Team Fortress 2). Men denkt dat het om Telltale Texas Hold 'em 2 gaat aangezien Tycho en The Heavy speelkaarten in hun handen blijken te hebben. Op donderdag 2 september zal Telltale het spel helemaal uit de doeken doen.

Zafarin naar Topklasser EVV

Dave Zafarin vervolgt zijn loopbaan in de Topklasse. Hij gaat spelen voor de Limburgse zondagtopklasser EVV uit Echt. Zafarin speelde vorig seizoen nog voor FC Oss, dat gisteravond met 0-2 won bij EVV.

De 32-jarige Zafarin heeft een rijke profloopbaan achter de rug. Namens Roda JC, De Graafschap, het Oostenrijkse Austria Kärnten, Fortuna Sittard en FC Oss speelde hij vijftien seizoenen in het betaald voetbal. Zafarin, die als aanvallende middenvelder of vleugelspits kan spelen, kwam in totaal tot 341 competitiewedstrijden. Hij scoorde daarin 41 keer.

Bologna dumpt coach nog voor eerste wedstrijd

Het eerste trainersontslag in de Serie A is al een feit. Franco Colomba moet het veld ruimen bij Bologna. Voorzitter Sergio Porcedda bevestigde het vertrek van de 55-jarige coach. "We nemen een coach met ervaring en een die gelooft in jonge spelers." Later ovandaag licht de club het ontslag verder toe.

Mogelijk wordt dan ook al de naam van de nieuwe trainer bekend. Mario Beretta wordt genoemd als kandidaat voor de nieuwe vacature. De Italiaan werd in juli ontslagen bij het Griekse PAOK.

Colomba nam in oktober 2009 de taken over van Giuseppe Papadopulo. Hij was vanaf zijn jeugd fan van de club en bovendien oud-speler. Colomba zag zijn benoeming vorig jaar dan ook als de verwezenlijking van een droom. Bologna opent het seizoen morgen tegen kampioen Internazionale.

Vrouw helpt man haar zus te verkrachten

Van je familie moet je het maar hebben. Een 25-jarige vrouw uit het Zuid-Afrikaanse Willowmore heeft haar veertigjarige man geholpen bij het verkrachten van haar zus. In plaats van kwaad te worden op haar overspelige echtgenoot, hielp ze hem haar zus vast te houden.

"De jonge vrouw was op bezoek bij haar zus die haar had uitgenodigd voor een logeerpartij", liet de politie gisteren weten. Terwijl zij sliep, sloop haar zwager rond middernacht de logeerkamer binnen en probeerde haar te verkrachten.

De vrouw des huizes werd echter wakker door haar zusjes noodkreten. "De zus ging de kamer binnen en hielp haar man haar zus te overmeesteren. Haar man bleef haar telkens opnieuw verkrachten, tot hij tegen twee uur 's nachts niet meer kon."

De volgende ochtend ging het slachtoffer direct naar de politie om aangifte te doen van verkrachting. Het echtpaar is opgepakt en moet morgen voor de rechter verschijnen.

Scooterrijder (17) dood na val

Een 17-jarige jongen uit Geleen is zondagnacht in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen nadat hij met zijn scooter ten val was gekomen. Hij had zaterdagavond waarschijnlijk een lichtmast geraakt en kwam daarna tegen de stoeprand aan. Dat meldt de politie zondag.

Aan het ongeluk op de Rijksweg-Zuid hield hij een gebroken arm over en hij klaagde over pijn in zijn buik. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen. Zijn situatie verslechterde en hij overleed aan inwendig letsel.

Uitslag De Graafschap - Ajax

Vanmiddag om 12:30 werd op de Vijverberg afgetrapt voor de wedstrijd tussen de nummer veertien De Graafschap en nummer drie Ajax. Hieronder vind je de uitslag van de wedstrijd.

De Graafschap

0 - 5

AFC Ajax

     14' Suarez  
 41' Suarez  
 68' Emanuelson  
 85' Suarez  
 89' Eriksen  
 
 Gele kaart: Bargas, J. Buijs, (De Graafschap), De Jong, (AFC Ajax)
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12550
Arbiter: Ben Haverkort
 
Opstelling:   Opstelling:
Waterman
Nalbantoglu (Hersi/61)
Wormgoor
J. Buijs
Fränkel
Bargas
Meijer
Rose
Jungschläger
De Ridder (El Hassnaoui/76)
Poepon
  Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Zeeuw (Eriksen/86)
Enoh
De Jong
Emanuelson (Jozefzoon/82)
Suarez
El Hamdaoui (Sulejmani/69)
 

[MotoGP] Hayden blijft Ducati trouw

De Amerikaanse MotoGP-coureur Nicky Hayden heeft zijn contract bij Ducati met twee jaar verlengd. Dat maakte de Italiaanse renstal bekend in Indianapolis, waar vandaag de Grote Prijs wordt verreden. Hayden is komend jaar teamgenoot van meervoudig wereldkampioen Valentino Rossi.

De 29-jarige Hayden is bezig aan zijn tweede seizoen voor Ducati. De wereldkampioen van 2006 kon voor de Italianen nog geen grote zeges boeken. "Volgend jaar zit ik in hetzelfde team als een bepaald persoon met de naam Rossi, die schijnt wel iets van motoren te weten. Samen gaan we een sterk team vormen", zei Hayden.

Bit.Trip Fate laat eerste artwork zien

Op WiiWare zijn er al een paar games uit de Bit.Trip-serie, zoals Bit.Trip Run verschenen. Gaijin Games, de developer achter de game, heeft een teaser geplaatst van Bit.Trip Fate, de game die deze herfst uit zal komen. Er is nog niets bekend over de game. Tijdens de PAX, Penny Arcade Expo, zal waarschijnlijk meer bekend worden gemaakt. Daar wordt een third party-titel voor een Nintendo-systeem onthuld.

Voorlopig kunnen we alleen maar raden wat voor game het zal worden. Wat denken jullie dat het zal worden?

Bridgestone: "Situatie met intermediates wordt krap"

Het hoofd van de bandenontwikkeling van fabrikant Bridgestone Hirohide Hamashima vreest dat de Formule 1-teams voor de Grand Prix van België krap zitten in de intermediates. Per raceweekend krijgt een coureur de beschikking over vier setjes van deze banden en op Spa-Francorchamps hebben de teams al gereden met het rubber.

Op de regenachtige vrijdag hebben de teams al met de intermediates gereden en ook tijdens de kwalificatie gisteren reden enkele renstallen met het rubber. Hierdoor hebben ze nog maar twee setjes over voor de race. De verwachting is dat de wedstrijd niet onder droge omstandigheden zal verlopen, waardoor renstallen in de problemen kunnen komen.

"Het verbaasde me dat iedereen in de tweede vrije training al op intermediates reed. Ik begreep dat een setje na vijf tot tien ronden al aan vervanging toe is. Als dat in een race van 44 ronden gebeurt, kan het wel eens krap worden. Zeker omdat er dus al een setje intermediates is opgerookt," zei Hamashima die twijfelt of er rubber genoeg is. "Of we het redden dit weekend? Ik weet het echt niet."

De rijders hebben ook de beschikking over drie sets regenbanden. Ook hiervan is inmiddels door de teams al een setje gebruikt op de natte baan in de Ardennen.

Ook beachvolleyballers Boersma/Spijkers naast podium

Emiel Boersma en Daan Spijkers zijn er bij het World Tour-toernooi in Scheveningen niet in geslaagd om derde te worden. Het Nederlandse beachvolleybalduo verloor vanmiddag de strijd om het brons met 19-21, 21-15 en 8-15 van de Amerikanen Fuerbringer en Lucena.

Overigens spelen Boersma en Spijkers pas sinds vorige maand samen. Het toernooi in Scheveningen was hun derde toernooi op de World Tour samen.

Pokťmon Sunday laat Battle Subway zien

Pokémon Sunday is niet onbekend hier op FOK!games. De wekelijkse Japanse show heeft al meer dan een paar keer nieuwe informatie over de aankomende Pokémon-games gedeeld. Deze week is het dan ook niet anders. In de onderstaande video wordt wat verteld over de nieuwe Battle Subway.

Pokémon Black en White komen op 18 september in Japan uit en verkopen nu al beter dan Diamond en Pearl. Pokémon Black en White introduceren de nieuwste generatie aan Pokémon. Alhoewel het hier al om de vijfde generatie gaat, zal het spel nog steeds uitkomen op de Nintendo DS.

Coureurs gewaarschuwd over wijd gaan in La Source

De Formule 1-coureurs zijn gewaarschuwd over het na de start wijd gaan in de La Source-hairpin. Door de uitloopstrook te gebruiken zouden ze meer snelheid kunnen maken en coureurs in kunnen halen. Hiervoor zullen de rijders die het doen straf kunnen ontvangen.

De reden dat de coureurs gewaarschuwd worden komt voort uit de race van vorig jaar. Ferrari-coureur Kimi Räikkönen ging met opzet wijd in de eerste bocht en kon zo meer snelheid meenemen op het rechte stuk naar Eau Rouge. Daarna was hij in staat op Kemmel een succesvolle inhaalpoging te plaatsen.

Raceleider Charlie Whiting en de adviseur van de stewards Nigel Mansell hebben de waarschuwing naar buiten gebracht dat rijders die het toch proberen straf kunnen verwachten. Ook de organisatie van de race in België heeft maatregelen genomen door achter de kerbstone tot aan het einde van de uitloopstrook kunstgras te plaatsen, zodat eventueel voordeel minder groot wordt.

Tetsuya Nomura teaset ons via Twitter

Tetsuya Nomura is een naam die wel eens eerder opgedoken is in een nieuwsbericht. Toen vertelde hij ons een tijdje terug dat hij graag een The World Ends With You-vervolg zou zien. De director van de Kingdom Hearts-games heeft weer iets opvallends gemeld.

Het lijkt er namelijk op dat hij ons teaset voor een Kingdom Hearts-trailer. Het zou misschien om een Kingdom Hearts 3DS-trailer kunnen gaan. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar wat het is!

"Weather sure is nice. Good morning! Last night I talked with Taba-chan about various things. 3rd Birthday of course as well as about Agito. The staff that played Re:Coded are excited and the anticipation for 3rd Birthday is growing too. It seems the trailer for the other title occurring with Re:Coded is catching a lot of attention."

Man (18) rijdt in op verkeersregelaar

Een 18-jarige man wordt ervan verdacht zaterdagavond in het Overijsselse Notter opzettelijk op een verkeersregelaar te zijn ingereden. De verkeersregelaar kon nog net op tijd wegspringen. Hij bleef ongedeerd. De verkeersregelaar had de man uit Enter aangesproken omdat hij een afzetting negeerde. Dat meldt de politie zondag.

Het incident gebeurde rond 22.30 uur op de Rijssensestraat, waar werkzaamheden plaatsvonden. De verkeersregelaar kreeg een grote mond van de man, waarop het kenteken van de man werd opgeschreven. Hij was het hier niet mee eens en reed achterwaarts op de verkeersregelaar in.

De man ging er vervolgens met zijn lichten uit vandoor, maar werd later op de avond door de politie in Markelo gevonden. Hij is aangehouden en vastgezet.

De la Rosa wisselt motor

Pedro de la Rosa zal de Grand Prix van België van de laatste startplaats aan moeten gaan vangen. Sauber wisselde na de kwalificatie de motor bij de Spaanse coureur en omdat het de negende motor van het seizoen is kreeg hij tien plaatsen straf op de grid.

De la Rosa had eerder dit jaar te maken met enkele opgeblazen motoren en andere mankementen aan de krachtbron, waardoor hij dit weekend op Spa-Francorchamps al toe was aan de achtste en laatste nieuwe motor van het seizoen. De wissel naar de negende motor van het seizoen en de bijbehorende straf komt eerder dan verwacht. De achtste motor kan hij nu alleen nog maar gebruiken in de trainingen, terwijl hij de negende motor de komende races moet gebruiken. Het is waarschijnlijk dat de Spanjaard nog enkele nieuwe krachtbronnen zal gaan gebruiken later dit jaar.

Way Forward opent Shantae Twitter-account

Jaren geleden kwam Shantae uit voor de Game Boy Color. Het was een game gemaakt door Way Forward en werd goed ontvangen door reviewers, maar verkocht door de late release teleurstellend. Hoewel deze game niet in Europa is uitgegeven, heb je er misschien wel van gehoord. De game zou een vervolg krijgen voor de GBA, Wii en DS, maar deze werden stuk voor stuk geannuleerd. Gelukkig wordt er nu aan een DSiWare-versie gewerkt.

Shantae: Risky's Revenge komt echt en om dit te bewijzen hebben de medewerkers van Way Forward een site en Twitter-account aangemaakt. Mocht de game je interessant lijken, dan raad ik je natuurlijk sterk aan om de twee sites goed in de gaten te houden. Shantae: Risky's Revenge komt 'binnenkort' exclusief uit voor DSiWare.

 

Super Meat Boy zo goed als af

Team Meat, de makers van Super Meat Boy, hebben aangegeven dat de game zo goed als af is. Super Meat Boy is een remake van hun eerdere Meat Boy, een Flash-game. Naast opgepoetste graphics zal de game ook verscheidene nieuwe personages uit andere indie games bevatten. Denk hierbij aan Tim van Braid en Commander Video van Bit.Trip.

Nu de game zo goed als af is, hoeven de makers alleen nog maar een paar dingen op te poetsen. Als dat gebeurd is zal de uiteindelijke releasedatum en prijs bekend worden gemaakt. Super Met Boy zal uitkomen op WiiWare, Xbox Live Arcade, Windows en Mac.

As of this week, Super Meat Boy is now content complete! Content complete means the games content is 100% finished and currently being tested for bugs and difficulty smoothing. VMC and play testing usually last about 2 weeks then we submit for final approval and the game is done! We should have a very big announcement in about a week, so look out for that! (might be hard to miss) We will also finally announce our official release date and price in a few days via twitter, then later on our blog when we get time.

Paddenstoelplukkers doen gruwelijke vondst

Een stel dat in het westen van Zweden aan het paddenstoelen plukken was, heeft donderdagavond een gruwelijke vondst gedaan. Net achter een boomstronk troffen zij een ingegraven poesje aan, dat met haar kopje boven de grond uitstak. Het beestje bleek nog in leven te zijn.

Het stel begon hierop verwoeds te graven in de hoop nog meer overlevenden te vinden. Al snel troffen ze nog twee gestreste en uitgeputte kittens aan, die levend waren begraven in het bos 34 kilometer ten oosten van Göteborg.

Het geschokte stel bracht de twee jonge poesjes en een katertje naar een opvangcentrum in de buurt. Volgens de eigenaar van het asiel wist een van de vier weken oude katjes uit het kleine grafje te klimmen en haar kopje boven de grond te krijgen. "Als ik degene die hiervoor verantwoordelijk is, in mijn handen krijg, is die persoon nog niet jarig", belooft Tina Karlsson van het opvangcentrum.

Raadslid overleden na omslaan reddingsboot

Een 63-jarig raadslid van de gemeente Bloemendaal is zaterdagavond om het leven gekomen nadat hij onwel was geworden toen een reddingsboot waar hij in zat was omgeslagen. De man kreeg na een reddingsactie gezondheidsproblemen, waarna nog werd geprobeerd hem te reanimeren. Op het strand voor de kust van Bloemendaal overleed hij, meldt een politiewoordvoerder.

De man zat met drie andere gemeenteraadsleden op de boot omdat zij op werkbezoek waren. Twee leden van de reddingsbrigade waren ook aan boord. Toen de boot door nog onbekende oorzaak omsloeg was de man korte tijd vermist, maar hij werd later gevonden. Na de reddingsactie werd hij in de boot onwel. Een ander raadslid liep lichte verwondingen op aan het ongeval.

Beachvolleybalsters Van Iersel/Keizer naast podium

Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Sanne Keizer zijn er bij het World Tour-toernooi in Scheveningen niet in geslaagd om brons te pakken.

Het Nederlandse koppel verloor de strijd om de derde plaats van de Amerikaanse vrouwen Akers/Turner met 17-21, 23-21 en 12-15. In de tweede set wist het Nederlandse koppel een enorm gat weg te werken. Ook wisten ze matchpoints weg te werken en de set alsnog naar zich toe te trekken. In de derde set slaagden Van Iersel en Keizer er echter niet in om de voorsprong van de Amerikaanse vrouwen ongedaan te maken

'Lijk Michael Jackson wordt opgegraven'

Het lichaam van poplegende Michael Jackson wordt mogelijk opgegraven voor een nieuwe autopsie. De advocaten van dokter Conrad Murray hebben daarvoor een verzoek ingediend. Ze willen zo de onschuld van hun cliënt bewijzen.

Michael Jackson zou zijn gestorven door de toediening van een overdosis van het slaapmiddel propofol door Murray. De advocaten van de dokter beweren dat de propofol niet de hoofdoorzaak is geweest van de dood van het popicoon. Jackson zou ook andere drugs tot zich hebben genomen die mogelijk de dood hebben veroorzaakt. Dat zou alleen te bewijzen zijn door het lijk van Jackson op te graven.

De familie heeft geschokt op het verzoek gereageerd. Een vriend van hen zegt: "Ze hebben Michael ten ruste gelegd en dat hij nu weer terug moet is gewoon ziek." De rechter zal uiteindelijk een beslissing nemen of het lichaam wel of niet zal worden opgegraven.

100.000 euro beloning in zaak Remco van der Torre

Familieleden van de vermiste Remco van der Torre uit Rotterdam loven een beloning van 100.000 euro uit voor de gouden tip waarmee de zaak wordt opgelost.

Van der Torre verdween twee jaar geleden. Op woensdag 10 september 2008 werd hij voor het laatst gespot in de Rotterdamse wijk Zevenkamp in een zwarte Volkswagen Golf. Die auto had hij gehuurd. De familie houdt er rekening mee dat Van der Torre niet meer leeft, maar hopen met het hoge geldbedrag de mensen die informatie hebben over de zaak alsnog zover te krijgen om daarmee naar buiten te komen.

Van der Torre is mogelijk slachtoffer van een misdrijf geworden. Na zijn verdwijning werden in zijn woning bloedspoortjes gevonden en aanwijzingen voor brandstichting.

Nederlander met bijna 12 kilo coke in Peru gepakt

Een 48-jarige Nederlandse drugssmokkelaar is op het internationale vliegveld nabij de Peruaanse hoofdstad Lima in de kraag gevat met 11,9 kilo cocaïne bij zich. Hij stond op het punt naar Amsterdam te reizen met de drugs, die een straatwaarde van ruim 390 duizend euro hebben. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

Hij had de drugs in een dubbele bodem van zijn koffer verstopt. De cocaïne was verpakt met peper en kaneel, om zo drugshonden te misleiden. De Nederlander bekende dat hij meer dan 5000 euro zou krijgen om de drugs naar Amsterdam te brengen. Op het vliegveld Jorge Chavez worden regelmatig Nederlandse drugsmokkelaars gepakt. Meestal hebben zij kleinere hoeveelheden cocaïne bij zich.

Tot nu toe zijn er dit jaar 340 drugssmokkelaars op het vliegveld aangehouden. Hoeveel daarvan Nederlanders zijn is niet bekend. De politie nam bij de aanhoudingen meer dan tweeduizend kilo coke in beslag. Dit is vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Peru is volgens de Verenigde Naties na Colombia de grootste producent van cocaïne ter wereld. Spanje en Nederland zijn populaire bestemmingen voor smokkelaars.

[GP2] Uitslag Race 2 Spa-Francorchamps

Sergio Perez heeft de tweede race van de GP2 Series op Spa-Francorchamps gewonnen. De Barwa Addax-rijder bleef op een droge baan zijn teamgenoot Giedo van der Garde voor. Alvaro Parente werd derde.

Rodolfo Gonzalez vertrok van poleposition, maar het was Perez die hem op het rechte stuk Kemmel in wist te halen. Daarachter kende Van der Garde een zeer goede start en schoof in de eerste ronde van de negende plaats op naar de vierde stek. Kampioenschapsleider Pastor Maldonado maakte dit al niet meer mee, omdat hij zijn bolide in de banden parkeerde en zo een safety car veroorzaakte.

Christian Vietoris ging even later op een nog natte kerbstone in de fout, waardoor de tweede neutralisatie van de dag een feit was. Nadat de safety car naar binnen was gegaan zette Van der Garde in Les Combes een aanval in waarbij hij buitenom twee rijders inhaalde en achter teamgenoot Perez aansloot. De Nederlander beschadigde zijn voorvleugel hierbij, maar het hinderde hem niet.

De safety car moest voor de derde maal in actie komen nadat Charles Pic zich verkeek om een natte kerbstone en in de banden belandde. Bij de herstart probeerde Van der Garde zijn teamgenoot Perez in te halen maar nadat dit niet lukte hield hij in en gaf de Mexicaan de ruimte om de zege te pakken. De Nederlander kreeg in de laatste ronde nog last van Parente, maar hij hield de Portugees achter zich.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Sergio Perez Addax 41:51.924
2 Giedo van der Garde Addax +2.574
3 Alvaro Parente Coloni Motorsport +3.583
4 Rodolfo Gonzalez Arden International +4.826
5 Oliver Turvey iSport International +7.050
6 Romain Grosjean DAMS +8.037
7 Marcus Ericsson Super Nova International +8.740
8 Davide Valsecchi iSport International +9.472
9 Adrian Zaugg Trident Racing +10.282
10 Luiz Razia Rapax +10.587
11 Max Chilton Ocean Racing Technology +11.530
12 Sam Bird ART Grand Prix +12.171
13 Michael Herck DPR +12.553
14 Fabrizio Crestani DPR +13.269
DNF Charles Pic Arden International +7 Ronden
DNF Vladimir Arabadzhiev Coloni Motorsport +9 Ronden
DNF Jerome d` Ambrosio DAMS +10 Ronden
DNF Christian Vietoris Racing Engineering +12 Ronden
DNF Johnny Cecotto Jr. Trident Racing +13 Ronden
DNF Jules Bianchi ART Grand Prix +14 Ronden
DNF Luca Filippi Super Nova International +16 Ronden
DNF Fabio Leimer Ocean Racing Technology +17 Ronden
DNF Pastor Maldonado Rapax +18 Ronden


Stand na Spa-Francorchamps

Pos. Rijder Team Punten
1 Pastor Maldonado Rapax 87
2 Sergio Perez Addax 58
3 Dani Clos Racing Engineering 43
4 Jules Bianchi ART Grand Prix 39
5 Giedo van der Garde Addax 39
6 Oliver Turvey iSport International 27
7 Sam Bird ART Grand Prix 26
8 Christian Vietoris Racing Engineering 26
9 Charles Pic Arden International 23
10 Davide Valsecchi iSport International 21
11 Luiz Razia Rapax 20
12 Giacomo Ricci DPR 16
13 Alvaro Parente Coloni Motorsport 13
14 Michael Herck DPR 12
15 Marcus Ericsson Super Nova International 11
16 Jerome d` Ambrosio DAMS 10
17 Fabio Leimer Ocean Racing Technology 8
18 Adrian Zaugg Trident Racing 6
19 Alberto Valerio Coloni Motorsport 4
20 Rodolfo Gonzalez Arden International 3

Bosz ontevreden over prestatie van zijn ploeg

Gisteravond speelde Heracles Almelo een uitwedstrijd in Kerkrade. De Almeloërs verloren het duel met Roda JC met 4-2. Coach Peter Bosz is ontevreden over het vertoonde spel.

De wedstrijd was pas zeven minuten onderweg of Heracles stond al met 2-0 achter tegen Roda JC. Tien minuten later wisten de Limburgers zelfs de 3-0 op het scorebord te zetten. De Heraclieden wisten de schade uiteindelijk nog enigszins te beperken.

Dit weerhield Bosz er echter niet van om stevige kritiek te uiten op het verlies. De voormalige technisch directeur van Feyenoord heeft geen begrip voor de slechte start van zijn ploeg. "We zijn slecht begonnen en hebben beroerd verdedigend", aldus Bosz op de clubsite van Heracles.

"We konden in de tweede helft nog terugkomen maar Roda JC heeft uiteindelijk verdiend gewonnen", zo vervolgde de oefenmeester.

[indyCar] Uitslag Race Chicagoland

Dario Franchitti heeft de IndyCar-race op Chicagoland gewonnen. De Ganassi-rijder haalde bij de laatste pitstop alleen brandstof, een gok die goed uitpakte. De Schot bleef uiteindelijk Dan Wheldon vier honderdste van een seconde voor. Marco Andretti werd derde.

Ryan Briscoe mocht van poleposition starten en behield na de start de leiding. De Penske-rijder had achter hem de goed gestarte Andretti. Na vijf ronden was de eerste neutralisatie van de dag. Alex Lloyd en Thomas Scheckter raakten elkaar, waarna ook Rafael Matos op de brokstukken reed. Hierdoor waren Scheckter en Matos de eerste uitvallers, terwijl Lloyd door kon.

Na de herstart streden Andretti en Briscoe rondenlang om de leiding. Beide rijders bleven naast elkaar rijden en gaven elkaar op de oval geen duimbreed toe. De safety car kwam na 78 ronden voor de tweede maal in actie toen Ana Beatriz de muur licht raakte, maar zij kon na reparaties haar weg vervolgen.

De meeste rijders kwamen binnen voor brandstof en niet voor iedereen ging dit goed. EJ Viso reed bij het wegrijden tegen KV Racing-teamgenoot Takuma Sato aan, waarna beide rijders met problemen aan de wielophanging uitvielen. Bij Newman/Haas ging het mis door Hideki Mutoh. Bij de Japanner werd het linker voorwiel niet goed gemonteerd, waardoor hij de band er af liep en hij teruggeduwd moest worden. Hij viel terug tot achter aan het veld.

Mutoh probeerde plaatsen goed te maken bij de herstart, maar raakte Alex Tagliani die op zijn beurt ook geraakt werd door Vitor Meira, waardoor de Canadees uit kon stappen en Mutoh en Meira de pits op moesten zoeken. Ondertussen reed Sarah Fisher aan de leiding, maar zij kon de eerste plaats niet vasthouden, Omdat Briscoe haar voorbij stak.

Bij de derde serie stops greep Wheldon de leiding, maar hij zal al snel Briscoe en Will Power langszij komen, waarna de drie rijders een spannend gevecht om de eerste plaats hadden. Dertig ronden voor het einde ging Lloyd in de fout, waardoor de safety car voor de laatste maal op de baan moest komen.

Franchitti was de enige rijder die in de pits alleen brandstof haalde, waardoor hij de eerste plaats pakte, voor Power. Voor de kampioenschapsleider ging het mis, omdat hij niet genoeg brandstof aan boord had om de race te finishen. Hij moest nogmaals binnenkomen en finishte uiteindelijk als zestiende. Ook Briscoe kwam niet meer in de buurt van de zege omdat hij op het vuil raakte en zo buiten de top tien viel. Alleen Wheldon kon Franchitti nog van de zege afhouden, maar zijn aanval kwam te laat.

Uitslag Chicagoland

Pos. Coureur Team Tijd
1 D. Franchitti Ganassi Racing 1:47:49.578
2 D. Wheldon Panther + 0.0430
3 Mo. Andretti Andretti Autosport + 0.1050
4 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 0.1630
5 T. Kanaan Andretti Autosport + 0.3410
6 H. Castroneves Penske + 0.4870
7 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 0.5960
8 S. Dixon Ganassi Racing + 0.9140
9 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 0.9590
10 G. Rahal Newman/Haas + 0.9840
11 R. Briscoe Penske + 1.0190
12 B. Baguette (R) Conquest Racing + 1.0840
13 H. Mutoh Newman/Haas + 1.3040
14 D. Patrick Andretti Autosport + 1.5660
15 S. Fisher Sarah Fisher Racing + 1 ronde
16 W. Power Penske + 1 ronde
17 M. Moraes KV Racing + 1 ronde
18 D. Hamilton de Ferran Dragon Racing + 1 ronde
19 M. Duno Dale Coyne + 3 ronden
DNF E. Carpenter Vision + 21 ronden
DNF A. Lloyd Dale Coyne + 38 ronden
DNF J. Howard Sarah Fisher Racing + 39 ronden
DNF S. De Silvestro (R) HVM Racing + 50 ronden
DNF A. Beatriz (R) Dreyer & Reinbold + 112 ronden
DNF A. Tagliani FAZZT + 115 ronden
DNF T. Sato (R) KV Racing + 120 ronden
DNF E. Viso KV Racing + 120 ronden
DNF T. Scheckter Conquest Racing + 196 ronden
DNF R. Matos de Ferran Dragon Racing + 196 ronden


Stand na Chicagoland

Pos. Coureur Team Punten
1 Will Power Penske 528
2 Dario Franchitti Ganassi Racing 505
3 Scott Dixon Ganassi Racing 443
4 Ryan Briscoe Penske 406
5 Helio Castroneves Penske 398
6 Ryan Hunter-Reay Andretti Autosport 392
7 Tony Kanaan Andretti Autosport 360
8 Marco Andretti Andretti Autosport 319
9 Justin Wilson Dreyer & Reinbold 316
10 Dan Wheldon Panther 309
11 Danica Patrick Andretti Autosport 275
12 Vitor Meira A.J. Foyt Enterprises 257
13 Alex Tagliani FAZZT 254
14 Mario Moraes KV Racing 253
15 Raphael Matos de Ferran Dragon Racing 251
16 E.J. Viso KV Racing 225
17 Alex Lloyd Dale Coyne 219
18 Hideki Mutoh Newman/Haas 209
19 Simona De Silvestro (R) HVM Racing 208
20 Graham Rahal Newman/Haas 179

Tofste baas - Halve Finale - dag 47

Gisteren wist Kane te winnen en is hij de eerste die de finale weet te bereiken in de FOK!games Tofste Baas Competitie. Morgen zal de finale plaatsvinden maar eerst moet nog besloten worden wie zijn tegenstander zal worden in die finale.

Let op! onderstaande beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Psycho Mantis (Metal Gear Solid)
Als speler word je vaak helemaal in je game gezogen. Erg vreemd is het als een karakter in de game ineens buiten het spel treedt en de speler probeert te beïnvloeden. Dit gebeurde in Metal Gear Solid waarin Snake het moest opnemen tegen Psycho Mantis. Deze baas met Psychische krachten kon de harde schijf van de PlayStation lezen en zo bepaalde opmerkingen over savegames naar de speler maken. De enige manier om hem te verslaan was door de controller in de tweede poort te steken waardoor deze baas uniek en onvergetelijk was. Daarnaast had het karakter een ontzettend interessant en diep achtergrondverhaal waardoor het een unieke maar briljante baas is.

Ganondorf (Zelda)
Ganondorf, Ganon voor vrienden, de duistere tovenaar en natuurlijk aartsvijand van Link. Deze afstammeling van de Gerudo-clan is zo geobsedeerd door macht, dat hij blijft proberen de Triforce compleet te krijgen, zodat hij zal heersen over Hyrule. Hij heeft twee vormen, die van een mens, en die van een varkensachtig wezen, dat op zijn zachtst gezegd, groot kan worden. Lichtgevende of zilveren pijlen staan niet op zijn wenslijst en ook meesterzwaarden behoren niet tot zijn favorieten.

Bowser (Mario-serie)

Wie Mario zegt, zegt eigenlijk ook meteen Bowser. Deze aartsvijand van de besnorde loodgieter komt vrijwel in elke Mario-game terug. In de meeste games doet hij zijn best om Princess Peach te ontvoeren, maar in andere games strijdt hij tegen Mario en zijn vrienden in kartraces en tennismatches. Wat Bowser zo speciaal maakt is moeilijk uit te leggen want de gevechten met hem zijn vaak niet erg speciaal en ook heeft hij niet heel erg veel diepgang. Toch heeft Bowser bij de meesten een warm plekje in het hart en is hij één van de meest bekende games-bazen aller tijden.

MantisGanonbowser

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Amokmaker poogt zwemmend aan politie te ontkomen

Een zeer dronken en agressieve man, die zich schuldig had gemaakt aan mishandeling en vernieling, probeerde in de nacht van zaterdag op zondag in Volendam zwemmend aan de politie te ontkomen. Hij dook van een steiger en zwom richting open water, meldt de politie zondag.

De amokmaker verbleef op een boot in de Volendamse haven. De man was kort na zijn aanhouding in het water gesprongen. Hij was al snel uit zicht verdwenen, waarop twee duikploegen en twee reddingsboten de man gingen zoeken omdat gevreesd werd voor zijn leven.

De man werd op enkele honderden meters van de haven gevonden. Hij werd aan boord van een boot gebracht en moest naar het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen. Na controle mocht hij zich op het politiebureau melden.

[US Open] De Bakker tegen Gicquel

Thiemo de Bakker speelt in de eerste ronde van de US Open tegen Marc Gicquel. De Fransman plaaatste zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema. Gicquel is de huidige nummer 166 van de wereldranglijst. De Bakker bezet momenteel de 53e plaats.

De partij tussen De Bakker en Gicquel wordt morgen op baan 12 gespeeld om 17.00 uur Nederlandse tijd. De Bakker is de enige Nederlander die op de US Open in actie zal komen. Igor Sijsling, Matwé Middelkoop, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek werden uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi.

[GP3] Uitslag Race 2 Spa-Francorchamps

Adrien Tambay heeft verrassend de tweede GP3-race op Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven. De Fransman dankte de zege aan het na een regenbui blijven rijden op slicks terwijl de rest van het veld binnenkwam. Alexander Rossi en Miki Monras werden tweede en derde.

Renger van der Zande kwam niet aan de start van de race. De Nederlander kwam in de opwarmronde in de La Source-hairpin tot stilstand en kon uitstappen. Dean Smith greep in de openingsronde de leiding, maar hij zag na vier ronden Nico Muller voorbij steken.

Een halve ronde later kwam er een regenbui die op Tambay na het hele veld deed besluiten om de pits op te zoeken voor regenbanden. De Manor-rijder had na de korte bui tien seconden voorsprong op de rest van het veld. De achtervolgers reden het gat snel dicht, maar Tambay hield onder meer Muller achter zich door zich breed te maken.

Muller werd overmoedig en ging in de fout, waardoor hij enkele plaatsen verloor. Nu mocht Rossi het proberen, maar ook de Amerikaan geraakte op de opdrogende baan niet voorbij de Fransman. Monras bezette uiteindelijk de derde plaats op het podium.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Adrien Tambay Manor Racing 30:11.408
2 Alexander Rossi ART Grand Prix +0.445
3 Miki Monras MW Arden +1.203
4 Dean Smith Carlin Motorsport +2.788
5 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +3.107
6 Nico Muller Jenzer Motorsport +6.131
7 Esteban Gutierrez ART Grand Prix +12.160
8 Tobias Hegewald Mücke Motorsport +13.837
9 Felipe Guimaraes Addax Team +18.197
10 Oliver Oakes Atech CRS GP +19.794
11 Robert Wickens Status Grand Prix +25.499
12 Antonio Felix da Costa Carlin Motorsport +29.444
13 Ivan Lukashevich Status Grand Prix +34.677
14 Mirko Bortolotti Addax Team +39.355
15 Nigel Melker Mücke Motorsport +50.443
16 Daniel Morad Status Grand Prix +57.444
17 Pal Varhaug Jenzer Motorsport +1:08.290
18 Rio Haryanto Manor Racing +1:19.228
19 Pedro Nunes ART Grand Prix +1:28.189
20 Doru Sechelariu Tech 1 Racing +1:40.900
21 Josef Newgarden Carlin Motorsport +1:56.218
DNF Roberto Merhi Atech CRS GP +1 Ronde
DNF Michael Christensen MW Arden +1 Ronde
DNF Daniel Juncadella Tech 1 Racing +1 Ronde
DNF Stefano Coletti Tech 1 Racing +1 Ronde
DNF Pablo Sanchez Lopez Addax Team +1 Ronde
DNF Simon Trummer Jenzer Motorsport +7 Ronden
DNF Renger van der Zande Mücke Motorsport +12 Ronden
DNF Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +12 Ronden
DNF Leonardo Cordeiro MW Arden +12 Ronden


Stand na Spa-Francorchamps

Pos. Rijder Team Punten
1 Esteban Gutierrez ART Grand Prix 75
2 Robert Wickens Status Grand Prix 54
3 Nico Muller Jenzer Motorsport 43
4 Alexander Rossi ART Grand Prix 39
5 Dean Smith Carlin Motorsport 24
6 James Jakes Manor Racing 23
7 Rio Haryanto Manor Racing 21
8 Roberto Merhi Atech CRS GP 20
9 Stefano Coletti Tech 1 Racing 18
10 Miki Monras MW Arden 16
11 Daniel Morad Status Grand Prix 15
12 Daniel Juncadella Tech 1 Racing 10
13 Pal Varhaug Jenzer Motorsport 10
14 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing 10
15 Felipe Guimaraes Addax Team 9
16 Jean-Eric Vergne Tech 1 Racing 9
17 Lucas Foresti Carlin Motorsport 7
18 Mirko Bortolotti Addax Team 7
19 Adrien Tambay Manor Racing 6
20 Renger van der Zande Mücke Motorsport 6

'Robben pas na winterstop beschikbaar'

Arjen Robben is dit jaar mogelijk niet meer inzetbaar voor Bayern München. Het herstelproces van de vleugelspeler verloopt niet zo voorspoedig als gehoopt. "Het is hoogst twijfelachtig of wij Arjen nog voor de winterstop kunnen gebruiken", laat technisch directeur Christian Nerlinger weten aan Bild.

Robben liep een week voor de start van het WK een hamstringblessure op. Door een intensieve behandeling in Nederland werd hij toch op tijd klaargestoomd om tijdens het restant van het voetbaltoernooi mee te doen. Bij terugkeer in München constateerde de clubarts van Bayern, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, echter dat Robben nog steeds een scheurtje in de hamstring heeft.

De clubleiding van de Duitse club was boos dat er niet beter naar de blessure was gekeken. Bayern hoopte dan ook een financiële compensatie te ontvangen van de KNVB. Robben sprak twee weken geleden nog de hoop uit om dit jaar zijn rentree te maken. De afgelopen weken kreeg hij vrijaf om optimaal te herstellen.

KPOAW en BAM in Batman The Brave and the Bold trailer

Binnenkort komt Batman weer terug, maar dan in de authentieke jaren '60 stijl. Samen met zijn kompaan Robin gaat hij de wereld weer redden door bad guys in elkaar te slaan. Dit gaat uiteraard met een gepaste 'BLAM' op zijn tijd. Hieronder is een gameplay trailer van het spel te zien.

In Batman: The Brave and the Bold zul je dus samen met Robin weer de criminelen moeten pakken. Dit doe je niet alleen met je vriend met zijn gele onderbroek, maar ook met Aquaman en The Flash. Deze superhelden komen je soms een handje helpen. Of het deze keer ook weer lukt om Catwoman en Catman te verslaan moeten wij wachten op 7 september, dan komt het spel uit voor de Wii en de DS.

CDA op laagste zetelaantal ooit

Het CDA krijgt nog maar vijftien zetels, als er nu verkiezingen worden gehouden. Daarmee komen de christendemocraten op de laagst gemeten stand sinds de oprichting van de partij in 1976, blijkt zondag uit de jongste peiling van Maurice de Hond. Nog tweederde van de mensen die op 9 juni op het CDA stemden, zou dat nu weer doen.

Drie weken geleden gaf 79 procent van de CDA-kiezers aan te hopen dat de onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet van VVD, CDA met gedoogsteun van PVV, een succes zou worden. Nu hoopt zestig procent dit. Tachtig procent van alle kiezers dacht drie weken geleden dat het werk van informateur Ivo Opstelten een succes zou worden, nu is dit nog 54 procent.

De kritiek op de onderhandelingen van oud-informateur en CDA-prominent Ruud Lubbers wordt door bijna zeventig procent van de CDA-stemmers afgewezen. Bijna zestig procent van de christendemocraten vindt dat prominenten zich niet moeten bemoeien met 'de politiek van vandaag'.

De VVD krijgt door de uitglijder van het CDA er twee zetels bij en komt op 28. De PvdA verliest een zetel en komt op 24, waardoor volgens de peiler de SP er een zetel bijkrijgt en op 18 komt. De PVV blijft op 31 zetels staan. VVD, CDA en PVV hebben nu samen 74 zetels in de Tweede Kamer. D66 en GroenLinks krijgen er beiden een zetel bij en komen respectievelijk op 12 en 13 zetels.

Omega-3-vetzuren helpen hartpatiŽnt niet

Een voedingspatroon met extra omega-3-vetzuren kan niet voorkomen dat mensen die al eerder een hartinfarct hebben gehad opnieuw ernstige hart- of vaatklachten krijgen. Er is dan ook geen reden om de voedingsadviezen van de Gezondheidsraad op dit punt aan te passen.

Dat maakt hoogleraar Volksgezondheidsonderzoek Daan Kromhout van de Wageningen Universiteit zondag op een Europees congres voor cardiologen in Stockholm bekend. Akademiehoogleraar Kromhout onderzocht tien jaar lang onder bijna vijfduizend patiënten of omega-3-vetzuren inderdaad zo'n beschermend effect hebben als wordt geclaimd. Het onderzoek, gesteund door de Nederlandse Hartstichting en het Amerikaanse National Institutes of Health, is uniek en wereldwijd toonaangevend.

Omega-3-vetzuren komen van nature voor in vette vis en in groene bladgroenten, olie en noten. Aan diverse margarines zijn vetzuren toegevoegd. Er bestaan al veel kleinere onderzoeken die uitwijzen dat de vetzuren een gunstig effect hebben op allerlei aandoeningen. Behalve hart- en vaatziekten worden Alzheimer, reuma, psoriasis en depressie onder meer genoemd. Nooit eerder was echter gezocht naar het oorzakelijk verband tussen extra omega-3-vetzuren en eventueel afnemen van klachten.

'Saunatreinen' kosten spoorwegen miljoenen

De uitgevallen airconditioning deze zomer in vijftig Duitse 'saunatreinen' is de spoorwegen duur komen te staan. Inmiddels hebben 23.000 reizigers gezamenlijk 2,7 miljoen euro schadevergoeding gekregen en nog niet alle aanvragen zijn verwerkt, zo liet een woordvoerster van de Duitse spoorwegen (DB) weten.

Passagiers met gezondheidsproblemen door de hitte krijgen 500 euro per persoon schadevergoeding. Dat geld komt bovenop de vergoeding van anderhalf keer de ritprijs, die wordt verstrekt middels tegoedbonnen.

Passagiers raakten begin juli bevangen door de hitte in enkele ICE-hogesnelheidstreinen. Ze raakten onwel door temperaturen die in de coupés opliepen tot circa vijftig graden. Zo lagen uitgedroogde leerlingen in de gangpaden van een trein en een zwangere vrouw had tevergeefs geprobeerd een ruit in te slaan om in ieder geval wat verkoeling te krijgen.

Kabinetsformatie in BelgiŽ muurvast

De besprekingen over de vorming van een nieuw kabinet in België zijn in een impasse beland. De zeven onderhandelende partijen zijn in de nacht van zaterdag op zondag na bijna tien uur vergaderen uiteen gegaan zonder het eens te worden over een compromisvoorstel dat 'preformateur' Eli Di Rupo op tafel had gelegd. Dat ging over de splitsing van de tweetalige kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde en de toekomstige financiering van Brussel.

Di Rupo heeft geen nieuwe vergadering gepland, maar wacht op een signaal van de partijen. Blijft dat uit dan trekt hij zijn conclusies, aldus zijn woordvoerder.

Een kleine week geleden bereikten de partijen - Vlaamse en Franstalige socialisten, christendemocraten en groenen plus de Vlaams-nationalistische N-VA - overeenstemming over een staatshervorming die Vlaanderen en Wallonië meer autonomie moet geven. Over de interpretatie van die afspraak ontstond echter tweedracht, waardoor de sfeer verzuurde.

Honderd man uit hotel geŽvacueerd om gaslek

Een hotel in het Gelderse Berg en Dal, waar zich zo'n honderd mensen bevonden, is zondagochtend vroeg korte tijd ontruimd geweest na een gaslek. De hotelbezoekers en medewerkers zijn ongeveer een half uur buiten geweest, vertelt een politiewoordvoerder.

Rond 06.00 uur kwam er een melding binnen over het gaslek. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat er gas uit een gasfornuis kwam. De gasconcentratie bleek echter laag. Nadat de hoofdkraan was afgesloten, konden de geëvacueerden weer terug. Een opvangruimte die in een bijgebouw was ingericht, hoefde daarom niet gebruikt te worden.

Het lek wordt gerepareerd.

Meireles opvolger Mascherano bij Liverpool

Middenvelder Raul Meireles heeft een contract getekend bij Liverpool. De Engelsen nemen de 27-jarige Portugees voor veertien miljoen euro over van FC Porto. Meireles tekent een contract voor vier jaar en moet in Liverpool de opvolger worden van de Argentijn Javier Mascherano, die naar Barcelona vertrekt.

Meireles speelde de afgelopen zes seizoenen bij Porto. In 137 duels voor de club wist hij onder meer vier keer de landstitel te veroveren. De 38-voudig international was deze zomer een vaste waarde voor Portugal op het WK in Zuid-Afrika.

Metroid: Other M weer in beeld

Metroid: Other M is bijna in ons midden, dus er verschijnen steeds meer beelden van dit spel. Onderstaande trailer laat een stukje van het verhaal zien, en natuurlijk wat actie van Samus, die al schietend verscheidene monsters en puzzels zal tegen komen.

Ontwikkelaar Team Ninja breekt met de Metroid Prime universum, dat op de Nintendo Gamecube begon is en gaat verder met het verhaal van de originele serie. Nu kunnen we gaan zien en beleven wat Samus allemaal tussen Super Metroid en Metroid Fusion heeft meegemaakt. Nintendo belooft daarbij een meer persoonlijk verhaal vanuit Samus.

Metroid: Other M komt 3 september in Europa uit.

Tienduizenden nertsen bevrijd in Griekenland

Onbekenden hebben zo'n 50.000 nertsen bevrijd uit een nertsenfokkerij in Griekenland. Inmiddels zijn ongeveer 15.000 van de dieren omgekomen van de dorst door de hoge zomertemperaturen. Ook zijn ze niet gewend om voor hun eigen eten en drinken te zorgen, meldden Griekse media zondag.

Inwoners van de stad Kastoria in het noorden van het land merkten de vlucht van de pelsdieren uit hun kooien op toen ze de nertsen naar voedsel zagen zoeken bij kippenstallen. De autoriteiten vermoeden dat dierenactivisten achter de vrijlating zitten.

Nertsen worden in kooien gehouden en vergast voor hun pels. De pelzen uit Noord-Griekenland gaan vooral naar Oost-Europa. In het afgelopen jaar hadden onbekenden al vierduizend nertsen in de regio bevrijd.

Busy Scissors is geknipt voor de Wii

Voor de mensen die altijd eens een in de huid van een kapper wilden kruipen is er goed nieuws. In Busy Scissors mag je anderen een nieuw kapsel aanmeten. Dit spel, voor Wii en DS, zorgt dat jonge meiden eens helemaal los kunnen gaan op verschillende soorten en kleuren haar. En dat zonder boze moeders omdat hun kroost kapsels verknoeid hebben!

De uitgever Litte Orbit neemt dit spel vrij serieus. Ze hebben Redken, bekend van allerlei haarproducten en topstylisten uit Hollywood zo ver gekregen mee te helpen aan deze game. Voor jonge meiden is dit spel natuurlijk geknipt, dus het zou zo maar een hit als Cooking Mama kunnen worden. Het spel komt in oktober uit.

Kwakman: "Ik heb bij NAC fantastische jaren gehad"

Kees Kwakman vertrekt abrupt naar het Duitse FC Augsburg. Na coach Robert Maaskant, die onlangs naar het Poolse Wisla Krakow vertrok, is Kwakman de tweede werknemer van NAC die de club verlaat.

Tegenover Eredivisie Live verklaarde de voormalige speler van FC Volendam dat hij zijn laatste wedstrijd in dienst van de Bredanaars achter de rug heeft. Kwakman geeft aan dat hij het als een emotioneel afscheid ervaart. "Ik heb hier fantastische jaren gehad", aldus de verdediger.

Meerdere beweegredenen hebben Kwakman doen besloten om naar Augsburg te vertrekken. "Ik ga er financieel op vooruit, ik kan daar misschien op het middenveld spelen en er zit een Nederlandse coach op de bank. Bovendien is het ook een nieuwe uitdaging."

Na het vertrek van Maaskant en Kwakman is het ook niet ondenkbaar dat Leonardo nog vertrekt. De Braziliaan oogde in de wedstrijd tegen VVV-Venlo in ieder geval niet gelukkig bij de Bredanaars. Toen de vleugelspeler werd gewisseld, liep hij linea recta naar de kleedkamers zonder eerst langs de bank van NAC te lopen.

62ste editie van de Emmy Awards

Voor de 62ste keer worden zondag in Los Angeles de Emmy Awards uitgereikt. De presentatie van het gala rondom de prestigieuze televisieprijzen is in handen van Jimmy Fallon van het tv-programma Late Night with Jimmy Fallon. De uitzending begint om vijf uur 's middags lokale tijd (02.00 uur maandag Nederlandse tijd).

De tv-series Mad Men, Dexter en Lost behoren tot de favorieten in de categorie drama. 30 Rock, Modern Family en Glee maken kans op het geliefde beeldje bij de komedieseries. Actrice Julianna Margulies en acteur Michael C. Hall zouden de meeste kans maken op de award in de categorie beste actrice en acteur in een dramaserie. Bij de komedieseries zijn Edie Falco (Nurse Jackie) en Alec Baldwin (30 Rock) favoriet.

In 2008 won misdaadverslaggever Peter R. de Vries de Internationale Emmy Award voor zijn uitzending over de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway op Aruba.

Rem Koolhaas krijgt Gouden Leeuw

De Nederlandse architect Rem Koolhaas heeft de Gouden Leeuw gekregen tijdens de twaalfde architectuurbiënnale in Venetië. Directeur Kazuyo Sejima, van de internationale architectuurexpositie, overhandigde de oeuvreprijs aan Koolhaas. Dat meldt het bureau van Koolhaas, OMA.

Koolhaas liet weten dat het voor hem bijzonder is om in het midden van zijn carrière al een oeuvreprijs te krijgen.

Rem Koolhaas krijgt Gouden Leeuw
Rem Koolhaas krijgt Gouden Leeuw (Foto: Novum)

Vulkaan barst na 400 jaar weer uit

Een vulkaan op het Indonesische Sumatra is zondag voor het eerst in 400 jaar weer uitgebarsten. Vrijdag, toen de vulkaan actief begon te worden, werden al tienduizend mensen geëvacueerd. De eruptie zondagmorgen is volgens een vulkanoloog inmiddels grotendeels gestopt.

Zand en as zouden bij de eruptie 1,5 kilometer hoog de lucht in zijn geschoten. Lava kwam alleen in de buurt van de krater terecht. De schade was gering. De geëvacueerden zijn ondergebracht in onder meer overheidsgebouwen en gebedshuizen in twee nabijgelegen plaatsen.

Stachovsky wint toernooi New Haven

Sergij Stachovsky heeft het ATP-toernooi van New Haven op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de Oekraiener, die zijn vierde ATP-titel in zijn loopbaan won, Denis Istomin met 3-6, 6-3 en 6-4.

Stachovsky, die in de halve finale Thiemo de Bakker de baas was, en Istomin deden in de finale weinig voor elkaar onder. Stachovsky was echter doortastender. Hij wist de twee breekpunten die hij kreeg allebei te verzilveren. Istomin kreeg drie breekpunten, maar verzilverde er daar maar eentje van.

McClaren: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

Steve McClaren beleefde gisteren een dramatisch competitiedebuut voor eigen publiek als trainer van VfL Wolfsburg. De Engelsman zag zijn elftal in het eerste halfuur een 3-0-voorsprong nemen, maar stapte uiteindelijk met een 4-3-nederlaag gedesillusioneerd van het veld. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt, niet als speler en niet als coach", stamelde McClaren.

De oefenmeester die FC Twente vorig seizoen naar de titel leidde, kwam tot een harde conclusie voor zijn spelers. "Als je nog verliest na een voorsprong van 3-0, dan heb je duidelijk een probleem qua karakter en mentaliteit. Ik heb nog nooit tijdens een wedstrijd de kwaliteit zo erg zien teruglopen."

Net als McClaren was ook Schalke 04-trainer Felix Magath woest op zijn spelers. De nummer twee van afgelopen seizoen incasseerde de tweede nederlaag op rij, voor eigen publiek tegen Hannover 96 (1-2). "We hadden totaal geen zelfvertrouwen, al voor de 0-1 maakten we onverklaarbare fouten. Zelfs een ervaren speler als Jefferson Farfan liep als een kip zonder kop over het veld, hij was misschien al met zijn gedachten bij de komende interlands. Natuurlijk begrijp ik ook dat Christoph Metzelder werd uitgefloten. Hij oogde onzeker, wat een schande is want we hebben een stabiele Metzelder nodig. Maar ik heb er vertrouwen in dat we onze problemen nog op kunnen lossen."

Brood niet nieuwe trainer NAC

Ruud Brood wordt niet de opvolger van Robert Maaskant als trainer van NAC Breda. NAC kon niet tot een akkoord komen met RKC Waalwijk en dus blijft Brood bij de eerstedivisionist. Dat meldde RKC gisteravond laat. De voorwaarden van RKC, waaronder de hoogte van de afkoopsom, waren voor NAC niet aanvaardbaar.

Technisch directeur Mohammed Allach van RKC is tevreden dat er nu duidelijkheid is. "Nu kunnen wij ons geheel focussen op de wedstrijd van aanstaande maandag tegen FC Den Bosch."

Volgens Allach bepaalde RKC zijn eisen op basis van een aantal criteria zoals "het contract van Ruud, de onderlinge positie tussen beide clubs, concrete ideeën over de eventuele opvolging en het feit dat wij ons als club profileren als opleidingscentrum".

[Japan] Hip willen zijn is duur

Mensen die trendsetter willen zijn hebben maar een duur leven. Wat kun je bijvoorbeeld voor 300 euro kopen? Een redelijke netbook, een blitse bink zonnebril, of toch die dure spijkerboek van een niet nader te noemen merk. Ook in Japan kunnen ze er wat van, als je kijkt naar deze site.

Want wie wil er nu geen wollen trui met Mario en Luigi er op? En dat voor de prijs van 300 euro! Vrij prijzig, maar het is dan ook met de hand gemaakt door Shigesato Itoi, de bedenker van Earthbound en van de visgame Itoi Shigesato no Bass Tsuri No. 1 (letterlijke vertaling: 'Shigesato Itoi's No. 1 Bass Fishing'), dat helaas alleen in Japan is uitgebracht. Dat rechtvaardigt deze prijs natuurlijk meteen.

Een troost: de douane zal nooit geloven dat je boven de maximale importprijs komt met deze trui, dus met de invoerrechten zit het wel snor.

Mario trui

Vrouw dood na aanrijding met vrachtwagen

Een 50-jarige vrouw is zondagochtend in het Noord-Hollandse Den Oever om het leven gekomen nadat zij was aangereden door een achteruitrijdende vrachtwagen. De vrouw overleed ter plaatse, meldt een politiewoordvoerder. Waarschijnlijk zag de bestuurder de vrouw niet.

De aanrijding gebeurde rond 08.00 uur in de Molenstraat. Op de plek van het ongeval werd in verband met de Flora- en Visserijdagen een markt opgebouwd. Volgens een politiewoordvoerder waren er mensen op de been die het ongeluk hebben gezien.

Nederlander doodgeschoten op Isla Margarita

Een 35-jarige Nederlandse man is donderdagmiddag op Isla Margarita in Venezuela om het leven gekomen nadat hij bij een beroving was beschoten. Zijn vrouw, die bij hem was, wist hem naar een militair ziekenhuis te brengen. Hij overleed enkele uren later aan zijn verwondingen. Dat schrijft de krant El Sol de Margarita op haar website.

De man was met zijn vrouw boodschappen aan het doen in de gemeente Arismendi ten noorden van de grootste stad op het eiland Porlamar. Hij werd belaagd door drie rovers die het voorzien hadden op een gouden ketting. Hij werd twee keer in zijn buik geraakt.

Familie van het slachtoffer verklaarde volgens de krant dat hij geen vijanden had. Hij woonde al acht jaar met zijn vrouw op het eiland. Hij was zakenman.

Orkaanwaarschuwing voor Antillen

De stormwaarschuwing voor Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba is veranderd in een orkaanwaarschuwing. Dit in verband met de komst van tropische storm Earl die zondagochtend volgens meteorologen zal aanzwellen tot een orkaan. Dat maakte het Amerikaanse orkaancentrum (NHC) in de nacht van zaterdag op zondag bekend.

Earl wordt binnen 48 uur verwacht op de bovenwindse Nederlandse Antillen. Het orkaancentrum raadt mensen aan zo snel mogelijk maatregelen te nemen om hun bezittingen en zichzelf te beschermen.

Eerder vandaag werd bekend dat demissionair premier Jan Peter Balkenende de komende dagen de Nederlandse Antillen zal bezoeken. Van zondag tot dinsdag reist de hij langs de verschillende eilanden ter voorbereiding op een slotconferentie over de nieuwe staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Zondag zal Balkenende Sint Maarten aandoen. Maandag vertrekt hij naar Curaçao.

[US Open] Sijsling struikelt over laatste horde

Igor Sijsling doet niet mee aan de US Open. De 23-jarige Amsterdammer sneuvelde in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi. Sijsling won de eerste set nog met overmacht, maar kreeg steeds meer moeite met de Fransman Benoît Paire (32): 6-1, 2-6, 1-6. Sijsling deed nog nooit aan een grandslamtoernooi mee.

Door de nederlaag van Sijsling is Thiemo de Bakker de enige Nederlander die aan het laatste grandslamtoernooi van het jaar meedoet. Matwé Middelkoop, Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus werden al eerder uitgeschakeld in de kwalificaties. Middelkoop en Rus gingen in de eerste ronde onderuit, Rus reikte tot de tweede ronde.

Handen uit de mouwen in inFamous 2

Toen Sony met de Move op de proppen kwam, was eigenlijk iedereen bang voor de valkuil waar de Wii vooral in het begin slachtoffer van is geworden. De valkuil van en zogenaamde shovelware: kwantiteit boven kwaliteit. Ontwikkelaars die even snel een graantje mee willen pikken van de populariteit van de bewegingscontroller, maar er weinig moeite in steken.

Met SOCOM 4 Killzone 3 en MAG als spellen die de Move-behandeling krijgen is die angst wat weggezakt. En er worden de komende tijd nog meer games verwacht. Nu staat er op de officiële US PlayStation website een banner met wat Move games. Opmerkelijk is dat inFAMOUS 2 er ook op staat, naast Time Crisis. Uitgever Sony noch ontwikkelstudio Sucker Punch hebben gereageerd op dit nieuwtje.

Gezien de bewegingen die in het spel gemaakt kunnen worden raden wij aan alle breekbare spullen uit de buurt te houden, voordat de huiskamer ook door een tornado verbouwd lijkt.

Anton Geesink: De eik is geveld

Het eerste moment toont ons een uit de kluiten gewassen “menneke” in witte kledij. Hij staat verwoed te trekken aan een ander “kereltje” in een wit pak. Je ziet dat het “menneke” overwicht heeft en plots gebeurt het, het “kereltje” wordt gevloerd en door het “menneke” in een forse houdgreep genomen. Even later is het afgelopen en springt het “menneke”, dol van blijdschap, op en heft de beide titanenarmen in de lucht.

Stewart over Griekse interesse Jaliens: "Voor mij een gerucht"

AZ heeft nog niets vernomen van AEK Athene. De Griekse club zou belangstelling hebben voor verdediger Kew Jaliens.

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ, heeft tegenover RTV Noord-Holland gezegd dat AEK Athene geen duidelijke interesse kenbaar heeft gemaakt bij de Alkmaarders. "Ik heb geen contact gehad met AEK. Voor mij is het gerucht", aldus de voormalige technisch directeur van NAC.

Stewart verwacht dat voor 1 september geen grote transfers bij de Alkmaarse club zullen plaatsvinden. Voor Graziano Pellè en doelman Sergio Romero is blijkbaar geen concrete belangstelling. "Maar het is nog even afwachten wat er nog gebeurt", zo meldt Stewart over de situatie van Pellè en Romero.

AZ heeft met NAC overlegd over het verhuren van verdediger Milano Koenders. Er is nog geen sprake van een overeenkomst, maar de bedoeling is dat Koenders voor de Bredanaars gaat spelen. "Ik ga ervan uit dat het goed komt", zo vermoedt Stewart.

Engeland mist Lampard in eerste EK-kwalificatieduels

Fabio Capello, bondscoach van Engeland, heeft met het oog op de eerste EK-kwalificatieduels te maken gekregen met een behoorlijke tegenvaller: Frank Lampard kan niet meedoen.

De sterspeler van Chelsea is geblesseerd geraakt en moet daarom de EK-kwalificatieduels van Engeland tegen Zwitserland en Bulgarije verstek laten gaan. Volgende week zal de middenvelder een operatie aan zijn geblesseerde lies ondergaan. Lampard raakte geblesseerd in het duel met Stoke City (2-0 winst).

Na afloop veklaarde Chelsea-coach Carlo Ancelotti tegenover de pers wat er met Lampard was gebeurd. Volgens de Italiaanse coach is er geen sprake van grote schade, maar heeft de Engelse international vooral pijn waardoor een chirurgische ingreep noodzakelijk is.

"Een operatie is de enige uitkomst", zo meldt Ancelotti. "Hij zou na uiterlijk twee weken weer kunnen beginnen met trainen. Het is een zeer eenvoudige ingreep, maar het is wel noodzakelijk omdat Lampard veel last heeft van de pijn", aldus de voormalige coach van AC Milan.

Veel doden bij schietpartijen Kaukasus

Bij drie verschillende schietpartijen in de onrustige Noordelijke Kaukasus zijn vrijdagavond ten minste veertien militanten en een agent om het leven gekomen.

Negen militanten kwamen om het leven bij twee schietpartijen met de politie in de autonome republiek Kabardino-Balkaria. Twee van de militanten werden ervan verdacht in mei een bomaanslag in de regio te hebben gepleegd.

In Dagestan kwamen bij een andere schietpartij vijf strijders om. Ook werd een agent doodgeschoten.

Rusland voert al vijftien jaar strijd tegen de opstandelingen. De militanten willen een islamitisch emiraat vestigen in de Noordelijke Kaukasus.

Hodgson: "We hebben een geweldig karakter getoond

Liverpool-coach Roy Hodgson heeft de critici van repliek gediend. Liverpool is niet goed van start gegaan in de Premier League, maar Hodgson is tevreden over de recente Europese prestatie van zijn ploeg en verwacht een goed jaar.

"We hebben een wedstrijd verloren (tegen Manchester City, red.), maar we hebben een geweldig karakter getoond door vol te houden en het juiste voetbal blijven spelen tegen Trabzonspor. Ik was erg onder de indruk dat we een overwinning hebben geboekt op een ploeg die te boek staat als moeilijk verslaanbare tegenstander", aldus Hodgson op fifa.com.

"Het is altijd belangrijk om te winnen en dit was een goede voorbereiding op zondag. Het zou niet echt prettig zijn geweest als we de wedstrijd van zondag tegemoet waren gegaan met twee verliezen achter de rug. Dus vanuit psychologisch oogpunt was dit goed voorafgaand aan de wedstrijd tegen West Bromwich Albion."

"Het is leuk om tegen West Brom te spelen en hopelijk zijn de spelers die er in Turkije niet bij waren weer inzetbaar, zodat de rest iets meer rust kan krijgen. Daar zijn we bij gebaat. Het was een moeilijk veld in Trabzon en we moesten met dezelfde elf spelers spelen die tegen Manchester City ook aan de bak moesten."

EA MMA niet in Denemarken door reclame

Het lijkt erop dat mensen uit Denemarken niet aan de slag kunnen gaan met EA MMA. De game maakt namelijk reclame voor energiedrank en dat is in strijd met een Deense wet die het verbiedt om reclame te maken voor energiedrankjes.

EA heeft daarom besloten om de moeite te besparen en de reclames niet uit de game te knippen maar de game gewoon niet uit te brengen in Denemarken. De reclame hoort bij de sport volgens EA en daarom is het er niet uitgehaald:

"We are adhering to laws in Denmark that restrict the use of energy drink product placement in-game and therefore are not shipping EA Sports MMA in that region. Our game authentically recreates the sport of MMA in every facet, including energy drink in-game sponsorships on fighter shorts, gear, and in fight venues."

In oktober komt de game wel gewoon in Nederland uit voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Tien doden bij helikoptercrash in Venezuela

Een helikopter van het Venezolaanse leger is zaterdag tijdens een missie neergestort. Alle tien militairen aan boord van het toestel kwamen om. De militairen waren op zoek naar een groep vermoedelijke drugshandelaars in de zuidwestelijke staat Apure.

Het ongeluk gebeurde nabij de stad Buena Vista op de grens met Colombia. Het was nog onduidelijk wat de oorzaak van de crash is geweest.

[Vuelta] HTC Columbia wint ploegentijdrit

De Vuelta is vanavond van start gegaan met een ploegentijdrit. HTC-Columbia won, sprinter Mark Cavendish mag daarom morgen in de rode leiderstrui vertrekken.

De ploegentijdrit over dertien kilometer werd volledig in het donker en dus onder kunstlicht verreden. Columbia, met sprinters Cavendish en Bernhard Eisel was in een tijd van 14.06 het snelst. Op tien seconden achterstand eindigde Lampre als tweede. Saxo Bank kwam ondanks de aanwezigheid van Fabian Cancellara niet verder dan de derde plek op twaalf seconden.

Voor Rabobank verliep de ploegentijdrit teleurstellend. Het verloor al snel twee renners door materiaalpech en eindigde uiteindelijk op 36 seconden achterstand als achttiende. 

 Uitslag:

# Ploeg Tijd
1 HTC-Columbia 14'06"
2 Liquigas op 10"
3 Saxo Bank 12"
4 Cervélo 13"
5 Lampre 14”
6 Garmin 17"
7 Omega Pharma-Lotto 17"
8 Milram 18"
9 Katjoesja 20"
10 Quick-Step 23"
11 Caisse d'Epargne 25"
12 Xacobeo 26"
13 Euskaltel 27"
14 Team Sky 28"
15 Cofidis 28"
16 Française des Jeux 33"
17 AG2R 33"
18 Rabobank 36"
19 Bouygues Telecom 39"
20 Astana 41"
21 Andalucia 49"
22 Footon-Servetto 57"

[MotoGP] Uitslag kwalificatie Indianapolis

Ben Spies heeft verrassend de snelste tijd gereden in de kwalificaties voor de MotoGP-race op Indianapolis. De Amerikaan werd deze week bevestigd bij het fabrieksteam van Yamaha en bleef in de kwalificatie zijn nieuwe teamgenoot Jorge Lorenzo en Ducati-rijder Nicky Hayden voor.

Spies reed aanvankelijk met 1:40,465 de snelste tijd en de Amerikaan zag de poging van Lorenzo stranden op 0,012 seconden. Hayden ging met 1:40,336 wel onder de tijd van zijn landgenoot door. Lorenzo waagde wederom een poging en verbeterde de snelste tijd met 0,012 seconden. Beiden hadden geen antwoord op de 1:40,105 die Spies er nog uitperste.

Op ruime afstand van het drietal veroverde Andrea Dovizioso de vierde startplaats. Hiermee bleef de Italiaan Dani Pedrosa, Casey Stoner en Valentino Rossi voor.

In de 125cc reed Marc Marquez met een ruime marge naar de snelste tijd. De Spanjaard zal bij de start op de eerste rij geflankeerd worden door Nicolas Terol, Bradley Smith en Sandro Cortese. Jasper Iwema reed slechts een negentiende tijd.

De poleposition in de Moto2-klasse was voor regerend 125cc-kampioen Julian Simon. De Fransman bleef na een spannende kwalificatie Hector Faubel en Scott Redding voor. De laatste startplaats op de eerste rij is voor Simone Corsi.

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.